Autor Wątek: Mam pytania co do Compaq 3870:)  (Przeczytany 3219 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Mam pytania co do Compaq 3870:)
« : Kwiecień 15, 2007, 17:49:59 »
Witam serdecznie:)

Po użytkowaniu optipada300 przesiadłem się na compaq 3870 kupionej na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item185560786_ipaq_compaq_3870_faktura_vat.html

I mam kilka pytań co do palmtopa:

1. Czy stacja dokująca od compaqa 36xx będzie pasowała do 3870?
2. Czy plecki od 3630 będą pasować?(chodzi mi o port synchronizacji - jest taki sam?)
3. Czy to prawda że on ma 4 tysiące kolorów?
4. Jak to jest z tym bluetooth-em ? On działa czy nie? Chciałbym go używać pod internet z samsungiem E250(iPLUS).
5. Czy emulacja PSX na nim ruszy?(mam nadzieję że można go podkręcić XPCUScalarem do 400mHz? Niby mam PPC2003)
6. Jeszcze pytanko o kabelek do niego - czy kabelek od rx1710 będzie pasował? Do nich jest pełno, do compaqów już nie...

Na zdjęciach niby jest zniszczony, ale moje ręce czynią cuda, więc sobie go odpicuję.
Dzięki za odpowiedzi:)

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

PDAclub.pl

Mam pytania co do Compaq 3870:)
« : Kwiecień 15, 2007, 17:49:59 »
R E K L A M A:


Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11295
  • Sprzęt: iPod touch, iPad, Defy
  • VIP Level: 230
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #1 : Kwiecień 15, 2007, 19:32:53 »
2. plecki są uniwersalne (oczywiście o ile ipaq posiada odpowiednie złącze)
3. ma 65536 kolorów
4. ten model ma BT... chyba że masz wgrany WM2003 od 3850 który nie ma BT - wtedy nie działa
6. będzie pasował


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6189
    • Kajetan 'kitor' Krykwiński - projekty, portfolio
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #2 : Kwiecień 15, 2007, 19:48:48 »
1. teoretycznie tak
2. tak
3. Według compaq ma 4096 kolorów, według softu ma 16bitów
4. j/w
5. W życiu na 400mhz nie pociągniesz. Mo on procesor ARM a nie XScale, różne procesory ze sobą zgodne. mix to 236MHz.
6. j/w

Nie pomagam na pw/mail/gg. Od pytań jest forum - szanuj czas innych...

Offline kinek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 150
  • Sprzęt: Compaq Ipaq 3870, SPV E650, Asus P535
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #3 : Kwiecień 15, 2007, 22:12:43 »
1. Czy stacja dokująca od compaqa 36xx będzie pasowała do 3870?


Nie - 36xx ma zasilanie w inny sposób rozwiązane (dodatkowy bolec wystaje) w 38xx i 39xx jest inaczej - zasilanie jest we wtyczce szukaj albo od 38xx albo 39xx

2. Czy plecki od 3630 będą pasować?(chodzi mi o port synchronizacji - jest taki sam?)

Plecki pasujące do modeli 36xx pasują również do 37xx 38xx i 39xx, no i jeszcze do kilku

4. Jak to jest z tym bluetooth-em ? On działa czy nie? Chciałbym go używać pod internet z samsungiem E250(iPLUS). 

Bluetooth działa, ja mam 3870 i bez problemu chodzi, trochę kłopotów miałem z AS po BT, ale się udało :)

6. Jeszcze pytanko o kabelek do niego - czy kabelek od rx1710 będzie pasował? Do nich jest pełno, do compaqów już nie...

Powinien i będzie :)

co do reszty nie mam pewności, więc niech się wypowiedzą mądrzejsi :)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2007, 22:15:37 wysłana przez kinek »
Boga do sprzedania mam

Offline bziumak

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
  • Sprzęt: MANTA GPS-060 + 2GB miniSD KINGSTON
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #4 : Kwiecień 16, 2007, 12:21:09 »
@kinek:
Mógłbyś napisać jak łączysz AS po BT bo od dwóch dni nad tym siedze i działać nie chce, a po tylu probach to juz nawet w explorerze strony sie nie wyświetlaja ( po kablu oczywiście).  Byłbym wdzięczny za opis jak Ci sie to udało.

