Nawigacja Tracer TRN-1 kilka pytań

• 9 Odpowiedzi
  • 3482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nawigacja Tracer TRN-1 kilka pytań
« dnia: Lipiec 07, 2008, 10:05:45 »
Witam. Kupiłem taką okazyjnie nową. Chciałbym zianstalować Automapę. Czy da się to zrobić? Czy ktoś już próbował na tym sprzęcie? Drugie pytanie jest takie. Odblokowałem moją nawigacje zgodnie z opisem na forum ale przy przeglądaniu plików w folderach nie widać plików wykonywalnych, widać je pod eksploratorem, który jest w pakiecie do odblokowania navi. Pozamieniane są też symbole icon. Mój komputer ma icone od kosza. Proszę wybaczyć niefachowość określeń ale w nawigacjach jestem jeszcze troche zielony. Nawigacja jest na CE4.2 Dziękuje i pozdrawiam Daniel Lewandowski.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2008, 10:08:09 wysłana przez daniellol »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Nawigacja Tracer TRN-1 kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2008, 10:32:00 »
Automapa na pewno da się zainstalować, ostatnio daje się zarejestrować nawet na sprzętach bez Activesync (nareszcie)! Problem z ikonami, o którym piszesz jest związany ze złą współpracą exploratora z biblioteką CESHELL.DLL (jak nie pasują do siebie wersje tych plików, to są takie cyrki właśnie).

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2008, 11:04:56 »
Dziękuje bardzo :) Automapa rzeczywiście chodzi :) Co do tych niewidzialnych plików czy da się coś ztym zrobić ?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2008, 13:44:23 »
Dziękuje bardzo :) Automapa rzeczywiście chodzi :) Co do tych niewidzialnych plików czy da się coś ztym zrobić ?
Można spróbować podmienić albo explorera, albo ceshell'a. W tej chwili nie mam przed sobą tekstu o odblokowywaniu TRN-1 (ale zdaje się sam coś o tym pisałem nawet :) ) i nie pamiętam, czy korzysta się z wbudowanego explorera (z katalogu windows?) Jeśli tak, to możesz spróbować podmienić ceshell'a w katalogu windowsa (odpowiedniego DLL'a znajdziesz w jednej z paczek na stronie HPC - wpisz w googlu izemize i HPC to znajdziesz). Mnie w tej chwili ciężko coś więcej zdziałać, bo siedzę na GPRS'ie i mam słaby dostęp do sieci.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2008, 20:18:15 »
Dziękuje bardzo popróbuje sobie coś tam zdziałać. Ja wrazie co mogę pomóc z radyjkami od aut. Pozdrawiam.   

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2009, 09:37:09 »
Witam,

mam taki sam problem.
Przez sctivesync nie widze żadnego pliku ceshell.dll
Jak to zrobić?
Acha i ściągnąłem plik ceshell który ma 336 kB - to ten?

Pozdrowienia

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2009, 09:41:00 »
Ceshell to ukryty plik systemowy, przez AS go nie zobaczysz! Odpowiednią wersję ceshell'a można znaleźć na stronie HPCmonex http://hpcmonex.net/izemize/armcenetPB.zip , ale zeby sobie z tym poradzić, trzeba mieć trochę wprawy w zabawach z hexedytorem, albo przynajmniej execheckiem i skryptami.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2009, 09:54:54 »
no to takiej wprawy nie mam:| nie można jakiegoś gotowca wgrać, albo jakiś mały help napisać??

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 21, 2009, 12:36:35 »
Rzecz w tym, że orginalnego pliku ceshell podmienić raczej nie można, bo siedzi on w Windowsie, a na dodatek jest chyba ładowany podobnie jak coredll - to znaczy tylko z romu. Recepta jest taka - przygotować zewnętrznego explorera z kompletem bibliotek (w tym z ceshell z podmienioną nazwą i podmienionym odwołaniem), zamknąć orginalnego explorera, po czym uruchomić tego zewnętrznego. Kiedyś coś takiego przygotowywałem, jak chcesz to poszukam (nie zostało sprawdzone niestety).

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 21, 2009, 12:53:33 »
To chyba nie ma sensu się tak w to bawić - szkoda Twojego czasu.
Dobrze że w pakiecie z mio jest manager plików, gdzie wszystko się dobrze wyświetla.
Jeszcze muszę wgrać automapę  - jak będę miał jakieś problemy to napiszę :)

Dzięki