Autor Wątek: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000  (Przeczytany 34771 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sebwor

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« : Wrzesień 09, 2010, 13:04:39 »
Witam serdecznie.
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego po podłączeniu I9000 przez kies i chcąc zrobić aktualizacje wywala komunikat że :tej wersji urządzenia nie można aktualizować" Dodam że telefon jest z sieci ERA.


PDAclub.pl

Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« : Wrzesień 09, 2010, 13:04:39 »
R E K L A M A:


Offline ssaint2k

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 09, 2010, 23:42:53 »
mam to samo z telefonem z orange, trzeba czekac na oficjalny rom 2.2, który będzie dostępny pod kiesem


Offline sebwor

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 10, 2010, 09:05:04 »
Dziękuję bardzo za odpowiedź. To w takim trazie cierpliwie czekam. :ok:


Offline icemac

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 10, 2010, 12:19:49 »
Pod Kiesem jest najnowszy soft samsunga - I9000XXJM1 i aktualizuje fony do tej wersji właśnie  :)


Offline Jarojaw

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
  • VIP Level: 3
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 10, 2010, 13:01:05 »
Pod Kiesem jest najnowszy soft samsunga - I9000XXJM1 i aktualizuje fony do tej wersji właśnie  :)

Ja mam wersje I9000XXJG1 i nie chce mi zaktualizować do nowszej. "Tej wersji urządzenia nie można aktualizować"  :D :evil:

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 13:07:08 wysłana przez Jarojaw »
Pozdrawiam - Jarek

Offline icemac

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 10, 2010, 13:09:48 »
Pod Kiesem jest najnowszy soft samsunga - I9000XXJM1 i aktualizuje fony do tej wersji właśnie  :)

Ja mam wersje I9000XXJG1 i nie chce mi zaktualizować do nowszej. "Tej wersji urządzenia nie można aktualizować"  :D :evil:


maybe - TestMode ON ;)

P.S.
aktualnie mam JPC z Kiesa  :ok:


Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #6 : Wrzesień 10, 2010, 13:30:00 »
Przy brandowanych softach jest to standardowy komunikat. Jesli chcesz miec nowsze, a do tego pozbawione elementow operatorskich oprogramowanie to masz do wyboru KIES w Test Mode On + RegHack lub Odin. Pierwsze nie uniewaznia gwarancji. Pozostaje kwestia priorytetow  :wink:

Wazne! Przed jakimikolwiek zmianami wykonaj pelna kopie systemu za pomoca ROM Managera na zrootowanym systemie np. za pomoca RyanZA-s One Click Lag Fix dostepnego w AM. Po wszystkim zawsze mozesz usunac ROOT-a jednym kliknieciem palca   B)

Jestem jaki jestem :)

Offline sebwor

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #7 : Wrzesień 11, 2010, 23:37:26 »
Ja posiadam XXJF5. Podobno galaxy z ery nie jest brandowany,tylko ma  ekran startowy i tapetę z logo ery.
Prędzej czy później pojawi się aktualizacja pod kiesem czy może nie ma na co liczyć? :grin:


Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #8 : Wrzesień 11, 2010, 23:43:15 »
Owszem, pojawi sie, ale dopiero Froyo, czyli Android 2.2. Teoretycznie w tym miesiacu, wiec spokojnie mozesz zaczekac i samemu sie przekonac.

