Autor Wątek: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]  (Przeczytany 37963 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline virusotron

  • Ekspert Toshiba g900
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

PDAclub.pl

Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #150 : Luty 03, 2010, 21:48:53 »
R E K L A M A:


slobodan

  • Gość
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #151 : Luty 04, 2010, 14:04:44 »
Wielki dzięki virusotron. Działa super :ok:


Offline panzerkampf39

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #152 : Luty 22, 2010, 13:51:02 »
Gdyby jeszcze ktoś nie zauważył, dwa dni temu wyszła wersja beta Heroesa w trybie Online, obsługuje ona WVGA: http://forum.palmheroes.com/viewtopic.php?f=41&t=1668

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 14:05:54 wysłana przez panzerkampf39 »

Offline Shande

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #153 : Kwiecień 23, 2010, 16:58:43 »
Kurcze, mam prośbę, próbuje przerobic exe gry Acient evil, by działało z gapi, ale czego nie zmienie, to nie da się tego uruchomić na ppc, ani na pc...
Na ppc wyskakuje komunikat, że to nie jest aplikacja dla ppc, a na pc na odwrót.
Mógłby ktoś kompetentniejszy ode mnie to zrobić :( ?
http://rapidshare.com/files/379238584/aeVo.exe.html <- link do samego .exe 10 możliwych downloadów.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2010, 17:17:54 wysłana przez Shande »

slobodan

  • Gość
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #154 : Kwiecień 23, 2010, 20:35:59 »
Po pierwsze gry i programy napisane pod WM nie będą działały na PC i odwrotnie z PC na WM (nie biorę pod uwage emulacji). To nie wiem po jakiego groma próbujesz uruchomić tą gre na PC (chyba że masz też problem z wersją na PC - ale tutaj tylko i wyłącznie rozmawiamy o grach przeznaczonych na WM)

Po drugie trzeba sobie zadać pyanie czy ta gra wogóle obsługuje GAPI. Jeżeli postępujesz dokładnie tak jak tutaj jest opisane:
http://forum.mobione.pl/index.php?topic=7336.0 i błąd dalej wyskakuje to gra pewnie nie zadziała z gapi.

Sprubój jeszcze zrobić HR i ponownie zainstalować grę i edytować exe. Miałem identyczny komunikat gdy chciłaem uruchomić jakąkolwiek grę z GAPI. Po hr działało normalnie.

Jeżeli po HR dalej to samo to gra nie obsługuje gapi.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2010, 20:37:41 wysłana przez slobodan »

Offline Shande

  • Newbie
  • Wiadomości: 25
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #155 : Kwiecień 24, 2010, 20:28:58 »
Dobra, w folderze z zainstalowaną grą był też aeQ.exe(to był własnie pod qvga) i działa on bardzo dobrze obcina kawałek ekranu, dotyk jest w dobrym miejscu i co najważniejsze - działa szybko.
@up
Wiem, że nie ruszy na pc, tak tylko próbowałem, bo na ppc nie działało : p.


Offline Piotrokop

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
  • Sprzęt: Toshiba TG01
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #156 : Czerwiec 05, 2010, 17:42:24 »
Próbował ktoś odpalać Quake'a na GAPI?


Offline ADR1991

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #157 : Sierpień 19, 2010, 23:57:21 »
Ma ktoś GAPI dla morphgear?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 07:25:10 wysłana przez ADR1991 »

Offline bartexsz

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 260
  • Sprzęt: Toshiba G900/ Spica
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #158 : Sierpień 20, 2010, 16:20:06 »
GAPI pod morphgear nie pójdzie dobrze, morphgear sam wykrywa rozdziałkę. wynikiem jest to że na ekranie mieści się tylko 1/4 obrazu z gba.

Linux is like a wigwam : no windows, no gates and apache inside.

Regulamin się kłania.

Offline kFr

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Nokia LD-3W
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #159 : Marzec 01, 2011, 10:00:25 »
Przepraszam ,że odświeżam stary kurz. Ale mi ,żadna z gier nie chce działać. Znaczy Worms , Helicopter (pojawia się czarny ekran i wraca do totalcmd) , Symbian killer ( pojawia się czarny obraz i pokazują czarne kropki, i później lag nic więcej pomaga tylko wyciągnięcie baterii), Empire of the Undead (pojawiają się błędy ,że brakuje jakiś plików później odpala się i pokazuje coś o keyu ,że błędny). Dodam ,że mam C&C 1.35 i tam jest zawarty fmodce.dll w windzie bo szukałem. Ktoś jest mi w stanie poradzić? Najbardziej mi zależy na wormsach : ). Widziałem ,że ktoś FF7 też ogarnął. To by mnie też cieszyło i satysfakcjonowało :).

Test Test!

Offline virusotron

  • Ekspert Toshiba g900
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #160 : Marzec 01, 2011, 13:30:19 »
pamietaj ze musisz gre musisz zainstalowac wczesniej a dopiero kopiowac te pliki

NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

Offline stefan599

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #161 : Marzec 24, 2011, 16:29:53 »
Czy ktos mi moze powiedziec czemu warcraft 2 mi nie chodzi płynnie mimo tego gapi? aoe też nie działa [przepraszamy za błedy ble ble ble]. Dodam ze kupilem toske 2 dni temu i ma czystego 6.0 po hardresecie. prosze pomocy bo coraz bardziej mam jej dosyc... [wczesniej mialem m3100 i m3000 i wszystko zawsze dzialalo to nie tak ze jestem jakis tepy] Pozdrawiam.


Offline miba

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #162 : Marzec 24, 2011, 17:34:07 »
Nie mieszaj tematów - Wątek dotyczy GAPI . Strasznie chaotyczny ten post...
Jeśli gra nie używa GAPI tylko np directx-a to GAPI nic nie da.
Trzeba też pamiętać, że GAPI może przyśpieszyć kopiowanie obrazków na ekran, bitblat-y, ale już nie przyśpieszy np. operacji 2D (rysowanie wielokątów) czy 3D (rysowanie brył).


Offline stefan599

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #163 : Marzec 24, 2011, 18:40:43 »
Czy ktos mi moze powiedziec czemu warcraft 2 mi nie chodzi płynnie mimo tego gapi? aoe też nie działa [przepraszamy za błedy ble ble ble]. Dodam ze kupilem toske 2 dni temu i ma czystego 6.0 po hardresecie. prosze pomocy bo coraz bardziej mam jej dosyc... [wczesniej mialem m3100 i m3000 i wszystko zawsze dzialalo to nie tak ze jestem jakis tepy] Pozdrawiam.


Edit

Przepraszam, post był pisany na szybko. Dzieki za info. A jest jakiś sposób na przyśpieszenie grafiki?


Offline miba

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: GAPI GF5500 w grach dla Toshiby G900 [LISTA]
« Odpowiedź #164 : Marzec 24, 2011, 19:35:08 »
Nie znam jakiegoś uniwersalnego. Ale zauważ ze ekran ( pamięć ekranu ) tosi generalnie szybciej działa w trybie portrait niż w trybie landscape.