Pozdrawiam,
bziumak


PDAclub.pl

Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #4 : Kwiecień 16, 2007, 12:21:09 »

Offline kinek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 150
  • Sprzęt: Compaq Ipaq 3870, SPV E650, Asus P535
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #5 : Kwiecień 17, 2007, 21:18:55 »
Mógłbyś napisać jak łączysz AS po BT bo od dwóch dni nad tym siedze i działać nie chce, a po tylu probach to juz nawet w explorerze strony sie nie wyświetlaja ( po kablu oczywiście).



No nie wiem, ja męczyłem się przez 3 dni :)
Polecam te linki
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11676
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=7148

ja leciałem z niego - nie wszystko sie dokładnie tu zgadzało, bo my mamy 2003 a nie WM5 (czy jakoś tak)
pozatym u mnie chodzi to porzy współpracy z bluesoleil'em - jeśli kupiłeś klucz Bluetooth na usb to powinieneś to oprogramowanie dostać w komplecie, jeśli nie, to skombinujesz na pewno ;)

Od strony kompa - co do ustawienia, w artykule jest napisane, że AS nie obsługuje portów COM większych niż 9 - no ale to nie problem, bo Bluesoleil wymaga do komunikacji portów 8 i 9  - i te właśnie w AS musisz ustawić. Robisz to wchodząc do AS'a -> plik -> ustawienia połączenia... -> i w tym okienku ustaw Com 8.

Od strony Palmtopa - w bluetooth managerze sparuj go z kompem i uruchom ASa.
Co ważne, połączenie inicjujesz z palma nie z kompa, no i powinno działać:)
co ciekawe, z tymi ustawieniami miałem kłopoty kolejne 2 dni, ale w końcu się udało, choć nie wiem co pozmieniałem, i jest ok.

Mam nadzieje, że ci to w czymś pomoże, niestety nie bardzo pamiętam, czy ustawiałem coś w Bluesoleil :)
a tak na marginesie - jak już zrobisz sobie tego bluetootha, to polecam artykuł Arcziego http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=61560.0 to jest coś dla czego warto było spędzić w sumie te 5 dni nad Bluetoothem :D
Pozdrawiam i powodzenia

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2007, 21:55:50 wysłana przez kinek »
Boga do sprzedania mam

Offline bziumak

  • Newbie
  • Wiadomości: 17
  • Sprzęt: MANTA GPS-060 + 2GB miniSD KINGSTON
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #6 : Kwiecień 17, 2007, 21:59:24 »
@kinek:

Dzięki za informację, Bluesolei używam do łączenia kompa z komórką, nie ma z tym żadnego problemu.  Poczytam i popróbuje.  Gdyby coś było nie tak będę głośno krzyczał <joke> :)


Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #7 : Kwiecień 19, 2007, 18:34:39 »
Witam ponownie:)

Dzisiaj doszedł palmtop.

Na pierwszy rzut oka to wydawało mi się że on chyba tarzał się w błocie, kurzu i ma 3 kilo naskórka:) Ale wystarczyło przetrzeć i jest bardzo ładny ale z minusikem ( BARDZO ZJECHANE RANTY palmtopa).

Mam jeszcze pytanie - jak w nim robi się hard reset? Wszędzie czytam że (przycisk 1, 4 i reset). Może ktoś po ludzku napisać jakie przyciski wcisnąć?

