Autor Wątek: MMS w SPV  (Przeczytany 35793 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czarodziej79

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
MMS w SPV
« : Grudzień 31, 2004, 21:35:20 »
Czy juz ktos wie jak skonfigurowac MMSy. Co i gdzie wpisac ? Bo ja kombinuje, kombinuje i nic.
Mam w ERZE.

- MMS -
IP: 213.157.194.57
mmsc: http://mms.era.pl/servles/mms

moze komus dziala i podzieli sie ze mna tymi ustawieniami :)

POZDRAWIAM , Dzieki


PDAclub.pl

MMS w SPV
« : Grudzień 31, 2004, 21:35:20 »
R E K L A M A:


Offline MacBirdie

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
MMS w SPV
« Odpowiedź #1 : Grudzień 31, 2004, 22:34:41 »
Na czuja mi się zdaje, że w adresie powinno być servlets, nie servles.


Offline czarodziej79

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
MMS w SPV
« Odpowiedź #2 : Grudzień 31, 2004, 23:24:36 »
Dzieki za poprawienie. Poprawilem, ale dalej ten sam blad.
Wysyla, wysyla i send error.

Powiedzcie mi co ma byc w GPRS Connections

Connects to: (mam tylko taki wybor, z kazdym prubowalem i nic :()
- Orange MMS
- Secure WAP Network
- WAP Network
- My Corporate Network
- The Internet

Acces Point: (to mam wpisane i chyba to ma byc)
- erawap

User name: (to chyba tez bedzie i tak tez mam)
- erawap

Password: (tak mam wpisane)
- erawap

Primary DNS: (oraz Secondary DNS: i IP adress:)
- puste

Wiec tu mam tak. Natomiast w MMM Setup mam tak. :)

ERA MMS
IP:                   213.158.194.57
Port:                9201
Mmsc Adress:    http://mms.era.pl/servlets//mms

NIEWIEM, hmmmm....?

[Dodano: 2004-12-31 23:28:32]
sorki:
http://mms.era.pl/servlets/mms


Offline malykubus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 573
MMS w SPV
« Odpowiedź #3 : Styczeń 01, 2005, 18:03:42 »
moim zdaniem ..(tak jest w wypadku idei i plusa) wystarczy  http://mms.era.pl

dziwne jest to orange mms..czegos takiego nie widzialem..ale w kazdym razie na pewno musi byc connect to Orange MMS

aaa no i nie wiem moze przegapiles to ze tworzac nowy gprs connection dajesz mu jakas nazwe i przy mms setup w profilu musisz tez wybrac to polaczenie..a w configuration wybierz automatic..

no i sproboj z http://mms.era.pl zamiast http://mms.era.pl/servlets/mms


Offline lucasek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 81
MMS w SPV
« Odpowiedź #4 : Styczeń 01, 2005, 18:19:16 »
U mnie też MMS-y nie działają (mam ERĘ).
Przy wysylaniu MMS-a: najpierw pisze CONNECTING GPRS dalej SENDING i pojawia sie komunikat FAILED TO SEND MESSAGE! ...

Zdążyłem przeczytać już wszystkie POSTY odnosnie ustawień do wysyłania MMS-ów i żadne z opisanych ustawień nie działa (GPRS mam skonfigurowany dobrze bo wgrywają się stronki www).

Czy ktoś potrafi skonfigurować MMS-y w ERZE ???




Offline malykubus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 573
MMS w SPV
« Odpowiedź #5 : Styczeń 01, 2005, 18:33:57 »
czarodziej..zmien u siebie odpowiednie parametry na nastepujace i sprawdz:



http://mms.era.pl/servlets/mms
APN: eramms
Login: eramms
Hasło: eramms



Offline lucasek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 81
MMS w SPV
« Odpowiedź #6 : Styczeń 01, 2005, 18:52:16 »
Nie działa.

Może ktoś komu chodzą MMS-y w ERZE niech napisze krok po kroku co i gdzie ma być wpisane.
Czy tylko ma być dodane połączenie MMS w zakłądce GPRS, czy też jeszcze w ustawieniach MMS SETTINGS ma być coś wpisane?

Ja próbuje kombinować i nic nie wychodzi.


Offline czarodziej79

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
MMS w SPV
« Odpowiedź #7 : Styczeń 01, 2005, 20:01:39 »
!!! EUREKA !!!

