Autor Wątek: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście  (Przeczytany 43408 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #150 : Styczeń 17, 2010, 16:41:00 »
Zniszczyłem chwasta wielkie dzięki chorąży :E
Jednak po wciśnięciu zielonej słuchawki nie wyświetla listy kontaktów

« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2010, 16:52:49 wysłana przez Kris7332 »

PDAclub.pl

Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #150 : Styczeń 17, 2010, 16:41:00 »
R E K L A M A:


Offline chorazy3

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: Nokia Lumia 1020, HTC 7 Radar, HP Ipaq 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #151 : Styczeń 17, 2010, 21:58:27 »
A próbowałeś najpierw dodać kontakty z karty SIM?   Kontakty->Menu->Kopiuj z karty SIM.


Offline din

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #152 : Styczeń 18, 2010, 13:21:31 »
rozkrecilem go, skrecilem i zaczal dzialac;)
w serwisie powiedzieli 849zł - szeleńcy

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2010, 13:32:30 wysłana przez din »

Offline Elmo

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • Sprzęt: 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #153 : Styczeń 23, 2010, 08:44:46 »
witam
zainstalowalem ostatni update wersji beta od @chorazy3
wszystko pieknie ladnie ale jedyne ale to ta smieszna aktualizacja
we wczesniejszych wersjach tz przed 18.01.2010 wszystko okej - zaktualizowalem wyzucilem przez tc z autostartu CustomizationEngine.Ink
w tej wersji niedosc ze ekran aktualizacji byl caly bialy (zadnych liter nic - biale tlo) to niemoznabylo uruchomic menu start w hp do odpalenia tc
ostatecznie jakims cudem udalo mi sie uruchomic szybko tc w czasie aktualizacji i wyzucic ten skrot z autostartu

pozatym świetna robota bez problemów wszystko dziala co ma dzialac :)

a mam pytanie
robie czesty update wersji beta od @chorazy3 ale za kazdym razem kasuje mi wszystkie ustawienia listy kontakty wiadomosci programy

czy jest jakis myk by zapisac moje ustawienia i po ponownym wgraniu nowego update'u dac te stare moje ustawienia?? listy wiadomosci itp itd

a i jeszcze jedno do moderatora :)
moznaby dac info lub nawet post (nawet jakis stary) kolegi @chorazy3 na pierwszej stronie tego tematu bo do 5 strony wertowanie czy jest update to troche nużące :) - taka mala sugestia
lepsza przejzystosc by byla :)
pzdr

« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 08:47:09 wysłana przez Elmo »

Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #154 : Styczeń 23, 2010, 19:57:22 »
Witam.
Ponownie dzięki za pomoc.
Miałem zainstalowaną wersję 30.1 i co szwankowało:
1.WiFI nie "łapał" sieci.
2. problemy z bluetoothem
A we wcześniejszej wersji chorążego nie "działają " kulki
Pozatym system stabilny i przy ustawieniu ręcznym sieci bateria na "nasłuchu" wytrzymała mi 6 dni (40% rozladowania)


Offline spawn28

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #155 : Styczeń 27, 2010, 19:30:27 »
http://www.mediafire.com/file/xmzuzonmojn/614c WM 6.5pl 21888 beta6.rar niestety nie moge rozpakowac. błąd crc. mozna to wrzucic jeszcze raz? dzieki i pozdrawiam


Offline chorazy3

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: Nokia Lumia 1020, HTC 7 Radar, HP Ipaq 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #156 : Styczeń 27, 2010, 23:32:19 »

a mam pytanie
robie czesty update wersji beta od @chorazy3 ale za kazdym razem kasuje mi wszystkie ustawienia listy kontakty wiadomosci programy

czy jest jakis myk by zapisac moje ustawienia i po ponownym wgraniu nowego update'u dac te stare moje ustawienia?? listy wiadomosci itp itd



To normalne że kasują się ustawienia i wiadomości. W końcu flashujesz IPaq`a, czyli na nowo wgrywasz oprogramowanie. Są programy do backupu danych, ja używam SPBBackup.
Napisane: Styczeń 27, 2010, 22:58:30
http://www.mediafire.com/file/xmzuzonmojn/614c WM 6.5pl 21888 beta6.rar niestety nie moge rozpakowac. błąd crc. mozna to wrzucic jeszcze raz? dzieki i pozdrawiam



Link poprawiony


Offline spawn28

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #157 : Styczeń 28, 2010, 18:25:30 »
dzieki


Offline chorazy3

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: Nokia Lumia 1020, HTC 7 Radar, HP Ipaq 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #158 : Styczeń 28, 2010, 18:34:35 »
Zauważył ktoś jeszcze że build 21888 strasznie pożera baterię?


Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #159 : Styczeń 31, 2010, 09:40:17 »
Jakim programem podłączyć sie pod HP-a aby widoczny był system WIN tego HP-a.


Offline yes83

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #160 : Luty 08, 2010, 21:59:56 »
Witam jestem tu nowy mam Hp IPAQ 614c i tak czytam wasze posty i co jeden to lepszy  super  ze jeszcze ktoś ma takie sprzęty jak ja zastanawiam sie czy jest juz jakiś  sprawdzony ROM z WM 6.5 z pełnym językiem Polskim?i gdzie wszystkie programy  działaja jak w wersjach Angielskich np.i ewentualnie mailbym prosbe potrzebuje plik (spolszczenie) do WM 6.1 21054 v0.9a Manila Edition  uważam ze  ta wersja jest najlepsza mam ja po Angielsku tylko wolał bym po polsku może ktoś mi pomoże?


Offline morrow

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 102
  • Sprzęt: Dell Axim X51 , HTC Diamond - ROM Mystique.
  • VIP Level: 3
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #161 : Luty 17, 2010, 12:50:53 »
Czytam posty i powiem, że już się pogubiłem w numeracji ROM-ów.
Który jest najnowszą wersją ?
61x_21891_WWE_Beta_32
61x_23529_WWE_Beta_33
614c WM 6.5pl 21888
614c WM 6.5pl 28002
Według numeracji ten ostatni. Oczywiście nie interesuje mnie czy polski czy angielski. No i co to jest za wersja zwana Manila ?
Może ktoś łopatologicznie to wytłumaczyć ?  :wink:


Offline din

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #162 : Marzec 14, 2010, 10:02:33 »
wersja beta 6 działa spoko jak na razie;)

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 13:04:01 wysłana przez din »

Offline cakp

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 146
  • Sprzęt: Hp ipaq 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #163 : Kwiecień 20, 2010, 21:14:21 »
http://www.maxprograms.pl/plik,546.html

mozna uzyc darmowego pimbackup
kontakty
sms
wpisy do kalendarza
polaczenia odebrane nieodebrane

ps. jak obok znaczka windows lewy gorny róg mozna zamknac uzywane programy? nie moge zadnym przyciskiem, przeszkadzaja gdyz ciezko trafic w sam znaczek windows by otworzyc menu

ps2 czy mozna ustawic odczytywanie i pisanie sms w formie THREADED UNTHREADED

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 22:26:52 wysłana przez cakp »

Offline morrow

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 102
  • Sprzęt: Dell Axim X51 , HTC Diamond - ROM Mystique.
  • VIP Level: 3
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #164 : Maj 04, 2010, 00:14:35 »
Pokazały sie nowsze wersje anglojęzyczne. Jest szansa, że będzie odpowiednik PL ?  :wink:


Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #165 : Maj 08, 2010, 20:40:56 »
Mam prośbę czy może mi ktoś naświetlić sprawę "gotowania" ROM-u.
Konkretnie jakich programów użyć by coś takiego spreparować.
Dzięki


Offline vandijk

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
  • Sprzęt: E650->614c->Touch2->Blackstone

Offline MasterSanta

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
  • Internetowy mieszczuch :)
  • Sprzęt: HP iPAQ 614c WM 6.1 21056 by MS :D
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #167 : Maj 09, 2010, 21:55:46 »
ok wszystko fajnie chyba działa tylko jest mały problem. jakoś system nie trawi dwóch plików:

tshres.dll.0415.mui
tapres.dll.0415.mui

pierwszy jest chyba od WiFi a drugi jest od Keypada. Nie mogę nic pod te pliki podstawić:( nawet oryginał przerobiony się sypie :( jeśli byście mogli pomóc w spolszczeniu tych plików dwóch to byłbym wdzięczny. już mam wszystko spolszczone oprócz KeyPad'a i tego WiFi
z góry dzięki i pozdrawiam

