Autor Wątek: Kuchnia POLOKa 3.0e NORMAL (ERA BASE) [UPDATE 02-12-2007]  (Przeczytany 81719 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline copymaker

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
  • VIP Level: 10
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #60 : Listopad 26, 2007, 22:49:49 »
Witam.
Jeszcze nie gotowałem nic na romie z ery i jeszcze poczekam aż koledzy potestują i będzię usunięta jak największa ilośśćc błędów i może rozwiąże się problem sms połączonych z mms'ami. Nie rozumiem czemu to miało służyć? 

Ale teraz to po co wogóle piszę, chciałem zapytać czy jest mozliwość dorzucić coś co może zastąpić HTC Home? Teraz mam SPB Time i SPB weather ale to jest płatne i na to nie można raczej liczyć :(, czy jest coś podobnego darmowego?

I pytanie do qsqa kiedyś pytałem czy dalo by się dorzucic gadugadu do kuchenki i skypa?


Po pierwsze to nieładnie czekać aż inni potestują i wyłapią błędy.... Im więcej nas testuje tym szybciej kuchnia będzie doskonałą ;)
Poza tym radzę czytać uważnie to co pisze qsqa. Problem ze zintegrowaną skrzynką sms/mms jest już rozwiązany.
MobileGadu 2 też zostało dodane do kuchenki.
Ja właśnie ugotowałem rom z kuchni po updacie i ciesze się touch flo :)

SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

PDAclub.pl

Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #60 : Listopad 26, 2007, 22:49:49 »
R E K L A M A:


Offline cesare

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #61 : Listopad 26, 2007, 23:15:01 »




S e n d S p a c e 
                                        ------>   OEM & SYS na SendSpace UPDATE 26-11-2007
S e n d S p a c e

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 23:18:45 wysłana przez cesare »
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

Offline emes71

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #62 : Listopad 26, 2007, 23:16:29 »
Witam.
Jeszcze nie gotowałem nic na romie z ery i jeszcze poczekam aż koledzy potestują i będzię usunięta jak największa ilośśćc błędów i może rozwiąże się problem sms połączonych z mms'ami. Nie rozumiem czemu to miało służyć? 

Ale teraz to po co wogóle piszę, chciałem zapytać czy jest mozliwość dorzucić coś co może zastąpić HTC Home? Teraz mam SPB Time i SPB weather ale to jest płatne i na to nie można raczej liczyć :(, czy jest coś podobnego darmowego?

I pytanie do qsqa kiedyś pytałem czy dalo by się dorzucic gadugadu do kuchenki i skypa?



Nie ma problemu z sms i mms , to są po prostu różne wersje softu .Możesz wybrać co ci pasuje
GG jest w kuchence

Dzięki za linka cesare  :ok:



Offline biiingoo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 55
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #63 : Listopad 26, 2007, 23:21:32 »
Nie działa SKYPE, ani wersja BETA ani najnowsza. Na Poloku śmigała BETA. Co nalezy dograć by Skype działał?

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 23:24:13 wysłana przez biiingoo »

Offline cesare

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #64 : Listopad 26, 2007, 23:23:40 »

Dzięki za linka cesare  :ok:


Nie ma problemu
Dobrze ze qsqa w pierwszej kolejnosci wrzuca na rapidshare
Mozna niego szybko i sprawnie zassac, a pozniej rozeslac na inne serwery

@qsqa     trafna decyzja z rapidshare jesli chodzi o rozpowszechnianie ;)

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 23:25:35 wysłana przez cesare »
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #65 : Listopad 26, 2007, 23:31:06 »

Dzięki za linka cesare  :ok:


Nie ma problemu
Dobrze ze qsqa w pierwszej kolejnosci wrzuca na rapidshare
Mozna niego szybko i sprawnie zassac, a pozniej rozeslac na inne serwery

@qsqa     trafna decyzja z rapidshare jesli chodzi o rozpowszechnianie ;)


Dzięki, nie ukrywam, że to troche prywata - zbieram punkty na konto Premium   :D

Jak Touch Flo się sprawuje ?

do malkontentów - proszę uważnie czytać pierwszą stronę, staram się opisywać wszystkie zmiany w nowych wersjach  :-| Tak jak napisał copymaker - im więcej testujących ty ROM będzie doskonalszy.

biiingo - problem może być z działaniem Skype na zlokalizowanym ROMie - wrzuć gdzieś (Rapidshare np.) caba z SKype beta to postaram się zrobić OEMPacka


Offline biiingoo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 55
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #66 : Listopad 26, 2007, 23:34:12 »
Mam tylko wersję instalacyjną...niestety nie mam caba...

Jesli cos takiego może być to moge zamieścić na rapidzie.

Plik cab jest dostępny tu: http://files.filefront.com/SkypeForPocketPC+BetaCAB/;6947677;/fileinfo.html. Ta sama wersja co mam ja, równiez nie działa  :-?

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 23:43:58 wysłana przez biiingoo »

Offline copymaker

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
  • VIP Level: 10
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #67 : Listopad 27, 2007, 00:04:54 »
qsqa jak na razie jestem bardzo zadowolony z touch flo :D

Teraz widzę, że na kaisera przesiądę się dopiero za ok. roczek, bo pewnie dopiero wtedy rynek alternatywnego firmware'u będzie na podobnym poziomie co teraz dla hermesa :D

SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

Offline cesare

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #68 : Listopad 27, 2007, 00:06:19 »
qsqa  mam pytanie.....
czy przed wystawieniem bazowego ROMu testujesz roznice pomiedzy 4pp a 6pp i swiadomie zostawiasz 6 ?

-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #69 : Listopad 27, 2007, 00:27:44 »
hejka


też juz ugotowany jestem,

pierwsze wrażenie super, ale....

nie synchronizuje zegara
nie ma czarnej skórki w HTC home
nie pojawia się na ekranie zakładka Favorite

sprawdzam dalej, ale prędkość imponująca.......


Offline lauffer

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #70 : Listopad 27, 2007, 00:41:33 »
Dla tych co uzywaja FTouchFlo Cube.
Mozna sobie podmapowac pod klawisz otwieranie Cuba. trzeba zrobic plik np TFloCubeRight.lnk wpisac w nim:
47#"\Windows\TFloCubeCtrl.exe" spinRight openSpinRight

nastepnie skopiowac do katalogu windows\menu start i podmapowac pod klawisz. ja u siebie podmapowalem pod klawisz 5.

Pozdrawiam

Tresc z readme TFloCubeCtrl v1.0.4
-------------------

TFloCubeCtrl.exe <Command> <App_2> <Param_2>

Command line options:

Parameter #1: <Command> - These are the command options that are used when the
              cube is running, with the exception of open, which always runs
              the cube open animation

open      = Open the cube with animation
close     = Close the cube with animation
spinLeft  = Spin the cube to the left with animation
spinRight = Spin the cube to the right with animation


Parameter #2: <App_2> - This is the application or "special" command to run
              when you are not currently on a cube face

openSpinLeft         = Open the cube and spin left with animation
openSpinRight        = Open the cube and spin right with animation
minimizeApp          = Minimize the current application
closeApp             = Close the current application
{Path to exe or lnk} = This application will be run


Parameter #3: <Param_2> - This is a parameter that will be passed to the
              application that is executed in <App_2>



Offline yaro78

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #71 : Listopad 27, 2007, 01:09:40 »
Hej
Niestety ta wersja skype chyba nie będzie wam działać.
Działa poprawnie tylko jedna starsza wersja skype.
Testowałem kilka stąd moja wiedza.
Macie tutaj sprawdzone i przetestowane przeze mnie skype.
Działał normalnie w zasięgu sieci 3G :) sprawdzałem całkiem znośnie.

http://www.sendspace.com/file/3664kn

I jeszcze jeden fajny gadżet dla tych, którzy pragną robić własne tematy THEMES czy tsk.
Oto programik Microsoftu Theme generator do robienia tematów graficznych. Został stworzony dla WM2002 ale znakomicie sprawdza się także na WM6
http://www.sendspace.com/file/15zper

Pozdrawiam
YARO

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 01:15:34 wysłana przez yaro78 »

Offline cesare

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #72 : Listopad 27, 2007, 01:54:59 »

Niestety ta wersja skype chyba nie będzie wam działać.


Skype dziala w POLOKU 3b, ale niestety tylko (przynajmniej u mnie) jesli jest zainstalowany w pamieci Hermesa
Czyzby ta nieszczesna literka w nazwie "ę" zamiast Storage Card cos macila ??
Na wszystkich poprzednich wersjach WM6 Skype dzialal mi z karty.

