Autor Wątek: I-mate Jaq3 + windows 6.1  (Przeczytany 88247 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janbacz

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #990 : Luty 06, 2011, 11:32:20 »
Co do tej Nokii, może brakuje usługi BT, która odpowiada za połączenie modemowe? Sprawdzę to później, ale nie gwarantuję, że uda mi się ustalić przyczynę.

Uprzejmie przypominam się.
Czy poprzednia wersja obsługuje modem podłączony przez blutus?
Pozdrawiam, Janusz

« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 11:42:32 wysłana przez janbacz »

PDAclub.pl

Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #990 : Luty 06, 2011, 11:32:20 »
R E K L A M A:


Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #991 : Luty 06, 2011, 19:00:57 »
Co do tej Nokii, może brakuje usługi BT, która odpowiada za połączenie modemowe? Sprawdzę to później, ale nie gwarantuję, że uda mi się ustalić przyczynę.

Uprzejmie przypominam się.
Czy poprzednia wersja obsługuje modem podłączony przez blutus?
Pozdrawiam, Janusz


Nie mam pojęcia, nie wszystko mogę przetestować z racji posiadania takiego, a nie innego sprzętu. Póki co sprawdzam powoli oba ROM'y, jak będę coś wiedział, to napiszę ;).


Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #992 : Luty 11, 2011, 15:39:11 »
Sprawdziłem usługi BT i w obu wersjach są identyczne, tak więc nie mogę pomóc, gdyż nie posiadam takiego modemu.


Offline janbacz

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #993 : Luty 11, 2011, 20:08:52 »
Sprawdziłem usługi BT i w obu wersjach są identyczne, tak więc nie mogę pomóc, gdyż nie posiadam takiego modemu.

Coś moje pisanie się nie przyjęło za pierwszym razem więc powtarzam.
Feler nie tkwi w BT, ten windows nie obsługuje żadnego modemu: podłączonego przez IrDA lub przez COM1 też nie. W wersji 5.0 przy tworzeniu połączenia przez modem podawało się numer dostępowy, użytkownika i hasło, a w zaawansowanych można było podać m.in. w InitString nazwę punktu dostępowego. W wersji 6.1 w zaawansowanych można tylko ustawiać parametry protokółu TCP/IP.

« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2011, 14:28:48 wysłana przez janbacz »

Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #994 : Luty 12, 2011, 18:52:35 »
?


Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #995 : Luty 20, 2011, 08:57:15 »
W takim razie chyba trzeba się zapytać specjalistów, bo ja pomimo tego, że dość długo gotuję te ROM'y, to nie za bardzo wiem, co jest nie tak. Proponuję Ci zapytanie się na forum mobione, tam na pewno ktoś odpowie :).

Połączone: Luty 20, 2011, 13:13:24
Zaktualizowałem WM 6.1 PL :D.

Zmiany:
- uaktualnione programy

http://www.przeklej.pl/plik/6-1-pl-7z-0027c9chd6jo

« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 13:13:24 wysłana przez tomcug »

Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #996 : Marzec 06, 2011, 12:04:06 »
Sprawdziłem usługi BT i w obu wersjach są identyczne, tak więc nie mogę pomóc, gdyż nie posiadam takiego modemu.

Coś moje pisanie się nie przyjęło za pierwszym razem więc powtarzam.
Feler nie tkwi w BT, ten windows nie obsługuje żadnego modemu: podłączonego przez IrDA lub przez COM1 też nie. W wersji 5.0 przy tworzeniu połączenia przez modem podawało się numer dostępowy, użytkownika i hasło, a w zaawansowanych można było podać m.in. w InitString nazwę punktu dostępowego. W wersji 6.1 w zaawansowanych można tylko ustawiać parametry protokółu TCP/IP.


Tak więc sprawdziłem to dokładnie, okazuje się, iż w nowszych wersjach systemu M$ po prostu usunął te opcje :(. Dokładnie tak samo wygląda to na HTC Himalaya z WM 6.5 :(.


