Autor Wątek: Kuchnia POLOKa 3.0e NORMAL (ERA BASE) [UPDATE 02-12-2007]  (Przeczytany 81730 razy)

0 Użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline hhalunek

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #30 : Listopad 25, 2007, 13:43:17 »

po kilku godzinach używania hermes nie wstaje po soft resecie...


Miałem podoba sytuacje na kuchni Polok 2 update 3. Kilkanasie razy soft reset i zawsze stawał na ładowaniu systemu. Po decyzji o hard reset i "zrobieniu" poniewaz sie nie zrobił nie wiem dlaczego system wstał ze wszystkimi danymi ! nie mowie ze tak bedzie u ciebie ale?

spvm3100 (nick)- u mnie widzi dobrze, karte bez problemu moge zapisywać itp. tez 6gb...

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2007, 13:46:31 wysłana przez hhalunek »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

PDAclub.pl

Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #30 : Listopad 25, 2007, 13:43:17 »
R E K L A M A:


Offline porkila

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 78
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #31 : Listopad 25, 2007, 14:12:04 »
Proponuje dołożyć linki dosendspace do pierwszego posta :) Mam pytanko, jak zrobić, żeby wiadomości były przechowywane na karcie, bo na taką opcję nie trafiłem. Z tego co czytam rozumiem, że nmie ma opcji wybrania wersji MMS (ja dopiero sprawdzę, jak wrócę do mojego komputera)? Pozdrawiam :)


bogoos666

  • Gość
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #32 : Listopad 25, 2007, 14:55:10 »
witam

ugotowałem sobie romik w kuchni polok 3.0 i wszystko chodzi fajnie, bardzo szybki i stabilny. Nie działa mi tylko jedna rzecz, mianowicie HTC Audio Manager. Jak próbuję go odpalić to się nie uruchamia, tylko na ułamek sekundy wyświetla na pasku, obok menu start coś jakby "load RC fail" i tyle. Miał ktośpodobny problem??

pozdrawiam


Offline lauffer

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #33 : Listopad 25, 2007, 15:27:56 »
Witam
Jest gdzies jakies faq jak zrobic z cab'a paczke oem do kuchni?

Pozdrawiam


Offline copymaker

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
  • VIP Level: 10
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #34 : Listopad 25, 2007, 16:11:56 »
witam

ugotowałem sobie romik w kuchni polok 3.0 i wszystko chodzi fajnie, bardzo szybki i stabilny. Nie działa mi tylko jedna rzecz, mianowicie HTC Audio Manager. Jak próbuję go odpalić to się nie uruchamia, tylko na ułamek sekundy wyświetla na pasku, obok menu start coś jakby "load RC fail" i tyle. Miał ktośpodobny problem??

pozdrawiam



mnie też się nie uruchamia audi manager... mam takie same objawy jak ty...

SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

Offline godgift

  • Newbie
  • Wiadomości: 29
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #35 : Listopad 25, 2007, 17:14:42 »
A mi podczas gotowania rom'u wyskakuje: "plik 'temp\dump\PhcanOverbmp.dll' juz istnieje"
Jestem dosc swiezy w te klocki i niezbyt wiem co mam zrobic ;]


Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #36 : Listopad 25, 2007, 17:38:00 »
A mi podczas gotowania rom'u wyskakuje: "plik 'temp\dump\PhcanOverbmp.dll' juz istnieje"
Jestem dosc swiezy w te klocki i niezbyt wiem co mam zrobic ;]


zdublowałeś opcje przy wybieraniu w BuilidOS


Offline fred11

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #37 : Listopad 25, 2007, 19:07:46 »
moze by tak dodac touchflo w koncu do jakiegos romu?:>


Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #38 : Listopad 25, 2007, 19:23:31 »
moze by tak dodac touchflo w koncu do jakiegos romu?:>


Jeśli się wykażecie cierpliwością to jutro,pojutrze wrzucę nowy update z poprawionymi błędami i działającym TouchFlo (właśnie nad tym pracuję).


Offline sammael

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #39 : Listopad 25, 2007, 19:52:01 »
Jaki może być problem ze zwykłym Windowsie XP? Chcę odpalić na stacjonarnym to wywala mi komunikat o błędzie i chce wysyłać raport do MicroSyfu. Jak odpalam na notebooku to po prostu wywala mi błąd otwarcia aplikacji więc nie sądzę by był to problem po stronie mojej. Zaciagne jeszcze raz, może będzie lepiej...