Jestem jaki jestem :)

Offline kohi

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #9 : Wrzesień 20, 2010, 14:40:42 »
KIES w Test Mode On + RegHack



co to dokladnie jest test mode + reg hack
mam zrootowany telefon i kombinacja crtl+alt+u podczas proby aktualizacji telefonu poprzez kies nic nie zmienia (mam galaxy z play)


Offline tomekfcb

  • Newbie
  • Wiadomości: 15
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #10 : Wrzesień 20, 2010, 15:02:42 »
KIES w Test Mode On + RegHack



co to dokladnie jest test mode + reg hack
mam zrootowany telefon i kombinacja crtl+alt+u podczas proby aktualizacji telefonu poprzez kies nic nie zmienia (mam galaxy z play)

Błędną kombinacje klawiszy wciskasz. Powinno być ctrl+alt+U+P i to włączasz w Kiesie podczas okienka które wyskakuje jak klikniesz w aktualizacje oprogramowania ukladowego. Pozniej przechodzisz to edycji rejestru i modyfikujesz wpisy. Wszystko masz opisane dokladnie wiec nie powinno byc problemu. Ja swojego brandowanego z Orange też tak zupdate'owałem z wersji I9000BVJF3 na I9000XXJM1 :) w ten sposób odbrandowałem telefon wywalając cały syf od Orange i teraz mam czysty sofcik, nawet podczas bootowania zniknęła animacja Orange ;) jest tylko ta oryginalna Samsungowa.


Offline kohi

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #11 : Wrzesień 20, 2010, 15:52:07 »
dzięki faktycznie zly skrót klawiszowy mialem ;)
ale choc mam wlaczony test mode on, nie moge uaktualnic ROMu do JM1 standardowy komunikat: tej wersji... nie mozna aktualicowac" ;/

pda: JG4 / PHONE: JG1
jest jakos na to rada by bez utrady gwarancji, zaktualizowac do ponoc lepszego romu JM1??

Połączone: Wrzesień 20, 2010, 15:53:34
. Pozniej przechodzisz to edycji rejestru i modyfikujesz wpisy.  - no wlasnie nie widze tego opisu, moze zle szukam :/


Offline goofy3

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
  • VIP Level: 3
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #12 : Wrzesień 20, 2010, 16:09:57 »
RegHack:
Po podłączeniu i przejściu w testmode:
1. regedit
2. przechodzisz do klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies\DeviceDB
3. Będziesz miał tam 1-4 katalogów, szukasz tego w którym jest SGS
4. Zmieniasz wartości
"
SoftwareRevision"="I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3"
ProductCode"="GT-I9000HKDXEU"
HIDSWVER"="I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3"

5. Anulujesz aktualizacje, klikasz jeszcze raz i już będzie może zrobić update :)

SGS'a mam dopiero od ok 2 godziny (dystrybucja Plusa), i ta metoda u mnie zadziałała, ale nie biorę odpowiedzialności za nią, dopiero FW mi się ściąga ;)

EDIT: update zakończony, wszystko działa bez problemu, JM1 na pokładzie :) Czytałem że strasznie długo uruchamia się system po zmianie FW, IMO szybciej niż po zmianie romu w Topazie ;)

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2010, 16:20:39 wysłana przez goofy3 »

Offline kohi

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #13 : Wrzesień 20, 2010, 16:30:36 »
ok dziala  :ok:

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2010, 18:20:11 wysłana przez kohi »

Offline TomaszMie

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #14 : Wrzesień 22, 2010, 14:01:08 »
Jestem nowicjuszem - gdzie szukac RegHack?
Dzieki


Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #15 : Wrzesień 22, 2010, 14:27:36 »
Jestem nowicjuszem - gdzie szukac RegHack?
Dzieki

To punkty 2-4 instrukcji umieszczonej dwa posty wyzej ;)

Jestem jaki jestem :)

Offline AstraFan

  • Newbie
  • Wiadomości: 28
  • Sprzęt: MIO P560 + SanDisk III 2GB
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #16 : Październik 12, 2010, 01:10:01 »
trochę odświeżam, ale ... czy po naciśnięciu kombinacji klawiszy CTRL+ALT (oba lewe :P ) + U+P powinno się coś stać, jakakolwiek reakcja? u mnie nie ma nic, więc nie wiem "czy załapało" a najlepsze jest to że próba zamknięcia tego okna aktualizacji kończy się zawsze crash'em :[


Offline sebwor

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #17 : Październik 28, 2010, 13:41:14 »
Witam Witam.
W dalszym ciągu nie można zaktualizować pod kiesem.
ma ktoś jakieś sugestie??

Pozdrawiam.


siwy25leszno

  • Gość
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #18 : Listopad 07, 2010, 16:36:09 »
zmieniam wpisy  i nic  ;/   a te test mode  to jak wlaczyc    ctrl al u p  mi nie dziala  oba lewe


Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #19 : Listopad 07, 2010, 16:59:20 »
zmieniam wpisy  i nic  ;/   a te test mode  to jak wlaczyc    ctrl al u p  mi nie dziala  oba lewe

W przypadku nowych wersji KIES-a nie dziala i dzialac nie bedzie.

Jestem jaki jestem :)

siwy25leszno

  • Gość
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #20 : Listopad 07, 2010, 21:02:07 »
a czemu nie dziala mi TESTMODE ? ;//


Offline Pieka

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
  • VIP Level: 103
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #21 : Listopad 07, 2010, 21:21:26 »
a czemu nie dziala mi TESTMODE ? ;//

Poniewaz go wylaczyli/zablokowali?

PS Zadajesz pytania na poziomie przedszkolnym, w dodatku nie szukasz.

Jestem jaki jestem :)

Offline davids80

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #22 : Listopad 13, 2010, 12:09:57 »
Moje obecne oprogramowanie to XXJM1 uzyskane właśnie dzięki temu tematowi jakiś miesiąc temu (telefon w Plusie).
Chciałem sprawdzić za pomocą Kiesa, czy jest już dostępne Froyo 2.2. ale cały czas wyskakuje mi komunikat: "tej wersji urządzenia nie można aktualizować"...mam Kiesa w wersji 1.5.1, robię Test Mode On + RegHack i żadnych rezultatów. Bez RegHacka (czyli na XXJM1), znowu tan sam komunikat: tej wersji urządzenia nie można aktualizować. Wydaje mi się, że gdyby nie było dostępnego nowszego oprogramowania, to byłaby taka informacja a nie komunikat o niemożliwości aktualizacji...

SGS

Offline tomaszkap

  • Global Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 8707
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+
  • VIP Level: 118
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #23 : Listopad 13, 2010, 12:26:37 »
Tak, na razie nie ma dla Ciebie akualizacji, mam tak samo.

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Są: Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4+

Offline goofy3

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
  • VIP Level: 3
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #24 : Listopad 13, 2010, 12:34:31 »
Ja mam większy problem, tak zamotałem z SGS że nie mogę zmienić PC (za nowy nv_data), reghack też nic nie daje, nawet z mykiem na zmianę wersji KIESA na .100 z .80 w rejestrze. Ale nie narzekam, jestem zadowolony z JM1, nie spieszy mi się do Froyo. Poczekam aż wyjdzie Froyo dla Plusa, i wtedy po flashu Odinem może wróci mi oryginalne PC, tak jak jest z Froyo dla Ery,

Pozdrawiam


Offline cort06

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 98
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S+
Odp: Aktualizacja oprogramowania układowego przez KIES w I9000
« Odpowiedź #25 : Luty 14, 2012, 20:36:57 »
Przy brandowanych softach jest to standardowy komunikat. Jesli chcesz miec nowsze, a do tego pozbawione elementow operatorskich oprogramowanie to masz do wyboru KIES w Test Mode On + RegHack lub Odin. Pierwsze nie uniewaznia gwarancji. Pozostaje kwestia priorytetow  :wink:

Wazne! Przed jakimikolwiek zmianami wykonaj pelna kopie systemu za pomoca ROM Managera na zrootowanym systemie np. za pomoca RyanZA-s One Click Lag Fix dostepnego w AM. Po wszystkim zawsze mozesz usunac ROOT-a jednym kliknieciem palca   B)

Czy to bezpieczny sposób aktualizacja oprogramowania, jeżeli mam brandowany z orange?