Dziala Skype v2.2.0.37 oraz Skype v2.2.0.20


« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 02:04:38 wysłana przez cesare »
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

Offline yaro78

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #73 : Listopad 27, 2007, 03:05:52 »
Witka
aaaaaa
A gdzie się podziała wtyczka w HTC HOME z ludkami ????

Pozdrawiam
YARO


Offline Pinnhead

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #74 : Listopad 27, 2007, 07:37:52 »
Mi HTC Home działa bez żadnych problemów. Wszystkie zakładki są i zegar uaktualnia się prawidłowo

Ipsa sua melior fama

Offline biiingoo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 55
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #75 : Listopad 27, 2007, 09:51:06 »
Hej
Niestety ta wersja skype chyba nie będzie wam działać.
Działa poprawnie tylko jedna starsza wersja skype.
Testowałem kilka stąd moja wiedza.
Macie tutaj sprawdzone i przetestowane przeze mnie skype.
Działał normalnie w zasięgu sieci 3G :) sprawdzałem całkiem znośnie.

http://www.sendspace.com/file/3664kn




Wgrałem tę wersję i również nie działa. Jedyna stabilną jak do tej pory wersją Skypa jest właśnie wersja Beta. Nie ma problemów z dźwiękiem i wszystko działa tak, jak powinno.

Wciąż komunikat: Couldn't find all the necessary files to start Skype. Please try to install Skype again.

Może twoja wersja działa na innych wersjach Windowsa ale nie na wątkowej wersji...

Nikt nie mówi również, że wersja beta działa na (ERA BASE), stąd kłopot i qsqa pracuje nad tym by działało.

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 09:53:37 wysłana przez biiingoo »

Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #76 : Listopad 27, 2007, 10:35:10 »
Popracuję dzisiaj wieczorem nad Skypem i jutro powinien być OEMPack

HTC Home - jeżeli używacie FtouchFlo to automatycznie zakładki z kontaktami i muzyką znikają z HTCHome. Powód - są już w Cube

U mnie również zegar się synchronizuje bez problemu, zakładka Favourities w HTC HOme jak powyżej, czarny temat z HTC instaluje się bez problemów. Należy tylko pamiętać, żeby po kalibracji zostawić HErmesa aż się sam zresetuje - aby wgrały się wszystkie pliki prekonfiguracji.

Jak tam MMSy - wszystkie wersje działają ?


Offline luqasss

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #77 : Listopad 27, 2007, 13:14:26 »
Wszystko gra gites ... rzeczywiscie zauwarzyłem szybsze działanie tego ROMU ... no i przynajmniej u mnie nie rozłacza sie z AS ......

ale czego mi brakuje ?? KLAWIATUREK ... w poprzeniej kuchence były do wyboru kilka klawiaturek ktore byly naprawde spoko ... jedna szara ... i rozpoznawanie pisma .... warto było by to wrzucic

W poprzedniej wersjii POLOKA nowszy był totalcmd :) Ładniejszy

I jeszcze jedno ... w poprzedniej wersjii poloka korzystałęm z GPRS i GG ... i tylko i wylacznie z tej opcji ponieważ malo żarło KB .. a jak wiadomo GPRS do przegladania stron sie nie oplaca....

GPRS zawsze mialem wylaczony a wlaczałem tylko gdy chcialem skorzystac z GG ... czasami GPRS samoistnie mi się włączał ... czego nie chcialem ... raz wlaczyl sie i odziwo nie wiem skad pobralo mi 9mb pakietu...

MOJE PYTANI: Czy jest jakiś program ktory wylacza definitywnie GPRS ?? albo czy da sie zrobic jakis skrot od wylaczania ?? Bo jedyna metoda jaka odkrylem to utworzenie jakiegos konta xxx bez ustawien ... i przelaczanie miedzy prawidlowym a tym xxx.... ale do tego trzeba bylo sie troszke naklikac co mnie wkurzalo

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 15:21:37 wysłana przez luqasss »
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

Offline tomice

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #78 : Listopad 27, 2007, 13:16:05 »
Ja mam kilka pytan:

1. Wlaczajac Touch Settings wyskakuje mi - cannot read existing settings - is HTV TouchFLO installed? - biore ok i sie uruchamia, o co chodzi. Co ustawia sie w AppLauncher?

