PDAclub.pl

Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x => Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x) => Eten / Acer => Wątek zaczęty przez: zielony_I w Luty 27, 2008, 20:39:26

Tytuł: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: zielony_I w Luty 27, 2008, 20:39:26
Witam
W urządzeniu jednocześnie skonfigurowany internet przez gprs i włączone wi-fi (siec aktywna) - z którego połączenia będzie korzystał np internet explorer ?? Jak wymusić korzystanie z wi-fi na dany moment ??
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: makhi w Luty 27, 2008, 23:06:40
wifi ma priorytet wiec jesli tylko jest dostepne bedzie sie łaczyć
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: mangelob w Luty 28, 2008, 10:13:58
Jak chcesz mieć 100% pewności, to wyłącz moduł GSM na czas korzystania z WiFi  :proud:
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: oldzie w Luty 28, 2008, 10:17:05
ale jak następuje połączenie GPRS to widać to na górnym pasku, pojawia się znaczek G albo E obok wskaźnika poziomu sygnału.
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: mangelob w Luty 28, 2008, 15:11:27
Jak wyłączysz GSM, to się przecież nie połączy  :-?
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: ..k..l..m..n.. w Luty 28, 2008, 15:15:29
Jest to jakiś sposób, jednak rzeczywiście byłoby fajnie mieć jakiś plugin pokazujący z jakiego aktualnie rodzaju połączenia się korzysta, może nawet mógłby rozróżniać z którego konkretnie (z być może wielu zdefiniowanych) połączenia GPRS itp. Może jakiś zdolny i utalentowany programista mógłby coś takiego napisać? Kupuję w ciemno, byleby działało ;)
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: mangelob w Luty 28, 2008, 15:57:26
Ja i tak wolę wyłączyć GSM, bo jak na wifi jest słaby sygnał i połączenie się rwie, to Eten próbuje sie połączyć przez 3G.
Jak jestem za granicą, gdzie wifi jest za darmo, a net przez GSM na roamingu  jest :mad: drogi, to wolę mieć pewność :)
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: burz w Luty 28, 2008, 17:33:44
Mam non stop znaczek E obok wskaźnika poziomu sygnału.  Nie wydaje mi się, bym miał połączenie GPRS.
Co z tym zrobić, żeby zniknął?
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: bobas007 w Luty 28, 2008, 19:37:38
Znaczek "E" lub "G" obok siły sygnału jest oki. Znaczy tyle, że istnieje możliwość wykorzystania GPRS lub Edge do połączenia sieciowego. Dopiero mały znaczek "G" lub "E" wkomponowany w paski sygnału znaczy, że połączenie jest zestawione.
Dla tych, którzy mają strach przed kosztami związanymi z wykorzystaniem E lub G powstał mini programik do wygodnego zarządzania tymi połączeniami. Zwie się Modaco Nodata i był już lansowany na naszym forum. Proszę poszukać :)
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: burz w Luty 28, 2008, 19:53:26
OK, dzięki.
Tytuł: Odp: Z którego połączenie aktualnie korzystamy??
Wiadomość wysłana przez: ..k..l..m..n.. w Luty 29, 2008, 15:22:26
Faktyczni programik NoData spelnia pieknie swoje zadanie, uzywam go od wielu miesiecy.

Denerwuje mnie tylko w nim koniecznosc kazdorazowego potwierdzania, ze rzeczywscie chce sie wyjsc z programu oraz sygnal dzwiekowy po zdisablowaniu polaczenia i przy wychodzeniu z programu. Poza tym jest OK.