Offline trampek

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #997 : Marzec 17, 2011, 00:45:15 »
Witam, po instalacji najnowszego wm 6.1 z linka wyżej windows się odpala po czym zwiesza się przy wyrównywaniu obrazu... Co może być nie tak? Wgrywanie z kompa poszło bez problemu

edit: Nic nie zmieniałem, a dziś nagle się włączył. Pochodził chwilę po czym dotyk przestał reagować. Rolka z boku działała jeszcze przez chwilę, po czym całkiem przestał reagować. Ktoś doradzi? ;)

« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 15:32:17 wysłana przez trampek »

Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #998 : Marzec 18, 2011, 19:14:11 »
No cóż, wygląda na to, że Twój telefon nie może pracować z zegarem 204MHz, dlatego trzeba to zmienić :D. W paczce masz taki programik Cook_Rom, który służy do edycji wypieków. Odpal go i przed flashowaniem wykonaj następujące kroki: wypakuj ROM (poleceniem "[1] - ROM To Dump"), w pliku OmapClock.lnk zmień wartość parametru "clock" na 192 (w katalogu Dump), odbuduj ROM (poleceniem "[6] - Dump ROM To WMUPDAT.DIP"). Mam nadzieję, że to pomoże :D.


Offline trampek

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #999 : Marzec 26, 2011, 14:08:18 »
Super. Zmieniłem jak napisałeś i działa :)


Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1000 : Kwiecień 02, 2011, 22:09:11 »
Właśnie przesiadłem się na Blue Angel, tak więc nie będę już aktualizował ROM'ów dla JAQ3, w razie problemów możecie oczywiście pisać :). A co do samej zamiany, polecam każdemu, bo różnica w użytkowaniu jest nie do opisania :D.


Offline mariuszpultusk

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • Sprzęt: I-mate JAQ3
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1001 : Kwiecień 04, 2011, 11:13:58 »
Właśnie przesiadłem się na Blue Angel, tak więc nie będę już aktualizował ROM'ów dla JAQ3, w razie problemów możecie oczywiście pisać :). A co do samej zamiany, polecam każdemu, bo różnica w użytkowaniu jest nie do opisania :D.



A masz jeszcze jaq3 ? Może byś chciał sprzedać ??

szukam klona jaq3 tylko z lepszym procesorem

Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1002 : Kwiecień 04, 2011, 16:34:51 »
Mam jeszcze JAQ3, ale nie sprzedaję, zostawiłem sobie jako urządzenie do zabawy :D. Właśnie sobie jeszcze przypomniałem, że chyba się pytałeś jak w HTC Home ustawić pogodę, musisz mieć w katalogu "Dump" plik "HH_0415_WeatherCities.xml" (najprościej zmienić nazwę pliku "HH_0409_WeatherCities.xml") :).


Offline mariuszpultusk

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • Sprzęt: I-mate JAQ3
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1003 : Kwiecień 04, 2011, 20:30:12 »
Mam jeszcze JAQ3, ale nie sprzedaję, zostawiłem sobie jako urządzenie do zabawy :D. Właśnie sobie jeszcze przypomniałem, że chyba się pytałeś jak w HTC Home ustawić pogodę, musisz mieć w katalogu "Dump" plik "HH_0415_WeatherCities.xml" (najprościej zmienić nazwę pliku "HH_0409_WeatherCities.xml") :).