I jeszcze pytanko - jak się włącza ekran powitalny to mam wersję 2.20 i tapetę z napisem z prawej strony - MOBILE. To chyba znaczy że ma PPC 2002 a nie 2003 :/( Na aukcji pisało że 2003 ma;/

Następne pytanie - czy WIE SKĄD ŚCIĄGNĄĆ ROM 2003 do ipaqa? Oczywiście legalny:) I stabilny:)

Pozdrawiam:)

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6189
    • Kajetan 'kitor' Krykwiński - projekty, portfolio
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #8 : Kwiecień 19, 2007, 18:41:40 »
HR - przytrzymujesz bodajże przycisk 1(kalendarz) + 4 (itask) + włącznik i naciskasz reset. Resztę klawiszy puszczasz jak zniknie zawartość ekranu. Po jakiejś minucie dajesz reset i system jest czysty

wersja romu 2.20 to istotnie PPC2002 z service packiem, 4.00 to WM03

Rom legalny to tylko ebay, HP od dawna ich nie sprzedaje. Proponuję poszukać zestawu plików host11.exe i nk.nb0, gdzie to nie podaję z przyczyn oczywistych (regulamin ;-) )

Mój 3850 też jest cholernie zajechany, to od orginalnego palstikowego etui compaq :-/

Nie pomagam na pw/mail/gg. Od pytań jest forum - szanuj czas innych...

Offline kinek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 150
  • Sprzęt: Compaq Ipaq 3870, SPV E650, Asus P535
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #9 : Kwiecień 19, 2007, 22:57:40 »
Mam jeszcze pytanie - jak w nim robi się hard reset? Wszędzie czytam że (przycisk 1, 4 i reset). Może ktoś po ludzku napisać jakie przyciski wcisnąć?



Mam nadzieje że wybaczysz że nie chce mi się tego przepisywać :) - oto link do dokładnego opisu HR :D wraz z rysunkami  http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=707280&highlight=

Co do tego że OS podali ci inny w opisie aukcji a inny na pocketcie, to chyba norma - ja dzisiaj, po prawie roku się dowiedziałem że też zostałem oszukany :)

a co do narożników - to standard, zwłaszcza gdy PDA było trzymane w etui z odkrytymi narożnikami :)

A co do Bluetootha i AS'a - bziumak trzymam kciuki :D

Boga do sprzedania mam

Offline speedstar

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #10 : Kwiecień 20, 2007, 07:42:54 »
...
upewnij sie ze masz host11.exe a obraz romu zajmuje nie mniej niz 32 MB.
po wgraniu, zmieni sie tapetka na taka polane podobona w domyslnej tapecie XP;)
naprawde warto! =)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2007, 21:23:04 wysłana przez speedstar »

Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #11 : Kwiecień 20, 2007, 16:43:14 »
Dzięx za hard reset:)

No i dobra - mam pliki "host11.exe" i "nk.nb0". Jak dojdzie stacja dokująca to się pobawię:)(Nie kupiłem kabla ponieważ kosztuje 32 zł z przesyłką a stacja orginał to wydatek 40zł)

Czytałem na forum że z jednej strony WM 2003 na compaq jest kiepskie ponieważ "zżera" więcej baterii( dzisiaj zrobiłem test baterii - na włączonym podświetlaniu non stop na maxa , wyłączone wyłączanie palmtopa i włączony bluetooth cały czas i praca w wordzie - 6H 35min). Są również kłopoty z BT - on jest mi tylko potrzebny do łączenia z internetem( kupuje SE T68i i kartę iPlus). Chciałbym w przyszłości kupić również Automapę i GPS BT - czy właśnie odbiornik mi ruszy na 2002?


Sorki że Was tak męczę ale mam jakieś mieszanie uczucia co do compaq;/

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6189
    • Kajetan 'kitor' Krykwiński - projekty, portfolio
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #12 : Kwiecień 20, 2007, 17:19:13 »
***

Dobrze ci radzę, usuń to zdanie!

Na mój gust nie zauważyłem róźnicy w czasie życia baterii - w moim wypadku 2h na obydwóch systemach

« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2007, 10:37:17 wysłana przez kitor :: Kajetan Krykwiński »
Nie pomagam na pw/mail/gg. Od pytań jest forum - szanuj czas innych...

Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #13 : Kwiecień 23, 2007, 20:42:29 »
I nasunęło mi się następne pytanie:

kupiłem sobie taką klawiarurkę(żeby się ten port nie kurzył:D)
http://www.allegro.pl/item187429199_x_tensions_snapntype_klawiatura_compaq_ipaq_38xx.html

-czy pod WM2003 podejdzie? Coś mi się obiło o uszy, że chyba nie...ale mogę się mylić.

Proszę o radę:)

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline processor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #14 : Kwiecień 23, 2007, 21:18:11 »
Czeka cie mnóstwo roboty z przebudową gniazda.


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6189
    • Kajetan 'kitor' Krykwiński - projekty, portfolio
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #15 : Kwiecień 23, 2007, 21:36:04 »
Procesor - nie czaję - przecież klawiatura jest do tego modelu, tylko że system inny

chyba kupię ;D

Nie pomagam na pw/mail/gg. Od pytań jest forum - szanuj czas innych...

Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #16 : Kwiecień 23, 2007, 21:55:49 »
Tylko ta klawiaturka ma mały "haczyk" - ma niemiecki układ klawiszy(Ale za 12.90? Nic tylko brać!).Do emulacji NESa i SNESa jak ulał:D

Coraz mi się ten compaq podoba:) Tylko żeby ruszył jeszcze GPS BT pod 2002 i jestem po prostu w raju:))

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline janc

  • Newbie
  • Wiadomości: 49
  • Sprzęt: Hx2410+4GB SD+4GB CF,IPAQ3870,Tungsten T3,Qtek 2020
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #17 : Kwiecień 24, 2007, 02:25:36 »
A niby czemu GPS po BT miałby nie ruszyć , tez mam 3870 i nie było problemu pod systemem 2002 jak i teraz pod 2003 ,urzywam GPS Nokia .Wszystko bedzie o.k. nie masz sie czego obawiać


Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #18 : Kwiecień 24, 2007, 16:49:32 »
... i stało się:)

Dzisiaj dostałem paczkę ze stacją dokującą.(A propo paczka Wrocław>Wrocław szła 5 dni:// ehh...)

Pierwsze co to podłączyłem palmtopa do komputera...i co? Nie chce się połączyć!! A pozatym wywala fatal errory...

wgrałem WORMSY - nie poszły bo jakiś znowu fatal error...
wgrałem XCPUScalar - nie ruszy bo to tylko na 2003...(mam pytanie do tego ale to później)
bluetooth - teraz to się wysypał...nic nie wykrywał...

w końcu pała się przegieła - wgrywam WINDOWS MOBILE 2003! Za dużo errorów!

Włączam AS, potem te sławne przyciski(2+4+power+reset) i HOST11.exe. Mam rom(trzymałem kciuki żeby poprawny:P). Włożyłem do docka, włączyłem program i... wszystko się samo robi! Ale potem miałem stresa(miałem 10% baterii). Ale wszystko jest już gites i mam 2003! I Wormsy działają:)

I następne pytanie - w XCPUScalar mogę podkręcić do nawet 624mHz - tylko jakie taktowanie dam to nie można wcisnąć ok.  Pytanie - jak go podkręcić do 300mHz? Musze się te 300:))

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline Kapitan Pazur

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 11295
  • Sprzęt: iPod touch, iPad, Defy
  • VIP Level: 230
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #19 : Kwiecień 24, 2007, 17:10:14 »
XCPUScalar jest do procków XScale i TI Omap... nie do StrongARM... a przynajmniej tak mi się zawsze wydawało ;]


Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6189
    • Kajetan 'kitor' Krykwiński - projekty, portfolio
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #20 : Kwiecień 24, 2007, 17:13:10 »
do naszych compaków jest JS iPaq OvClock

Nie pomagam na pw/mail/gg. Od pytań jest forum - szanuj czas innych...

