Autor Wątek: CM-10 na nasze s-ki  (Przeczytany 10140 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
CM-10 na nasze s-ki
« : Październik 14, 2012, 11:31:20 »
Nie wiem czy ktoś używa tutaj ale ja mam od tygodnia i muszę przyznać że chodzi przyzwoicie  :)
Codziennie są aktualizacje i można aktualizować przez OTA.
Aktualnie jest wersja NIGHTLY i takiej używam  :wink:

Download; CM10-Nightly
http://download.cyanogenmod.com/?type=nightly&device=galaxysmtd
Oraz Gappsy;
http://goo.im/gapps

Wątek na XDA; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1778526

« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 11:53:04 wysłana przez jirajamgo »

PDAclub.pl

CM-10 na nasze s-ki
« : Październik 14, 2012, 11:31:20 »
R E K L A M A:


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8612
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #1 : Październik 14, 2012, 11:39:01 »
To zapodaj linka. Wiem, że łatwo znaleźć, ale skoro założyłeś temat to podaj.

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB

Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #2 : Październik 14, 2012, 13:28:44 »
A ktos testował jakies zmodowane wersje cm10? Jest cos wartego polecenia bez wiekszych bugów itp? bo nie wiem czy juz jest na tyle dopracowany JB zeby mozna było przesiąść się z 4.0...


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #3 : Październik 14, 2012, 13:34:20 »
Powiem tyle, oficjalny cm10 działa dobrze jakiś bugów nie zauważyłem i bateria wytrzymuje mi cały dzień :wink:


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8612
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #4 : Październik 14, 2012, 19:10:21 »
Trzeba będzie spróbować, bo mój SGS działa coraz gorzej. Mam nadzieję, że zmiana ROMu pomoże.

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB

Offline d8vit

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 132
  • Sprzęt: SGS +G1
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #5 : Październik 25, 2012, 23:49:10 »
Już ładnie ponad miesiąć na CM10 i nie ma problemów. Powiedział bym nawet ze jest lepiej niz na CM9.


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8612
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #6 : Październik 26, 2012, 12:43:59 »
Po zainstalowaniu tego ROMu mój SGS wraca do recovery, coś do bani. Muszę inny ROM zaflashować  :S

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB

Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #7 : Październik 26, 2012, 12:51:18 »
Wgraj 3plikowca -> cf root -> i wgrywaj cm10  :wink: Nieraz miałem takie problemy z cf roota powinno pójść  :ok:

Nieraz trzeba 2razy z recovery instalować bo pierwszy raz jest instalacja recovery i reset do wgranego recovery i wtedy instalujesz system  :wink:

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2012, 12:53:16 wysłana przez jirajamgo »

Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8612
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #8 : Październik 26, 2012, 14:36:01 »
Tak chciałem zrobić i niestety już nie wstaje :( Ostatnio chodził coraz gorzej i chyba jednak tam w środku coś nie tak jest/było. Czas pomysleć o następcy,chyba zdecyduję się na SGS II.

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB

Offline d8vit

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 132
  • Sprzęt: SGS +G1
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #9 : Listopad 01, 2012, 13:14:56 »
W instrukcji instalacji na stronie CM jest napisane że system nie wstaje po instalacji na niektóre wersje stokowych romów.

Wczoraj wrzuciłem najnowsze nighhtly i jest tylko lepiej, zero problemów.


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #10 : Listopad 01, 2012, 13:21:53 »
Ja sobie wczoraj wrzuciłem kernel Devil3 1.6.1 do tego :) Zrobiłem OC do 1200mhz + Big Men (403mb ram) + Ram Manager Pro ustawiony na Balance (More free memory) i jest bardzo dobrze  :D


Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8612
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: SamsungTAB, MSIWind,PalmCentro, Xiaomi Redmi Note4
  • VIP Level: 118
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #11 : Listopad 01, 2012, 14:07:16 »
Ja sobie dałem spokój z modowaniem SGSa, bo prawdopodobnie młody go dostanie. Ja czekam na SGSII i tu trochę poszaleję :)

P.S.
SGSa po długich bojach uratowałem  :grin:

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei Są:PALM Centro, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB

Offline zajac

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 742
  • Sprzęt: SGS III Black
  • VIP Level: 3
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #12 : Listopad 02, 2012, 09:44:15 »
A jak w CM10 wygląda używanie GPS, WiFi itp? Niedawno się przeprowadziłem do nowego miasta i bez nawigacji jak bez ręki...


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #13 : Listopad 02, 2012, 10:20:55 »
GPS to nie mam pojęcia bo nie używam, wifi śmiga tak jak i inne rzeczy  :wink:
GPS działa fixa złapał mi dość szybko  :)

« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 16:45:50 wysłana przez jirajamgo »

Offline zajac

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 742
  • Sprzęt: SGS III Black
  • VIP Level: 3
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #14 : Listopad 14, 2012, 18:54:08 »
Czy ktoś już instalował CM10 Stable?


Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #15 : Listopad 14, 2012, 19:58:08 »
Własnie zauważyłem dzisiaj ze jest nowy cm10 stable, lecz jeszcze nie testowałem... Wrzuciłem dzisiaj hellyBean i poki co jest swietny...

« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2012, 16:45:57 wysłana przez hubi93 »

Offline santiago619

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #16 : Grudzień 09, 2012, 21:35:32 »
W związku z premierą GTA Vice City poszukuje możliwości podkręcenia SGS'a do wymagań tej gry. Aktualnie posiadam najnowszą wersje CM10 Stable. Czy ktoś poleca jakiś karnel, program, cokolwiek co by zwiększyło CPU do 1.5 mHz i pojemność RAM?


Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #17 : Grudzień 10, 2012, 16:44:46 »
Ja widziałem kosci ddr do kupienia, na allegro na pewno znajdziesz. Ale ponoć pasują też takie zwykłe jak od kompa.


Offline WaFel1985

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
  • VIP Level: 53
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #18 : Grudzień 10, 2012, 19:33:18 »
Nie no jest kernel z Big Mem i wtedy masz wiecej ramu kosztem nagrywania wideo Hd


Offline santiago619

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #19 : Grudzień 10, 2012, 20:53:00 »
Dobra, zdecydowałem się na Devila. Zainstalowałem odpowiednie programy itp. Teraz pytanie. Jak to skonfigurować żeby gra chodziła jak najpłynniej? Bateria nie gra roli.
...
Już znalazłem :)

« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2012, 22:00:50 wysłana przez santiago619 »

Offline zajac

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 742
  • Sprzęt: SGS III Black
  • VIP Level: 3
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #20 : Grudzień 12, 2012, 20:40:50 »
Czy u Was na CM10 Stable działa czujnik zblizeniowy? U mnie za nic telefon nie chce sie wygasic podczas rozmowy telefonicznej...


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #21 : Grudzień 12, 2012, 20:44:45 »
U mnie działał normalnie  :wink:


Offline zajac

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 742
  • Sprzęt: SGS III Black
  • VIP Level: 3
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #22 : Grudzień 12, 2012, 21:17:33 »
Kurcze, u mnie już na Cm9 nie działał... Chyba muszę użyć Odina wrzucić jakiegoś stocka, root i dopiero CM...


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #23 : Grudzień 12, 2012, 21:24:37 »
Masz tu 3plikowy rom i cf root do niego http://www.4shared.com/folder/xjFg77X2/SGS.html z niego właśnie przełaziłem na cm10  :wink:


Offline zajac

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 742
  • Sprzęt: SGS III Black
  • VIP Level: 3
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #24 : Grudzień 12, 2012, 21:50:58 »
Przyznam się choć to wstyd, że dawno już nie bawiłem się we wrzucanie ROMów przez Odina, mam nadzieje że pojdzie bez problemów.

Połączone: Grudzień 13, 2012, 21:46:54
Niestety nic nie dało wrzucenie czystego stockowego ROMu... :( Chyba bedzie serwis aczkolwiek nie wiem czy chce mi się czekać 203 tygodnie na diagnozę, a pewnikiem jeszcze by napisali że znalezli slady zalania...

« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2012, 21:46:54 wysłana przez zajac »

Offline Kuboslaw

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
  • VIP Level: 6
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #25 : Styczeń 25, 2013, 09:13:13 »
Ten CM10 działa już przyzwoicie? Zastanawiam się czy instalować go czy jakąś zmodowaną wersję.


Offline hubi93

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #26 : Styczeń 25, 2013, 14:01:49 »
Ten CM10 działa już przyzwoicie? Zastanawiam się czy instalować go czy jakąś zmodowaną wersję.


cm10 działa tak, że nie wiem czy lepiej samsung przygotowałby 4.1 na sgsa... w kazdym razie polecam zainstalowac:) mozna ewentualnie jakas wersje nightly cm10.1 sprobowac ale sam jeszcze nie testowałem, wiec sie nie wypowiem.


Offline zajac

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 742
  • Sprzęt: SGS III Black
  • VIP Level: 3
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #27 : Styczeń 25, 2013, 20:10:27 »
Instalował ktoś może update EXPERIMENTAL z 21-01-2013? Właśnie niedawno wyskoczyła mi możliwość aktualizacji w CM10... ?


Offline Kuboslaw

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
  • VIP Level: 6
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #28 : Styczeń 25, 2013, 20:17:35 »
Kurdę już zgłupiałem, muszę robić root'a gingerbread'e przed przejściem na JB czy ten nowy CM10.1 jak go sflaszuje tym ODIN'em to już będzie mmiał root'a?


Offline jirajamgo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 542
  • Sprzęt: Galaxy S Captivate i897
  • VIP Level: 34
Odp: CM-10 na nasze s-ki
« Odpowiedź #29 : Styczeń 25, 2013, 20:48:47 »
Wgrywasz cfroota odinem i instalujesz na to cm10 a później gappsy  :wink: