Autor Wątek: iPAQ + AutoMapa 5.05  (Przeczytany 8347 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demis

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: iPAQ 114   8GB sdhc
iPAQ + AutoMapa 5.05
« : Lipiec 02, 2008, 19:08:56 »
W czasie pracy AutoMapy 5.05 na iPAQu przez cały czas na górze ekranu jest "belka" ze znakiem Windows, Start, godzina itd.
Jak to wyłączyć? :S
Przy odpaleniu TomToma ta "belka" gaśnie automatycznie.


PDAclub.pl

iPAQ + AutoMapa 5.05
« : Lipiec 02, 2008, 19:08:56 »
R E K L A M A:


Offline AMi

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1767
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #1 : Lipiec 03, 2008, 23:18:11 »
1234567890

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2014, 14:12:11 wysłana przez AMi »

Offline smerfus13

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: ipaq HX 2750
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #2 : Lipiec 15, 2008, 20:10:56 »
Ja też tak miałem po próbie zainstalowania TT. TT zburaczył mi coś z plikami od BT i podczas uruchamiania systemu wyświetlał sie komunikat o problemach z plikiem wav. Pomogła zmiana dwóch plików (w folderze windows- btcoreif.dll i btsdkce30.dll dodanie rozszerzenia old) i soft reset.
I wszystko powróciło do normy.


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #3 : Lipiec 15, 2008, 21:02:00 »
Ja też tak miałem po próbie zainstalowania TT. TT zburaczył mi coś z plikami od BT i podczas uruchamiania systemu wyświetlał sie komunikat o problemach z plikiem wav. Pomogła zmiana dwóch plików (w folderze windows- btcoreif.dll i btsdkce30.dll dodanie rozszerzenia old) i soft reset.
I wszystko powróciło do normy.


a co mają pliki BT do taskbara?  :O


Offline smerfus13

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: ipaq HX 2750
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #4 : Lipiec 16, 2008, 17:31:35 »
Już wyjaśniam z początku jak używałem AM nie było problemów. Jednakże w momencie występowania tego błędu u mnie pojawił sie problem że taskbar nie znikał. Jak to jest normalnie po uruchomieniu AM. Stąd o tym wspomniałem ale to tylko mój przypadek. Przy korzystaniu z TT 6 czy też wersji 7 problemy u mnie były cały czas. Winda widziała w tle jakiś problem z plikiem wav i ww zachowanie miało miejsce.


Offline demis

  • Newbie
  • Wiadomości: 20
  • Sprzęt: iPAQ 114   8GB sdhc
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #5 : Lipiec 17, 2008, 21:42:04 »
Problemem było zainstalowanie wersji AM pod WCE, a nie pod WM. Teraz jest wszystko OK  :proud:


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #6 : Lipiec 29, 2009, 12:41:53 »
WItam
A ja mam inny problem
Jak korzystam z automapy 5.5 (wczesniejsze wersje tez) w samochodzie na ładowarce samochodowej to po 2-3 godzinach przestaje ładować i zaczyna korzystać z baterii, co grozi wyładowaniem urządzenia (akurat jak najbardziej potrzeba)...
Mam Ipaq 614c i  najnowsza automape
Zauważyłem ze jak jest bateria naładowana na full to idzie prąd z ładowarki sam ale potem nagle przerzuca się na bateria i już nie może zaczac ładować.
Jak wyłącze urzadzenie i ponownioe włacze to znow chwile ładuje i potem tylko z baterii działa - nie umie się doładować.
Jeżeli wyjde z automapy - wszystko ok
Mam zainstalowany Spb mobill shell3.0 - moze to? ale deinstalacja nic nie dała...
co myslicie?


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #7 : Lipiec 29, 2009, 12:55:27 »
kiedy ipaq przestaje ładować nie jest gorący? Przegrzanie to częsta przyczyna braku ładowania


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #8 : Lipiec 29, 2009, 13:30:57 »
Mysle że jest goracy, ale wystarczy ze zgasze go (wyłącze ekran) i natychmiast zaczyna działac - tak jakby sam program automapa to powodował, a moze jakas ineterferencja z innymi programami?
Zawsze na poczatku podrozy - pare godzin jest ok potem zaczyna szwankowac...
jk


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #9 : Lipiec 29, 2009, 13:47:00 »
gdyby to programy powodowały to efekt by był od razu a nie po paru godzinach
przyczyna jest sprzętowa


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #10 : Lipiec 30, 2009, 22:04:08 »
To prawda ale jak wytłumaczyc fakt ze jak wyłącze automape to działa ładowanie bez problemu?


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #11 : Lipiec 30, 2009, 22:09:57 »
wcześniej pisałeś co innego, że gasisz (usypiasz) palmtopa a nie że wyłączasz automapę (zamykasz program)
w ten sposób znacznie zmniejszasz obciążenie (pobór mocy)


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #12 : Lipiec 30, 2009, 22:58:00 »
no tak jak gasze - usypiam to zaraz ładuje ale to samo jak wyłącze automape albo jak zgasze całego palma i na nowo załacze to tez chwile dziala
Napisane: Lipiec 30, 2009, 22:55:49
acha ale moze rzeczywiście wszystko zalezy od poboru mocy? - czy mam wiec oddac hp - ka do serwisu? jest jeszcze na gwarancji..


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
  • VIP Level: 230
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #13 : Lipiec 31, 2009, 09:05:48 »
wiele na to wskazuje że jest to kwestia poboru mocy, ale przyczyna może być jeszcze inna - zbyt słaba ładowarka która nie daje rady naładować baterii przy włączonym palmtopie. Czy to jest oryginalna ładowarka? Czy kiedy palmtop jest podłączony do ładowarki ubywa baterii?


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #14 : Lipiec 31, 2009, 10:42:41 »
musze sprawdzic ladowarke bo nie wiem czy jest orginalna....
ale normalnie jest tak ze potrafi naladowac palma w czasie jazdy autem nawet jak jest automapa wlaczona a po czasie juz nie laduje i  bierze tylko z baterii
Jest tez taki objaw ze jak zgasze ekran to zaczyna ladowac i jak juz naladuje full to jak zalacze automape to potem ciagle idzie z ladowarki - potwierdza to fakt jakby nie mial na tyle sprawnosci zeby i ladowac i dzialac w trakcie dzialania automapy - z tym ze nie dzieje sie tak od razu tylko (moze) jak juz sie zagrzeje? - to tez by sie zgadzalo
ale moze  załatwie inna ladowarke zeby to sprawdzic
dzieki JK


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #15 : Sierpień 05, 2009, 12:38:30 »
Ładowarka jest nieorginalna - wiec zamówilem w sklepie hp
zobacze czy to cos pomoze i napisze dla informacji
dziekuje
pozdrawiam
JK


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #16 : Sierpień 10, 2009, 22:02:56 »
No wiec zakupilem orginalną ładowarkę na stronie  hp za 140 zł... i niestety to samo po 2 godzinach wszystko siada \9mam wrażenie ze nawet szybciej niż z tą nieorgialną ładowarką). Ale mi sie tez wydaje ze to kwestia poboru prądu...
CO ROBIĆ? Czy jest na to jakiś sposób?
jarek


Offline skvarec

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: iPAQ + AutoMapa 5.05
« Odpowiedź #17 : Wrzesień 27, 2009, 22:32:50 »
Witam
Oddałem urządzenie do naprawy i już jest gotowe
Na szczęście było na gwarancji (cena naprawy 850zł)
Wymienili chyba modułładowania i działa!
Dziekuje wszystkim za pomoc
pozdrawiam
JK