Autor Wątek: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!  (Przeczytany 211531 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arroyo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #750 : Listopad 24, 2009, 10:26:24 »
@mkochano

Firmware 6.1 20755-23 to najbardziej dopracowany i najstabilniejszy firmware na dzień dzisiejszy. Wersja 6.1 21055-00 oparta jest na nowszej rewizji WM6.1, ale nie jest jeszcze w pełni dostosowana do N560.


PDAclub.pl

Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #750 : Listopad 24, 2009, 10:26:24 »
R E K L A M A:


Offline deeb

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #751 : Listopad 24, 2009, 21:54:47 »
@mkochano
w tej wersji o której mówisz, tworzą się tzw. śmieci z powodu niekompatybilności starych sterowników graficznych z wersją systemu 6.1.4( tą co masz), jak narazie nie ma nowych sterowników i Sz. P. Newplowe dzielnie walczy nad rozwiązaniem tego problemu. Wersje które nie mają tych problemów to sa wersje do 20755-23. Jeżeli moja odpowiedź nie zadowala Cie Drogi Clubowiczu możesz zagłębić się w dalszą lekturę na stronach, dotyczących romów, użytkownika Newplowe.


Offline deeb

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • Sprzęt: loox C550 with wm6 on board
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #752 : Listopad 25, 2009, 15:10:02 »
Naprawdę nikt z Was nigdy nie używał diody LED w powiadamianiu czy alarmach? Nikt?


notosiup

  • Gość
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #753 : Grudzień 27, 2009, 23:08:02 »
Czy ktoś mógłby wrzucić plik z Security Managerem z pierwszego postu gdzieś indziej niż na rapidshare? ściągnąć go moga stamtąd jedynie posiadacze konta premium. W wątku tym znalazłem jeszcze link do speedyshare, ale tam już tego pliku nie ma:/ Ewentualnie gdyby ktoś zechciał przesłać mi go na maila, plik ma tylko nieco ponad 600kb.


Offline Murko

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: FS N560+SDHC 8GB

notosiup

  • Gość
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #755 : Grudzień 29, 2009, 18:15:37 »
Niestety ściągnąć to mogą tylko użytkownicy mający konto premium na rapidzie, ja takiego nie mam. Można to wrzucić na coś ogólnodostępnego?


Offline simlook

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 72
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #756 : Styczeń 05, 2010, 16:34:47 »
witam
czy da się zmienić rom bez konieczności podłączania ładowarki?

pzdr


Offline arroyo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #757 : Styczeń 06, 2010, 08:29:48 »
Nie, nie da się.


Offline qbasss

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #758 : Styczeń 06, 2010, 15:22:26 »
Nie da się, ale działają inne ładowarki od innych palmów. Miałem wczoraj ten sam problem, ponieważ ktoś mi złamał wtyczkę od ładowarki, a zakupiona nowa miała gniazdo na stałe i dało się podłączyć albo usb albo ładowanie. Problem rozwiązał zasilacz od Della zrobiony w tej samej konstrukcji czyli wtyczka uniwersalna.

Co do plików na rapidzie to dziś już plik się da ściągać. Wczoraj link był uszkodzony i nie dało się ściągać nawet z konta premium.


Offline qbasss

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #759 : Styczeń 08, 2010, 11:59:35 »
No i pięknie działa. Wgrałem (niestety tylko po XPku) najnowszego neplowa 6.5 i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem.


Offline saper123

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Loox n560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #760 : Styczeń 20, 2010, 21:12:15 »
witam wszystkich


niestety od dawna mam problem z instalacją - pojawia się ciągle info:

Error during transfer

The device is provided with a Flash update protection.
The update process cannot be carried out as long as the Flash protection is active.

Please contact your administrator or the Help Desk to remove the Flash protection!

Update unsuccessful.

Please check the Pocket LOOX. If your device "hangs", proceed as follows:
   Carry out a cold boot (see illustration).
   Exit the application.
   If desired, start the application to carry out the update again.


próbowałem na XP i na Viscie - to samo
przez sam kabel z USB czy przez podstawkę zawsze efekt taki sam - activ sync nie łączy kompa z loox-em po restarcie.

proszę o pomoc. 


Offline SMS

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #761 : Styczeń 20, 2010, 23:19:52 »
witam wszystkich


niestety od dawna mam problem z instalacją - pojawia się ciągle info:

Error during transfer

The device is provided with a Flash update protection.
The update process cannot be carried out as long as the Flash protection is active.

<ciach>
próbowałem na XP i na Viscie - to samo
przez sam kabel z USB czy przez podstawkę zawsze efekt taki sam - activ sync nie łączy kompa z loox-em po restarcie.

proszę o pomoc. 



Jak Ci się nie łączy z komputerem , to jak chcesz go wgrać?
Poza tym (zgodnie z opisem w pierwszym poście tego tematu) czy próbowałeś przed upgradem użyć SecurityManager?


Offline saper123

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Loox n560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #762 : Styczeń 21, 2010, 01:15:35 »
witam wszystkich


niestety od dawna mam problem z instalacją - pojawia się ciągle info:

Error during transfer

The device is provided with a Flash update protection.
The update process cannot be carried out as long as the Flash protection is active.

<ciach>
próbowałem na XP i na Viscie - to samo
przez sam kabel z USB czy przez podstawkę zawsze efekt taki sam - activ sync nie łączy kompa z loox-em po restarcie.

proszę o pomoc. 



Jak Ci się nie łączy z komputerem , to jak chcesz go wgrać?
Poza tym (zgodnie z opisem w pierwszym poście tego tematu) czy próbowałeś przed upgradem użyć SecurityManager?



robię wszystko jak w pierwszym poście - po użyciu Security Manager-a restart i activ sync nie łączy loox-a z kompem


Offline saper123

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Loox n560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #763 : Styczeń 22, 2010, 19:18:19 »
czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna  - że po restarcie activ sync nie łączy użądzeń?
próbowałem na XP-ku i na Viscie - efekt taki sam.

proszę o pomoc


Offline mart1234

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #764 : Styczeń 24, 2010, 21:55:10 »
czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna  - że po restarcie activ sync nie łączy użądzeń?
próbowałem na XP-ku i na Viscie - efekt taki sam.

proszę o pomoc


To go wyjmij z podstawki uruchom od nowa i znowu włóż.
Jak uruchomisz Security managera to po prawej stronie wyświetla ci że już jest Security Off ? Czy Dalej Locked ?
U mnie po użyciu Security Managera wyskoczyło okienko  w PDA i kliknąłem ok. Restart musiałem zrobić ręczenie.
Po tym Lock był zdjęty

W czasie wgrywania systemu plik z nową wersją musi być w tym samym katalogu co plik PacketLOOXN5xxflashtool.exe.



Offline Tommsheen

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
  • Sprzęt: Motorola Milestone 2
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #765 : Styczeń 27, 2010, 17:05:49 »
Panowie pomocy  :E
robilem flashowanie do najnowszej wersji 6.5.3 i po restarcie gdy pojawil sie ekran do kalibracji, na kompie wywalilo jakis blad. Windows 6.5.3 niby dziala ale gdy podlaczam LOOX'a do kompa to ten w ogole go nie widzi. Activesync tez.

Czy jest jakas kombinacja klawiszy ktora wprowadza go w stan serwisowy czy cos podobnego?
Moze wtedy zapuscilbym flashowanie jeszcze raz np z wersja 6.1


Offline saper123

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Loox n560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #766 : Luty 03, 2010, 23:56:27 »
czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna  - że po restarcie activ sync nie łączy użądzeń?
próbowałem na XP-ku i na Viscie - efekt taki sam.

proszę o pomoc


To go wyjmij z podstawki uruchom od nowa i znowu włóż.
Jak uruchomisz Security managera to po prawej stronie wyświetla ci że już jest Security Off ? Czy Dalej Locked ?
U mnie po użyciu Security Managera wyskoczyło okienko  w PDA i kliknąłem ok. Restart musiałem zrobić ręczenie.
Po tym Lock był zdjęty

W czasie wgrywania systemu plik z nową wersją musi być w tym samym katalogu co plik PacketLOOXN5xxflashtool.exe.


dokładnie tak robię i nic - activ sync się nie uruchamia po resecie - czyli nie łączy użądzeń

Dzisiaj jestem po Hard Resecie - nic nie pomogło

POMOCY mam dość czekania po 15 min na sygnał GPS


Offline arroyo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #767 : Luty 04, 2010, 15:52:12 »
Opisz dokładnie w czym leży problem, to ci pomożemy. Nie działa ci Active Sync, czy GPS po 15 minutach sygnału nie łapie? Pamiętaj że pod Vistą nie ma ActiveSync i nie mozna flashować N560.


Offline saper123

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
  • Sprzęt: Loox n560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #768 : Luty 04, 2010, 21:47:46 »
Po użyciu Security Managera (.....) n560 ma się zrestartować (jeśli nie to ręcznie) i używamy PacketLOOXN5xxflashtool i tu (wyskakują mi delfinki) i koniec tej zabawy - activ sync się nie uruchamia - czyli nie łączy kompa z loox-em.

prościej już się tego nie da opisać.


Offline arroyo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #769 : Luty 05, 2010, 08:51:40 »
Potwierdź, jeśli się mylę:
- masz zainstalowany Active Sync 4.5 (standardowo Windows tego nie ma)
- masz oryginalny Windows XP (modyfikowane i inne WindowsMX często nie działają z PDA właściwie)
- udało ci się zmienić konfigurację na "security off" za pomocą Security Manager
- do katalogu programu PacketLOOXN5xxflashtool wrzuciłes plik OS_213U.nbf

Jak na moje to coś nietak zrobiłeś z Security Manager. Spróbuj na samym początku zrobić najpierw Hard Reset. Wyczyści to na PDA wszelaką konfigurację i dzięki temu nie powinno byc problemów z Active Sync.

« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2010, 08:57:42 wysłana przez arroyo »

Offline smalin

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #770 : Luty 15, 2010, 12:09:53 »
Panowie pomocy.

Probuje wrzucic nowego flasha.I mam problem. Security Configuration Manager caly czas mowi "Device not connected".

Zrobilem wczesnie Hard reset, Active sync sie laczy i synchronizuje.

Probowalem tez bez SCM odrazu uruchomic Flash Tool ale on tez nie moze ustawic polaczenia z PDA, mowi, ze inny program uzywa tego polaczenia.

Jakie sugestie?


Offline arroyo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #771 : Luty 15, 2010, 15:32:31 »
Spróbuj to zrobić na innym kompie z Windows XP. Może rzeczywiście jakaś inna aplikacja (np. antywirus) dobija ci się do PDA.


Offline smalin

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #772 : Luty 15, 2010, 22:15:19 »
Wydaje mi sie, ze problem jest w tym, ze wszystkie porty USB w moim lapku sa przez jakiego wewnetrznego huba a nie bezposrednio. Mysle, ze w srode lub czwartek dorwe cos innego z XP. Chyba, ze wczesniej ktos jeszcze cos wymysli.

Pozdro

Znalazlem przyczyne. W ustawieniach polaczen PDA "USB to PC" jest cos takiego "Enable advanced network functionality" - Wlacz zaawansowane funckje sieciowe. Wystarczylo to wylaczyc i wszystko poszlo jak po masle.

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 15:26:20 wysłana przez smalin »

Offline balele

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #773 : Marzec 09, 2010, 09:55:22 »
A czy może w systemie WM 6.0, 6.1 i nowszych rozszerzono systemową obsługę urządzeń podłączonych prze USB (palmtop z funkcją Host USB - FS N560) - np karty telewizyjnej czy modemu GSM ?


Offline krionix

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 118
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #774 : Kwiecień 02, 2010, 01:02:37 »
hehe juz widze stary jak ktos pisze driver do kart TV, nie ma szans - nawet nie udalo mi sie odszukac sterownikow do drukarki (tj cos tam znalazlem ale NIC nie dziala). Drukowanie z PDA by sie ludziom bardzo przydalo a tak... kup netbooka i masz wsio lacznie z karta TV. IMHO szybciej kupisz chinska komorke z TV dzialajaca (wbudowane!) niz jakis driver znajdziesz do WM :)

Na stronie newplow jest nowy soft chyba? Czy dobrze widze? Wersja opsiana jako 04.01 - 1kwietnia? Albo sciema albo nie, zobaczcie prosze

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Ffsc.newplowe.com%2Fdownload.htm&sl=ru&tl=en

Windows Mobile 6.1 Eng, CE OS 5.2.20757 (Build 20757.1.4.0) version 04.01

Ktos moze przetestowac czy to dziala dobrze i "najlepiej" z lini 6.1? Musze zmienic obecny WM5 bo wifi slabo dziala i ponoc 6.1 jest szybszy na looxie.