Offline kinek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 150
  • Sprzęt: Compaq Ipaq 3870, SPV E650, Asus P535
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #21 : Kwiecień 24, 2007, 17:19:11 »
hehe - to do tej klawiaturki :D
Jak kupiłem Ipaq, to też kombinowałem co do niego dokupić - nawet o takiej myślałem :) ale na dłuższą metę to nie ma sensu - zastanawiałeś się czy 2003 instalować, bo może bateria padać szybciej (z tego co wiem to bywa odwrotnie, ale to nie o to mi chodziło) a kupujesz kalwiaturkę, która zasilana jesz z PDA :)
polecam jakąś polską programową :)
a co do wormsów - u mnie na 2002 (a dowiedziałem się że mam ten system tydzień temu :D) chodzą idealnie, więc to nie leżało w wersji OS'a tylko pewnie w jego stanie - coś mu się nie podobało :) - wszystkie Windowsy tak miewają :D
Swoją drogą sądzę że w weekend majowy zobaczę jak to jest z tym 2003, bo będę zmieniał system :D - Wtedy ja was pomęczę pytaniami co do instalacji :D :D :D :D :D


aaaa i sorka za refleks, ale ostatnio zajęty jestem i nie wpadam tu za często  :P

Boga do sprzedania mam

Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #22 : Kwiecień 24, 2007, 17:29:08 »
klawiaturka to po prostu zakup konieczny - z kumplami na przerwach TYLKO graliśmy( i gramy) w Wormsy:) (Oczywiście ja najlepszy:D:D:D ) . Jak miałem optipada to TAK ZJECHALI WYŚWIETLACZ rysikiem, że szok.Na szczęcie miałem folię. Nie wiem jak oni to robią - folia wygląda jak by ktoś ją przejechał po chodniku nogą... dlatego teraz się bedą wyżywać na klawce:))

Dzisiaj robie testy baterii i wszytko od początku napiszę co i jak z tym windowsem 2003(nic na forum konkretnego nie ma tylko po jakiś częściowo postach napisane)

Pozdro/::/

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline Kajetan Krykwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6189
    • Kajetan 'kitor' Krykwiński - projekty, portfolio
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #23 : Kwiecień 24, 2007, 18:15:45 »
Kupiłem - jak przyjdzie zobaczymy co i jak

Nie pomagam na pw/mail/gg. Od pytań jest forum - szanuj czas innych...

Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #24 : Kwiecień 25, 2007, 19:15:21 »
No i nasunęło się następne pytanie...

Jak wysyłać pliki do telefonu przez palmtopa przez bluetooth? Do palmtopa mogę ale z niego już nie. Przez irdę też nie idzie(wywala błąd). Chodzi tu o telefon SE T68i. Parowanie SE też jakoś mu topotnie idzie. Mam natomiast też samsunga E250 i paruje się bez problemu. Mam WM 2003 który wgrałem wczoraj...

Chciałem również przesłać plik(.jar) przez irdę w win comanderze ale też jakiś błąd.(na samsungu wszystko ładnie)

Brakujące biblioteki/certyfikaty do soniaka?

EDIT:

Włączyłem start, settings, connect, zobaczyłem że mam pozycję bluetooth(wcześniej nie miałem). Klikam na nią a tu co?

"There is no BT hadware installed on this device"

Jak to nie ma jak ma? Przecież sie telefon komunikuje i wysyła pliki?!? To ja już nie rozumiem...

Następna rzecz - otórz gdy przesyłam pliki z soniaka do palmtopa przez BT to wszysko pięknie. Kiedy chce wysłać przez idra to wtedy się nie łączy wogóle. To wina telefonu czy palmtopa i tego ROM-u co wgrałem(chociaż mi się nie wydaje żeby był od 3850 bo BT  działa).
Zrobiłem HR w soniaku i się sparował. Ale przesyłać plików z palmtopa>soniak nadal nie mogę.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2007, 19:59:46 wysłana przez nurek_3 »
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline budus2

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #25 : Kwiecień 26, 2007, 15:23:21 »
Też mam pytanie co do tego ppc.  Jak długo trzyma w nim bateria gdy sie gra, czyta książki. Jak się to ma do hp 1915?


Offline speedstar

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #26 : Kwiecień 26, 2007, 21:36:41 »
Też mam pytanie co do tego ppc.  Jak długo trzyma w nim bateria gdy sie gra, czyta książki. Jak się to ma do hp 1915?


wiele zalezy od tego jak byla bateria uzytkowana wczesniej.
a co do gier, zalezy od tytulu, jeden zjada znacznie wiecej, drugi mniej...
standardowo, bateria w H38XX jest ta pojemniejsza.
nowke do tego modelu mozna kupic na allegro za ok 70 PLN.


Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #27 : Kwiecień 30, 2007, 12:27:33 »
Witam po długiej przerwie:)

Przez te dni wymęczyłem mojego compaqa - miałem do dyspozycji ppc 2002 i ppc 2003(2 wersje) oraz 3 telefony(jako modemy - samsung E250, SE T68i oraz nokia 6310i i kartę iPlus naładowaną na 20zł:) .

Zacząłem od nowa i zrobiłem downgrada do 2002.

+Plusy PPC 2002:

-dłużej trzyma bateria(ale!)

-Minusy PPC2002:

-I co z tego że dłużej trzyma bateria jak DUŻO programów na ten system nie odpala? Procesor w pracy w Wordzie  czy Exelu pracuje może na 10% swojej mocy. Ale przecież człowiek tym tylko nie żyje:)
-Internet: O mój Boże. Porażka. Dziwne - RAZ na może 20 sparował mi się telefon nokia(ale i tak z jakimiś błędami) - samsunga czy SE nawet nie wykrył:) Aby nie było niejasności ściągnąłem ROM ze strony HP.
Strony chodziły BARDZO wolno:( I się wieszał.
-system jakoś dziwnie zamulał - wystarczyło coś szybko zrobić a czekał cię reset.
PPC 2003:

+PLUSY
-system szybciej pracuje
-gry(o dziwo) szybciej pracują(na początku myślałem że to bajer)
-AUTOMAPA chodzi rewelacyjnie!
-teraz wiem co to przenośny internet:) Wszystkie komy się idealnie sparowały, mogłem wysyłać/odbierać pliki ALE! przez GPRS połączyłem się przez nokię i samsunga - przy SE nie wiem jak go już ustawić(wina ustawień telefonu- Błąd GPRS)
-nie ma tego "pierdzenia" głośniczka przy włączaniu aplikacji - denerwowało to mnie
-ogólnie ładniejszy wygląd

Minusy:
-Ten "mit" z baterią to prawda, ale po części tylko. Jak wgrałem 1 raz 2003, to bateria ledwo zipała 2 godziny grania w wormy z włączonym BT. Wgrałem drugą wersję to już ciągnie 3,5h ale po wyłączeniu gierki palmtop jest "oszołomiony" i myśli że się ładuje:p

Więc wniosek taki że warto wgrac PPC 2003, ale ROMY pobrane z sieci są po prostu wadliwe i tyle. Trzeba po prostu trawić na dobry i mieć szczęście:)

P.S Klawiaturki jak niema tak niema:/ sprzedawca chyba leci w kulki://

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

Offline Poklik

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #28 : Kwiecień 30, 2007, 13:01:44 »
Nurek_3: a możesz powiedzieć jaką masz dokładnie wersje ROMu? Sprawdź w Asset Viewerze w zakładce Version. U mnie jest:
-ROM Date: 06/01/03,
-ROM Revision: 4.00.01 ENG,

Do tego w Bluetooth Settings w zakładce About mam wersję:
-Version 1.4.1 Build 06.


Offline nurek3

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Odp: Mam pytania co do Compaq 3870:)
« Odpowiedź #29 : Kwiecień 30, 2007, 13:05:21 »
Mam taką samą wersję Romu i BT:)

::EDIT::

Dzisiaj wieczorkiem zozebrałem palmtopa na części pierwsze, czyszcząc go i takie tam(taki przegląd). Robiłem również zdjęcia (niestety telefonem - cyfrówki nie posiadam). Czy jest sens aby zrobić "tutorial" np. "jak wymienić baterię w compaq 38xx i 39xx"? Powiem że to bardzo proste:)


« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2007, 21:08:47 wysłana przez nurek_3 »
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]