Autor Wątek: Simlock  (Przeczytany 6379 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pietia

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 140
  • Sprzęt: Galaxy Tab 2 10.1 + HTC 8X
Simlock
« : Maj 21, 2008, 09:27:52 »
Przymierzam sie do zakupu elfika i mam pytanie czy kożystał ktoś z tego:  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=328221 czy to działa w 100%?

« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2008, 09:46:11 wysłana przez pietia »
HX4700-> Toshiba G900-> Samsung i600-> SPV m650-> SGS->HTC 8X

PDAclub.pl

Simlock
« : Maj 21, 2008, 09:27:52 »
R E K L A M A:


Offline sonixpl

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • [ Cooking newbie ]
Odp: Simlock
« Odpowiedź #1 : Maj 22, 2008, 14:25:30 »
dziala,
ps. jak chcesz kupic to sie odezwij
mam jeszcze 2 sztuki

[ iPhone ]

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena & iPhone
Odp: Simlock
« Odpowiedź #2 : Czerwiec 02, 2008, 14:17:22 »
Działający Siml i CID unlocker jest tu : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99387.0


Offline smootny

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 156
    • Serwis GSM
  • Sprzęt: HTC Jade, Nokia N8, HTC Touch PRO 2
Odp: Simlock
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 01, 2008, 12:38:29 »
ten sam unlocker od artemisa sciagnie simlocka z Elf'a ??

|smootny|

Offline wkrleg

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 51
Odp: Simlock
« Odpowiedź #4 : Luty 15, 2009, 22:58:25 »
Panowie .Pomocy pliss !!!!
Kto bedzie miał chilke czasu pomoc mi odblokowac cid w elfie 0100
Robię to juz 2 tygodnie i dalej klapa. Dodam ze mam innego elfa i z nim poszlo mi super.
Chodzi o ten nowszy. Ma 2 miesiace - pochodzi z Angli
Ma chyba G3 - sprawdzalem to programem WST 4.2.2
Ale to tylko tyle co moglem zrobic . Pozatym nie chce mi sie pokazac na nim imeil ani nie moge go zmienic
Same niepowidzenia . Czytam to forum i dalej nic. Proszę o dobrą dusze co mi pomoze .

moze na priv
Nie odsyłajcie mnie do czytania forum - juz studiowałem je
Mam softy do niego

Napisane: Luty 11, 2009, 21:09:00
mój skype : wkrleg
Legnica

Napisane: Luty 11, 2009, 21:10:18
gg 366906
Napisane: Luty 11, 2009, 21:13:38
Zlitujcie sie nad biednym
Instaluje na zmiane WST 3.0 3 tez 4.2.2 dalej nic z moim cid-em
nie moge odczytac imeila na zaden sposob *06# nie dziala ani wejsc w bootloadera
WST nie zachowują sie tak samo
nie wiem ktora to wersja napisala mi ze to G3 device nic poza tym ,zadnych danych
WST 3.0.3 napisal mi przy cid unlock ze jest sukcesful i dalej nic


Offline re_

  • Redaktor
  • *****
  • Wiadomości: 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
  • VIP Level: 71
Odp: Simlock
« Odpowiedź #5 : Luty 16, 2009, 15:30:53 »
moze masz chinska wersje lub podrobke?


Offline wkrleg

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 51
Odp: Simlock
« Odpowiedź #6 : Luty 16, 2009, 21:48:58 »
A jak to sprawdze ?
Po zdjeciu bateri co prawda pisze made in china MJ
Ale teraz prawie na wszystkim tak pisze

P.S co prawda moj drugi elf w dotyku jest o wiele przyjemniejsz ale to elf 0300

a ten o ktorym mowa to elf 0100 i to taki zwykly plastik

A jesli jest chinczyk lub podroba to co wtedy ?

podpowiedzcie mi - plisss
System jakis chodzi ale lipny - chce miec taki sam jak w moim 0300 ONYX
Napisane: Luty 16, 2009, 21:37:48
Dodam jeszcze ze :
Activesynh chodzi , wifi tez BT tez
uruchamiajac sie pisze windows mobil ale w sowcie nie ma informacji o wersji oprogramowania ,zadnych informacji nie ma
i za nic nie moge ruszyc z wgranie ROMu
Napisane: Luty 16, 2009, 21:46:25
sorry sofcie

podobno byl kupiony w angli - ładne pudelko , komplet kabli , instrukja


Offline Gzubi

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 56
  • Hard Core still lives !
Odp: Simlock
« Odpowiedź #7 : Maj 04, 2009, 18:05:21 »
Działający Siml i CID unlocker jest tu : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99387.0




To tak za bardzo nie chce chodzić przynajmniej na moim Elfie.

Street racing is not a crime !? Well...it is but f**k it !!

Offline twistedszatan

  • Newbie
  • Wiadomości: 45
Odp: Simlock
« Odpowiedź #8 : Czerwiec 08, 2009, 23:02:54 »
A jak to sprawdze ?
Po zdjeciu bateri co prawda pisze made in china MJ
Ale teraz prawie na wszystkim tak pisze



Moj jest made in taiwan czyli orygunał bo HTC (High Tech komputer) to tajwanski producent
http://pl.wikipedia.org/wiki/High_Tech_Computer
masz podrobke :)


Offline kbbejo

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Simlock
« Odpowiedź #9 : Wrzesień 09, 2009, 22:19:55 »
Witam
Mam problem i nie wiem czy w dobrym miejscu pisze!
Zainstalowałem spolszczenie z tego watku ale po wciśnieciu strat nie wyświetlają mi sie żadne opcje oprócz dzisiaj i coldinit i nie wiem jak teraz dojść do opcji hard reset;/
co zrobić żeby wrócił dawny język !?!?!? ( miałem soft T-mobile język niemiecki)
jak coś gg 4867520


Offline sqymon

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: Simlock
« Odpowiedź #10 : Wrzesień 10, 2009, 13:37:49 »
naciśnij przycisk aparatu i nie puszczając wciśnij reset rysikiem, puśc przycisk aparatu gdy zobaczysz że akran sie włacza


Offline piotr.r.

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Simlock
« Odpowiedź #11 : Luty 19, 2010, 21:18:27 »
Hm, tak sobie przeglądam forum w poszukiwaniu tego jak można zdjąć "smoka" i do końca nie rozumiem (laik jestem), jak mam to zrobić. Jak dla mnie to trochę mało informacji dotyczących HTC Touch. Jak to wygląda z płatnym sposobem, czy jest to w pełni pewne? Proszę o informację, dokładny opis tego jak mógłbym zdjąć "smoka" samemu. Mój angielski nie jest najlepszy więc nie odsyłajcie mnie na strony w tym języku!


Offline black-dimon

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: Simlock
« Odpowiedź #12 : Sierpień 20, 2010, 21:15:34 »
jest coś nowego w temacie usuwania cid'a i smoka?
pilnie poszukuję pewnego i skutecznego sposobu.
czy stosować się do metody od artemisa w 11  krokach instrukcji napisanej przez tomme45i czy może metodą  rishi2504  z xda?

edit:
udało mi się zniego coś takiego wyssać:

HTC Touch device information - by dsixda
 
Touch version   : Elf
Device ID       : ELF010000
CID             : ORANG202
IPL             : 1.14.0002
SPL             : 1.14.0000
ROM Version     : 1.14.74.1
ExtROM Version  : None
Operator Version: 23.114.2.741
AKU Version     : 0.2.3
Page Pool       : 8 MB
RAM Size        : 64 MB
ROM Size        : 128 MB
Model No.       : ELF0301
Part Number     : 99HDM025-00
SIM Unlock Code : 44630581
 
MCC+MNC:
00101F  20801F     

czy SIM Unlock Code może pomóc w usunięciu smoka?

edit 2:
smok wywalony w 5 min  :O~

SIM Unlock Code działa po włożeniu karty i włączeniu pda; sam pyta czy odblokować. wcześniej była oranżada z francji a teraz plus  :D

dane wyciągnąłem za pomocą device_info

lub można za pomocą
http://www.4shared.com/get/tibwOmTj/Cert_SPCS.html;jsessionid=511461FC2A1FA6E4E09BB71120A57FBC.dc210
http://www.4shared.com/get/CbChxeTf/EnableRapi.html
te dwie aplikacje instalujemy na pda
http://www.4shared.com/get/ki2q45RD/Touch_Unlock.html
a tą wypakowujemy na na pulpit i odpalamy.
Po chwili powinien pokazać się kod odblokowujący - 8 cyfr, jeśli będzie 9 (tak jak u mnie) to i tak przepisujemy pierwsze 8.

POWODZENIA


JAK WYWALIĆ CIDA???  :E

« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 22:13:24 wysłana przez black-dimon »