Autor Wątek: S730 nowy ROM  (Przeczytany 9390 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JFH

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
S730 nowy ROM
« : Lipiec 29, 2009, 22:13:19 »
Chciałbym wgrać skin/soft żeby pulpit wyglądał tak :



Nie potrafie wgrać nowego romu, np. tego.

Wyskakuje Error [260] bądź [262].

Próbowałem przez Elfin HSPL_3.10 - to samo.

W tej chwili załadowany mam Windows 6 Std. rom 1.34.20.60
przy włączaniu tel (02) pokazuje :

R 1.58.17.02
G 2562.30.03H
D 1.34.00.00

na romie 1.34.407.3R błąd [294] Invalid vender id


edit :
udało mi się pokonać te błędy... tym razem upgrade staje na 18% ... muszę się ratować mtty ...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2009, 01:25:54 wysłana przez JFH »

PDAclub.pl

S730 nowy ROM
« : Lipiec 29, 2009, 22:13:19 »
R E K L A M A:


Offline revanmj

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
  • VIP Level: 78
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #1 : Lipiec 30, 2009, 09:46:59 »
Co do wyglądu Home Screen'a to nie trzeba do tego ROMu zmieniać. Wystarczy ściągnąć CAB z tym pluginem. Jest o tym wątek w dziale Oprogramowanie. Poza tym jeśli masz wersję HTC (innych chyba nie było, ale wolę się upewnić) to może jest tylko wyłączony. Wejdź w Ustawienia > Ekran główny i wybierz z listy temat z HTC w nazwie.

Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

Offline JFH

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #2 : Sierpień 02, 2009, 19:21:27 »
dalem rade, wgrałem rom, skorka jak na screenie, polski język (tylko klawiatura Y<->Z niemiecka, ale to mysle chwilka).

Jutro napisze how to ... siedzialem nad tym cala noc
Napisane: Lipiec 30, 2009, 17:23:57
nie wiem czy wszystko co napisze jest potrzebne do wgrania nowego softu ;) ale daje info co zrobiłem :

Instrukcja :
Wings SSPL and HardSPL (pliki do ściągnięcia w tym temacie)

1. Wyciągnąć kartę sim i pamięci
2. podłączyć usb
2. uruchomić SDA_ApplicationUnlock.zip ,  restart
4. uruchomić spl-backup
5. skopiować sspl-0.91-wings na tel. - uruchomić
włączy się tryb serwisowy, na dole pokaże się "usb" odłączyć na moment, pokaże się "Serial", podłączyć usb
6. uruchomić CustomRUU.exe z folderu flash-splash-wings
7. zainstalować żądany soft, np WM 6.1 - jest polski język


można wcześniej zrobić zrzut obecnego softu - instrukcja






Offline qwerty12

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #3 : Marzec 30, 2010, 17:46:23 »
Witam zrobilem wszystko jak napisales i mam tylko angielskie menu czemu??


Offline revanmj

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
  • VIP Level: 78
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #4 : Marzec 30, 2010, 19:59:35 »
Możliwe, że w ustawieniach trzeba język przestawić.

Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

Offline qwerty12

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #5 : Marzec 30, 2010, 20:10:27 »
Patrzylem i jest tylko do wyboru Start>Settings>0 More>3 Regional Settings>Language>US English

Moze sa jakies inne Romy do tego modelu w języku Polskim??

Połączone: [time]Marzec 31, 2010, 14:53:47[/time]
na romie 1.34.407.3R błąd [294] Invalid vender id


edit :
udało mi się pokonać te błędy... tym razem upgrade staje na 18% ... muszę się ratować mtty ...


dalem rade, wgrałem rom, skorka jak na screenie, polski język (tylko klawiatura Y<->Z niemiecka, ale to mysle chwilka).

Jutro napisze how to ... siedzialem nad tym cala noc
Napisane: Lipiec 30, 2009, 17:23:57
nie wiem czy wszystko co napisze jest potrzebne do wgrania nowego softu ;) ale daje info co zrobiłem :



Jak udalo ci sie rozwiazac ten problem bo mam tak samo z tym romem a tylko w tym jest chyba PL

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2010, 15:01:35 wysłana przez qwerty12 »

Offline bogus0404

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #6 : Kwiecień 23, 2010, 19:53:12 »
Proszę bardzo rom z pl do wind220 i S730
RUU_Wings_HTC_WWE_1.31.405.1R2_radio_sign_25.62.30.03_1.58.17.02_Ship                       Ściągnąć podłączyć HTC odpalić postępować według instrukcji i cieszyć się nowym romem z PL.

http://uploaded.to/?id=xgur4z


Offline voytazb

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #7 : Lipiec 12, 2010, 17:26:49 »
Witam. Koledzy pomóżcie. Podobnie jak koledze JFH przy wrzucaniu WM6.1 wywalił się na 18% i lipa - nie wiem jak to postawić.
Z góry dziękuję.
Wojtek.

Już nieaktualne.
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 11:17:31 wysłana przez voytazb »

Offline 3345715

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 98
  • Sprzęt: Wystarczający żeby w pełni zadowoloć swoją żonę XD
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #8 : Lipiec 28, 2010, 08:32:49 »
Witam a ja mam problem z tym wszystko szlo gladko jak w instrukcij az instalacja systemu zatrzymala sie na 17%... teraz po wlaczeniu tel wchodzi od razu do bootloadera i nie przyjmuje zadnego systemu jak sobie z tym poradziliscie?? pomocy bardzo prosze o szybka odpowiedz

Połączone: Sierpień 04, 2010, 18:13:09
no ok poradzilem sobie.. pytanie czy istnieje wogole rom 6.1 do tego modelu ktory jest po polsku?? boi tamten nie jest.. prosze o szybka odpowiedz i ewentualnie link do tego romu albo spolszczenia chociaz

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 18:13:09 wysłana przez revanmj »
Było: Zbyt dużo. Zbyt wiele zeby o tym pisać;p
Jest: Sony Ericsson Xperia Neo V;)  Nokia 5300 XD

Offline katanb

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #9 : Listopad 09, 2010, 22:21:38 »
Witam.

Mam htc  s730 i wszystko daje radę. Przycina się na 17 procencie ale po pół minucie leci dalej. Polski język i obsługa jest.

Polecam


Offline bysioprzemek

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #10 : Styczeń 14, 2011, 22:09:07 »
A ja mam problem;/ po 1% instalacji pokazuje Mi blad " Error[294] invalid vender id"
Widzialem wyzej, ze koledzy mieli ten sam problem, ale nie napisali jak sb z tym poradzic;/
Prosze o pomoc! :(


PiotrXxx

  • Gość
Odp: S730 nowy ROM
« Odpowiedź #11 : Listopad 20, 2012, 02:18:44 »
No wlasnie ludzie- opisywac jesli wam cos sie uda; niech inni korzystaja. :ok: Don't be greedy!  B) A jeszcze niekumajacym proponuje odwiedzic ten watek: http://pdaclub.pl/forum/htc-smartphone/s730-odblokowanie-urzadzenia/. Opisalem tam dosc dokladnie, moim zdaniem, co i jak aby flashowac "ustrojstwo".
Pozdro.