Autor Wątek: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]  (Przeczytany 96766 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #60 : Listopad 05, 2010, 11:57:43 »
Brand zniknie i otrzymasz wersje standardowa oprogramowania.

Jestem jaki jestem :)

PDAclub.pl

Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #60 : Listopad 05, 2010, 11:57:43 »
R E K L A M A:


Offline KartofeLone

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 113
  • Sprzęt: N560, Galaxy S, Galaxy S III
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #61 : Listopad 05, 2010, 12:44:23 »
Pytanie raczej brzmi czy będzie się dało KIES'em zaktualizować brandowanego SGS'a?


Offline idolf02

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #62 : Listopad 05, 2010, 12:55:58 »
Tak, właśnie, czy będzie się dało? ;P
Bo chwilowo mam jeszcze Omnie 2 i powiem szczerze.. Że dosyć mam zabaw z ROMem, szczególnie z instalowaniem nieoficjalnych wesji. Może to przez tego Windowsa.. ; >


Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #63 : Listopad 05, 2010, 12:57:05 »
Oczywiscie, ze sie bedzie dalo, pisalem o tym przynajmniej dwa razy w tym dziale. Wystarczy ruszyc cztery litery i poszukac.

Jestem jaki jestem :)

Offline gomez.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #64 : Grudzień 18, 2010, 16:44:20 »
pytanie dot. flashowania:
1. kiedy włożyć kartę sim :P zaraz po flashu przed pierwszym uruchomieniem ?
2. po flashu długo pojawia się logo SGS i aparat co jakiś czas wibruje tak ma być ?

HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

Offline damianpiwowarski

  • Ekspert Android
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
  • VIP Level: 10
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #65 : Grudzień 18, 2010, 17:04:41 »
Cytuj
1. kiedy włożyć kartę sim :P zaraz po flashu przed pierwszym uruchomieniem ?



Możesz przed, możesz po. Ja zazwyczaj uruchamiam pierwszy raz i od razu wyłączam i wtedy wkładam.

Cytuj
2. po flashu długo pojawia się logo SGS i aparat co jakiś czas wibruje tak ma być ?



ROM źle wgrany. Tj. wgrał się ale ma pętle i uruchamia się ponownie. Może też przypadkiem chciałeś wejść do recovery gdy masz Voodoo włączone - taki sam efekt.

Najprostsze rozwiązanie to wgrać soft od nowa /RECO lub Odin/


Offline gomez.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #66 : Grudzień 19, 2010, 13:21:25 »
jednym słowem scegłowanem :P
nic nie robiłem tylko cierpliwie czekałem i się nie doczekałem :D
za drugim razem wgrałem najnowsze froyo ale z brandem Ery bo stąd mam tela...
chodzi dobrze.

jaka jest różnica pomiędzy brandowanym a czystym romem ?? to tylko kwestia kilku dodatków (tapeta, itp) czy również prędkość działania ?

HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

Offline damianpiwowarski

  • Ekspert Android
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
  • VIP Level: 10
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #67 : Grudzień 19, 2010, 13:59:23 »
Źle coś wgrałeś i tyle. Następnym razem będzie lepiej  :ok:

Cytuj
jaka jest różnica pomiędzy brandowanym a czystym romem ?? to tylko kwestia kilku dodatków (tapeta, itp) czy również prędkość działania ?


Zależy o jaki ROM Ci chodzi. Np. czysty JPU vs taki od Ery to tylko dodatkami tego drugiego. A reszta ROMów typu Darkys czy Jim's Hamster to wiadomo, że posiadają wiele dodatków (mowa o lagfixach itp). Polecam te ostatnie ROMy - szczególnie Darkys'a chyba że chcesz bardzo gwarancję Ery.


Offline gomez.pl

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #68 : Grudzień 19, 2010, 14:09:20 »
pierwszy jaki chciałem wgrać to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=877969

na gwarancji Ery mi nie zależy, tylko czy romy Darkys mają język PL ?

HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

Offline goofy3

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
  • VIP Level: 3
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #69 : Grudzień 19, 2010, 14:20:07 »
Rom Darky ma polski język i swype :) jak chcesz JPX to spróbuj może ten od DocRambone


Offline michalks09

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #70 : Grudzień 27, 2010, 19:35:09 »
Jestem użytkownikiem samsunga galaxy S. Wraz z telefonem nie dostalem na płycie żadnego dodatkowego oprogramowania, więc ściągnąłem program samsung kies ze strony producenta. Przez kilka dni wszystko działało normalnie. Ale po którymś z kolei włączeniu programu, wyświetliło się okno, że dla mojego telefonu zalecana jest aktualizacja oprogramowania. Zgodziłem się na aktualizację, i poczekałem aż komputer ją pobierze. Później zaczęła się ona instalować, i czerwonymi literami było napisane tam, że z jakiegoś powodu (nie pamiętam dokładnie) nie mozę zostać ona dokończona. Chodziło chyba o prawidłowe zamienienie tych plików. Teraz gdy podłaczam telefon do komputera, w programie Kies wyświetla się znana mi już informacja o dostępnych aktualizacjach i nowa o tym, że w moim telefonie powinno zostać przeprowadzone odzyskiwanie oprogramowania. Kiedy właczam odzyskiwanie i najpierw wyłaczam telefon, po czym wyciągam i wkłądam baterie, na końcu trzymając odpowiednią kombinację przycisków, odzyskiwanie i tak nie chce się uruchomić, bo po ponownym podłączeniu program nie wykrywa urządzenia.I właśnie z tym związane jest moje pytanie. Co mogę zrobić, żeby przywrócić stare oprogramowanie lub zainstalować to nowe ? Pani w punkcie sprzedaży nie jest w stanie mi pomóc. Czy teraz telefon będzie działał normalnie ? I czy zepsułem swoje oprogramowanie ? Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję.


Offline markus224

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Froyo 2.2.1. w play
« Odpowiedź #71 : Grudzień 28, 2010, 09:20:53 »
Jakiś czas temu zaaktualizowałem oprogramowanie  za pomocą odina do froyo 2.2 (telefon jest z sieci play) - nowe oprogramowanie ma branding ery. Z tego co czytam wyszło już froyo dla playa, a nawet wersja 2.2.1. Czy jest jakaś nieskomplikowana  metoda aktualizacji przez Kiesa do tego oprogramowania (branding playa)?? bo narazie wyskakuje mi w kiesie komunikat że brak nowszej wersji oprogramowania. 

Połączone: Grudzień 29, 2010, 09:14:10
kies patcher załatwił sprawę :)

« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 09:14:10 wysłana przez markus224 »

Offline titus78

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
  • VIP Level: 3
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #72 : Styczeń 07, 2011, 21:28:05 »
witam,
no to tutaj na SGS jestem "świeżak", sluchawka od nowości (teraz 2 dni) ma FROYO.XXJPU, jak podłączyć to do KIESA, strzałeczki mielą i mielą i tylko łączenie, wersja Kies_2.0.0.11011_16_5
ktoś może pomóc mi w tym temacie (łopatologicznie jeśli trzeba)

Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

Offline damianpiwowarski

  • Ekspert Android
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
  • VIP Level: 10
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #73 : Styczeń 07, 2011, 21:50:26 »
Cytuj
witam,
no to tutaj na SGS jestem "świeżak", sluchawka od nowości (teraz 2 dni) ma FROYO.XXJPU, jak podłączyć to do KIESA, strzałeczki mielą i mielą i tylko łączenie, wersja Kies_2.0.0.11011_16_5
ktoś może pomóc mi w tym temacie (łopatologicznie jeśli trzeba)


Bardzo chcesz kiesem?


Offline titus78

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
  • VIP Level: 3
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #74 : Styczeń 07, 2011, 23:00:33 »
No niekoniecznie tylko czemu to to nie działa? Nie znam programu a chciałem choć obadać. Androida dopiero poznaje, na winmo to wszystko jakies takie prostsze jak myśle, a może sie myle? Na ta chwilę to nie wiem nawet jak go zrootować i co to daje, czas pewno pomoże i przeglądanie forum

Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

Offline damianpiwowarski

  • Ekspert Android
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
  • VIP Level: 10
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #75 : Styczeń 08, 2011, 15:43:11 »
Lepiej użyj odina - też wgrasz oryginalny rom  a masz pewność że pobrana paczka jest cała i że nie zbrickuje ci telefonu.


Offline titus78

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
  • VIP Level: 3
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #76 : Styczeń 08, 2011, 17:54:01 »
ok, tylko chyba do np. wgrania oficjalnego romu potrzebny jest KIES a on u mnie nie łączy z telefonem, na to chciałbym jakąś poradę, do odina oczywiście dojdę

co do odina pkt. 2 brzmi
2. Pobieramy .PIT'a 512-> Link tutaj. UWAGA! Sprawdź jakiego PIT'a potrzebuje twój ROM, który chcesz zainstalować! / Lista tutaj.
nie ma linka w (Lista tutaj), czy to ważne bo odnosi się do uwagi?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2011, 17:56:24 wysłana przez titus78 »
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

Offline sardor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 507
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
  • VIP Level: 70
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #77 : Styczeń 09, 2011, 08:19:06 »
ok, tylko chyba do np. wgrania oficjalnego romu potrzebny jest KIES a on u mnie nie łączy z telefonem, na to chciałbym jakąś poradę, do odina oczywiście dojdę

co do odina pkt. 2 brzmi
2. Pobieramy .PIT'a 512-> Link tutaj. UWAGA! Sprawdź jakiego PIT'a potrzebuje twój ROM, który chcesz zainstalować! / Lista tutaj.
nie ma linka w (Lista tutaj), czy to ważne bo odnosi się do uwagi?



Przez Odina również wgrasz oficjalne romy-polecam Ci rom XXJPY.Natomiast jeśli chcesz oficjalnego Froyo dla Polski to rzeczywiście pozostaje Ci Kies.Odinstaluj sobie tę wersję,którą masz,zrób reset kompa i wrzuć tę: http://downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=SFC_UK&CttFileID=3446451&CDCttType=SW&ModelType=N&VPath=SW/201010/20101015082300359/Kies_1.5.3.10103_102_1.exe&DownloadRoot=http://downloadcenter.samsung.com/content/&ModelName=GT-I9000.Najnowsze romy przez Odina wrzuca się z pit512:http://rapidshare.com/files/441574114/s1_odin_20100512.pit . Masz tu też linka do najnowszej wersji Odina 1.7: http://rapidshare.com/files/429803887/Odin3_v1.7.exe .
Pozdrawiam


Offline titus78

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
  • VIP Level: 3
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #78 : Styczeń 09, 2011, 19:03:00 »
dzięki za wskazówki i linki, co do KIESA z tą wersją również nie chce mi połączyć z SGS, cały czas wskazuje w programie podłączanie urządzenia

Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

Offline sardor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 507
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
  • VIP Level: 70
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #79 : Styczeń 09, 2011, 19:40:09 »
dzięki za wskazówki i linki, co do KIESA z tą wersją również nie chce mi połączyć z SGS, cały czas wskazuje w programie podłączanie urządzenia


Spróbuj doinstalować ręcznie sterowniki i jeśli korzystasz z innego launchera niż TouchWiz od Samsunga to jak  chcesz korzystać z Kiesa włączaj właśnie jego.
Ps.Launchery przełącza się za pomocą przycisku HOME.


Offline titus78

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
  • VIP Level: 3
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #80 : Styczeń 09, 2011, 21:32:14 »
próbuję cały czas na MS Vista i nic, teraz próbowałem na innym lapku z Win 7 i dalej to samo, mam tylko launcher TW, wersja froyo.xxjpu czyli andek 2.2.1, może tu jest jakiś błąd, że przy tej wersji coś się chrzani? telefon nie zrootowany (boję się by nie spieprzyć i nie wiem czy zrootowany mogę aktualizować w Kiesie jak kiedyś odpali), już mnie drażni

Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

Offline sardor

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 507
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
  • VIP Level: 70
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #81 : Styczeń 10, 2011, 17:25:08 »
Pewnie,że zrootowany telefon da się zaktualizować przez Kies'a:)tym się nie stresuj...


Offline alexjaslo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #82 : Styczeń 10, 2011, 17:41:26 »
Często komunikacje z Kiesem chrzani Launcher i niekoniecznie wyłączenie go pozwoli na połączenie z Kiesem.
Gdzieś na XDA widziałem filmik pokazujący co trzeba zrobić- mnie to pomogło.
Dokładnie właczasz debugowanie w ustawieniach aplikacji, potem SGS Tools -> Apply script i KiessConnectfix i czekasz aż skończy czarować.
Po tych zabiegach Launcher jest wyłączony i podpinasz usb.
Jeśli nie masz KiessConnectfix w SGS Tools, to trzeba wrzucic do jego folderu odpowiedni plik.
Jak za ciemno to pisz.  :ok:

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2011, 20:00:28 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

Offline emeryt

  • Newbie
  • Wiadomości: 31
  • Sprzęt: Wave 8500 + SGS 9000
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #83 : Styczeń 12, 2011, 20:14:56 »
No a mnie Samsung zaskoczył niesamowicie. Wczoraj podłączyłem telefon do Kies-a, a tu zgłasza się okno aktualizacji oprogramowania układowego i - ni mniej ni więcej - tylko proponuje mi zmianę tegoż na nową wersję. Zaskoczenie moje wzięło się stąd, że telefon jest brandowany przez Plusa. Zaryzykowałem, "kiknąłem" aktualizację i poszło. Po kilkunastu minutach aktualizacja się zakończyła. Telefon uruchamiał się strasznie długo, zacząłem się w końcu obawiać że stałem się posiadaczem zaawansowanej technologicznie cegły sterowanej procesorem z taktowaniem 1 GHz. Ale nie... odpalił, działa i nawet wszystko zostało (kontakty, zdjęcia, notatki i programy instalowane przed aktualizacją). Tym samym Samsung ma u mnie dużego plusa.
Obecnie mój fon to SGS:
Wersja oprogramowania układowego - 2.2
Wersja pasma podstawowego I9000XXJPP
Numer wersji - FROYO.XWJPH
:)


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8700
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note4, Xiaomi Mi Mix 2s
  • VIP Level: 118
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #84 : Styczeń 24, 2011, 14:00:39 »
Jak ROM ma 1 plik i wgrywamy go jako: pda to znaczy, że w tej jednej paczce jest wszystko (radio, rom ) ? Bo właśnie biorę sie za flashowanie XXJPY :)

Połączone: [time]Styczeń 25, 2011, 11:49:52[/time]
Sam sobie odpowiem - TAK. Udało mi się nawet flashować z kartą SIM i SD w środku :) W tej chwili się uruchamia, mam nadzieję, że jest wszystko OK.

Połączone: [time]Styczeń 25, 2011, 12:10:16[/time]
No niestety coś nie tak, przy uruchomieniu pojawia się splash, ale potem czarny ekran i czasami wibruje. Wiem, że to objaw źle wgranego ROMu, ale ja już trzy razy flasowałem i mam tak samo. Jakieś pomysły?

P.S.

Jest tu kto?

