Autor Wątek: WM6.1 oraz WM6 dla Fujitsu Siemens N560 oraz C550!!!  (Przeczytany 197961 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cefek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #60 : Sierpień 06, 2007, 14:31:01 »
Witam

Czy już coś wiadomo w sprawie linku do pełnej, działającej z Bluetooth wersji WM6? Albo może ktoś z Szanownych Forumowiczów próbował, czy przez PAN można połączyć tego "niepełnego" WM6 do Samsunga Z630?

Pozdro!

CFK


PDAclub.pl

Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #60 : Sierpień 06, 2007, 14:31:01 »
R E K L A M A:


Offline Aree

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #61 : Sierpień 06, 2007, 14:43:42 »
Próbowałem z z370 ale sienie udało. Wieczny komunikat ze urządzenie nie obsługuje tej usługi. Probowałem wszystkiego z linku podesłanego wczesniej odnośnie DUN (zagr. forum), probowalem rowniez eksportować rejestr z wm5 i porownywac wpisy i biblioteki z rejestrem z wm6. Spasowałem na wiadomośc ze ma byc poprawiona wersja (chyba ze doczekam kolejnego weekendu kiedy bedzie czas na grzebanie :P)


Offline eskaj2

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
  • PIM/Telefon@Palm Centro & Reszta@HTC Raphael
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #62 : Sierpień 06, 2007, 15:56:19 »
cefek, Pozwolę sobie zacytować naszych rosyjskich przyjaciół ;)

"MadPriest Дата · 06.08.07 04:44:04
с той прошивкой, которую freepk завтра выложит в общее пользование

efimius Дата · 06.08.07 04:49:12
MadPriest,
а почему не сегодня?)))

MadPriest Дата · 06.08.07 04:53:27 
efimius,
а если баги найдутся, их пофиксить надо?"

A to oznacza zę jutro ma być nowy ROM i że jest właśnie testowany... :)

-----------------
Plądrujmy dalej ruiny rzeczywistości.

Offline cefek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #63 : Sierpień 06, 2007, 15:59:24 »
Witam

Dziękuję za odpowiedzi! Sprawa się trochę rozjaśnia. W środę zgarniam Looxa.

Widzę na stronie http://4pda.ru/forum/index.php?s=028b463860e348d938a5129c14fbaae9&showtopic=28833&st=1620#entry920074, w sigu gentlemana, że ma firmware N560.5.2.1616.AKU.0.4.0.WM6.777-Team. Może to ten?

Pozdro!

cfk


Offline eskaj2

  • Newbie
  • Wiadomości: 34
  • PIM/Telefon@Palm Centro & Reszta@HTC Raphael
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #64 : Sierpień 06, 2007, 19:12:14 »
Jest już poprawiona wersja.

[ ... link na 1 stronie :P ... ]

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2007, 19:31:57 wysłana przez eskajotek »
-----------------
Plądrujmy dalej ruiny rzeczywistości.

Offline Aree

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #65 : Sierpień 06, 2007, 19:21:44 »
...ale w zakładce Połączeń stare znane okienka bez DUN  :S


Offline marcus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #66 : Sierpień 06, 2007, 19:28:20 »
nowy rom z obsługą gprs i activsynca przez BT
przetesowany i działa !!!

link dostepny na pierwszej stronie

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2007, 19:30:21 wysłana przez marcus »
----------------------------
the born to be wild

Offline cefek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #67 : Sierpień 06, 2007, 20:02:25 »
...ale w zakładce Połączeń stare znane okienka bez DUN  :S


Nasi Wspaniali Rosyjscy Przyjaciele napisali:

финальная версия с исправленными AS, BT и GPRS

Powinno zatem działać.

Pozdrawiam

CFK


Offline Aree

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #68 : Sierpień 06, 2007, 20:14:50 »
Wgrałem ROM podany na stronie 4pda, ale wyszło ze nie ta wersja - 17944.0.3.1 , a ROM (2.2.0) z rapidshare dopiera zasysyam.

Wersja z rapidshare tez jest 0.3.1 :/ a na zalaczonym screenie 2.2.0.
PS Prosze, zalaczcie screena z zakladki Connections -> wlasciwosci polaczneia , gdzie mozna wpisać dialing string.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2007, 21:11:38 wysłana przez Aree »

Offline bodziop

  • Newbie
  • Wiadomości: 21
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #69 : Sierpień 06, 2007, 20:18:03 »
Witam Wszytskich,

wrzuciłem do mojego N560 ten nowy ROM z liknu wyżej.

Potwierdzam: AS działa przez bluetootha.

Dalsze testy w trakcie realizacji.

Pozdrawiam
BB


Offline gotrek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #70 : Sierpień 06, 2007, 23:16:38 »
Potwierdzam. Dziala polaczenie: Pocket -> BT -> Phone -> GPRS -> Internet

Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

Offline cefek

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #71 : Sierpień 07, 2007, 00:32:59 »
A jak się sprawuje?


Offline spidi35

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 174
  • Sprzęt: Xperia Z1 Compact
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #72 : Sierpień 07, 2007, 08:58:33 »
Witam czy ktoś mógł by mi zdradzić mały sekret? Jak zainstalować ten nowy rom? Mógł by ktoś z forumowiczów zrobić takie małe how to? Może być również link do jakiejś innej storny gdzie jest to opisane tylko żeby nie był to język rosyjski.
Mam już najnowszy rom ściągnięty  :O~, chciał bym się dowiedzieć jak się do tego zabrać. 


Offline marcus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #73 : Sierpień 07, 2007, 09:27:25 »
opis upgradu na pierwszej stronie

----------------------------
the born to be wild

Offline 4ever

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
    • http://dione.cc/~forever
  • Sprzęt: SF N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #74 : Sierpień 07, 2007, 12:53:06 »
Niech ktoś to wystawi na czymś innym niż rapid-share bo mnie normalnie jasny szlag z tym szitem trafi...


Offline juha

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #75 : Sierpień 07, 2007, 13:31:29 »
Niech ktoś to wystawi na czymś innym niż rapid-share bo mnie normalnie jasny szlag z tym szitem trafi...


Lap http://4pda.ru/forum/attach/920400/N560.C550.WM6.Pups.777_Team.rar


Offline 4ever

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
    • http://dione.cc/~forever
  • Sprzęt: SF N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #76 : Sierpień 07, 2007, 13:33:42 »
Wielkie dzięki!


Offline juha

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #77 : Sierpień 07, 2007, 13:38:50 »
Wielkie dzięki!


5 zl :-)

P.S. netto ;-)

P.S.2 zartowalem ;-)


Offline koziarz

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 128
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #78 : Sierpień 07, 2007, 16:20:32 »
bo w ms vista zamiast activsynca jest Microsoft Windows Mobile Device Center 6 for Windows Vista, którego można za darmoche pobrac ze stron MS


czy update mozna zrobic z visty czy trzeba miec winxp+AS ?
pozdrawiam


Offline marcus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #79 : Sierpień 07, 2007, 17:33:15 »
teoretycznie tak

----------------------------
the born to be wild

Offline jasio2

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #80 : Sierpień 07, 2007, 17:52:55 »
Panowie (a szczególnie Marcus) napiszcie po przetestowaniu czy ten ROM można już uznać za przyzwoitą, w miarę docelową wersję czy też jeszcze są jakieś bugi.

Myślę o upgradzie ale nie mam czasu na testy bugów. Tak więc czy wszystko ładnie hula jak trza itp. itd. Appsy chodzą i szafa gra ?

Czy ktoś podniósł ROM korzystając potem z funkcjonalności ROM Upgrade mode Sprite Backup'a ?


Offline 4ever

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
    • http://dione.cc/~forever
  • Sprzęt: SF N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #81 : Sierpień 07, 2007, 18:07:08 »
backup się kończy robić i zaraz wrzucam tego nowego ROM'a (nie mylić z cyganem)... opiszę co i jak...


edit:
------
1. Połączenie GPRS przez bluetooth faktycznie działa.
2. FSC_OEM_tools instalują się i działają.
3. Automapa instaluje się sama po wsadzeniu starej karty, ale samą mapę (Polski w moim przypadku) trzeba przeinstalować.
4. Większość używanych przeze mnie programów na wm5 działa i tutaj. Choć MagicButton wygląda paskudnie :( (podsunie mi ktoś pomysł na jakąś nakładkę zamykającą programy, darmową, działającą poprawnie pod wm6 ?)
5. podczas instalacji NAVIGO2 zawiesiło się i musiałem robić HReset bo już nie wstawał (pozostawał na zielonym ekranie startowym wm6)

czyli reszta testów za dłuższą chwilę :/ :evil: :evil: :evil: :evil:

5. cd.: jak zacząłem od navigo2 to wszystko poszło gładko...

