H5550 - Problem z update GER->ENG :) przeczytajcie...

• 4 Odpowiedzi
  • 1489 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline NeoX

• 37
    • http://www.szerszen.com
« dnia: Luty 27, 2007, 14:07:01 »
Witajcie!
Mam pewien problem ze swoim H5550 :)
Dostałem go już z wgranym softem ENG na wersje GER.
Robiłem mu ROM firmware update for 1.10 (ściągniety ze strony HP, Tutaj), ponieważ okazało się, o dziwo iż miał starszą wersje (tak mi się bynajmniej wydawało w AssetViewer).
Teraz problem jest taki iż nie chciał mi przyjąć tego update'u w wersji ENG, więc wgrałem mu w wersji niemieckiej, bo taką zaakceptował. Efekt?
Cały windows jest w wersji ENG a niektóre aplety w panelu sterowania są w wersji GER :/
Jak zrobić mu firmware upgrade w wersji ENG?
Czytałem temat o zamianie wersji, ale on dotyczy całego ROMu a nie tylko tej aktualizacji. Nie wiem gdzie w tym pliku CAB zamienić mu info żeby wersja angielska myślała że jest niemiecka...

Narazie co mi przyszło do głowy to robić po prostu od nowa cały ROM upgrade :|

*

Offline NeoX

• 37
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2007, 16:24:23 »
Dobra już zrobiłem upgrade ROMu i działa, choć podczas startu mam pokazywaną wersje 1.10.04 GER....Gdzie znaleść 1.10.10 GER? :|

Re: H5550 - Problem z update GER->ENG :) przeczytajcie...
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2007, 20:25:10 »
Cytat: "NeoX"
Witajcie!
Mam pewien problem ze swoim H5550 :)
Robiłem mu ROM firmware update for 1.10

1. Gdzie jest oficjalna ściągawka jak to robic?
2. Czy jest gdzieś change-log czy warto w ogóle updatować, jakie są nowości?

*

Offline NeoX

• 37
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2007, 20:59:23 »
Oficjalna ściągawka?? Strona HP (ta co podałem).

A changelog masz podawany wraz ze wskazówkami co do akutalizacji przed uruchomieniem programu do aktualizacji, i musisz go zaakceptować, inaczej nie pójdzie...

Czy warto?
Już wcześniej miałem tą wersje więc nie zabardzo moge porównać ze starszą wersją...

Natomiast aktualizowałem firmware (i driver) od modułu WiFi, na wersje z obsługą WPA, i musze przyznać, że pocket szybciej chyba znajduje sieci, i wogóle stabilniej pracuje. Na poprzedniej wersji zdażało mi się iż WiFi się "zawieszało", tzn. nie dało się go wyłączyć, tutaj to się nie zdaża...

Ale nie wiem jeszcze bo za krótki czas go używam po aktualizacji...

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
Odp: H5550 - Problem z update GER->ENG :) przeczytajcie...
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 07, 2008, 18:55:43 »
Mam podobny zestaw (h5550 z ROMem zmienionym z GER na ENG, Asset pokazuje 1.10.04 GER, co jak rozumiem jest normalne). Przymierzam sie od dluzszego czasu do upgrade'u Wireless, zeby miec obsluge WPA ale balem sie problemow z niezgodnoscia jezykow ROM i nowych driverow WLAN. Bylbym wdzieczny za wskazowki czy i jak trzeba sie z tym problemem uporac.

pozdrowienia, Michal.