UDALO SIE :)

Chyba przydaloby sie tyma z Wami podzielic :)

Settings/Data Connections/Menu/Edit Connections/GPRS Connections

Menu/Add (lub Edit jak ktos juz cos ma)

Description:              ERA MMS
Connect to:              Orange
Access point:            eramms
User name:              eramms
Password:                eramms
Primary DNS:            0.0.0.0
Secondary DNS         0.0.0.0
IP address:              <puste>

Done/Done/Done/Done/Done

Accessories/MMS Setup/

ERA MMS
IP:                  213.158.194.57
Port:                9201
Mssc Address:  http://mms.era.pl/servlets/mms
Message Expiry: Maz.
Delivery Report: (zaznaczone)
Read Report:     (zaznaczone)
Hide Sender:     (odznaczone)
MMS Download:  Auto

OK

I powinno dzialac :)

Pozdrawiam
HAPPY NEW YEAR 2005


Offline lucasek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 81
MMS w SPV
« Odpowiedź #8 : Styczeń 01, 2005, 21:02:40 »
Działa.
Gratuluję Clubowiczowi: "czarodziej79"


Offline malykubus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 573
MMS w SPV
« Odpowiedź #9 : Styczeń 02, 2005, 00:37:44 »
czyli mialem racje z eramms:D..no ale znalazlem to na stronie ery po prostu:D

hm ale w zwiazku z tym ze kilka dni temu komus udalo sie juz ustawic wreszcie na plusa..a ja mam ustawione na idee to moze by tak (uwaga do admina) usunac wszystkie topiki z pytaniem o mms i stworzyc jeden gdzie beda wzorce dla wszystkich 3 sieci..a najlepiej rowniez z konfiguracja gprs..wiele osob ma z tym problem i takie kompendium byloby bardzo uzyteczne..ja ze swojej strony sluze ustawieniami na idee



Offline kanczug

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19211
    • http://www.pdaclub.pl
MMS w SPV
« Odpowiedź #10 : Styczeń 02, 2005, 09:46:44 »
Jesli masz czas to pozbieraj wszystkie solucje i umiesc je w jednym waktu, a ja odkleje te pozostale i przykleje tylko ten jeden.


Offline maxiak

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 163
  • www.206club.net
    • maxiak.com
  • Sprzęt: MIO A701
MMS w SPV
« Odpowiedź #11 : Styczeń 09, 2005, 14:51:29 »
A ja mam ciekawe zjawisko, kiedy w MMS Settings wpisze wszystko i zaznacze to po kliknieciu OK, zanim zniknie ekranik, znika mi IP wpisane i zostaja same kropeczki. Wchodze ponownie, a IP juz nie ma wpisanego. Juz kilka razy probowalem. W efekcie tego zjawisska nie moge wyslac MMSa za cholere. Uzywam Ery. Ktos cos podpowie ?

maxiak.com

Offline erdablju

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 142
MMS w SPV
« Odpowiedź #12 : Styczeń 30, 2005, 20:00:05 »
Cytat: czarodziej79
!!! EUREKA !!!

UDALO SIE :)

Chyba przydaloby sie tyma z Wami podzielic :)

Settings/Data Connections/Menu/Edit Connections/GPRS Connections

Menu/Add (lub Edit jak ktos juz cos ma)

Description:              ERA MMS
Connect to:              Orange
Access point:            eramms
User name:              eramms
Password:                eramms
Primary DNS:            0.0.0.0
Secondary DNS         0.0.0.0
IP address:              <puste>

Done/Done/Done/Done/Done

Accessories/MMS Setup/

ERA MMS
IP:                  213.158.194.57
Port:                9201
Mssc Address:  http://mms.era.pl/servlets/mms
Message Expiry: Maz.
Delivery Report: (zaznaczone)
Read Report:     (zaznaczone)
Hide Sender:     (odznaczone)
MMS Download:  Auto

OK

I powinno dzialac :)

Pozdrawiam
HAPPY NEW YEAR 2005



A jeśli ja mam SPVE200 i nie mam takiego menu w Akcesoriach jak MMS. Czy ktos wie gdzie takie menu sie znajduje i dlaczego nie nmam go?


Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
MMS w SPV
« Odpowiedź #13 : Styczeń 31, 2005, 11:50:03 »
Dokladnie mam ten sam problem, spv500 tez nie ma takiego menu i nie udaje mi sie skonfigurowac wysylania mms-ow.Ktos wie jak to zrobic ?

1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Offline HARY

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
MMS w SPV
« Odpowiedź #14 : Luty 08, 2005, 22:41:42 »
Jeśli ktos wie jak ściągnąć simlocka z spv c 500 i sie chce tym podzielic proszę napiszcie


Offline lukaszbyk

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
MMS w SPV
« Odpowiedź #15 : Marzec 07, 2005, 00:16:52 »
Mam identyczny problem w telefonie SPV E100 (Classic)...z tymże chcę wiedzieć jak to skonfigurować dla sieci IDEA.
Ps. Gdzie znajdę najnowszy system operacyjny w j.ang do tego tel?