2. Jak, co zrobic, zeby miec tapetke jak w POLOKu, taka czarna z niebieskimi refleksami :) bo mi sie to htc nie podoba.

3. W jaki sposob przypisac sobie do tych SoftKey czy jak sie to zwie :) cokolwiek bym chcial...

4. Dlaczego podczas uruchamiania PIN musze wprowadzac na tej syfistaej Windosowskiej klawiaturce, a dopiero potem wchodzi mi czarna?

5. Keypad QuickTasks nie ma ikonki w ustawieniach i jest nie dzialajacy :)

6. Jak biore Audio to wyskakuje blad AudioManager.exe ze nie moze otworzyc.

7. HTC Action Screen - dlaczego nie uruchamia sie jakos z Ftiuch tylko trzeba go wlaczyc jak program?

Poza tym jest super, dobrze ze trafilem na forum, bo zylbym sobie z WM5 w niesiwadomosci, ze moj tel ma takie mozliwosci :) Dzieki qsqa

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 13:48:20 wysłana przez tomice »

Offline porkila

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 78
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #79 : Listopad 27, 2007, 14:05:53 »
A czym się rózni wesrsja mms 3.5 od 4.2


Offline hhalunek

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #80 : Listopad 27, 2007, 16:19:17 »
Czesto przestawiajace sie samoistnie w smsach na duże litery, widoczne duze C na dole ekranu. Nie jest wcisniete dwa razy, probowałem to tez w ten sposob wylaczyc, jak nacisne shift to pisze jedna mala, a pozniej duzymi....pomaga soft reset i za jakis czas znowu to samo.   DZIWNE, wersja sprzed UPDATE ERA.



qsqa Sorrki za wprowadzenie w błąd z tymi mms

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 17:44:48 wysłana przez hhalunek »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #81 : Listopad 27, 2007, 17:27:31 »
w 4.2 MMS Composer też są oddzielne MMS i SMS ale czym się różni od 3.5 nie wiem, z MMS korzystam od święta   B)

Żeby przypisać dowolny program do Softkey należy wrzucić załączony plik do katalogu \Windows i zresetować Hermesa - po resecie pokaże się w Ustawieniach SoftKey

W załączeniu również tapeta z Poloka 1 - należy rozpakować i wrzucić do My Documents


Napisane: Listopad 27, 2007, 16:49:30
qsqa  mam pytanie.....
czy przed wystawieniem bazowego ROMu testujesz roznice pomiedzy 4pp a 6pp i swiadomie zostawiasz 6 ?

Jak najbardziej świadomie - 6pp jest jednak szybsze i ta różnic jest zauważalna szczególnie na nowych ROMach i w przypadku gdy dużo programów jest wgotowanych do ROMu.

BTW - jest już nowa beta FTouchFlo Cube więc jak wrócę do domu to wrzucę OEMPacka do podmiany

Skype - na razie zrobiłem OEMPacka który powinien działać ale sprawdzę też dopiero wieczorem jak będę miał czas na wgranie nowego ROMU  :mad:
Napisane: Listopad 27, 2007, 17:04:39
Na kłopoty z niechcianymi połączeniami jest programik NoData (w załączeniu OEMPack)

Program ten pozwala na zablokowanie wszelkich połączeń po GPRS w pockecie.

Krótka instrukcja:
1) Ściągasz caba z forum z linku
2) Instalujesz go na pockecie
3) Wchodzisz do programu NoData
4) w okienku masz listę skonfigurowanych połączeń GPRS z adnotacjami:
      - Enabled - aktywne
      - Disabled - zablokowane
5) wybierasz połączenie które Cię interesują i je blokujesz.

UWAGA!!!!

Jeśli będziesz chciał skorzystać z zablokowanego połączenia, to wcześniej w programie NoData będziesz musiał je odblokować



Offline tomice

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #82 : Listopad 27, 2007, 17:55:46 »
qsqa wez wrzuc to poprotu do kolejnej edycji kuchni, bedzie latwiej... to ustawianie SOftKey to wogole powinno byc w ogryginalnym romie, nie wiem o co im chodzi.
wspominales ze zrobisz z mozliwoscia wyboru wygladu, to jak nie jest to problemem dorzucic ten theme i gra.


