Autor Wątek: Wszystko o EnergyROM  (Przeczytany 188094 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KaliZwnb

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1110 : Sierpień 25, 2011, 23:29:27 »
A na experience v10 miałeś wszystko ok? Jeśli tak to wgraj od razu energy po task29. Jeżeli nie to powiem Ci że ciekawa sprawa. Pzdr


Tak działa wszystko wyśmienicie   i właśnie  na nim teraz się bazuje  . Owszem wgrałem od razu energy i nie poszedł włącza się kalibracja ekranu zaraz po  informacji  ( urządzenie   jest konfigurowane  do pierwszego uruchomienia   coś w tym stylu  )  zaczyna się lądować wychodzi następna informacja dotknij ekranu w celu  jego konfiguracji i mogę sobie go konfigurować do  40 :D 


PDAclub.pl

Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1110 : Sierpień 25, 2011, 23:29:27 »
R E K L A M A:


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1111 : Sierpień 26, 2011, 16:50:12 »
dziwna sprawa. próbowałeś coś innego? kwbr, blackstonehenge? to samo?


Offline KaliZwnb

  • Newbie
  • Wiadomości: 7
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1112 : Sierpień 29, 2011, 09:06:49 »
Miałem wcześniej jakiś wgrany rom Bysia   wiec postanowiłem go zmienić i  próbowałem ich z 10 poszły tylko 2 :/


Offline Aguilera1228

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
energy problem!
« Odpowiedź #1113 : Listopad 27, 2011, 18:32:08 »
wszystko  ładnie  działa  ;/ przy  właczaniu  sie  ładuje  i  potem  naciskam  i  wyskakuje  ALIGN SCREEN  CO  ZROBIC  BY  TEGO  NEI  BYŁO?


Offline sudnia

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 126
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1114 : Listopad 28, 2011, 16:00:43 »
Miałem identyczne objawy na moim HD. Padnięta była warstwa dotykowa. Wymieniałem ją już dwa razy w ciągu trzech lat użytkowania. Większość serwisów wymienia całość z ekranem ale znalazłem firmę w Warszawie na Powstańców Śląskich która wymienia samą warstwę.


Offline smootny

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 156
    • Serwis GSM
  • Sprzęt: HTC Jade, Nokia N8, HTC Touch PRO 2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1115 : Styczeń 10, 2012, 14:10:59 »
Witam mógłby ktoś zadziałac reupload linków ( z najnowszą wesją) z pierwszego posta ??

z góry dzięx.

|smootny|

Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1116 : Styczeń 10, 2012, 17:59:41 »
Najnowszą wersję to kolego masz na xda
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562952


Offline belek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1117 : Marzec 11, 2012, 00:24:36 »
macie pomysł jak przekonfigurować zaimplementowanego launchera, żeby odpalał Androida z folderu ICS a nie z folderu Android?

Vulnerant Omnes, Ultima Necat

Offline piter-polak

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1118 : Marzec 11, 2012, 20:39:43 »
Witajcie. Mam mały problemik z Energy.BLACKSTONE.21916.Sense2.5.Cookie.2.0.Jul.04.
Mianowicie, ekran wyświetla się niepełen, jak by rozdzielczość ekranu była mniejsza.
Nie instalowałem nowszego radio ROM-u, zostawiłem ten, który był wgrany oryginalnie 1.13.25.24.
Czy to jest powód powyższego, powinienem wgrać mu radio 1.17.25.09?
Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam wszystkich.

« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2012, 08:26:00 wysłana przez piter-polak »

Offline belek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1119 : Marzec 12, 2012, 18:29:35 »
Cytuj
... if you own an asian or european HD2 then you NEED to flash a .50 radio.

I RECOMMEND FLASHING RADIO 2.07.50 or 2.12.50 !


ja mam 2.15.50.14

jaki masz HSPL? a może USPL?

na koniec wyczysc wszystko Task29 i wgraj jeszcze raz energyrom

Vulnerant Omnes, Ultima Necat

Offline piter-polak

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1120 : Marzec 12, 2012, 23:16:54 »
HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex.
Dziwna sprawa, bo system wyświetla się na ekranie jak by w rozdzielczości HD2, od góry OK, ale lewo, prawo i dół, brakuje około milimetra do końca matrycy ekranu. Pełny obraz, nic nie ucięte ale mniejszy.


