Autor Wątek: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL  (Przeczytany 5868 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jedrek200

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: hp ipaq 614c
HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« : Styczeń 31, 2012, 23:39:08 »
Witam
Przeszukałem cały dział i nic nie znalazłem, a to co znalazłem ( http://pdaclub.pl/forum/hp-z-modulem-gsm/%28614c%29-przygotowanie-do-polskiej-kuchni-zmiana-pagepool/ ) już dawno wygasło lecz przejdę do tematu:
chciałem się pobawić i zmienić PAGEPOOL w oryginalnym WM 6 (obojętnie PL czy EN) żeby lepiej hulał bo te zmodyfikowane romy mnie nie przekonywują (używałem 6.5 polskiego (nie powiem fajnie kolega z forum go przerobił bodajże chorazy3), 6.5 angielskiego (chwilowo używam v0.2 stary styl), angielskiego 6.1 z manila, nie udało mi się tylko jeszcze przetestować roma Yevgi). Jak ktoś się interesuje tym telefonikiem to proszę o pomoc.
Pozdrawiam Andrzej


PDAclub.pl

HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« : Styczeń 31, 2012, 23:39:08 »
R E K L A M A:


Offline jardrago

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #1 : Luty 03, 2012, 21:52:41 »
Witam
Też mam ten zajefajny sprzęt i powiem że także przetestowałem juz masę ROM-ów, więc mam troche doświadczenia w tym zakresie...
Szkoda że nie było jakis oficjalnych aktualizacji softu w HP 614c do windows mobile 6.5 ale cóż...trzeba jakoś samemu sobie radzić jak widac zawsze znajdzie sie jakies wyjście :laugh:
Jak już wspomniałem testowałem romy i po kolei wersje 6.0 6.1 i 6.5 i polskie i angielskie nawet czeskie francuskie i chińską jakąś jedną, ale każda z nich zawierała oczywiście błędy...niektóre wieksze niektóre mniejsze co powodowało duże straty jak nie baterii to czegoś innego co mnie bardzo denerwowało...
W jednym z romów nawet zżarło mi z simki 30 złotych nie wiem jak ale stało się :undecided:

Obecnie posiadam Rom Windows Mobile 6.5 23518 WWE beta 30M by Kioeved oczywiście ze strony XDA :evil:
Testowałem te wersje v wszystkie z manillą ale zżerały baterię za szybko...
Wersja 23518 WWE beta 30M by Kioeved także posiada manille ale mozna wyłączyć ekran TouchFlo(który był najbardziej prądożerny) ale inne zostały jak edycja kontaktów, powiadomienia sms, pasek menu górnego itd..
Oczywiscie ROM ma tez swoj błąd tzn. jak się go uruchamia wyskakują dwa błędy ale to nie przeszkadza w funkcjonowaniu telefonu...

Jeśli by miał ktos do mnie pytania co do telefonu, oprogramowania do niego itd służę pomocą  B)
A i gdybyście mi napisali jaką macie baterię w telefonie byłbym wdzięczny bo szukam dobrej...

Pozdro

« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 21:54:30 wysłana przez jardrago »
C651--w300i--w910i--g702--g900--e650--MDA COMPACT IV--HP iPAQ 614c i TOSHIBA G500--HTC TOUCH PRO

Offline jedrek200

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: hp ipaq 614c
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #2 : Luty 18, 2012, 23:54:19 »
Widzę że 100 wyświetleń strony już jest, ale za dużo to nie dało. Ponownie przesiadłem się na WM 6.0PL FW0.89 i jakoś to hula.
Co do baterii - mam dwie oryginalne i trzymają tak +/- 2 dni (nieraz 3 nieraz 1 dzień) nieraz ładnie do 1% a nieraz do 30-35% i gasł (jak byłem na dworze przy naszej zimie).
Może z innej beczki: czy manile mogę wgrać jak zwykła nakładkę na WM 6.0PL czy to musi być już z romem zgrane? Jak można osobno to czy są jakieś ograniczenia i skąd pobrać.