U mnie też się wykrzaczało, gdy próbowałem uruchamiać program z zasobu na sambie (z "otoczenia sieciowego") - ze ścieżki w stylu:
\\10.0.42.42\MDA Vario II\ROM_Kuchnia_3\
Spróbuj może przenieść katalog ROM_Kuchnia_3 do katalogu głównego partycji np. do:
C:\ROM_Kuchnia_3\
(albo co najmniej do katalogu, w którego nazwie nie ma żadnych udziwnień - spacji, polskich liter itp. - może ten BuildOS.exe tego nie obsługuje).

Dodatkowo, jeśli to coś pomoże, to całkiem przypadkiem mam zainstalowane MS Visual Studio .NET 2003, które próbuje debugować ten błąd. Pokazuje ono następujący błąd:
"An exception 'System.IO.FileLoadException' has occured in DefaultDomain".
Więc pewnie program nie może otworzyć jakiegoś pliku.

Edit: Zauważyłem, że w załączonym .docu na screenshocie są katalogi SYS i OEM, a nie ma ich w ROM_Kuchnia_3.zip. Po założeniu katalogu SYS, BuildOS.exe się nie wywalał, ale lista była pusta. No i dopiero wtedy zauważyłem, że OEM i SYS jest w osobnym pliku na Rapidshare. ;> Ech, pierwszy raz zawsze boli. ;)

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2007, 20:16:09 wysłana przez sammael »

Offline copymaker

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
  • VIP Level: 10
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #40 : Listopad 25, 2007, 20:03:35 »
kolejna rzecz, która mi nie dziala: jak ustawie na todayu todayagende i wybiore opcje tego programu to hermes lapie zwisa. mysle ze jak te kilka drobiazgow zostanie poprawionych to zapowiada sie bardzo dobry romik. bo naprawde jest szybki i az milo sie z hermesa korzysta.

SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

Offline kudlaty999

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #41 : Listopad 25, 2007, 22:36:38 »
Mam wrażenie ze jak odpaliłem Advanced Configuration i pare rzeczy zmieniłem to dużo dłużej startuje po Soft Resecie. Ponadto nie mogę się za nic połączyć z GPRS w PLAY. niby dobra konfiguracja ale modem odrzuca połączenie (w BuildOS dałem prekonfigurację na HTC - czy to może mieć jakieś znaczenie?). Jeszcze jedno - QSQA jakby się dało wrzucić obsługę MMS i SMS na różnych kontach to byłoby super.

P.S. Opisywany problem z TodayAgenda u mnie też sie pojawił. Tak samo zaliczył zwiechę przy konfiguracji WishBar Adv3. Czasem przy zapisie zmian konfiguracyjnych (np. obsługa MMS) potrafi się zamulić na 30-60sek i leci dalej.

I niech mnie ktoś oświeci bo zamuliłem - gdzie moge wywalić ikonkę CommManagera z Tray'a

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2007, 22:42:55 wysłana przez kudlaty999 »

Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #42 : Listopad 25, 2007, 22:38:20 »
kolejna rzecz, która mi nie dziala: jak ustawie na todayu todayagende i wybiore opcje tego programu to hermes lapie zwisa. mysle ze jak te kilka drobiazgow zostanie poprawionych to zapowiada sie bardzo dobry romik. bo naprawde jest szybki i az milo sie z hermesa korzysta.


Problem z Today Agenda jest mi znany od samego początku zabawy z tym programem jako OEMPack - jak na razie nie znalazelm rozwiązania więc nalezy korzystać z Opcji przez naciśnięcie wtyczki na ekranie Dzisiaj.


Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #43 : Listopad 26, 2007, 08:46:35 »

I niech mnie ktoś oświeci bo zamuliłem - gdzie moge wywalić ikonkę CommManagera z Tray'a


Nie usuwajcie ikonki CommManagera z Tray'a - może to spowodować dużą niestabilność systemu


mgcompany

  • Gość
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #44 : Listopad 26, 2007, 09:10:22 »
Witam. Wszystko piknie, super, itd. (doceniam prace kolegi qsqa i go za to szanuje), ale! po wgraniu nowego roma nie mogę nic zainstalować i skopiować na telefon. :( Wyskakuje jakiś tam błąd i mówi żeby sprawdzić ilość miejsca w telefonie, a miejsca jest ponad 20MB. :/ Na karcie pamięci też nie moge nic zainstalować. Pomóżcie.


