Autor Wątek: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście  (Przeczytany 43417 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KLeo

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: Wizard TNT 6.1 IPAQ 614C WM 6.5
WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« : Marzec 23, 2009, 19:04:53 »
Hej załadowałem dzisiaj do swojej 614-tki rom WM 6.5. Działa nieźle jak na tak wczesną betę.
Poniżej podaję link
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=496283 :ok:
UPDATE:
Własnie pojawiła się wersja 1.1 z Polskim XT9 oraz innymi poprazwkami:ok:

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:51:22 wysłana przez KLeo »

PDAclub.pl

WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« : Marzec 23, 2009, 19:04:53 »
R E K L A M A:


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #1 : Marzec 23, 2009, 19:58:33 »
a coś nie działa?

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline KLeo

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: Wizard TNT 6.1 IPAQ 614C WM 6.5
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #2 : Marzec 23, 2009, 21:48:33 »
Mi na razie wszystko działa bez problemu :ok: trzeba się trochę przyzwyczaić do nowego menu, jest to już wersja bez krytykowanego "plastra miodu". Aplikacje które chodziły na 6.1 działają bez problemu na nowym romie.


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #3 : Marzec 23, 2009, 22:37:30 »
no to git, moze ja wreszcei sie przestawie z wysłużonego WM6 na 6.5 (taki mały skok generacyjny)

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline temp333

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 811
  • Tekst osobisty
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #4 : Marzec 23, 2009, 23:33:20 »
Bardzo przyjemnie dziala nowy WM 6.5 - zwlaszcza podoba mi sie przezroczysty pasek zadan i nowy ekran today - mozna zrezygnowac zupelnie z nakladek typu SPB Mobile Shell czy Manila 2D.


Offline jobski

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #5 : Marzec 24, 2009, 09:03:50 »
jak moja 614 wróci z serwisu to się chyba skuszę bo jakoś na 6.1 nie miałem motywacji się przenosić


Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #6 : Marzec 26, 2009, 13:13:32 »
Witam.
Dzisiaj właśnie zaistalowałem. Jak zmienić system na "polski"??
Takie pytanie laika
Pozdrawiam
Dzięki scotti za info.
Działa faktycznie stabilnie jednak mam wrażenie że opóżnienie przy rozmowie jest nadal.

« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 19:30:03 wysłana przez Kris7332 »

Offline scottie

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #7 : Marzec 26, 2009, 14:51:47 »
 :O Przecież to wersja ENG, czyli angielska... Nie ma WM6.5 polskiej.

Pozdrawiam, Adrian

Offline KLeo

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: Wizard TNT 6.1 IPAQ 614C WM 6.5
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #8 : Marzec 27, 2009, 05:46:03 »
Pojawiła się kolejna wersja WM 6.5 dla naszych 614-stek, działa naprawdę, stabilnie link do dyskusji oraz ROM-u poniżej.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=496283 :ok:


Offline jobski

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #9 : Kwiecień 03, 2009, 10:59:48 »
dziś zainstalowałem wersję 2.2  :ok:
kurcze podoba mi się ten system :grin:
jak na razie stabilnie i niezwykle szybko w porównaniu ze starym 6.0 nie mam porównania z 6.1 gdyż go nie instalowałem


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #10 : Kwiecień 03, 2009, 11:50:06 »
no to git. Wszytstko działa?

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline jobski

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #11 : Kwiecień 05, 2009, 15:59:33 »
tak, jedynie co nie do końca dobrze działa to wrzucona aplikacja do AGPS niby pisze, że pobrała pozycje satelitówa cały czas jest status pliku expired
poza tym to naprawdę pierwszy WM który wygodnie obsługuje się paluchem i ta nowa wersja IE gdzie można spokojnie oglądać zwykłe strony również z pełnym wsparciem dla obsługi paluchem
Jak na razie same pozytywy  :D


Offline bikekowal

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 13104
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #12 : Kwiecień 05, 2009, 16:40:27 »
a jak z możliwoscią powrotu do WM6? Próbowałeś?

Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #13 : Kwiecień 05, 2009, 20:19:11 »
Witam.
Właśnie jestem po "powrocie" na WM 6.0pl
Bez żadnych rewelacji procedura wgrywania standardowa.
Jeszce o WM 6.5
na minus zaliczam jakość rozmów telefonicznych-tak jakby wszystko działało z głośnika zewnętrznego.
Pozatym status baterii - w linku jest skrypt do poprawki jednak w WM 6.5 wer 2.1 nie działa
Na plus - fajna trzcionka  przy pisaniu i w sofcie
            - blokada klawiatury wkońcu duży zegar i fajne odblokowanie.
Ogólnie system oceniam w skaali 5 stopniowej na 4


Offline jobski

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #14 : Kwiecień 06, 2009, 12:42:37 »
co do głosnika to nie potwerdzam u mnie jakośc dźwięku jest ok
co do statusu baterii nie zauważyłem problemu ja mam wrzuconą wersję WM6.5 2.2


Offline Fit

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #15 : Kwiecień 10, 2009, 07:52:50 »
Problem ze statusem baterii. Wyłącz zegar na górnej belce wtedy zobaczysz status baterii w %.
Mnie beta 1.1 działa szybciej niż 2.2. Zauważyliście coś takiego. AUTOMAPA trzy razy dłużej się wyłączała.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 07:54:43 wysłana przez Fit »

Offline majkers

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #16 : Kwiecień 18, 2009, 13:58:22 »
Witam,
wybaczcie laikowi. Chce sobie wgrac nowego WM i mam pytanie czy automapa bedzie mi na nim dzialala? Przepraszam za jakos pytania ;)


Offline jobski

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
    • http://klubseata.pl
  • Sprzęt: HTC Desire + SE Xperia X8
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #17 : Kwiecień 19, 2009, 23:14:59 »
będzie ;)
przynajmniej u mnie działa z romem w wersji 2.2


Offline gog

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 79
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #18 : Maj 02, 2009, 09:22:58 »
pojawiła się nowa wersja 21215 Beta 5 WWE- rozpocząłem testy
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=496283

testuję 6.1 z manilą i 6.5 i szczerze mówiąc nie wiem na co się zdecydować

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2009, 09:25:08 wysłana przez gog »

Offline vandijk

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
  • Sprzęt: E650->614c->Touch2->Blackstone
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #19 : Maj 02, 2009, 17:10:14 »
Ja używam 6.5 od pierwszej wersji i wg mnie jest dużo lepszy od 6.1 nie ma w nim problemów z zegarem który zatrzymywał się w todayu.


Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #20 : Maj 02, 2009, 18:37:23 »
Witam. Ja używam WM6.5 z SPB  Mobile Shell v3.0 i jestem więcej jak zadowolony.
W stosunku do poprzednich wersji poprawie uległa jakość rozmów.
Pracowałem na WM 6.5 ver 4.0 działa stabilnie nie ma jakiś "dziwnych" uskoków.
Ogólnie system można uznać za dość fajnie zrobiony.


Offline Netzmark

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 137
  • Sprzęt: HP-614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #21 : Maj 06, 2009, 21:19:35 »
Mam pytanie do Tych ktorzy wczesniej bawili sie 6.1, tzn maja mozliwosc porownania: Jak w 6.5 wyglada kwestia poziomu glosnosci dzwonkow i trybu glosnomowiacego.

Niezmiennie drazni mnie ten problem od samego poczatku a przeszedlem chyba przez wszystkie wersje 6.0/6.1 jakie sie pojawily do tej pory wlacznie z kombinacjami na roznych sterownikach, WOWach itp. Niestety ciagle ta pozycja to kibel w porownaniu z byle zwyklym telefonem. O ile ostatecznie jakos doszedlem do zadowalajacego poziomu samych dzwonkow to glos z zewnetrznego glosnika podczas rozmowy mnie dobija - kompletnie nieuzyteczne "cos".