Pzdr


Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #83 : Listopad 27, 2007, 19:57:56 »
kurde!!!!!

nie wiem co się dzieje  :-|

trzeci raz gotuje używając różnych kompilacji i cały czas brakuje mi Favorite w HTC Home i nie mam czarnej (tej ładnej) skórki tylko htc.

dałem mu się za każdym razem zrestartować i samodzielnie uruchomić i krude nic

co jest nie tak, przecież ugotowałem juz kilkanascie razy romy i wszystko co chciałem to w nich działało.


Offline lauffer

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #84 : Listopad 27, 2007, 20:08:00 »
kurde!!!!!
nie wiem co się dzieje  :-|
trzeci raz gotuje używając różnych kompilacji i cały czas brakuje mi Favorite w HTC Home i nie mam czarnej (tej ładnej) skórki tylko htc.
dałem mu się za każdym razem zrestartować i samodzielnie uruchomić i krude nic
co jest nie tak, przecież ugotowałem juz kilkanascie razy romy i wszystko co chciałem to w nich działało.


Wrzuc wmbe.tsk do katalogow w OEM:
PreConfig Era
PreConfig Era z FTouchFlo Cube
PreConfig POLOK
PreConfig POLOK z FTouchFlo Cube

Wyedytuj pliki w tych katalogach (config.txt) zmieniajac linie:
EXEC:\Windows\cusTSK.exe \Windows\HTC_Default.tsk
na
EXEC:\Windows\cusTSK.exe \Windows\WMBE.tsk

Po instalacji bedziesz miec automatycznie czarny theme.
Pozdrawiam


Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #85 : Listopad 27, 2007, 20:43:35 »
dzieki ale zmieniłem juz rom ugotwałe sobie bez touch fo i teraz jest ok

QSQA chyba trzeba tu rzucic okiem dlaczego tak się dzieje


testuje dalej

ooki

kolego daj ten sposobik jakoś bardziej po ludzku, ta jak bys babci to wyjaśniał bo nie wiem jak ten temat zmienić z HTC default na WMBE

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 20:53:50 wysłana przez spvm3100 »

Offline lauffer

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #86 : Listopad 27, 2007, 21:21:30 »
kolego daj ten sposobik jakoś bardziej po ludzku, ta jak bys babci to wyjaśniał bo nie wiem jak ten temat zmienić z HTC default na WMBE


Nie no juz chyba prosciej nie umiem ;p


Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #87 : Listopad 27, 2007, 22:10:27 »
dzieki ale zmieniłem juz rom ugotwałe sobie bez touch fo i teraz jest ok

QSQA chyba trzeba tu rzucic okiem dlaczego tak się dzieje


testuje dalej

ooki

kolego daj ten sposobik jakoś bardziej po ludzku, ta jak bys babci to wyjaśniał bo nie wiem jak ten temat zmienić z HTC default na WMBE



Ale tu nic dziwnego nie ma - po prostu dla tego ROMu wybrałem akurat oryginalna tapetę z HTC bo mi akurat odpowiada. Jeżeli ktoś chce zmienić sobie temat to sposób jest bardzo prosty:
- rozpakowujemy WMBE.zip z mojego postu poniżej i mamy plik WMBE.tsk
- wrzucamy go do katalogu \Windows ma Hermesie
- wchodzimy do Ustawienia -> Dzisiaj i wybieramy temat WMBE. Dajemy OK i mamy nowy temat

Koniec, kropka, finito - Nie będę dorzucał nowych tematów do Kuchni bo zajmują tylko cenne miejsce - myślę, że każdy sobie poradzi z tak prostą operacją

I panowie jedna rada - czytać, czytać i jeszcze raz czytać - na tej stronie już raz napisałem, że ugotowanie ROMu z FTouchFlo Cube powoduje że z HTC Home znikają 2 zakładki: Kontakty (Favourities) i Muzyka. Po prostu obydwie są już w Cube



Offline yaro78

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #88 : Listopad 27, 2007, 22:30:55 »
Hej
A próbowaliście tego linka, którego podesłałem kilka postów wcześniej ???

Zamienia cały ekran today na taki z IPhone'a.

Pzdr
YARO


Offline tomice

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #89 : Listopad 27, 2007, 23:04:51 »
Hej
A próbowaliście tego linka, którego podesłałem kilka postów wcześniej ???

Zamienia cały ekran today na taki z IPhone'a.



Mi to jakos nie wychodzi, powiedz jak to instalowac?