Połączone: [time]Styczeń 25, 2011, 12:38:11[/time]
UWAGA

JPY i inne jednoplikowe romy wgrywac bez pita i repartition.  Dopiszę to do pierwszego postu.

Połączone: Styczeń 25, 2011, 13:02:16
Wgrałem oryginał z Ery i poszło. Winą chyba było, że wgrywałem ROMy jednopaczkowe na 2.1

« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 13:02:16 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Xiaomi Mi Mix 2s

Offline tot23

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #85 : Styczeń 27, 2011, 09:49:05 »
Witam serdecznie
mam małe pytanie zciągnołem plik ROM XXJM1 z RapidShare ale w czasie rozpakowywania pyta mnie o hasło i nie widzę nigdzie tego hasła Proszę o pomoc


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8700
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note4, Xiaomi Mi Mix 2s
  • VIP Level: 118
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #86 : Styczeń 27, 2011, 12:00:44 »
Witam

Spróbuj: samfirmware.com

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Xiaomi Mi Mix 2s

Offline Evre

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #87 : Luty 10, 2011, 23:02:01 »
Witam, wlasnie chcialbym zrobic upgrade z 2.1 play do 2.2.1 przez odina - ponoc lepiej przez owego - sciagniety mam odin 1.7, do niego pit ale po pierwsze - nie wiem ktory na ta chwile rom bedzie najlepszy (jezeli ktos moze podac linka bede wdzieczny) - a dwa - jestem swiezo po przesiadce z E71 i po prostu miazga w glowie odnosnie tego jak to wszystko po kolei robic by nie spierniczyc sprawy, cos sprawdzic itd(jak np to combo rzekome odnosnie mozliwosci downloadu jakiegos itd).. bylbym wdzieczny za pomoc i poswiecenie chwili czasu na przeprowadzenie calego procesu, pzdr


Offline arekdd

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #88 : Luty 15, 2011, 22:40:17 »
Witam i prosze o pomoc w sprawie galaxy s - na zrootowanym tel odpalilem ROM MANAGER i chcialem zrobic backup calego tel no i wyskoczylo ze musze zainstalowac CLOCKWORKMOD - wiec nacisnalem YES i od tamtej pory telefon ciagle odpala sie w CLOCKWORKMOD RECOVERY i co ja teraz mam zrobic - zalacze ze opcje wybierania np na apply sd card itd nie dziala poniewaz nie dziala przewijanie uzywajac volume + - button. probowalem wgrac nowy ROM odinem ale wyskakuje FILED i nic i reset robie i znowu CLOCKWORKMOD RECOVERY - i co ja teraz zrobie ? czytalem cos na XDA ze to sie petla boota zrobila ale nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic bo chce z powrotem odzyskac swoj telefon. Prosze pomozcie krok po kroku co zrobic zeby sie odpalil normalnie i zebym znow mogl go normalnie uzywac, ogromne dzieki za wszelkie porady. arekdd@gmail.com


Offline veboklasa

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
Odp: Zmiana ROM w Galaxy S [ ODIN i KIES ]
« Odpowiedź #89 : Marzec 08, 2011, 00:05:31 »
No właśnie
A jak to jest, jeżeli jest tylko jeden plik? Sytuacja analogiczna do @tomaszkap.
Pociągnąłem z samfirmware wersję XWJP6. Jest to archiwum rar. w środku - po rozpakowaniu są dwa pliki
1. JP6_JP4_U_JPM.tar
2. SS_DL.dll
rozumiem, że pliku z rozszerzeniem tar już nie rozpakowuje.
Nie bardzo rozumiem w tym momencie dalszego postępowania z odinem. Może ktoś pomóc?
Obecna wersja mojego softu to 2.1 (JM1)
Dokładniej, chodzi mi o to, czy tak jak pisał tomaszkap - nie daje się podmienić ROMów w wersji jedno plikowej (jakiś problem(?)), ewentualnie jak to (pod co) wstawić w ODINie?

Rafał