Połączone: Kwiecień 02, 2010, 01:41:29
Znalazlem przyczyne. W ustawieniach polaczen PDA "USB to PC" jest cos takiego "Enable advanced network functionality" - Wlacz zaawansowane funckje sieciowe. Wystarczylo to wylaczyc i wszystko poszlo jak po masle.



Niby gdzie jest ta opcja? Na pda = gdzie konkretnie bo nie widze (nigdy nie znalazlem tego ztcp) czy w AS na PC? Tam tez nie ma takiej opcji... U mnie security manager nie znajduje PDA (AS sie laczy bez problemu) a co najlepsze domyslnie , nawet bez podlaczonego pda, pojawia sie zaznaczona opcja "locked", dziwne... Przycisk provision jest nie aktywny.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 01:41:29 wysłana przez krionix »

Offline arroyo

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 64
  • Sprzęt: Loox N560
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #775 : Kwiecień 02, 2010, 09:13:37 »
Ręce opadają...

REGUŁA A Chcecie mieć fajny soft na N560, bezproblemową obsługę wszystkiego co podłączycie na USB, SDHC, to wrzucajcie najnowszy z soft z rewizji WM 6.1 20755 (aktualnie 23)
REGUŁA B Zanim opiszecie jakiś problem z N560 wrzućcie powyższy soft
REGUŁA C WM 6.5 nie nadaje się do N560
REGUŁA D Aktualizujcie soft tylko i wyłącznie pod Windows XP
REGUŁA E Przed i po aktualizacji softu trzeba zrobić Hard Reset

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 09:15:14 wysłana przez arroyo »

Offline Murko

  • Newbie
  • Wiadomości: 30
  • Sprzęt: FS N560+SDHC 8GB
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #776 : Maj 03, 2010, 17:46:22 »
dorzucę linki do sprawdzonego skypa http://rapidshare.com/files/383056869/SkypeForPocketPC-FS560.exe  oraz gadu-gadu http://rapidshare.com/files/383057031/ggPPC.cab  powinno się przydać.....zwłaszcza za granicą jak jest darmowe wi-fi......


Offline wszim

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #777 : Maj 23, 2010, 06:47:46 »
Ręce opadają...

REGUŁA A Chcecie mieć fajny soft na N560, bezproblemową obsługę wszystkiego co podłączycie na USB, SDHC, to wrzucajcie najnowszy z soft z rewizji WM 6.1 20755 (aktualnie 23)
REGUŁA B Zanim opiszecie jakiś problem z N560 wrzućcie powyższy soft
REGUŁA C WM 6.5 nie nadaje się do N560
REGUŁA D Aktualizujcie soft tylko i wyłącznie pod Windows XP
REGUŁA E Przed i po aktualizacji softu trzeba zrobić Hard Reset


Ad A) W czym jest lepsze WM6.1 od WM5 ?
Ad C) Dlaczego 6.5 nie nadaje się do n560 ? Widzę że są tacy co instalują 6.5 i są zadowoleni. Z czym więc jest problem?

Czym się różni 6.5 od 6.1 ?

Czy powrót z 6 do 5 jest bezproblemowy? Flashuje się tak samo jak z 5 do 6 ?

pozdrówka

Offline Yacck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #778 : Maj 23, 2010, 08:22:42 »
w zasadzie wszystkie Twoje pytania sprowadzają sie do jednej odpowiedzi.
6.1 windows do obsługi rysikiem (wszystko jest malutkie)
6.5 do obsługi palcem, a co za tym idzie przeznaczony do ekranów pojemnościowych np. HD2

Osobiście mam wgrany na N560 rom z WM 6.5, jednak w chwili wolnego czasu powrócę do 6.1. Ekran 3.5", nawet VGA,  jest za mały do wielkich elementów w win 6.5


Offline wszim

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
Odp: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!
« Odpowiedź #779 : Maj 23, 2010, 11:28:02 »
w zasadzie wszystkie Twoje pytania sprowadzają sie do jednej odpowiedzi.
6.1 windows do obsługi rysikiem (wszystko jest malutkie)
6.5 do obsługi palcem, a co za tym idzie przeznaczony do ekranów pojemnościowych np. HD2

Dziękuję. Jednak twoja odpowiedź dotyczy tylko różnic wm6.5 a 6.1. Pozostałych tematów nie rozjaśniła.

pozdrówka