Autor Wątek: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c  (Przeczytany 44579 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcodmk

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • Sprzęt: HP iPAQ 614c
Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« : Kwiecień 12, 2008, 09:58:42 »
Witam! Czy ktoś wie może kiedy pojawi się polska nakładka na Windows Mobile 6 w wersji PRO dla palmtopa HP iPAQ 614c?


PDAclub.pl

Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« : Kwiecień 12, 2008, 09:58:42 »
R E K L A M A:


Offline #artek#

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #1 : Maj 01, 2008, 13:33:03 »
Ostatnio zadałem pytanie do działu technicznego marchevki:                                     

Czy przewidziana jest polska lokalizacja dla hp ipaq 614c, a jeśli tak to
kiedy ukaże się w sprzedaży. Pozdrawiam.

A i oto odpowiedz:

Witam,
Obecnie nie planujemy produkcji lokalizacji do tego modelu. Z informacji,
które posiadamy od HP, wiemy że urządzenie to miało być już oryginalnie
wyposażone w polski system.

Pozdrawiam,
Joanna Sawicka

Media Office sp. z o.o.
ul. Waliców 11
00-851 Warszawa



Napisane: Maj 01, 2008, 13:26:28
Pytanie teraz zasadnicze dlaczego hp sprzedaje 614 w wersji anglojęzycznej?


Offline Bigu1975

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #2 : Maj 01, 2008, 18:31:41 »
Cytuj

Napisane: Maj 01, 2008, 13:26:28
Pytanie teraz zasadnicze dlaczego hp sprzedaje 614 w wersji anglojęzycznej?


Wydaje mi się, że to standardowa polityka HPeka. Najpierw wydają urządzenia z angielską wersją językową (oszczędzają na czasie i na kasie - mniej zatrudnionych ludzi). Potem rozpoczynają pracę nad kolejnymi wersjami językowymi: chiński, niemiecki, włoski....  no i polski. Tak było w przypadku mojego poprzedniego iPAQA RW6815.
Chociaż powiem szczerze, że mnie polski język drażnił a już szczególnie błędy (literówki). Jak tylko była możliwość zainstalowałem angielski ROM.

Zauważ zresztą, że więcej producentów stosuje taką politykę. Np. śledziłem wątki ASUSA P750 - na początku też był tylko angielski :)

Pozdrawiam,
Bigu1975

« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2008, 18:33:52 wysłana przez Bigu1975 »

Offline Grynek

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #3 : Maj 06, 2008, 08:31:04 »
Witam
Polska wersja językowa powinna się ukazać po 15.05.2008...

Pozdrawiam


Offline duss

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #4 : Maj 15, 2008, 20:50:46 »

a ja mam 614c w PL jezyku ;))))) - dzisiaj odebralem ;)






Witam
Polska wersja językowa powinna się ukazać po 15.05.2008...

Pozdrawiam



Offline marcel

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 829
  • Sprzęt: x800
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #5 : Maj 18, 2008, 16:04:15 »

a ja mam 614c w PL jezyku ;))))) - dzisiaj odebralem ;)





czy to polski system czy jakaś nakładka ?
warto płacić te 100 zł więcej ? (tyle powiedział sprzedawca)



Offline apollo78

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Modecom  MX2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #6 : Maj 19, 2008, 12:42:37 »

a ja mam 614c w PL jezyku ;))))) - dzisiaj odebralem ;)


Zamiast się chwalić :P wrzuciłbyś na forum zgrany ROM z PL  :D

-----------------
Modecom  MX2 ver. Sirf V
AM 6.10e

Offline seleron

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #7 : Maj 20, 2008, 12:59:31 »
Gdzie mozna zdobyc/kupic/dostac/wgrac polski rom do ipaq 614c ?


Offline bgalka

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: HTC Touch HD - zastanawiam się
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #8 : Maj 22, 2008, 12:24:08 »
Jak mi powiecie jak zgrać ROM bo kumpel bedzie mial polski windows w hp 614c i pozwolil mi zgrac rom. Ale jak to bedzie zwiazane z licencja i bedzie niegalne?


Offline marcel

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 829
  • Sprzęt: x800
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #9 : Maj 28, 2008, 07:48:05 »
podpowie ktoś jak zgrać ten rom ?
ja nie wiem ale chetnie bym się poczęstował, dla klawiatury PL i voicemanagera (na jutubie widzilem że działa OK - i czyta po polsku )


Offline bgalka

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: HTC Touch HD - zastanawiam się
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #10 : Maj 28, 2008, 18:53:56 »
Jak mi powiecie jak zgrać ten rom to wam wrzucę.


