Autor Wątek: Htc s730 (wing)  (Przeczytany 5986 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bysioprzemek

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Htc s730 (wing)
« : Styczeń 13, 2011, 12:39:50 »
Witam wszystkich.
Prosze o pomoc, jestem nowym posiadaczem htc S730 i nie moge zmienic mu romu/ systemu, probowalem juz na wiele sposobow i pokazuje Mi zawsze taki komunikat przy instalacji nowego systemu ( tu rowniez jest problem bo po 1% telefon sie restartuje;/)
co musze zrobic ? pomocy.
Z gory mowie, ze tel ma blokade simlock i nie moge jej zdjac;/ Instalowalem wszystko co w necie pisali i nic ;/

Ponizej umiescilem obrazek, ktory pokaze jaki blad wywala podczas instalacji


PDAclub.pl

Htc s730 (wing)
« : Styczeń 13, 2011, 12:39:50 »
R E K L A M A:


Offline bogus0125

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
    • Mój Chomik
  • Sprzęt: Nokia N97 Mini 8GB
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Htc s730 (wing)
« Odpowiedź #1 : Styczeń 13, 2011, 12:43:48 »
To ten z allegro za 20zł?

Dawniej przewinęły się:
Nokia: 3200,6630i,2610;Siemens: C35i,CX70,M65,SX1,S75,S65,SXG75;BenQ-Siemens: SL91,S88;BenQ: E72;HTC: P3600;Nokia 2610;Samsung GTS3350 Chat;Nokia N95 8GB;Nokia 5800XM;Nokia N97 Mini

Offline bysioprzemek

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Odp: Htc s730 (wing)
« Odpowiedź #2 : Styczeń 13, 2011, 12:59:52 »
Ja prosze o pomoc, a nie o glupie zarty, nie to nie ten :p


Offline bogus0125

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
    • Mój Chomik
  • Sprzęt: Nokia N97 Mini 8GB
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Htc s730 (wing)
« Odpowiedź #3 : Styczeń 13, 2011, 13:02:31 »
zamknij wszystkie programy przed aktualizacja ściągnij rom z innej lokalizacji i naładuj baterię na full najlepiej by całą noc była pod ładowarką a może masz stare radio? albo próbuj do skutku :mrgreen:

Dawniej przewinęły się:
Nokia: 3200,6630i,2610;Siemens: C35i,CX70,M65,SX1,S75,S65,SXG75;BenQ-Siemens: SL91,S88;BenQ: E72;HTC: P3600;Nokia 2610;Samsung GTS3350 Chat;Nokia N95 8GB;Nokia 5800XM;Nokia N97 Mini

Offline bysioprzemek

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
Odp: Htc s730 (wing)
« Odpowiedź #4 : Styczeń 13, 2011, 13:06:49 »
Wiec tak : Rom byl z innej lokalizacji ( mialem posciagane pare romow ) bateria ladowala sie cala noc, a z tym radiem to nie wiem o co chodzi... a co jesli mam stare ? a probowalem juz chyba ze 100 razy :/

A co to jest ten update utility ? bo z tym jest ewidentny problem ;/

A moze wie ktos gdzie znajde spolszczenie do wm 6 standard ? ja nie moge znalesc..

« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 13:38:56 wysłana przez bysioprzemek »

Offline P10TR3K

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 404
  • Sprzęt: Lumia 800 / GT-S5360 / A810
Odp: Htc s730 (wing)
« Odpowiedź #5 : Styczeń 13, 2011, 21:39:43 »
Na Twoim miejscu próbowałbym "ZNALEŚĆ" kupca na ten sprzęt-oszczędzisz sobie problemów...  :ok:


PiotrXxx

  • Gość
Odp: Htc s730 (wing)
« Odpowiedź #6 : Listopad 20, 2012, 02:40:14 »
Znow o wiele spozniona odpowiedz, ale "wcisne sie" :cheesy:
Yo bysio{łotewa}, zerknij tu: http://pdaclub.pl/forum/htc-smartphone/htc-wings-s730-wgrywanie-nowego-romu-swierzak/msg1607371/#msg1607371. Opisalem tam co i jak z CIDlockiem (problem z VendorID). I na pewno masz SIMlocka? Bo jesli tak to sprawa sie komplikuje, ale watpie by ten sprzet mial SIML'a- raczej tylko CIDL'a, co widac ze zrzutu okna, ktory umiesciles w pierwszym postcie. A zeby nikt nie marudzil to dodaje spakowany SDA_ApplicationUnlock w zalaczniku. :angel:
No i nie zapominajcie o odblokowaniu SPL, zanim bedziecie probowac wgrywac ROMy!
Bysiu, Update Utility, a dokladniej ROM Update Utility, to (jak sama nazwa wskazuje) aplikacja na PC do flashowania EEPROMu urzadzen mobilnych :grin: Wystepuja jeszcze zmodyfikowane RUU (skrot od ROM Update Utility- to info dla "karkow", "bysiow", i t.p. :P) sluzace np. do zmiany samych SPLi lub samych SplashScreenow.
I jeszcze: tutaj nie ma znaczenia, ze byc moze stare Radio (dokladniej RIL, ktorego wersje mozna zobaczyc przy bootowaniu przy literce R lub w Ustawieniach, Info o urzadzeniu), ani tez nie radze "katowac" baterii- wystarczy, ze podczas flashowania system mobilny wskaze min. 50% naladowania.
Pozdro.
P.s.: Nie potrzeba spolszczenia dla WM 6.0- wystarczy, ze wgrasz ROM WWE; tam jest m. in. polski dla lokalizacji i jezyka interfejsu- tylko przestawic potem w ustawienach systemu.

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2012, 03:06:18 wysłana przez PiotrXxx »