Offline mrowek20

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
MMS w SPV
« Odpowiedź #16 : Kwiecień 29, 2005, 00:56:57 »
Czy ktos moze mi powiedziec jak ustawic to w erze na telefonie Sony Ericsson k508i???Bardzo prosze o pomoc.Najlepiej taka osobe ktora ma ten fonik i sobie poradzila z tym problemem.moj numer gg 2227826


Offline czarodziej79

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
MMS w SPV
« Odpowiedź #17 : Kwiecień 29, 2005, 01:04:58 »
Cos mi sie wydaje ze trafiles pod zly adres. Ale....., moze. Juz predzej www.google.pl


Offline mrowek20

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
MMS w SPV
« Odpowiedź #18 : Kwiecień 29, 2005, 01:11:30 »
hm ale jak tak patrze na te ustawienia co podajecie to praktycznie zgadzaja sie z tym co moge poustawiac w telefonie;)a tam juz tez szukalem i mnie tu przynioslo;)


Offline mirekk

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
MMS w SPV
« Odpowiedź #19 : Kwiecień 30, 2005, 13:31:12 »
albo ja jestem już za stary, albo goopi...
zrobiłem wszystko jak tu zostało opisane i ból.. nie wysyla..
czy jestgdzieś konfiguraja taka jak tu przedstawiona dla idei?
tylko proszę: nie mówcie mi :wyszukiwarka..


Offline czarodziej79

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
MMS w SPV
« Odpowiedź #20 : Kwiecień 30, 2005, 14:51:31 »
Jesli masz prawidlowo skonfigurowany GPRS i wszystko dziala OK oprucz MMS-ow to ustaw tak jak ponizej i powinno byc juz dobrze.

Settings/Data Connections/Menu/Edit Connections/GPRS Connections

Menu/Add (lub Edit jak ktos juz cos ma)

Description: IDEA MMS
Connect to: Orange
Access point: idea
User name: idea
Password: idea
Primary DNS: 0.0.0.0
Secondary DNS 0.0.0.0
IP address: <puste>

Done/Done/Done/Done/Done

Accessories/MMS Setup/

ERA MMS
IP: 192.168.006.104
Port: 9201
Mssc Address: http://mms.idea.pl
Message Expiry: Max.
Delivery Report: (zaznaczone)
Read Report: (zaznaczone)
Hide Sender: (odznaczone)
MMS Download: Auto

[Dodano: 2005-04-30 14:55:04]
sorki

w MMS Setup oczywiscie IDEA MMS a nie ERA MMS :)


Offline malykubus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 573
MMS w SPV
« Odpowiedź #21 : Kwiecień 30, 2005, 15:33:54 »
Cytat: mirekk
albo ja jestem już za stary, albo goopi...
zrobiłem wszystko jak tu zostało opisane i ból.. nie wysyla..
czy jestgdzieś konfiguraja taka jak tu przedstawiona dla idei?
tylko proszę: nie mówcie mi :wyszukiwarka..

hmm nawet bez wyszukiwarki to jest w sasiednim watku pt mmsy na wszystkie sieci..po za tym..juz chyba ze 3 osoby ktore skarzyly sie na to ze mmsy im nie dzialaja nie mialy po prostu wlaczonej uslugi u operatora;) sprawdz to jesli nie jestes pewien


Offline mirekk

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
MMS w SPV
« Odpowiedź #22 : Maj 02, 2005, 09:11:45 »
panowie, wieelkie dzięki :)
problem był u mnie w linijce
  Connect to: Orange
już jest wszysto ok
heh...co by człowiek bez Was zrobił :)


Offline brogi23

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
    • http://stereotypy.gryfice.w.interia.pl/
MMS w SPV
« Odpowiedź #23 : Maj 07, 2005, 22:45:23 »
a ktoś wie jak skonfigurować na Plusa?


Offline czarodziej79

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
MMS w SPV
« Odpowiedź #24 : Maj 08, 2005, 01:19:06 »
Niewiem czy będzie dzialało bo niemam plusa. Sprawdz, może będzie trzeba dalej kombinować.
Warunek to uaktywniona usługa u operatora.