Offline copymaker

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
  • VIP Level: 10
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #45 : Listopad 26, 2007, 10:52:26 »
Witam. Wszystko piknie, super, itd. (doceniam prace kolegi qsqa i go za to szanuje), ale! po wgraniu nowego roma nie mogę nic zainstalować i skopiować na telefon. :( Wyskakuje jakiś tam błąd i mówi żeby sprawdzić ilość miejsca w telefonie, a miejsca jest ponad 20MB. :/ Na karcie pamięci też nie moge nic zainstalować. Pomóżcie.


ja bym na Twoim miejscu ugotował romik raz jeszcze

SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

Offline hhalunek

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #46 : Listopad 26, 2007, 11:38:05 »
Nie usuwajcie ikonki CommManagera z Tray'a - może to spowodować dużą niestabilność systemu


Ja mam usunieta z kazdego twojego romu qsqa i tego również od poczatku czyli juz 2 dzien usunieta poprzez Advanced Conf.... i zadnego zawisu, zamulenia czy cos podobnego.

...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #47 : Listopad 26, 2007, 13:20:49 »
a możecie mi powiedzieć dlaczego nie widzi mi karty pamięci przy ustawianiu parametrów przechowywania załączników poczty mailowej, przy czym aparat bez problemu ja widzi i tak samo File Explorer.

kurde pojawia mi się komunikat żebym włożył odblokowaną karte.

i ponowie prośbe o informacje dlaczego NBH nie widzi fajla ze splahami podczas gotowania?


Offline hhalunek

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #48 : Listopad 26, 2007, 13:55:00 »
...dlaczego NBH nie widzi fajla ze splahami podczas gotowania?

a jak wchodzisz przez windowsa PC ....\TOOLS\SplashScreen\Black to widzisz dwa pliki? i jak tak samo wejdziesz przez NBH to ich nie widzisz?

...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #49 : Listopad 26, 2007, 13:57:12 »
...dlaczego NBH nie widzi fajla ze splahami podczas gotowania?

a jak wchodzisz przez windowsa PC ....\TOOLS\SplashScreen\Black to widzisz dwa pliki? i jak tak samo wejdziesz przez NBH to ich nie widzisz?


tak właśnie jest, nawet skopiowałem je na próbe i przeniosłem poza SplashScreen i też ich nie widzi


mgcompany

  • Gość
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #50 : Listopad 26, 2007, 15:11:58 »
Witam. Wszystko piknie, super, itd. (doceniam prace kolegi qsqa i go za to szanuje), ale! po wgraniu nowego roma nie mogę nic zainstalować i skopiować na telefon. :( Wyskakuje jakiś tam błąd i mówi żeby sprawdzić ilość miejsca w telefonie, a miejsca jest ponad 20MB. :/ Na karcie pamięci też nie moge nic zainstalować. Pomóżcie.


ja bym na Twoim miejscu ugotował romik raz jeszcze

Próbowałem ugotować jeszcze raz, nawet kilka razy i podczas próbu wgrania roma, wyskakiwał error, więc wróciłem do normalnego POLOKa i chodzi. Ale różnica w szybkości między POLOKiem, a tym z ery jest widoczna.
Poczekam na poprawioną wersje ery i wtedy wgram jeszcze raz. Z tego co czytam to strasznie problemowy jest ten ROM. :(


Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #51 : Listopad 26, 2007, 15:20:52 »
a możecie mi powiedzieć dlaczego nie widzi mi karty pamięci przy ustawianiu parametrów przechowywania załączników poczty mailowej, przy czym aparat bez problemu ja widzi i tak samo File Explorer.

kurde pojawia mi się komunikat żebym włożył odblokowaną karte.


Jeżeli próbujesz to zrobić przez Advanced Configuration to nie pójdzie - spolszczenie tego ROMu jest całkowite więc również Storage Card = Karta pamięci a to oznacza że angielskojęzyczne programy tutaj nic nie zrobią.

W dzisiejszej wersji będą odpowiednie tweaki które ci pomogą  :)
Napisane: Listopad 26, 2007, 15:14:16
Witam. Wszystko piknie, super, itd. (doceniam prace kolegi qsqa i go za to szanuje), ale! po wgraniu nowego roma nie mogę nic zainstalować i skopiować na telefon. :( Wyskakuje jakiś tam błąd i mówi żeby sprawdzić ilość miejsca w telefonie, a miejsca jest ponad 20MB. :/ Na karcie pamięci też nie moge nic zainstalować. Pomóżcie.


ja bym na Twoim miejscu ugotował romik raz jeszcze

Próbowałem ugotować jeszcze raz, nawet kilka razy i podczas próbu wgrania roma, wyskakiwał error, więc wróciłem do normalnego POLOKa i chodzi. Ale różnica w szybkości między POLOKiem, a tym z ery jest widoczna.
Poczekam na poprawioną wersje ery i wtedy wgram jeszcze raz. Z tego co czytam to strasznie problemowy jest ten ROM. :(


ROM raczej nie jest problemowy bo u mnie chodzi bez problemu - problem mogą stwarzać określone kombinacje "wgotowanych" programów.

Czy możesz napisać jaki błąd wyskakuje przy próbie kopiowania na HErmesa? Piszesz też, że podczas wgrywania ROM wyskoczył błąd - jaki? Żeby coś poprawić muszę mieć konkrety bo bez tego ....


mgcompany

  • Gość
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #52 : Listopad 26, 2007, 15:49:08 »
Teraz to już ci tego nie powiem, bo udało mi się wgrać POLOKA v1.
Ale chyba wyskakiwał "Error 244" jeśli dobrze pamiętam. Za każdym razem jak gotowałem roma, to nie chciał go wgrać, nie mógł się połączyć z hermesem, ani normalnie i w trybie bootloadera.


Offline snowrider

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1357
  • VIP Level: 51
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #53 : Listopad 26, 2007, 16:23:24 »
a jeszcze jedno pytanie mam...

jaka jest różnica i w czym sie przejawia wybór w PreConfig pomiędzy ustawieniami ERA i POLOK?

odruchowo wybrałem POLOKA i nie wiem co straciłem albo co poprzez ten wybór zyskałem

dzieki


Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #54 : Listopad 26, 2007, 17:34:18 »
Rożnica jest tylko taka że konfiguracji POLOKa wyrzuciłem ustawienia MMS/ GPRS dla Ery oraz parę innych rzeczy charakterystycznych dla Ery


Offline copymaker

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
  • VIP Level: 10
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #55 : Listopad 26, 2007, 19:31:05 »
Cytuj
W dzisiejszej wersji będą odpowiednie tweaki które ci pomogą  :)

To dziś będzie już nowa wersja?? Z działającym touch flo?

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 19:35:59 wysłana przez copymaker »
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

Offline yaro78

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE)
« Odpowiedź #56 : Listopad 26, 2007, 20:14:20 »
Hejka
Spróbujcie tego :)

Przeróbcie swój tel. na IPHONE :)
http://www.sendspace.com/file/ddggld


Pozdrawiam
YARO


Offline qsqa

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #57 : Listopad 26, 2007, 22:14:13 »
UPDATE OEM & SYS jest już na stronie 1

Miłej zabawy

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2007, 22:16:25 wysłana przez qsqa »

Offline prezesk

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #58 : Listopad 26, 2007, 22:21:48 »
niemoge sie doczekac kiedy odbiore moje vario z servisu... ;/


Offline mohinder

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 162
  • Wiadomość użytkownika dołączyła do kolejki oczekujących na zatwierdzenieModerowany
Odp: Kuchnia POLOKa 3.0 (ERA BASE) [UPDATE 26-11-2007]
« Odpowiedź #59 : Listopad 26, 2007, 22:31:45 »
Witam.
Jeszcze nie gotowałem nic na romie z ery i jeszcze poczekam aż koledzy potestują i będzię usunięta jak największa ilośśćc błędów i może rozwiąże się problem sms połączonych z mms'ami. Nie rozumiem czemu to miało służyć? 

Ale teraz to po co wogóle piszę, chciałem zapytać czy jest mozliwość dorzucić coś co może zastąpić HTC Home? Teraz mam SPB Time i SPB weather ale to jest płatne i na to nie można raczej liczyć :(, czy jest coś podobnego darmowego?

I pytanie do qsqa kiedyś pytałem czy dalo by się dorzucic gadugadu do kuchenki i skypa?