PDAclub.pl

Nawigacja GPS => iGO => Wątek zaczęty przez: rambo1111 w Lipiec 22, 2008, 23:41:24

Tytuł: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: rambo1111 w Lipiec 22, 2008, 23:41:24
Witam mam problem na moim asusie a686 nie chodzi mi igo8 a mianowicie wszystko ladnie sie instaluje ale po odpalenie pojawia sie czarny ekran słychac stukanie ale nic nie wyskakuje proiszę o pomoc
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: micek1968 w Lipiec 23, 2008, 07:21:11
Już to kiedyś było... (ja teżtak miałem)
Dodaj to co poniżej do pliku sys.txt (jeżeli masz go w \program files\igo8\ to tam, a jeżeli nie to w \KartaSD\igo8\)

[interface]
resolution_dir="320_240"
vga=1

i będzie działać...
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: robay w Sierpień 21, 2008, 09:45:24
Gdy na Asusie jest czarny ekran może być także pomocne dopisanie w sys.txt takiego wpisu:

[rawdisplay]
driver=gdi
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: hmm w Wrzesień 01, 2008, 09:54:20
Mam Asusa 696
Oryginalna karta I-go 8 uruchomiła się ok
Jako ze można mi mieć kopie programu . zmieniłem nazwę pliku 2577 (auto mapy)  na inną , skopiowałem na drugą kare katalogi  (wcześniej sformatowaną ) 2577 , igo 8 , GPSLOG

zmieniłem na karcie i urządeniu plik txt na treści

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
driver="GDI"

i nie odpala . Pojawia pierwsze okienko i wyłącza . Czy ktoś moż emi pomóc
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: nocnyMarek w Wrzesień 01, 2008, 10:22:20
Cytat: hmm
Oryginalna karta I-go 8 uruchomiła się ok
Jako ze można mi mieć kopie programu  ... skopiowałem na drugą kare ...
i nie odpala . Pojawia pierwsze okienko i wyłącza . Czy ktoś moż emi pomóc


Pomóc? Chyba w zrozumieniu, że skoro licencja jest przypisana do karty
to żadne czary mary w plikach konfiguracyjnych nie pomogą,
kopia będzie działać na oryginalnej karcie i nigdzie indziej.
I takie jest jej zadanie - odtworzenie programu po padzie/skasowaniu czy sformatowaniu karty.
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: hmm w Wrzesień 01, 2008, 10:30:21
Chciałem po prostu oryginał zatrzymać jako rezerwa np po padzie , a korzystać z I-go (w drodze) na innej karcie
(można przecież robić kopię programu , nawet zalecane)
Czyli nie da się tego osiągnąć ?
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: xtoudi w Wrzesień 01, 2008, 12:07:56
W ten sposób to taką "kopię" od Ciebie np każdy by mógł sobie uruchomić u siebie.
Nie da się - twoje iGO8 jest przypisane do twojej karty.

A na marginesie - katalog 2577 to nie katalog AutoMapy tylko ogólnie nazwa katalogu dowolnego programu, w którym trzymane są pliki startowe dowolnego programu jaki ma być odpalony w momencie włożenia karty do urządzenia.
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: hmm w Wrzesień 02, 2008, 07:26:27
Po wejściu na stronę :
http://www.i-go.com/pl/update/overview.php
Wejdź na stronę Rejestracja użytkownika
nie wiem który produkt wybrać bo mam i-Go 8 a nie 2006
 a później nie pasuje mi mój klucz ja mam : XXXXX-XXXXX a tam jest inny układ
czy ktoś moze mi pomóc jak właściwie się zarejestrować w celu uaktualnień

Chciałbym pobierac nowe mapki , budynki , skiny itp


Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: pocek w Wrzesień 02, 2008, 09:45:58
Po wejściu na stronę :
[url]http://www.i-go.com/pl/update/overview.php[/url]
Wejdź na stronę Rejestracja użytkownika
nie wiem który produkt wybrać bo mam i-Go 8 a nie 2006



Dla iGO 8 - http://www.naviextras.com/
Polskie strony iGO zarastają mchem.
Tytuł: Odp: IGO8 nie działa
Wiadomość wysłana przez: tom090773 w Lipiec 09, 2018, 16:21:48
Witam
Mam podobny problem jak piszecie powyżej. Dokładnie chodzi o igo na tablecie HUAWEI T3. Próbowałem instalować mapę z pozycji karty SD albo z pozycji pamięci urządzenia i nic to nie zmienia. Problem polega na tym że po zainstalowaniu mapy na urządzeniu uruchamiam ją i wszystko działa ok ale jak ją zamknę i chcę uruchomić ponownie to wtedy ekran robi się czarny i nie startuje...czy ktoś jest mi w stanie coś podpowiedzieć. Próbowałem wpisywać proponowane wyżej wpisy w sys.txt ale bez powodzenia