Dzięki za informację, a z pogodą spróbuję tak jak napisałeś :)

Pozdrowionka :D

Ps. miłej pracy na nowym sprzęcie

Połączone: Kwiecień 07, 2011, 17:13:27
Witam potrzebuję pliku i8rom tool for jaq3.rar jeśli ktoś ma to prosił bym o zapodanie bo nie mogę go znaleźć w necie

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2011, 17:13:27 wysłana przez mariuszpultusk »
szukam klona jaq3 tylko z lepszym procesorem

Offline DaRaSWGM

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 126
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700 & I-Mate JaQ 3
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1004 : Kwiecień 09, 2011, 08:29:30 »
Jest moze dostepna najnowsza wersja tego romu ale do wrzucenia na karte?Mam win 7 i niestety po kablu nie idze :/


Offline mariuszpultusk

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
  • Sprzęt: I-mate JAQ3
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1005 : Kwiecień 09, 2011, 11:22:22 »
Jest moze dostepna najnowsza wersja tego romu ale do wrzucenia na karte?Mam win 7 i niestety po kablu nie idze :/


Zrób maszynę wirtualną na PC i spod maszyny zainstaluj WM

szukam klona jaq3 tylko z lepszym procesorem

Offline DaRaSWGM

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 126
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700 & I-Mate JaQ 3
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1006 : Kwiecień 09, 2011, 23:13:21 »
niestety po stworzeniu wirtualnego xp activesync dziala bez problemu jednak po wlaczeniu rushop w telefonie jest bialy ekran a po chwili rushop wywala error :/ jest na to jakies rozwiazanie?

ps. wrzucilby ktos ostatni wydany rom na inny serwer?


Offline mintay

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1007 : Kwiecień 11, 2011, 00:04:49 »
Witam, jestem tu nowy i wybaczcie mi że przybiegam z płaczem..
Mam Jaq3 ale wysiadł mi ekranik dotykowy, korzystałem z pda bez dotyku i wszystko było ok, dopóki głupi nie zrobiłem hard reset.. pojawia mi się komunikat po włączeniu telefonu "tap the screen to set up Your device", a przecież ja nie mogę zrobić "tap" Błagam!! pomóżcie to ominąć :(

Pogrzebałem na forum i tak:

WM6.5 by tomcug + WMIPL.DIP z jakiejś chińkiej wersji wziąłem
nagrałem to na kartę SD 2gb   (SDHC nie działa)
FN+ power i działa!! dzięki ludziska:*:*:*

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 02:00:50 wysłana przez mintay »

Offline Notron

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 132
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1008 : Kwiecień 12, 2011, 12:24:46 »
Dla DarasSwg:
Już dawno nic nie grzebałem i zapomniałem!
Ale nie wiem czy w ten oto sposób nie rozwiązywałem problemu:
Brałem wersję Win 5.0 instalowałem poprzez karte sd i następnie ponownie instalowałem nowy room!


Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1009 : Kwiecień 15, 2011, 19:43:07 »
Najnowszy ROM :E.

http://www26.zippyshare.com/v/86820357/file.html

Da się go bez problemów zaktualizować przez wirtualną maszynę, testowane na VMware Player :).


Offline Mesaj

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
  • Sprzęt: M5000 (XDA Exec)
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1010 : Listopad 22, 2011, 19:45:31 »
Najnowszy ROM :E.

http://www26.zippyshare.com/v/86820357/file.html

Da się go bez problemów zaktualizować przez wirtualną maszynę, testowane na VMware Player :).



mógłbym prosić o nowy link?


Offline tomcug

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #1011 : Listopad 26, 2011, 09:56:35 »
Najnowszy ROM :E.

http://www26.zippyshare.com/v/86820357/file.html

Da się go bez problemów zaktualizować przez wirtualną maszynę, testowane na VMware Player :).



mógłbym prosić o nowy link?



Niestety, nie posiadam :(. Mam na dysku wszystkie ROM'y angielskie, nawet portugalskie i hiszpańskie, ale mój ostatni po polsku zgubiłem :(. Musimy więc liczyć na życzność któregoś z forumowiczów :D.

EDIT:

Jednak mam :E. Po prostu wypakuj i spróbuj flashować programem RUUShop pod Windowsem XP.

http://www27.zippyshare.com/v/92430922/file.html

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 10:07:46 wysłana przez tomcug »