Autor Wątek: Nawigacja z jornada 720  (Przeczytany 13610 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claude

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Nawigacja z jornada 720
« : Czerwiec 18, 2005, 21:01:29 »
z

« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2007, 10:13:09 wysłana przez Claude »
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

PDAclub.pl

Nawigacja z jornada 720
« : Czerwiec 18, 2005, 21:01:29 »
R E K L A M A:


Offline vladymir

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #1 : Czerwiec 23, 2005, 16:08:14 »
Wielkie dzięki!!! Posta proponuję PRZYKLEIĆ, podobnie jak mojego z opisem instalacji BT na J720 - bo opis rzetelny

"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

Offline Zozo8

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
    • http://www.meta-factory.prv.pl
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #2 : Sierpień 09, 2005, 19:11:30 »
A z kąd można pobrać? Może mógłby mi ktoś przesłać map sonica albo pocket streetsa 2005 - z mapami sobie poradzę, ale samą aplikację. Do windows ce 2.11 handheld 3.01


Offline lipciopda

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6801
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #3 : Sierpień 09, 2005, 20:11:41 »
Zozo8 - aplikacje tego typu sa programami komercyjnymi - tak jest rowniez z ms pocket streets 2005
http://www.microsoft.com/windowsmobile/downloads/pocketstreets/price.mspx

prosze nie powielac watkow:
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=19771


Offline Zozo8

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
    • http://www.meta-factory.prv.pl
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #4 : Sierpień 09, 2005, 22:43:26 »
A może jakieś dema albo, ekchm, na nielegalu. Bardzo mi ten soft jest potrzebny na jutro - tylko po to aby sprawdzić czy na moim necu 780 działa karta GPS którą mam.


Offline lipciopda

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6801
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #5 : Sierpień 09, 2005, 22:46:23 »
Cytat: Zozo8
albo, ekchm, na nielegalu.

to pomyliles fora kolego...

[Dodano: 2005-08-09 22:50:55]
zeby sprawdzic GPS nie potrzeba softu do nawigacji


Offline Zozo8

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
    • http://www.meta-factory.prv.pl
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #6 : Sierpień 09, 2005, 23:06:11 »
To w takim razie jako to zrobić. I jeszcze off topic. Jest na forum jak na nec 780 instalować biblioteki i z kąd je ściągnąć?

[Dodano: 2005-08-09 23:06:41]
To w takim razie jako to zrobić? I jeszcze off topic. Jest na forum jak na nec 780 instalować biblioteki i z kąd je ściągnąć?

[Dodano: 2005-08-09 23:07:57]
To w takim razie jako to zrobić? I jeszcze off topic. Jest na forum jak na nec 780 instalować biblioteki i z kąd je ściągnąć?


Offline lipciopda

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6801
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #7 : Sierpień 09, 2005, 23:13:28 »
sciagnij sobie jakis soft, ktory pobiera dane z GPS - obojetne co i jaka wersja

moze tu cos znajdziesz
http://www.tucows.com/downloads/Windows/PDA/WindowsCE/Travel/


Offline Zozo8

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
    • http://www.meta-factory.prv.pl
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #8 : Sierpień 09, 2005, 23:23:43 »
Niestety nie znalazłem. A co do bibliotek, to jak je się instaluje?


Offline lipciopda

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6801
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #9 : Sierpień 09, 2005, 23:41:02 »
tu masz wersje programu (co prawda dla lotniarzy) do GPS z wersja dla Handheld PC - sorry za brak innych namiarow ale nie jestem zorientowany w sofcie tego typu na HPC a tobie widze sie spieszy... wiec dobre i to
http://www.soaringpilotsoftware.com/GPS_LOGpage.htm
na samym dole strony masz wybor wersji

