PDAclub.pl

Samodzielne Nawigacje GPS - PNA / PND (Windows CE) => Garmin => GPMapa => Wątek zaczęty przez: loos w Wrzesień 01, 2006, 19:00:34

Tytuł: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: loos w Wrzesień 01, 2006, 19:00:34
witam mam w  domu GPmapę 4.0 i ręczny gps garmina. licencja  GPmapy może obejmować 2 urządzenia i komputer więc nie będę kupował innej mapy skoro mam tą... Zastanawiam się czy GPmapa pójdzie bezproblemu z looxem n560.( na pudełku pisze że Gpmapa jest dla pc/pda/gps) Słyszałem opinię w sklepie z pda i gps, że trzeba się trochę napocić czy to prawda?? jak już to będzie działac to rozumiem że będę miał komunikaty głosowe...??
(wasze wrażenia z kożystania z GPmapy mile widziane :) )

pzdr
Tytuł: Re: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: bar7ek w Wrzesień 03, 2006, 12:33:31
Jeśli masz ręcznego garmina z zainstalowaną GPMapą to nie musisz (praktycznie się też nie da) wykorzystywać 2 kodu do drugiego odbiornika gps (jeżeli nie jest to garmin).
Na palmtopie musisz zainstalować program GPSProxy, który sygnał ze zwykłego gps bedzie konwertował na protokół garmina. W GPSProxy podajesz id odbiornika, na którym masz już zainstalowaną GPMapę. Instalujesz Garmin QUE, przegrywasz mapy i powinno wszystko działać.

Jeśli chodzi o działanie GPMapy to prawie wszystko chodzi tak jak trzeba.

Więcej informacji na www.gpsmaniak.com i http://gps.geosolutions.info/index.php?page=gpsproxy2

GPMapa na palmtopie w Garmin QUE wygląda mniej wiecej tak:
(http://gps.geosolutions.info/screen/gps/que_1.jpg)
(http://gps.geosolutions.info/screen/gps/que_2.jpg)
(http://gps.geosolutions.info/screen/gps/que_3.jpg)
Tytuł: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: loos w Wrzesień 07, 2006, 21:04:39

"(...) UWAGA:  Linki do wszystkich niezbędnych narzędzi, jak też opis krok po kroku jak zainstalować i skonfigurować gpsproxy i Garmin QUE znajdziecie w  I N S T R U K C J I  przygotowanej przez Bartka (Forum PDA Club). (...)"


właśnie to znalazłem w sieci :)  http://gps.anv.pl/MAPY-GarminQUE.htm  jakby ktoś potrzebował ;]

Jutro się może tym zajmę bo będę miał więcej czasu ( mam już loox`a ;] )
dam znać jak skończę :)

pzdr

a tak btw to przegrywam film przez ActiveSync ok 700 mb bo mi się go nie chciało konwertować tzn próbowałem dvix encoderem ale szło tak szybko jak przez ASynca a kompresja niewielka bo 1:2 .... przy nienajlepszej jakości...
(znacie jakiślepszy (czyt duuużo szybszy program do konwertowania,kompresowania?)
Tytuł: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: GPS maniak w Wrzesień 07, 2006, 21:35:57
Cytat: "loos"
właśnie to znalazłem w sieci :)  [url]http://gps.anv.pl/MAPY-GarminQUE.htm[/url]


No nieźle. Dokopałeś się do serwera, którego już praktycznie nie używam i zapewne screenshoty już tam wyparowały ....
Proponuję korzystać z tego linku:
http://gpsmaniak.com/MAPY-GarminQUE.htm
 
Tytuł: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: loos w Listopad 06, 2006, 18:10:59
Witam.

pojawił się problem.

gps proxy działa cacy ale garmin que nie widzi wirtualnego portu ... natomiast widzi tylko porty 1,2,3 i 5 i 8 czyli wszystkie tak jakby zewnętrzne przez co nie czyta z gps`a. Co mogę na to poradzić ??

garmin que też może czytać z ósemki. to może zaznaczyć opcję mirror coś tam input output ?
ale to nie działało chyba jak próbowałem. ide po kurtkei  znów na dwór potestować;/

jakieś wskazówki mile widziane

pzdr
Tytuł: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: loos w Listopad 08, 2006, 20:34:03
Właśnie dokopałem się na forum do postów poświęconych problemom z garmin que i z portami i rozwiązałem swoją zagadkę ....

sęk w tym, że virtual port ustawiałem na com0  (a bo tak... ) a tak pozatym to skopiowałem virtualComPort.dll do windowsa a nie do katalogu gps proxy bo gdzieś tak przeczytałem że do windy trzeba ... ale do gps proxy widocznie też jak pisał gps maniak gdzieś na forum.

i teraz śmiga ;]

w ten weekend jadę do rodziny 170 km więc dam znać co i jak z trasy :)
zaraz wgram gpmapę 4.0 :)

pozdrawiam
Tytuł: czy i jak działa GPmapa 4.0 z n560 ??? wasze wrażenia...
Wiadomość wysłana przez: GPS maniak w Listopad 09, 2006, 23:01:13
Cytat: "loos"
w ten weekend jadę do rodziny 170 km więc dam znać co i jak z trasy :)


Pamiętaj jednak, żeby patrzeć przede wszystkim na drogę, a nie na nawigację  ;)