Offline marcel

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 829
  • Sprzęt: x800
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #11 : Maj 28, 2008, 20:43:03 »


Offline KLeo

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: Wizard TNT 6.1 IPAQ 614C WM 6.5
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #12 : Maj 28, 2008, 21:20:23 »
Oj nie, to niestety nie tak prosto. Używalem kiedyś wizarda i tam to już było nieźle opanowanie ze względu na jego popularność. Wątpie aby ukazał się rom do IPAQ-a. Chyba że HP wypuści jakieś uaktualnienie do np 6.1


Offline marcel

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 829
  • Sprzęt: x800
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #13 : Maj 29, 2008, 08:08:13 »
a moze da rade podmienic samego voicemanagera ? wrzuci ktos pliki z program files i windowsa ?


Offline margmisie

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #14 : Lipiec 22, 2008, 17:26:29 »
W tym temacie można znaleźć oficjalny i nieoficjalny angielski rom dla tego urządzenia http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103087.0
Ale ja chciałbym wrzucić do niego polski rom. Czy coś się już w tej kwestii zmieniło? Ktoś wie skąd pobrać?


Offline Pecus

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #15 : Lipiec 22, 2008, 19:33:57 »
Jak mi powiecie jak zgrać ten rom to wam wrzucę.


Tutaj sa narzedzia i instrukcja jak zgrac ROM z 614c. Nie mam tego sprzetu (jeszcze - pojutrze bede mial ale z ROMem holenderskim), wiec nie wiem jak to zgrywanie dziala, ale w koncu ktos z tamtego forum zgral pare ROMow wiec.... Ja osobiscie sprawdze w czwartek (mam nadzieje), bo chcialbym sobie kopie ROMu holenderskiego zachowac.

P.-S. Zdaje sie, ze AS jest wymagany do tego.


Offline Pecus

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #16 : Lipiec 24, 2008, 23:01:17 »
No to kto sie pokusi o zgranie polskiego ROMu ze swojego urzadzenia.
Ja dzis zgralem i wgralem ponownie holenderski bez problemu.
W poprzednim poscie podalem link do narzedzi, po wypakowaniu ich gdzies, nalezy polaczyc sie z 614c za pomoca ActiveSync i pozostawic to polaczenie, a potem odpalic plik wsadowy Get_NB0.bat. Program polaczy sie z iPAq i wysle na niego biblioteke (na urzadzeniu trzeba potwierdzic uruchomienie). Po kilku nacisnieciach spacji rozpocznie sie sciaganie obrazu flasha (diskimage_Ver.nb0). Potrwa to jakies 5-10 minut. I mamy ROM :)
Zmieniamy mu nazwe na flash.dio - wrzucamy na karte i programujemy znana juz procedura....
Chetnie zobaczylbym polska wersje choc wlasnie wrzucilem angielski 6.1 i jestem zadowolony.
Jesli ktos to zrobi moge udostepnic miejsce na FTP na ten plik.


Offline Bigu1975

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #17 : Lipiec 25, 2008, 12:55:40 »
No to kto sie pokusi o zgranie polskiego ROMu ze swojego urzadzenia.


Ja również przyłączam się do prośby...

Pecus,
Może warto Twoją prośbę zawrzeć w oddzielnym wątku? (wraz z instrukcją)


Offline Pecus

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #18 : Lipiec 25, 2008, 13:52:24 »
To ja mam jeszcze jedna (latwiejsza) prosbe do posiadaczy polskiego ROMu. Czy moze ktos spakowac ZIPem (czy jakims innym pakerem) zawartosc folderu \Windows\Programs\tegic\et9 .... I gdzies udostepnic, czy wyslac mi na maila...
Moze daloby sie przynajmniej polski T9 w angielskim sytemie dodac.


Offline saneone

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #19 : Lipiec 25, 2008, 15:35:12 »
No to kto sie pokusi o zgranie polskiego ROMu ze swojego urzadzenia.

Ja również przyłączam się do prośby...


Ja również czekam na ten ROM.


Offline CaSspeR

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
  • VIP Level: 55
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #20 : Sierpień 02, 2008, 16:28:44 »
Hey. Ja już zamówiłem 614'kę i będę miał we wtorek albo środę. Jak tylko przyjdzie postaram się zrzucic ten polski Rom i wrzucę na jakiś serwer. Mam nadzieję, że komuś się uda zrobić polską wersję WM 6.1 i udostępni go dla ogółu. :) I tak dla pewności. Czy polski Rom zrzuca się identycznie jak napisał kolega Pecus?


Offline Bigu1975

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #21 : Sierpień 02, 2008, 20:49:20 »
Hey. Ja już zamówiłem 614'kę i będę miał we wtorek albo środę. Jak tylko przyjdzie postaram się zrzucic ten polski Rom i wrzucę na jakiś serwer. Mam nadzieję, że komuś się uda zrobić polską wersję WM 6.1 i udostępni go dla ogółu. :) I tak dla pewności. Czy polski Rom zrzuca się identycznie jak napisał kolega Pecus?


Dokładnie tak samo...


Offline Voy7

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: iPaq 614c
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #22 : Sierpień 04, 2008, 13:11:19 »
Witam,

wlasciwie to pyt do Pecus'a:
"W poprzednim poscie podalem link do narzedzi" mozesz powiedziec o ktorych narzedziach, ew pliku spakowanym mowisz.
Sciagnalem RomKitchen_for_IPAQ_614c_WM6.0_18125_EN.rar, natomiast nie znalazlem tam pliku wsadowego Get_NB0.bat o ktorym wspominasz.
Mozesz uscislic?

Dzieki


Offline Pecus

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #23 : Sierpień 04, 2008, 14:10:41 »
Sciagnij Tool for G900 :) - tylko ten zestaw jest potrzebny do wyciagniecia ROMu.

W sumie to mam G900 a na nim nawet tego zestawu programow nie sprawdzalem ;). Za to na iPaq 614c dziala doskonale.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2008, 14:12:22 wysłana przez Pecus »

Offline Voy7

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: iPaq 614c
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #24 : Sierpień 04, 2008, 14:37:29 »
ok, dzieki   B).

To jeszcze w temacie zapytam o znana procedurke:
Cytuj
Po kilku nacisnieciach spacji rozpocznie sie sciaganie obrazu flasha (diskimage_Ver.nb0). Potrwa to jakies 5-10 minut. I mamy ROM wesoły
Zmieniamy mu nazwe na flash.dio - wrzucamy na karte i programujemy znana juz procedura....

...bo jaj jej nie znam ;)

V


Offline Bigu1975

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #25 : Sierpień 04, 2008, 15:14:12 »


Offline Kaizen

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #26 : Sierpień 04, 2008, 22:13:57 »
Moze daloby sie przynajmniej polski T9 w angielskim sytemie dodac.



To nie działa?
http://melgurth.ovh.org/index.php?page=downloads

Właśnie zrzuciłem diskimage_Ver.nb0 z 6.0 PL - plik leci na [*********]

OS-v1.00.04
FW-v0.81

Jak doleci (43.6MB) dam znać.

BTW. Co zrzucają plik Get_Part02.raw.bat i Get_XIP.BAT?

Update.
Doleciał
http://[*********]/Chomik.aspx?id=Wawelski&fid=16220978
Oczywiście wszelkie wgrywanie na własną odpowiedzialność i ryzyko.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 22:44:58 wysłana przez Kaizen »

Offline Pecus

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #27 : Sierpień 04, 2008, 23:03:18 »
Niestety w HP jest inne oprogramowanie do wprowadzania literek z klawiatury numerycznej (a co za tym idzie inny slownik T9, nawet nazywa sie z lekka inaczej). Oprogramowanie to jest przystosowane dodatkowo do ekranu dotykowego. No a te pliki ze slownikami sa do standardowego Windowsowego modulu wprowadzania. Szukalem pol dnia zanim poprosilem tu o zgranie folderu ;) i to tez widzialem i pliki przegladalem - inny standard bazy danych slow i calej reszty.
No ale teraz sobie sam wyciagne ;)

Dzieki - zasysam juz polski WM6, iPaq co prawda juz u siostrzenca, ale sciagne go jutro i zobacze jak pojdzie wgranie ;)

A jesli chodzi o pozostale pliki, ktore mozna sciagnac... nie wiem co zawieraja. Moze jakies sprawy zwiazane z plikami dodawanymi w ramach brandingu. Moze radio ROM ?? Kto wie...
Ja metada porownania binarnego pliku, ktory sam sciagnalem z maszyny (najpierw go wgralem i pobawilem sie troche) i tego ktory udostepniaja rosjanie (WM6 angielskie) doszedlem ze to te same pliki z dokladnascia do bajtu.
Sciagnalem wiec holenderski ROM z mojego iPaq, zapisalem na dysku, zmienilem na angielski WM6.1, pobawilem sie troche i przetestowalem powrot do holenderskiego. Zadzialalo bezblednie.
W sumie nikt nie potwierdzil u rosjan ze diskimage_Ver.nb0 to to samo co flash.dio ... ale zadzialalo ;)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2008, 23:20:37 wysłana przez Pecus »

Offline CaSspeR

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
  • VIP Level: 55
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #28 : Sierpień 05, 2008, 15:16:12 »
Widzę, że mnie kolega Kaizen ubiegł trochę. Godzinę temu kurier dostarczył mi 614'kę i zamierzałem sie zabrać za zrzucenie romu. Gdyby cos jednak nie działało, to piszcie i wrzucę swój.

Pozdrawiam


Offline Damian0429

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 93
  • Sprzęt: HP IPAQ 514, ASUS P552, HTC TP, HTC TD
Odp: Windows Mobile 6 PRO [PL] dla HP iPAQ 614c
« Odpowiedź #29 : Sierpień 06, 2008, 03:11:43 »
Mam jedno pytanie i jedną prośbę, mianowicie:
1) Czy diskimage wgrywa się tak samo jak flash.dio?
2) Mam wielką prośbę: czy by ktoś mógł zamieścić ten rom na rapidshare bądź sendspace, bądź na czymś innym co nie wymaga rejestracji.
Z góry dziękuje. Pozdrawiam.