Autor Wątek: IGO8 nie działa  (Przeczytany 7234 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rambo1111

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
IGO8 nie działa
« : Lipiec 22, 2008, 23:41:24 »
Witam mam problem na moim asusie a686 nie chodzi mi igo8 a mianowicie wszystko ladnie sie instaluje ale po odpalenie pojawia sie czarny ekran słychac stukanie ale nic nie wyskakuje proiszę o pomoc


PDAclub.pl

IGO8 nie działa
« : Lipiec 22, 2008, 23:41:24 »
R E K L A M A:


Offline micek1968

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 80
  • Sprzęt: ASUS A696
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #1 : Lipiec 23, 2008, 07:21:11 »
Już to kiedyś było... (ja teżtak miałem)
Dodaj to co poniżej do pliku sys.txt (jeżeli masz go w \program files\igo8\ to tam, a jeżeli nie to w \KartaSD\igo8\)

[interface]
resolution_dir="320_240"
vga=1

i będzie działać...


Offline robay

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #2 : Sierpień 21, 2008, 09:45:24 »
Gdy na Asusie jest czarny ekran może być także pomocne dopisanie w sys.txt takiego wpisu:

[rawdisplay]
driver=gdi


Offline hmm

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 181
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 01, 2008, 09:54:20 »
Mam Asusa 696
Oryginalna karta I-go 8 uruchomiła się ok
Jako ze można mi mieć kopie programu . zmieniłem nazwę pliku 2577 (auto mapy)  na inną , skopiowałem na drugą kare katalogi  (wcześniej sformatowaną ) 2577 , igo 8 , GPSLOG

zmieniłem na karcie i urządeniu plik txt na treści

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
driver="GDI"

i nie odpala . Pojawia pierwsze okienko i wyłącza . Czy ktoś moż emi pomóc


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9904
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 01, 2008, 10:22:20 »
Cytat: hmm
Oryginalna karta I-go 8 uruchomiła się ok
Jako ze można mi mieć kopie programu  ... skopiowałem na drugą kare ...
i nie odpala . Pojawia pierwsze okienko i wyłącza . Czy ktoś moż emi pomóc


Pomóc? Chyba w zrozumieniu, że skoro licencja jest przypisana do karty
to żadne czary mary w plikach konfiguracyjnych nie pomogą,
kopia będzie działać na oryginalnej karcie i nigdzie indziej.
I takie jest jej zadanie - odtworzenie programu po padzie/skasowaniu czy sformatowaniu karty.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline hmm

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 181
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 01, 2008, 10:30:21 »
Chciałem po prostu oryginał zatrzymać jako rezerwa np po padzie , a korzystać z I-go (w drodze) na innej karcie
(można przecież robić kopię programu , nawet zalecane)
Czyli nie da się tego osiągnąć ?


Offline xtoudi

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 210
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 01, 2008, 12:07:56 »
W ten sposób to taką "kopię" od Ciebie np każdy by mógł sobie uruchomić u siebie.
Nie da się - twoje iGO8 jest przypisane do twojej karty.

A na marginesie - katalog 2577 to nie katalog AutoMapy tylko ogólnie nazwa katalogu dowolnego programu, w którym trzymane są pliki startowe dowolnego programu jaki ma być odpalony w momencie włożenia karty do urządzenia.


Offline hmm

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 181
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #7 : Wrzesień 02, 2008, 07:26:27 »
Po wejściu na stronę :
http://www.i-go.com/pl/update/overview.php
Wejdź na stronę Rejestracja użytkownika
nie wiem który produkt wybrać bo mam i-Go 8 a nie 2006
 a później nie pasuje mi mój klucz ja mam : XXXXX-XXXXX a tam jest inny układ
czy ktoś moze mi pomóc jak właściwie się zarejestrować w celu uaktualnień

Chciałbym pobierac nowe mapki , budynki , skiny itp



« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2008, 07:30:55 wysłana przez hmm »

Offline pocek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 58
  • Sprzęt: hx4700, Pre 2
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 02, 2008, 09:45:58 »
Po wejściu na stronę :
http://www.i-go.com/pl/update/overview.php
Wejdź na stronę Rejestracja użytkownika
nie wiem który produkt wybrać bo mam i-Go 8 a nie 2006



Dla iGO 8 - http://www.naviextras.com/
Polskie strony iGO zarastają mchem.

Kupię klapkę albo dawcę klapki baterii do h2200.

Offline tom090773

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: IGO8 nie działa
« Odpowiedź #9 : Lipiec 09, 2018, 16:21:48 »
Witam
Mam podobny problem jak piszecie powyżej. Dokładnie chodzi o igo na tablecie HUAWEI T3. Próbowałem instalować mapę z pozycji karty SD albo z pozycji pamięci urządzenia i nic to nie zmienia. Problem polega na tym że po zainstalowaniu mapy na urządzeniu uruchamiam ją i wszystko działa ok ale jak ją zamknę i chcę uruchomić ponownie to wtedy ekran robi się czarny i nie startuje...czy ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć. Próbowałem wpisywać proponowane wyżej wpisy w sys.txt ale bez powodzenia