Settings/Data Connections/Menu/Edit Connections/GPRS Connections

Menu/Add (lub Edit jak ktos juz cos ma)

Description: PLUS MMS
Connect to: Orange
Access point: mms.plusgsm.pl
User name: plusgsm
Password: plusgsm
Primary DNS: 0.0.0.0
Secondary DNS 0.0.0.0
IP address: <puste>

Done/Done/Done/Done/Done

Accessories/MMS Setup/

PLUS MMS
IP: 212.002.096.016
Port: 9201
Mssc Address: http://mms.plusgsm.pl
Message Expiry: Max.
Delivery Report: (zaznaczone)
Read Report: (zaznaczone)
Hide Sender: (odznaczone)
MMS Download: Auto


Offline brogi23

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
    • http://stereotypy.gryfice.w.interia.pl/
MMS w SPV
« Odpowiedź #25 : Maj 08, 2005, 02:03:09 »
A jesli niemam uaktywnionej uslugi, jak moge to zrobic i ile to kosztuje?


Offline malykubus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 573
MMS w SPV
« Odpowiedź #26 : Maj 08, 2005, 02:04:33 »
zadzwon do BOK i sie dowiedz..ale to raczej bezplatne..mozesz tez wejsc na strone plusa tam sa szczegolowe cenniki..czasem warto samemu poszukac zanim sie zapyta


Offline brogi23

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
    • http://stereotypy.gryfice.w.interia.pl/
MMS w SPV
« Odpowiedź #27 : Maj 08, 2005, 02:15:04 »
Zanim dostane odpowiedz (o ile w ogole dostane) to minie troche czasu:/ Mi chodzi o to jak trzeba aktywowac usluge MMS w plusie jakims kodem czy czyms takim? Jesli ktos wie bylbym wdzieczny gdyby mi pomogl...


Offline malykubus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 573
MMS w SPV
« Odpowiedź #28 : Maj 08, 2005, 02:23:23 »
nie rozsmieszaj mnie..az zadalem sobie trud i wszedlem na strone plusa..czego ty chyba nie zrobiles..i oto co znalazlem:

Kontakt


Pomoc 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu:
w Polsce:
z telefonu sieci Plus GSM - numer 2601
Połączenie z numerem Działu Obsługi Klienta (2601) - Automatyczny System Informacji Głosowej - BEZPŁATNIE
Połączenie z numerem Działu Obsługi Klienta (2601) - jednorazowa opłata za połączenie z konsultantem - 0,78zł (0,95zł z VAT)
z telefonu komórkowego sieci innej niż Plus GSM - 601102601 (numer płatny - zgodnie z taryfą operatora)
z dowolnego telefonu stacjonarnego - (0-prefix-601102601) (numer płatny - zgodnie z taryfą operatora)
za granicą:
z telefonu komórkowego - numer (+48 601102601) (numer płatny - zgodnie z taryfą roamingową operatora)
z telefonu stacjonarnego - (0048 601102601) (numer płatny - sposób wybierania numeru kierunkowego do Polski zależy od konkretnego kraju

wiec wystarczy ze w dowolnej chwili uzyjesz swojego telefonu wykonasz jedno polaczenie a tam mila pani wszystko ci objasni:)) nie wiem jak jest w plusie ale w idei dzwoniac do BOK mozna nawet od razu bezplatnie aktywowac ta usluge..wiec naprawdze szczerze polecam;)


grzebiac dalej na stronie plusa znalazlem w dziale faq odpowiedz na podobne pytanie i wynika z niej ze aktywacja jest za darmo

http://bok.plusgsm.pl/cgi-bin/rightnow.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=iXE4tSEh&p_lva=&p_faqid=296&p_created=1025180847&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9ncmlkc29ydD0mcF9yb3dfY250PTE1NCZwX3NlYXJjaF90ZXh0PWFrdHl3YWNqYSBtbXMmcF9zZWFyY2hfdHlwZT00JnBfcHJvZF9sdmwxPX5hbnl_JnBfcHJvZF9sdmwyPX5hbnl_JnBfc29ydF9ieT1kZmx0JnBfcGFnZT0x&p_li=


Luk_Kal

  • Gość
MMS w SPV
« Odpowiedź #29 : Maj 10, 2005, 11:50:22 »
Witam !
Mam telefon SPV classic, ale mam problem z MMS, objaw jest ten sam jak u kolegi, z tym że dwie rzeczy sie nie zgadzaja mianowicie : Connect to: Orange u mnie jest Orange MMS ale to jestem w stanie zrozumiec, ale najgorsze jest to że wpisujac numer IP w MMS Setup nie zostaje on zapisany  , poprostu zapisuje ustawienia a on od razu znika i zostaja puste miejsca. HELP ME !
pozdrawiam Łukasz

P.S. Oczywiscie polaczenie GPRS hula jak wsciekle i jest OK