Autor Wątek: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA  (Przeczytany 25088 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miba

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #60 : Czerwiec 03, 2009, 11:19:28 »


PDAclub.pl

Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #60 : Czerwiec 03, 2009, 11:19:28 »
R E K L A M A:


Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #61 : Czerwiec 03, 2009, 16:49:33 »
taa, to nie jest only G900

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline matik3

  • Newbie
  • Wiadomości: 40
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #62 : Czerwiec 21, 2009, 13:33:15 »
Mam takie zapytanie czy później będę mógł wrócić do WVGA??


Offline miba

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #63 : Czerwiec 21, 2009, 15:41:41 »
Ten fix w zamierzeniu tylko do odpalania aplikacji/gierek zmienia rozdziałkę. Potem się wraca do normalnej rozdzielczości a nawet należy bo today trochę dziwnie chodzi.


Offline mr.deimos

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #64 : Czerwiec 26, 2009, 11:23:48 »
Wprawdzie odpalanie wvgafixa, potem aplikacji, a po wyjściu z programu VGA przywracanie normalnej rozdzielczości za pomocą mortscripta niczym nowym nie jest, ale jeden z użytkowników z xda dość ciekawie do tego podszedł automatyzując proces tworzenia takich skryptów i skrótów do nich:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=529626
Może się przydać jeśli ktoś używa większej ilości aplikacji VGA i nie chce się robić wszystkiego ręcznie :)


Offline kajtomato

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #65 : Sierpień 21, 2009, 13:38:25 »
....wersja WVGA FIX 3
w opisie:
Supported devices:
*Most devices with WM50, WM60, WM61 and WM65.



Supported devices:
*Most devices with WM50, WM60, WM61
WM65 not supported!


Offline gringol

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
  • Sprzęt: Motorola A1000, HTC Wildfire.
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #66 : Wrzesień 17, 2009, 14:00:35 »
niestety na wm6.5 nie działa :/ certa mam... no ale nie płacze bo głównie urzywałem do starszego tt a teraz automapa na 6.5 zaczeła przyzwoicie działać :P

Regulamin

Offline neonitro

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #67 : Wrzesień 22, 2009, 11:34:04 »
a z dotykie to nie testowałem ale sądziłem ze ten fix spooduje odpalanie gier na całym ekranie no ale trudno

skoro ten temat został juz poruszony, to co z tym dotykiem zrobić ? probowałem juz z Gapi, tymi fixami i ciagle to samo, ekran duzy (prawie) - zostaje czarny pasek. a klikac trzeba w miejsca w ktorych bylby przycisk jak by był pelno ekranowy. mam nadzieje ze zrozumiale sie wyraziłem :)


Offline Bacao

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #68 : Wrzesień 22, 2009, 14:37:00 »
Nie do konca zrozumiale, ale mialem tosie i wiem o jaki problem Ci chodzi. Raczej nie da sie z nim nic zrobic. Zeby bylo smiesznie nie we wszystkich aplikacjach tak to dziala, niektore wykrywaja dotyk poprawnie.

Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

Offline quezak

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #69 : Wrzesień 26, 2009, 19:16:59 »
Jak w końcu jest z obsługą WM6.5? Na drugiej stronie było napisane że działa, nawet ktoś potwierdzał, a na tej jest napisane że WM6.5 nie jest obsługiwane. Może ktoś, kto sprawdzał doświadczalnie, wyjaśnić faktyczny stan rzeczy? Nie wiem, czy wrzucać WM65 teraz czy poczekać na działającego VGAFixa :)


Offline globalbus

  • Ekspert PDA
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 6138
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #70 : Wrzesień 26, 2009, 19:25:16 »
Nie działa. Koniec, kropka.

"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

Offline Szyms

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 60
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #71 : Styczeń 25, 2010, 13:15:27 »
Nie działa. Koniec, kropka.


http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=455974
Nowa wersja, z wczoraj - ponoć teraz już działa :)


Offline mikkuss

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #72 : Styczeń 25, 2010, 15:57:34 »
Działa na 23518 od pavlacha :D:D:D

N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

Offline Szyms

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 60
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #73 : Styczeń 25, 2010, 17:17:05 »
Sprawdziłem, na C&C 6.5 też ślicznie działa :)
(poprawiłem) :P

« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 22:02:40 wysłana przez Szyms »

Offline mikkuss

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #74 : Styczeń 25, 2010, 17:44:39 »
C&C to wm 6.1 a sek w tym że na 6.5 fix nie działał.

N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

Offline Szyms

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 60
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #75 : Luty 02, 2010, 09:44:55 »
Niestety jest mały problem - jeżeli używamy s2u to przy włączonym trybie VGA nie można odblokować ekranu bo pasek jest poniżej pola wyświetlania, radzę uważać żeby nie usypiać urządzenia bo po tym tylko reset :)


Offline mikkuss

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #76 : Luty 02, 2010, 17:17:46 »
Nie. Spróbuj sobie zamiast robic slide palcem przytrzymac strzalke w prawo/joy right.

N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

mst

  • Gość
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #77 : Luty 02, 2010, 21:49:03 »
Nie sądziłem, że moja toska dożyje tego dnia a na 6.1 nigdy wiecej nie wrócę, jeszcze tylko jak by ktos ten cholerny czytnik papilarny do czegoś pożytecznego zatrudnił bo jak już go mamy to po co ma się marnować.

Edit:
Udało się komuś uzyskać pełny fullscrean na finalburnie czy morphgear?

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 20:59:21 wysłana przez mst »

Offline mikkuss

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: 100% działający FIX zmieniajacy tryb z WVGA na VGA
« Odpowiedź #78 : Luty 08, 2010, 18:27:09 »
W morphgearze tak, ale bez GAPI...

N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw