Autor Wątek: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!  (Przeczytany 70282 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #60 : Lipiec 27, 2008, 15:03:52 »
Witam wszystkich,

Zmieniłem ROM na Beta3 :) i wszystko jak do tej chwili chodzi:)

WAŻNE !
Pamiętajcie jednak o twardym resecie po wykonaniu flash`a


Pozdrawiam ...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2008, 15:58:35 wysłana przez GOMO »

PDAclub.pl

Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #60 : Lipiec 27, 2008, 15:03:52 »
R E K L A M A:


Offline MANIEK1970

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: MIO MOOV 500 toshibaG810 WM6.1PLK. Nokia N95
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #61 : Lipiec 27, 2008, 15:49:06 »
wideo rozmowy też bo ja miałem bete3 i video call nie miałem. to znaczy tamci mnie widzieli aja nie ale pozatym spoko jeszcze jak by ktoś zrobił plk. to by było :ok: pozdrowionka :grin: :banan:


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #62 : Lipiec 27, 2008, 15:59:18 »
Jak sprawdzę wideo rozmowy to dam znak :)


Offline exstasy

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #63 : Lipiec 28, 2008, 07:51:07 »
można linka do bety 3  ?


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #64 : Lipiec 28, 2008, 10:44:41 »
Wiem że, czytanie forum i szukanie na nim konkretnych informacji dla siebie podczas gdy, występuje w danym wątku więcej niż 10 stron jest upierdliwe i często dochodzi do takich pytań, ale w tym wątku masz tylko niecałe 3 strony, a linki do wersji beta3 pojawiły się już 3 razy !

Szukanie nie boli :)

pozdrawiam


Offline watis

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #65 : Sierpień 03, 2008, 13:03:02 »
Zainstlowałem WM 6.0 wersja Beta3 insalacja bez problemu.
Jestem w szoku T830 chodzi bardzo szybko narazie nie ma problemów wszystko działa OK !!!
AutoMapa chodzi bezproblemwo wszystkie oprogramowanie SPB też.
Polecam gorąco !!!!
Instalacja:
Wgrywamy na karte SD plik mdoc.dio  i wciskamy trzymając :
1.Klawicz czerwona słuchawka.
2.Aparat lewy bok
3.Reset tył
Po wgraniu robiny Hardreset i czyścimy boot sektory .

Bajka Bardzo proste !!!!!


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #66 : Sierpień 03, 2008, 17:48:27 »
Witas wszystko pięknie tylko nie napisałeś czy, chodzi internet ????


Offline LD

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #67 : Sierpień 03, 2008, 22:12:58 »
Zainstlowałem WM 6.0 wersja Beta3 insalacja bez problemu.
Jestem w szoku T830 chodzi bardzo szybko narazie nie ma problemów wszystko działa OK !!!
AutoMapa chodzi bezproblemwo wszystkie oprogramowanie SPB też.
Polecam gorąco !!!!
IBajka Bardzo proste !!!!!


a czy jakość rozmów telefonicznych uległa poprawie?


Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #68 : Sierpień 04, 2008, 14:26:40 »
http://rapidshare.com/files/102248522/T830WM6Beta3.rar.html
 :)

Napisane: Sierpień 04, 2008, 12:51:05
zarazka testuje jak sie sypnie to sie zdenerwuje :)

Napisane: Sierpień 04, 2008, 13:02:15
Wiadomości frontowe

1. System wgrany
2. widoczność dobra
3. Jak zwykle konieczność wgrania wszystkiego (:
4. Widoczna poprawa w szybkości

Napisane: Sierpień 04, 2008, 13:43:58
Zaliczone 2 zwiechy
GPS z automapa chodzi
nowowbudowany gps programowy już nie zabardzo

Napisane: Sierpień 04, 2008, 14:11:02
gprs dziala z reg.caly wiec juz nie musimy sie bawic
 
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87382.0


Grafika ulegla znacznej poprawie :)




Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #69 : Sierpień 04, 2008, 17:10:54 »
nowe ustawienia mms jeszcze ich nie rozgryzłem UWAGA


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #70 : Sierpień 04, 2008, 17:23:38 »
Pawelpalec - piszesz, że GPRS działa, mi też działał do momentu w którym zainstalowałem Skype... po tym wszystko się wysadziło i klapa...
Pewnie inne aplikacje robią to samo, a raczej nowy WM6 nie radzi sobie z nimi zbyt dobrze...
Proponuję ocenę pracy w necie pozostawić na sam koniec po użytkowaniu jej przez jakiś czas a nie w celach testowych przez przeglądarkę ;)
Jak będą chodzić pod tym inne programy potrzebujące kontaktu z netem, może się skusze...



Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #71 : Sierpień 04, 2008, 19:52:13 »
szanowny kolego po to sa wersje testowe żeby wyłapać będy a czekać na to że producent wypuści dobre oprogramowanie to mamy przykład na Win 98 xp vista - pewnie nie doczekasz się takiej która będzie odpowiednia


Pozdrawiam
 


Offline LD

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #72 : Sierpień 04, 2008, 22:30:09 »
a co z tą jakościa rozmów telefonicznych w porównaniu do wm5 ?


Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #73 : Sierpień 04, 2008, 23:12:25 »
pojecie jakosc rozmowy ??? jest o ok 25 % głośniejszy


Offline LD

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #74 : Sierpień 05, 2008, 08:35:16 »
pojecie jakosc rozmowy ??? jest o ok 25 % głośniejszy


pod pojęciem jakość rozmowy rozumiem wyrazistość, czystość dżwięku.
Pod wm5 bywa tak (mimo dwóch napraw polegających na wymianie płyty głównej i głośnika)
że rozmowa przypomina bełkot i ciężko zrozumieć co mówi mój rozmówca.
Dlatego pytam bo w czasie odtwarzania muzyki z mp3 jakość dźwięku jest bardzo dobra.
Myślę że dostatecznie jasno określiłem co miałem na myśli pod pojęciem "jakość rozmowy" :)


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #75 : Sierpień 05, 2008, 09:42:10 »
Przyznam, że też nie wiem o co chodzi z tą wyrazistością rozmów, biorąc pod uwagę fakt, że wróciłem do WM5 i wszystko mi śmiga ładnie, rozmowy są bardzo, ale to bardzo głośne i przyjemne w słuchaniu, przyznam że, jeden z głośniejszych telefonów jaki miałem, z dużą barwą dźwięków.
Może nie Ty powinieneś wymieniać płytę główną i głośnik, ale twoi korespondenci :) ...


Offline LD

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #76 : Sierpień 05, 2008, 11:17:37 »
Przyznam, że też nie wiem o co chodzi z tą wyrazistością rozmów, ...


Nie chodzi mi o głośność.
To może jeszcze raz. Jeżeli ktoś do Ciebie mówi, w w słuchawce słychać tylko bełkot i musisz domyslać się co mówi do Ciebie rozmówca
to chyba rozmowa nie jest wyrazista (zrozumiała). Może nie mam szczęścia i tylko mi się przytrafił taki feler.
Cały czas poównuję T830 z Nokią którą używałem wcześniej i nie było takich problemów.
Jak wrócę z urlopu spróbuję wgrać wm6 i porównam sam z wm5.





Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #77 : Sierpień 05, 2008, 21:29:26 »
Porównaj, porównaj bo ciekawi mnie fakt iż, ja na WM5 nie mam takich problemów...

Nie wgrywam WM6 bo jak już pisałem internet działał tylko do momentu wgrania SKYPE i potem przestał mi wybierać jakikolwiek program neta :)

Pozdrawiam .... i czekamy na efekty ....


Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #78 : Sierpień 06, 2008, 00:07:38 »
Wgrany skype
no i
skype 3beta jest teoretycznie tylko na wifi lecz przy logowaniu jeżeli nie jest polaczone przez wifi idzie przez gprs :)
co z kosztami takiego polaczenia jeszcze niewiem bo nie sprawdzałem dzwonienie przez skype tez nie jest darmowe oczym program informuje oczywiscie po angielsku :) po Polsku niechce gadac
w moich ustawieniach idzie ie bez problemu po wgraniu skype tez po gprs

programy net sorki ale nie rozumiem

pozdrawiam
proponuje sobie wgrac psb mobileshell 1.5 bardzo fajny polpit

Napisane: Sierpień 05, 2008, 23:40:15
Jestem po sprawdzeniu kosztow i na dzien dzisiejszy nie widze jakis anomali pogodowych
Napisane: Sierpień 06, 2008, 00:02:47
a tu screen :)
Napisane: Sierpień 06, 2008, 00:05:37
i to tyz


Offline exstasy

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #79 : Sierpień 06, 2008, 09:42:45 »
zainstalowałem wersję z linka od pawelpalec

Wcześniej miałem wersje 6.1 teraz jest 6 ale sprzęt dział lepiej - są ikonki w połączeniach nieodebranych oraz da radę bez problemu wyłączyć wifi.  i mms są :)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 10:04:03 wysłana przez exstasy »

Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #80 : Sierpień 06, 2008, 10:13:59 »
Hmm skoro twierdzisz Pawelpalec, że chodzi to sprawdzę chyba ten link co podałeś z ciekawości, po kilku tu opiniach jeszcze.
Programy do netu są różne, chodziło mi np. o MSN i cały zestaw, korzystam też z programów takich jak APRS/CE
Czy Resco Radio, po ich odpaleniu net przestawał mi działać...

Dzięki za informacje ...


Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #81 : Sierpień 06, 2008, 16:38:32 »
koszt polaczenia przez skype 0.200 euro / 1 min


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #82 : Sierpień 08, 2008, 13:42:47 »
Dzięki Pawelpalec, Wszystko u mnie chodzi na tej wersji.
Tyle tego jest, że nie sposób wpaść na "gówno" i się zniechęcić :) jak do tej chwili wszystko działa na wersji poleconej przez Ciebie..

Jedno mnie martwi, nie mam ikonki dzięki której w prosty sposób zmieniałem sobie sieć 3G na 2G ...
czy wiecie co zastępuje tą ikonkę w systemie ?


pozdrawiam ...

« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2008, 13:58:20 wysłana przez GOMO »

Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #83 : Sierpień 08, 2008, 15:08:51 »
jeden problem działa tylko klawiatura dotykowa wybierania numerów moze to i dobrze


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #84 : Sierpień 08, 2008, 15:28:06 »
Pawelpalec nie skumałem twojej wypowiedzi :) działa czy nie działa ta klawiatura :) ?


Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #85 : Sierpień 08, 2008, 17:15:14 »
brak kumka :)

działa tylko klawiatura dotykowa przy wybieraniu numerow
wybieranie z alfa numerycznej nie


Offline GOMO

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #86 : Sierpień 08, 2008, 18:14:24 »
Działa :)  :ok: tylko troszkę głupawo. Podczas wybierania numeru z klawiatury jakby domyślnie szuka numeru w książce telefonicznej.
Po zamknięciu phone i otworzeniu jeszcze raz wpisywany numer nam się pokaże :)

Głupawe ale i tak używam tej z wyświetlacza, szybciej i wygodniej chyba :)


Offline jurasa4

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
  • VIP Level: 50
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #87 : Sierpień 09, 2008, 07:47:01 »
Panowie, czyli warto instalowac? Jak zrozumiałem jest istotna poprawa w działaniu, ciekawi mnie sprawa pamięci. Czy pozostało bez zmian, czy nowy rom zabiera więcej ramu?


Offline MANIEK1970

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
  • Sprzęt: MIO MOOV 500 toshibaG810 WM6.1PLK. Nokia N95
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #88 : Sierpień 09, 2008, 11:08:48 »
witam jak tam z video rozmowami działają? albo co trzeba zrobić żeby działały na tom bete3?
Mianowicie na xda.developers piszom ale z angielskiego jestem cienki i nie wiem o co chodzi zbytnio



Offline pawelpalec

  • Newbie
  • Wiadomości: 35
Odp: WM 06 W T830 JUŻ JEST!!!
« Odpowiedź #89 : Sierpień 10, 2008, 11:57:05 »
1. wideo rozmowy dzialaja w tej samej sieci  a ja nie mam kogos zeby sprawdzic :)