SE K800i + HaPek :)

Offline cakp

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 146
  • Sprzęt: Hp ipaq 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #168 : Lipiec 06, 2010, 14:30:36 »
Zauważył ktoś jeszcze że build 21888 strasznie pożera baterię?


niestety tak, w moim przypadku od rana do wieczora nie starcza, akumulator zakupiłem miesiąc temu


Offline morrow

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 102
  • Sprzęt: Dell Axim X51 , HTC Diamond - ROM Mystique.
  • VIP Level: 3
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #169 : Lipiec 07, 2010, 11:24:05 »
Zauważył ktoś jeszcze że build 21888 strasznie pożera baterię?



niestety tak, w moim przypadku od rana do wieczora nie starcza, akumulator zakupiłem miesiąc temu



Dziwne, bo ja nie mam żadnych kłopotów z baterią, a nie jest ona pierwszej świeżości ;)

Za to zauważyłem inny problem. Jeśli zainstaluję jakąkolwiek aplikację nagrywającą rozmowy, to wykłada się obsługa dźwięku.
Nie słychać rozmówcy i nie słychać nic z mikrofonu. Odinstalowanie aplikacji już nic nie zmienia. Jedyne mi obecnie znane wyjście, to przywrócenie ustawień fabrycznych  :(
Więc to co opisywałem w tym wątku , to nie problem aplikacji ale problem WM 6.5, bo inne aplikacje powodują ten sam problem. Jakaś niezgodność ?

Odnośnie tej baterii, to może jest to kwestia działającego w tle task managera ? Ja zawsze wywalam tego standardowego i używam xTask-a (tego co jest w nowszych ROM-ach anglojęzycznych). Jest na pewno bardziej poręczny i bardziej funkcjonalny i może też nie podgrzewa tak procka ?
Podobna sytuacja jest w Axim-ie, w którym aby ograniczyć pobór prądu trzeba wprowadzić w tryb ręcznego uruchamiania ActiveSync, który upierdliwie włącza się w tle i zżera baterię aż słychać mlaskanie :)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 07:18:22 wysłana przez morrow »

Offline Nabuchodonozor5

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #170 : Grudzień 09, 2010, 08:04:10 »
Cytuj
  Nie ma:
Backlight Controller,
GPS Viewer,
HP GPS QuickFix,
Showcase,
GoogleMaps,
Mortscript,
KeySwop,
PIM Backup,
SMS Backup,
SIM Manager,
Total Commander,
MortScript,
Adobe PDF - ale jest ClearVue PDF.     
Programy te można sobie ew. doinstalować po sflashowaniu.


Sparawdz czy w katalogu windows\start menu\programs\ nie masz skrótów do tych aplikacji jesli masz to przenieś je do \\windows\Menu Starts\Programy i powinny zadzialac  ten bład chyba wynika z innego nazwenictwa katalogów z WM6 i WM6.5
Udalo ci sie spolszczyc HP iPAQ Audio, HP iPAQ Power ??



Witam
mam problem ze zmianą odnośnika HP shortcuts który jest przypisany do prawego klawisza ekrany Today. jak wcześniej napisano HP shortcuts nie ma w w tym romie więc chciałbym że prawy klawisz odwoływał się do jakiegoś działającego programu. Niestety nie potrafię tego skonfigurować - czy ktoś może podpowiedzieć jak to zmienić?

Z góry wielkie dzięki za pomoc




Offline fila1223

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #171 : Marzec 18, 2011, 00:05:08 »
Witam
Mam pewien problem kiedy instaloje win 6.5 instalka zacina mi sie na wykryciu modemu.
Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za brak polskich znakow.



Offline Kamilos1234

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #172 : Lipiec 13, 2011, 13:21:31 »
panowie dlaczego przy zmianie romu zatrzymuje mi się na SDLoader i dalej nie idzie?? moze to trwac nawet kilka godzin i dalej nic


Offline chorazy3

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: Nokia Lumia 1020, HTC 7 Radar, HP Ipaq 614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #173 : Październik 13, 2014, 19:34:55 »
W górę