Autor Wątek: G900 Full DoC Format  (Przeczytany 32872 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolasher

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #150 : Kwiecień 29, 2011, 17:56:16 »
Kartę masz SD, czy SDHC? Chociaż jak pisze, że init card ok, to może nie w tym problem.

Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

PDAclub.pl

Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #150 : Kwiecień 29, 2011, 17:56:16 »
R E K L A M A:


Offline ignac2004

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #151 : Kwiecień 30, 2011, 23:23:18 »
SD of kors :) 2GB


Offline lolasher

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #152 : Maj 01, 2011, 00:28:22 »
Sformatowana w FAT16, na pewno masz tam wszystkie potrzebne pliki? (i najlepiej żadne inne) Nie wiem, upewnij się, że wszystko jest dobrze, najczęściej okazuje się, że nie zrobiło się czegoś, co wydaje się oczywiste, kiedyś robiłeś już Full Doc Format?

Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

Offline virusotron

  • Ekspert Toshiba g900
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #153 : Maj 02, 2011, 21:46:16 »
tez sa 2gb sdhc  :-|

NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

Offline ignac2004

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #154 : Maj 02, 2011, 23:20:43 »
Tak, karta jest akurat SD.
SDHC mam również ale 4Gb :P
Sformatowałem ją w FAT16, wrzuciłem pliki, z tym, że do głównego folderu, może to dlatego?


Offline lolasher

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #155 : Maj 03, 2011, 16:38:59 »
Znaczy, tak żeby najprościej opisać, musisz zrobić tak, żeby w ogóle nie było tam żadnych folderów.  (pewnie pisząc główny folder, masz to na myśli, ale wolę się upewnić)

Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

Offline ignac2004

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #156 : Maj 04, 2011, 00:17:55 »
No tak jak mówisz, bezpośrednio na kartę  :ok:


Offline MacTB

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
  • Sprzęt: G900
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #157 : Lipiec 09, 2011, 00:25:18 »
Witam,
jak mniej więcej powinien przebiegać proces Full Doc Format, coś się cały czas dzieje na ekranie czy nie?
Toshiba przestała się uruchamiać po rozładowaniu baterii na odpalonej aplikacji AutoMapa, po ponownym naładowaniu uruchamia się do momentu pojawienia splash screen.
Jakiś czas temu próbowałem FDF, nie powiodło się i dałem sobie spokój, teraz wróciłem do tematu bo szkoda mi tego telefonu sprzedawać za grosze w stanie "nie działa", wziąłem inną kartę microSD niż poprzednim razem, wrzuciłem pliki i nadal nic...
Tzn. przebieg jest następujący:
uruchamiam telefon z prawym softkeyem, pojawiają się komunikaty:
"Detect sd card download Key press!
ORCA download!

Initialization T-Flash Card... OK!"
dalej cały ekran zapełnia się linijka po linijce, ostatnie dwie:
"Detect Download File In Sd Card, Now go
in sd-card Download mode!"
i na tym się zatrzymuje, nic się nie dzieje, o co może chodzić?

EDIT:
właśnie sprawdziłem, że mogę ją z tego stanu zresetować, wyjąć baterię i zacząć od nowa, tzn nie uwaliła się do końca, po prostu nic się nie zmieniło, nadal zatrzymuje się na splash screenie, przy ponownej próbie FDF to samo, zatrzymuje się w tym samym miejscu...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2011, 00:30:06 wysłana przez MacTB »

Offline lolasher

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #158 : Lipiec 09, 2011, 02:03:52 »
A długo tak stoi? Zalecałbym cierpliwość, to może zając nawet 15 minut. Próbowałeś wgrać po prostu rom przez kabel, może ruszy?

Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

Offline anonim001

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #159 : Lipiec 09, 2011, 13:00:59 »
Spróbuj po prostu wgrać ROM przez kabel, jak kolega wyżej mówił. Sprawdź czy da się wejść w tryb Bootloadera, jak mi się zatrzymywała na Splash screenie to wystarczyło inny ROM wgrać.


Offline MacTB

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
  • Sprzęt: G900
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #160 : Lipiec 09, 2011, 19:16:23 »
Długo, kilkadziesiąt minut żadnego postępu...

EDIT:
wgranie ROMu przez kabel też się nie udaje...
Pojawia się komunikat
"Updating OS...
SIZE:0x4700000 (71 Mbytes)"
i na tym koniec, wisi.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2011, 21:03:10 wysłana przez MacTB »

Offline cieciu89

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: G900
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #161 : Lipiec 10, 2011, 00:16:54 »
Twój rom  jest chyba zbyt duży
cytuje z postu globalbusa
"Upewnij się, że plik z romem nie przekracza 70,95MB"
wywnioskowałem to z przedostatniej linijki twojego postu ale mogę się mylić, sprawdź rozmiar romu.
Jeżeli jest to "gotowiec" to znaczy ze to nie wina rozmiaru, a innej rzeczy.

Aha i karta do FDF nie może być SDhc ale to już chyba wiesz.


Offline anonim001

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #162 : Lipiec 10, 2011, 11:31:44 »
Po rozmiarze wnioskuję, że próbujesz wgrać ROM 3.07 - z uruchomieniem tego ROMu wszyscy mają problemy i od dłuższego czasu chyba nikomu nie udało się go odpalić. Zainstaluj jakiś inny, powinno pójść.


Offline MacTB

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
  • Sprzęt: G900
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #163 : Lipiec 10, 2011, 15:21:07 »
Właśnie próbuję z innym ROMem (54 MB) i efekt taki sam, po podłączeniu USB pojawia się:
"Updating OS...
SIZE:0x3670000 (54 Mbytes)"
i dalej żadnego postępu, żadnej reakcji...

EDIT: zostawiłem tak na jakieś 2 godziny, dalej bez zmian, chyba uwaliła się na dobre w jakiś nietypowy sposób (Boot Loader działa, można zainicjalizować FDF i wgrywanie ROM, ale żadnej z tych operacji nie da się ukończyć).

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2011, 17:26:43 wysłana przez MacTB »

Offline Devill2102

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #164 : Lipiec 20, 2011, 10:18:52 »
Ja mam identyczny problem, lecz po tych napisach co Ci wyskakują mi fon się wyłącza i dalej echo. Nie potrafie wgrać nowego ROM-u, a DOC-a nie zrobie bo nie mam karty pamięci. Ale ja za to mam jednego plusa, bo fon dalej działa, nic mu potym się nie dziaje xD


Offline Sebastian777777

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #165 : Maj 15, 2012, 15:03:08 »
Witam, proszę Was o zamieszczenie jeszcze raz na jakimś działającym serwerze plików do Full DoC Format. Będę niezwykle wdzięczny.


Offline Fliganos

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
Odp: G900 Full DoC Format
« Odpowiedź #166 : Maj 16, 2012, 12:24:29 »
A czy kolega chociaż przejrzał ten wątek? Bo działające linki są stronę wcześniej.