PDAclub.pl

Samodzielne Nawigacje GPS - PNA / PND (Windows CE) => Garmin => GPMapa => Wątek zaczęty przez: yellovv w Luty 16, 2007, 19:42:04

Tytuł: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: yellovv w Luty 16, 2007, 19:42:04
Witam!

Mam taki problem, ustawilem GPSproxy bez problemu, oraz QUE, wszystko ładnie śmiga. Mam MIO P550 i chciałęm wgrać GPMap 3.0 do niego ale w opcjach wysyłania moge tylko wybrać porty COM a mój P550 łączy się z komputerem poprzez USB i po jego podłączeniu tworzy się połącznie sieciowe (karta sieciowa) i żaden program co wysyła/pobiera dane z palma poprzez por COM nie da się ustawić.

Czy istnieją jakieś programy by dało się jakoś to przekierować?
Tytuł: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Marzec 01, 2007, 01:27:43
trza przez czytnik na karte
P550 nie jest produktem Garmin'a i mapsorce go nie widzi ,za to widzi czytnik :D
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: bar7ek w Marzec 25, 2007, 12:22:00
trza przez czytnik na karte


albo dodać wpis do rejestru wtedy Mapsource zobaczy palmtopa:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\QueRAPI]
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Czerwiec 25, 2007, 14:33:15
po doinstalowaniu GPMapa 5 demo do GPMapa 4 zauważyłem że mapsorce zaczął zauważać moje MIO :D najwyraźniej nowa wersja mapsorce to potrafi
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: dziadek7 w Czerwiec 26, 2007, 16:35:37
po doinstalowaniu GPMapa 5 demo do GPMapa 4 zauważyłem że mapsorce zaczął zauważać moje MIO :D najwyraźniej nowa wersja mapsorce to potrafi



to napisz jak zainstalowac GPMAPA 59(lub 4.0) na p550 ?
bo ja podpinam p550 pod laptowa i mapa instalujr sie na dysku C  i nie pyta o inna lokalizacje
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Lipiec 04, 2007, 22:26:35
po doinstalowaniu GPMapa 5 demo do GPMapa 4 zauważyłem że mapsorce zaczął zauważać moje MIO :D najwyraźniej nowa wersja mapsorce to potrafi



to napisz jak zainstalowac GPMAPA 59(lub 4.0) na p550 ?
bo ja podpinam p550 pod laptowa i mapa instalujr sie na dysku C  i nie pyta o inna lokalizacje

no i prawidłowo .instalator GPMapy instaluje Mapsorce (program) i GPmape (mapa) w PC na dysku C:  i dopiero teraz (oczywiście po rejestracji/odblokowaniu mapy) można przy pomocy mapsorce'a wysłać mapę do pocketa/karty pamięci.
Mapsorce przygotowuje plik z mapą i pyta się gdzie go wysłać a wcześniej to ja napisałem tyle że wersja Mapsorce'a z GPMapy 4 nie potrafiła wysłać mapy bezpośrednio do pocketa (nie widziała go) a mapsorce z GPMapy5 to potrafi
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: maniu2113 w Lipiec 19, 2007, 23:14:43
u mnie jakos nie wykrywa P550 nawet na pelnym gpmapa 5.0 i citynav 9.0

moja wersja mapsource to 6.12.4

Rukat moglbys sprawdzic swoja???
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: maniu2113 w Lipiec 20, 2007, 00:26:55
w tym gpsource w logu wyswietla mi takie cos: NMEA Input: GPS Port Error:Uart Error:Framing

ustawienia mam takie:
GPS proxy: virtual port - com7
                   garmin protokocol output  com7
                   Nmea input :   gps com port  com2 (czyli gpsu)
                   output com port   com7


Przy wlaczonym samym gpsproxy (start) ogladajac LOG wyswietla mi taki komunikat jak wyzej,ktory ciagle sie powtarza.



Nie wiem co robie zle, czy tak powinno byc??


Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: maniu2113 w Lipiec 20, 2007, 18:01:29
ok wersja 1.1.6b2 pomogla tylko nigdzie nie moge znalezc polskich komunikatow glosowych i jeszcze jedno exportuje sobie mape z CityN 9 ,que w zakladce delete widzi ta mape wyswietla ja jako wlaczona (Detailed maps on\storage cart), jednak na glownym ekranie nawigacyjnym jej nie ma tylko sama siatka wspolrzednych

kto pomoze?
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Sierpień 08, 2007, 18:29:28
u mnie jakoś nie wykrywa P550 nawet na celnym gpmapa 5.0 i citynav 9.0

moja wersja mapsource to 6.12.4

Rukat moglbys sprawdzic swoja???

Sorki nie chcę tego jeszcze raz instalować ale ta wersja która widziała u mnie pocketa to ta z dema GPMapy 5
Tytuł: Odp: Problem z wgraniem GPMapy do MIO P550
Wiadomość wysłana przez: maniu2113 w Sierpień 09, 2007, 12:33:56
u mnie nie widzi mapy zaladowanej z CN9, widzi ja tylko w zakladce deleted. Nie wiem moze chodzi o ID urzadzenia Garmina , tylko z czym to sie je?