Offline jedrek200

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: hp ipaq 614c
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #3 : Marzec 16, 2012, 16:47:35 »
Czyżby już nikt nie używał tego telefonu?
Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę w tym. Mam następny problem odnośnie bluetootha - wysyłać wysyła pliki lecz ich nie odbiera. Pewnie powiecie że "turn on Bluetooth i Make this device visible" powinny być włączone - są i że powinienem zaznaczyć "Receive all incoming beams" - też jest zaznaczone i nic. Może jakiś klucz do rejestru żeby coś zmienić żeby odbierał dane? Kiedyś coś takiego było z wifi że ciągle chodziło czy coś w ten deseń - zmieniało się wartość w rejestrze i banglało, więc może  też wystarczy coś takiego zrobić? PROSZĘ JESZCZE RAZ O POMOC


Offline jardrago

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #4 : Marzec 19, 2012, 17:46:22 »
Podstawowe pytanie jaka masz wersje ROMU...
Ja przetestowałem na tym HPeku kilkadziesiąt i na niektórych to bluetooth to wogóle nie działało tak jak powinno

C651--w300i--w910i--g702--g900--e650--MDA COMPACT IV--HP iPAQ 614c i TOSHIBA G500--HTC TOUCH PRO

Offline jedrek200

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: hp ipaq 614c
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #5 : Marzec 19, 2012, 21:41:35 »
Dzięki wielkie za odpowiedź. Posiadam Wm 6.5 - bulid 21888 beta 6 http://pdaclub.pl/forum/hp-z-modulem-gsm/wm-6-5-na-614c-juz-jest-w-wersji-beta-oczywiscie/120/ też mi się wydaje że to jest wina romu, ale może da się zmienić jakiś klucz w rejestrze żeby działał bluetooth poprawnie. Na oryginalnym angielskim było wszystko ok (albo to był polski nie kojarzę bo troszkę już testowałem tych romów). Jaki jest Twoim zdaniem najlepszy rom?


Offline jardrago

  • Newbie
  • Wiadomości: 38
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #6 : Marzec 19, 2012, 23:53:53 »
Osobiście posiadam ROM 23518 WWE beta 30M by Kioeved i jest według mnie najlepszy z wszystkich pokazanych na forum(a przetestowałem prawie wszystkie angielskie jakis francuski i nawet z japońskim czy chinskim pismem :-?...
Posiada Manille 2d, ale jest pradożerna i dlatego mam wyłaczone główne menu manilli ale jej pozostałe funkcje jak np w kontaktach jest jak najbardziej ok...Wadą jest napewno wyskakujace dwa błędy przy uruchamianiu telefonu ale w niczym nie przeszkadzają, tzn. tel funkcjonuje normalnie tylko trzeba je zaakceptowac klikając ok i jest git :laugh:
I a propo bluetooth to działa na nim jak najbardziej w porządku...oczywiscie wprowadzilem kilka poprawek ze swojej strony w postaci programów itd a na pulpicie mojego PDA mam mobile shell 3.5.5 z nakładka windows phone 7 i działa zarąbiście...
Jak masz jakieś pytanie jeszcze to pisz na forum albo prv...

Pozdro :grin:


C651--w300i--w910i--g702--g900--e650--MDA COMPACT IV--HP iPAQ 614c i TOSHIBA G500--HTC TOUCH PRO

Offline jedrek200

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: hp ipaq 614c
Odp: HP Ipaq 614c zmiana PAGEPOOL
« Odpowiedź #7 : Marzec 20, 2012, 18:37:06 »
Sorki wielkie myślałem że ktoś inny z forum spróbował odpowiedzieć na mój problem i nie zauważyłem że ponownie pytam się tej samej osoby :grin: , udało się Tobie znaleźć dobrą baterię która dobrze trzyma (więcej niż oryginalna - 1dzień lub trochę więcej :wink: )