Wiec jak jest w 6.5? Bo poniewaz np iGO gada bardzo glosno to nie sadze aby problemem byl hardware lecz jednak cos ze sterownikami WM jest do bani. Poprawilo sie cos?


Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #22 : Maj 07, 2009, 19:26:39 »
Odnośnie dzwonków to dalej jest "kibel" - brak możliwości regulacji poziomu głośności.
Odnośnie trybu głośno mówiącego - nie testowałem.


Offline Sebakrk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 224
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #23 : Maj 08, 2009, 08:43:04 »
Odnośnie dzwonków to dalej jest "kibel" - brak możliwości regulacji poziomu głośności.
Odnośnie trybu głośno mówiącego - nie testowałem.


że tak zapytam w jakim formacie masz dzwonek ? Stawiam ma mp3 :)
przeczytaj to myślę że pomoże
pozdrawiam

sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

Offline Kris7332

  • Newbie
  • Wiadomości: 43
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #24 : Maj 08, 2009, 13:13:09 »
Dzięki wiem że trzeba nagrywać dzwonki z "odpowiednim" podbiciem.
Tu raczej chodziło o brak możliwości regulacji głośniej ciszej.


Offline Netzmark

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 137
  • Sprzęt: HP-614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #25 : Maj 09, 2009, 19:30:49 »
Ja mam wszystkie dzwonki wav a nie mp3 i niech mi nikt nie wmawia, ze to jest poziom glosnosci taki jak powinien byc. Wyszla na 4pds.ru ktoras wersja 6.1 z dolozonym WOWem i to odbiedy jest ok jak sie da wszysko na maxa  :). Hey! Nie jestem jakis gluchy!!!

Niemniej ten WOW nijak nie wplywa na dzwiek z tylnego glosniczka wiec tryb glosnomowiacy pozostaje w zasadzie smiesznym przyciskiem wylaczajacym glosnik wewnetrzny (bo zewnetrzny wtedy ledwo slychac).


Offline Yoy76

  • Newbie
  • Wiadomości: 1

Offline Netzmark

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 137
  • Sprzęt: HP-614c
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #27 : Maj 09, 2009, 21:06:05 »
Jesli masz na mysli to grzebanie po rejestrach ( np. HKEY_CURRENT_USER/control panel/sound catagories/ring) to to wszystko juz przerabialem...


Offline Sebakrk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 224
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #28 : Maj 10, 2009, 09:43:45 »
Ja mam wszystkie dzwonki wav a nie mp3 i niech mi nikt nie wmawia, ze to jest poziom glosnosci taki jak powinien byc. Wyszla na 4pds.ru ktoras wersja 6.1 z dolozonym WOWem i to odbiedy jest ok jak sie da wszysko na maxa  :). Hey! Nie jestem jakis gluchy!!!

Niemniej ten WOW nijak nie wplywa na dzwiek z tylnego glosniczka wiec tryb glosnomowiacy pozostaje w zasadzie smiesznym przyciskiem wylaczajacym glosnik wewnetrzny (bo zewnetrzny wtedy ledwo slychac).

j

Nie no w mp3 dźwięk sms miałem rzeczywiście cichy jak przerobiłem na wav. o muszę zmieniać profil na noc, bo jak ostatnio dostałem smsa o 3 nad ranem to się połowa rodziny obudziła :).

co do trybu głośnomówiącego jest jednak za cicho.

sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

Offline gog

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 79
Odp: WM 6.5 na 614C już jest, w wersji beta oczywiście
« Odpowiedź #29 : Maj 12, 2009, 09:46:39 »
mam na tym romie problem z obslugą połaczeń oczekujących (nie mogę się zgłosić) . Wiecie może czy podobnie jest na innych np 6.1 ?