Pozdrawiam wszystkich "etenowców" oraz przepraszam, że nie reagowałem na PMs i prośby o pomoc, ale od maja nie bardzo miałem czas na bawienie się PDA.
Swego czasu opisywałem moje zabawy ROMami w X650. Wczoraj sprawdziłem co słychać w tym temacie i przetestowałem w zasadzie wszystkie ROMY jakie znalazłem w sieci. Z pełną odpowiedzialnością i głośno stwierdzam: nie warto tracić czasu na gotowane ROMY. Jedynie oficjalne działają jak należy. Teraz też jestem na 0342 (bez aplikacji etenowych i polskiej lokalizacji) i po zainstalowaniu kilku najważniejszych aplikacji, po soft resecie mam 30-31MB wolnego ramu. Wszystko stabilne, bez zwieszeń czy dziwnych zachowań, które pojawiały się ZAWSZE przy KAŻDYM romie robionym przez kogoś w domowych pieleszach. Dotyczy to zwłaszcza romów ze wschodu, które niby mają być lżejsze i szybsze + wm6.1. Otóż zawsze były z nimi jakieś kłopoty, które dość szybko zmuszały do przeinstalowania systemu. Na oficjalnej wersji 0341 sprzęt chodził od początku czerwca do wczoraj bez najmniejszych problemów, z bardzo intensywnym korzystaniem z Automapy (pół Europy bez zająknięcia) i mediów. Z telefonu w etenie uciekłem: za dużo rozmów, więc bateria, a i trudno nosić to cacuszko po budowie np.
Także polecam 341 i 342, ale bez etenowych aplikacji i bez spolszczenia, które uważam za nieporozumienie językowe, funkcjonalne i wizualne, nie mówiąc o muleniu systemu.