cos tam powinien ci pokazac



Offline ulrad

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
    • http://www.grafmedia.info.pl
  • Sprzęt: Yakumo 300 GPS 2L
Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #11 : Marzec 12, 2007, 12:52:34 »
Mam pytanie do szanownych kolegow jestem poczatkujacy jesli chodzi o hpc od niedawna mam HP Jornada 720 z 512 MB CF. A moje pytanie brzmi jaki program moge uzyc by spokojnie nawigowac na tym programie po polsce z tego co widzialem program navigo jest po polsku i na polske z internetu sciagnolem demo navigo2 dla ce30 ale nie chce ono poprawnie dzialac uruchamia sie ale chodzi piekielnie wolno, czy da sie jeszcze gdzies zdobyc navigo w wersji 1 oraz czy da sie zainstalowac jakas starsza wersje automapy lub autopilota tak by spokojnie nawigowac po polsce i mozna bylo wgrac nowe mapy, a tak przy okazji czy oplaci sie kupic nawigatora pda za 70 zl oraz czy on ruszy na moim HPC. Pozatym jak najtaniej skonfigurowac gds czyli jaka antena, modul, przelotka czy mozna podlaczyc gps na karcie cf w adapter cf na  pcmcia lub gezposrednio gps na pcmcia oraz co powiecie o tym http://www.allegro.pl/item170612285_gps_cf_najnowsza_technologia_.html czy to bedzie dzialac bede wdzieczy za pomoc laikowi czyli mi.


Offline bart_ol

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
  • Sprzęt: Jornada 720
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #12 : Kwiecień 11, 2007, 19:31:55 »
Claude jak dopasowałeś rozdzielczość w Navigo do wyświetlacza w jornadzie? bo okienko Navigo nie mieści się na wysokość i nie wiem co z tym zrobić. . .


Offline srwe

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 196
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #13 : Sierpień 06, 2007, 15:08:51 »

Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #14 : Sierpień 07, 2007, 17:03:51 »
coś się popitoliło bo przed przeniesieniem był ładny post


Offline Atlantis

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #15 : Grudzień 13, 2007, 00:52:50 »
A da się go jakoś przywrócić? ;)


Offline gringol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
  • Sprzęt: Motorola A1000, HTC Wildfire.
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #16 : Sierpień 07, 2008, 21:24:22 »
hym wiec jak to jest z ta nawigacją?? mam zamiar kupić jornada 728.

Regulamin

Offline Atlantis

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1036
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 4, ThinkPad Tablet 2
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #17 : Sierpień 07, 2008, 21:27:14 »
hym wiec jak to jest z ta nawigacją?? mam zamiar kupić jornada 728.


Lepiej zapomnij. ;) Po pierwsze brak jakiegokolwiek oprogramowania, które dzisiaj miałoby znaczenie (coś jak Automapa) po drugie ekran słabo widoczny w mocnym świetne słonecznym, po trzecie musiałbyś kombinować z odbiornikiem - nie ma BT, więc tych najpopularniejszych (i najtańszych) dziś nie podepniesz. Jornada jest fenomenalna, ale w innych zastosowaniach. :)


Offline gringol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
  • Sprzęt: Motorola A1000, HTC Wildfire.
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #18 : Sierpień 07, 2008, 22:00:22 »
wiem ze to nie dokonca dobre miejsce ale słyszałem ze na jej konkurencie nec 900c ludzie uruchamiają automape z odbiornikiem na cf lub bluetooth poprzez bluetooth na cf.

Regulamin

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #19 : Sierpień 07, 2008, 22:04:35 »
no tak, tyle że on ma procka 400mhz i system WinCE .net 4.2 - a na CE 3.0 nie odpalisz AM.


Offline Gr4nd0

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #20 : Październik 17, 2008, 21:52:43 »
po trzecie musiałbyś kombinować z odbiornikiem - nie ma BT, więc tych najpopularniejszych (i najtańszych) dziś nie podepniesz


Jak to nie ma BT?! Ja mam w 720 bluetooth'a i łączę się z odbiornikiem GPS oraz z telefonem.
Do nawigacji używałem Oziego i topograficznych map rastrowych. Ale nie używam nawigacji elektronicznej do wyszukiwania drogi do celu tylko do określenia gdzie jestem i dokąd zmierzam oraz, oczywiście do track'ów.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6199
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Nawigacja z jornada 720
« Odpowiedź #21 : Październik 17, 2008, 22:00:18 »
Tak, tak, ma BT... tylko zapomniałeś dodać że na karcie CF, która działa do tego tylko w przejściówce na PCMCIA?