Instalacja nowego theme-jak?

• 11 Odpowiedzi
  • 3979 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dash4

• 4
Instalacja nowego theme-jak?
« dnia: Luty 22, 2009, 23:47:21 »
Witam.
Jako że jest to mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość.
Przypuszczam że ten temat pewnie niejednokrotnie pojawiał się na forum, niestety ja przeglądając te forum od 2ch dni nie znalazłem niczego co pomogło by mi zainstalować jakiś nowy theme do mojego diamonda.
Jeśli jest jakaś instrukcja na tym forum dla nowicjusza (co gdzie jak) bardzo proszę o podanie linku do tego tematu. A jeśli takowej nie ma, prosił bym aby ktoś opisał tę czynność w miarę przystępnie dla newbie.

Gdyby to było potrzebne, to mam Diamonda z Orange- a jak wiadomo tf3d z tej sieci (nie wiem jak z innych) nie zachęca do używania, i dlatego chciałbym wgrać coś takiego jak w tym   http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2577774#post2577774   linku.
Ściągałem już plik cab instalowałem go, ale nic się nie zmieniało w tf3d. Ściągałem też plik *.theme ,wrzucałem do folderu windowsa ale to też nie przyniosło efektu.

Jeszcze raz proszę o pomoc i wyrozumiałość - nie każdy jest od razu alfą i omegą :)

Pozdrawiam i czekam na odp.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Instalacja nowego theme-jak?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2009, 23:50:09 »
Instrukcje, FAQ i linki przyklejone są na górze ka,żdego działu. Do theme jest tutaj:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111395.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline dash4

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2009, 00:05:08 »
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale już widziałem ten temat- czytałem też. Niestety tam nie ma opisu w jaki sposób zmienić theme w tf3d. Z tego co zrozumiałem to tam jest w jaki sposób edytować różne style- a może nie umiem czytać ze zrozumieniem;/

Być może błędnie zrozumiałem całą zasadę wgrywania nowych styl do tf3d. Czy aby utworzyć nowy styl, muszę sam edytować kolejne zakładki itp. wgrywać ikony itd. czy jest już wcześniej utworzony przez kogoś jakiś plik który instaluje się z poziomu diamonda tak jak zwykły exek na windowsie.??

Jeszcze raz proszę o jakiś faq, opis dzięki któemu zmienię theme w moim htc.

Naprawdę proszę o wyrozumiałość. Od wczoraj przeczytałem prawie połowę postów na tym forum dotyczących styli itp.

Pozdrawiam

*

Offline Boru

• 44
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2009, 07:30:30 »
W pierszej kolejności powinienes zaistalować program Diamnd TF3D Config do poprania tutaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=405749
Następnie zgraj plik *.theme do jakiegoś dowolnego folderu (najlepiej do Internal Storage).
Odpalasz program, przechodzisz do zakładki Appearance i w górnym lewym rogu tapnij na Path..
Podajesz ściezkę do pliku *.theme. Niżej wybiesz z listy interesujący Cie temat i tapnij na Apply
Po instalacji Diamond się zrestaruje i będziesz mial nowy temat

*

Offline dash4

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2009, 00:30:15 »
Próbowałem instalować ten programik, tylko że tu pojawia się problem. Program się instaluje dobrze, ale z odpaleniem są problemy. Wyskakuje mi błąd:

W Diamond TF3D Config.exe wystąpił nieoczekiwany błąd. Wybierz opcję Zakończ, a następnie ponownie uruchom ten program lub wybierz opcję Szczegóły, aby uzyskać więcej informacji.
I teraz cokolwiek nie zrobię to i tak wciąż pojawia się ten sam błąd j/w.

W temacie o tym programiku, napisane jest zeby nie instalować z 1,93 - a ja właśnie mam taki rom. Pewnie to jest tym spowodowane?

Czy jest jakiś inny sposób na zmienienie theme w moim Diamondzie??

Dziekuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam

*

Offline Boru

• 44
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2009, 07:27:31 »
Ja używam tego programu i jest ok. Może masz coś z ROMem. Jezeli chodzi o ROM 1.93 to chodzi o to żeby nie istalować tematów na tym ROMie bo nie bedzie się dało powrócic do orginału. Natomiast powiem Ci ze ja uzywalem kilku ROMow w wersji 1.93, instalowałem tematy i zawsze mogłem zrobić restore bez najmniejszych problemów.
Może odistaluj program i zainstaluj jeszcze raz: Start->Ustawienia->System->Usuń programy

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 24, 2009, 09:08:15 »
http://mobisapienz.com/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=82&task=viewcategory&catid=9

Theme w plikach cab. Dalej co trzeba robić chyba nie muszę pisać ?!

PZDR
CENZURA

Twój nick został zmieniony nie przypadkowo (tomaszkap)
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 12:05:04 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline dash4

• 4
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2009, 10:23:38 »
Boru instalowałem, odinstalowywałem, tak chyba ze 3-4 razy, ale nadal mi ten błąd wyskakuje ;/

Spokojny_Nick Jeśli chodzi o *.cab to ściągałem taki theme i też za wiele to nie zmieniło. Ostatnio ściągnąłem sobie Black_Carbon_V0.2_With_Dialer.cab  i zainstalowałem (z poziomu telefonu) ale nic mi się ni zmieniło, poza dialerem (klawiaturką do dzwonienia-przyciski maja inne tło-carbon) i w TF3D zminiło mi się tło zakładek-na carbon. Ale to tylko tyle. Więcej efektów brak.
No chyba że o czymś jeszcze zapomniałem?

Pozdrawiam

PS: Teraz ściągnąłem caba ze stronki podanej przez Spokojny_Nick i jakby cos zmieniło. Zakładki w TF3D się zmieniły. Teraz jeszcze gdybym się dowiedział jak utworzyć skróty na pupicie (np AutoMapa, iGO8, sms) jeśli się da
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 10:40:27 wysłana przez dash4 »

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 24, 2009, 17:24:31 »
Co do bledu to wyskakuje taki jak nie masz zainstalowanego frameworka 3.5, zainstaluj najpierw f3.5 a pozniej ten program i wtedy sprawdz... Moze pomoze :D
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 24, 2009, 21:28:30 »
Boru instalowałem, odinstalowywałem, tak chyba ze 3-4 razy, ale nadal mi ten błąd wyskakuje ;/

Spokojny_Nick Jeśli chodzi o *.cab to ściągałem taki theme i też za wiele to nie zmieniło. Ostatnio ściągnąłem sobie Black_Carbon_V0.2_With_Dialer.cab  i zainstalowałem (z poziomu telefonu) ale nic mi się ni zmieniło, poza dialerem (klawiaturką do dzwonienia-przyciski maja inne tło-carbon) i w TF3D zminiło mi się tło zakładek-na carbon. Ale to tylko tyle. Więcej efektów brak.
No chyba że o czymś jeszcze zapomniałem?

Pozdrawiam

PS: Teraz ściągnąłem caba ze stronki podanej przez Spokojny_Nick i jakby cos zmieniło. Zakładki w TF3D się zmieniły. Teraz jeszcze gdybym się dowiedział jak utworzyć skróty na pupicie (np AutoMapa, iGO8, sms) jeśli się da

Odsyłam do http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 25, 2009, 19:17:23 »
Może trochę poza głównym tematem ale mam pytania:
czy wgranie nowego tematu poprzez DiamondTF3DConfig powoduje nadpisanie plików manila (a może duplikatów bo jak będzie robione restore) ?
i dlaczego TF3D po wgraniu nowego tematu jest wolniejszy i często się przycina ?
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 25, 2009, 19:39:51 »
Nic się nie nadpisuje

Wygrywa się nowy theme, który zabiera ok 18 mb z pamięci.