No to nie wiem co jeszcze mógłbym przetestować - jak dla mnie wszystko działa, ROM jest zdecydowanie szybszy w reakcjach na akcje użytkownika... fajnie jest... a czas pokaże... czy ruscy jakiegoś back-doora nie zainstalowali :)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 20:18:55 wysłana przez 4ever »

Offline marcus

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #82 : Sierpień 07, 2007, 20:17:43 »
ogólnie wszystkie programy działają prawidłowo, aczkolwiek ja wszystkich nie mam i wszystkich nie przetestuje  :D

co do samego systemu to działa stabilnie i nie ma z nim jakichkolwiek problemów
jedynie mam wrażenie, że wcześniejszy system WM6, ten bez obsługi GPRS-u działał szybciej

----------------------------
the born to be wild

Offline gotrek

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #83 : Sierpień 07, 2007, 21:47:38 »
podsunie mi ktoś pomysł na jakąś nakładkę zamykającą programy, darmową, działającą poprawnie pod wm6


InClose Mobile. Przetestowana przeze mnie na WM6, działa ok.
Jedyny program, który mi nie działa poprawnie na WM6 to CryptoCard (niby się uruchamia, ale są problemy ze skonfigurowaniem, bo nie zapamiętuje ustawień), ale istnieje dla niego sporo zamienników, więc nie ma problemu - ja zainstalowałem SPB Wallet i ten działa bezproblemowo.

Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

Offline lazik_s

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #84 : Sierpień 07, 2007, 22:06:07 »
u mnie w About mam nadal stary numerek 0.3.1 a nie 2.2. Aktualizowałem kilkakrotnie i nadal to samo. Nawet zszedłem do AKU 3.2 i z niego do wm6 i nadal to samo.
Czy u wszystkich nowy ROM ma w wersji 2.2?

brak podpisu i kropka

Offline 4ever

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 378
    • http://dione.cc/~forever
  • Sprzęt: SF N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #85 : Sierpień 07, 2007, 22:17:18 »
lazik_s - ja też mam 0.3.1.

Gotrek - u mnie też nie działa szyfrowanie karty, te same objawy - nie zapamiętuje ustawienia i nie szyfruje

Do tego zauważyłem że windows live nie działa oraz ten szitowy microsoftowy komunikator - nie widzą bezprzewodowej sieci i twierdzą że nie sa w stanie się podłączyć...

Hm... .za dużo bugów znalezionych w jeden wieczór jak na mój gust... Fajna amatorszczyzna do zabawy, ale nie chciałbym żeby to coś zrobiło coś kiedyś na moją szkodę :)

Chyba wrócę do sprawdzonego WM5.


Offline lazik_s

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #86 : Sierpień 07, 2007, 22:55:22 »
Numerek troszeczkę mnie uspokoił.

Nieaktualne:  Możecie coś napisać jak połączyć się poprzez IRDĘ z AS? Jakiś dodatkowy programik ala Broadcomm dla Blue?

ps ta forumowa wyszukiwarka wprowadziła mnie w maliny wyszukując tylko w wątku, podforum itd.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 23:02:01 wysłana przez lazik_s »
brak podpisu i kropka

Offline torro44

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #87 : Sierpień 07, 2007, 23:47:38 »
 :mad: :mad:
- nie działa GPRS brak jest miejsca do wpisania conect string'a
- nie chce się instalować tomtom
Na razie taka sobie lipa!!!!


Offline celeron27

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #88 : Sierpień 07, 2007, 23:55:31 »
Mi się wgrało ale, gdy próbowałem przywrócić (tak dla sportu) wersję WM5 to się już nie udało. Przy uruchamianiu programu do aktualizacji PocketLOOX5xxFlashTool pojawia mi się komunikat, że trzeba potwierdzić ruuserverl.dll. Niezależnie od tego czy wybiorę tak czy nie "fleszowanie" nie idzie. Na WM5 też się pytał o ten plik, ale poszło OK.

Co to Panowie może być?

Łączność via BT działa z telefonem K610i (w trybie DUN)
Działa BT i AS (w XP i Vista)
Również OK z stacją dokująca AS via USB
Działa WIFI
Działa IGO, TotalCommander, Foxit, Acrobat20 (bez grzebania w rejestrach !), Citrix client, VPN, Skype,

A WM6 Remote Desktop o niebo lepszy niż ten z WM5


Offline Aree

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 93
  • Loox n560 + kingstone 2GB + PQI 4GB (fuj fuj)
Odp: WM6 dla Fujitsu Siemens N560 !!!
« Odpowiedź #89 : Sierpień 08, 2007, 09:28:10 »
Czy ktos jeszcze walczy z "ver. 0.3.1" zeby przeskoczyc na 2.2.0 ?
Niestety programik "Security Configuration Manager" pozwala zdjąc zabezpieczenia tylko jak mam wgraną WM5 i nawet jesli wgrywam pozniej WM6 2.2.0 wysjakuje 0.3.1 a zdjecie z tej wersji zabezpieczen juz sie nie udaje. CSM wyświetla wiecznie "querying device conf..." i nic.
Po powrocie z wm6 0.3.1 na jakikolwiek wm5 powodujue ze zabezpieczenia ponownie widze profil z zabezpieczeniami na PDA.
Jakies pomysły jak sobie poradzić z updatem?