Offline belek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1121 : Marzec 14, 2012, 09:48:31 »
1mm przerwy jest zawsze  :wink:

Vulnerant Omnes, Ultima Necat

Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1122 : Marzec 14, 2012, 09:57:04 »
Nigdy nie zwróciłem uwagi na tą przerwę szczerze mówiąc. Natomiast miałem te romy na hspl 1.56 Olinex i radio 1.17 i wszystko śmigało jak trzeba. Pzdr


Offline belek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1123 : Marzec 14, 2012, 10:48:09 »
u mnie na starym radiu była zwiecha... albo na starym romie i nowym radiu... juz sam nie wiem

co do przerwy to zobacz sobie w iPhonach jaka jest duża ;)

Vulnerant Omnes, Ultima Necat

Offline piter-polak

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1124 : Marzec 14, 2012, 11:22:55 »
No mam stare radio z Oryginału Orange i WM 6.1 (1.13.25.24).
Stary system wyświetlał się normalnie, bez żadnej przerwy, na całej matrycy.
Może to faktycznie wina starego radia. Ale, czy radio nie odpowiada tylko za GSM,GPS i WI-FI ?
Sam juz nie wiem. Nigdzie nie znalazłem informacji, o konieczności wgrania nowego radia, więc nie wgrywałem. Wcześniej miałem Artemisa i zostawiłem stare radio i nie miałem problemow z gotowanymi romami.
W przypadku Blackstona, efekt jak opisałem.
Pozdr


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1125 : Marzec 14, 2012, 12:25:14 »
Myślę, że najłatwiej będzie jak po prostu wgrasz nowsze radio i zobaczysz. Dwie minuty i po sprawie. Jak nie daje ci spokoju ten ekran to wgraj inny rom i zobaczysz chociażby stonehenge z xda. I wykluczysz winę romu. Pzdr


Offline piter-polak

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1126 : Marzec 15, 2012, 10:07:22 »
Wgranie radyjka, nic nie wniosło. Nadal to samo. Już wrzucałem trzy wersje romów, dwie Energy i romik Bysia eXperience v10_2.7. Może Orange coś wsadzilo do SPL 154, bo taki byl zanim zmieniłem na 156Olinex, ale czy ja jeden mam HTC Touch HD z Orange???
Nigdzie w necie nie ma takiego przypadku.
Zgłupieć idzie.
Pozdr


Offline belek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1127 : Marzec 15, 2012, 10:41:01 »
myślałem że to wątek o HD2...
zrób fotkę jak ten ekran wygląda...

Vulnerant Omnes, Ultima Necat

Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1128 : Marzec 15, 2012, 10:54:39 »
myślałem że to wątek o HD2...
zrób fotkę jak ten ekran wygląda...

Też tak mi się coś wydawało po tym jak napisałeś że masz radio 2.15 bo kiedyś takie miałem ale właśnie w Leo. Co do tego ekranu to nigdy się z tym nie spotkałem ale rzeczywiście mógłby kolega wrzucić screen. Pzdr


Offline rafi911

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1129 : Marzec 16, 2012, 09:58:59 »
Witam wszystkich  :)
Mógłby ktoś podesłać działający link z romem WM 6.5 manila 2.1 i górną belką.Szukam drugi dzień i nic  :(
Z góry dziękuje i sorry za zaśmiecanie forum.Pozdrawiam.


Offline piter-polak

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1130 : Marzec 16, 2012, 11:38:01 »
Fotki Ekranu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dbd0c14386db670.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/484da0744f5df2d0.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e907ac0cb970d906.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b266c1c092bc582.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70d26c01dcdd98a3.html

Wrzuciłem WM 6.1, fabryczny Orange. Na ekranie splash po HR widać dokładnie dodatkowo błąd przesuniętych  liter informacji instalatora.
Dobrze widać na jakiej powierzchni matrycy wyswietla się system.
Nie wykorzystuje całej powierzchni matrycy.Na tapecie Touch Flo, widać, że nie jest rozciągnięta na cały ekran, tylko kończy się 1.5 milimetra przed końcem matrycy, jak zresztą lewa strona i dól ekranu.
Kiedyś zaobserwowałem, jak na zakładkach manilki i nie tylko, robiły się czasem jak by jasne artrefakty (plamki), ale po wejściu naprzykład w eksploatora plików bądź SR, znikały. Zdażyło sie może z dwa razy.
Nie mam bladego pojęcia, o co mu biega. Zostało jeszcze tylko wgranie SPL 1.54 stock, bo taki był przed flashem WM 6.5, ale czy to coś zmieni.
Jak by mu brakowało sterowników karty grafiki, czy czegoś podobnego.
Ręce opadają, cierpliwość się kończy.
Nikt nie spotkał się z czymś podobnym?
Pozdr


Offline artix121

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 50
  • Sprzęt: Chwilowo brak
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1131 : Marzec 18, 2012, 13:18:25 »
Cześć. Nie wiem czy to co opisujesz to jest jakiś błąd/wada ponieważ u mnie jest identycznie, z tym że mi nigdy to nie przeszkadzało i nie pamiętam jak było na ROMie Stock.

Do zadawania pytań służy forum nie pw. :)

Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1132 : Marzec 18, 2012, 17:58:04 »
Prawdę mówiąc też mi się wydawało że tak miałem ale mogę się mylić bo już chwilę go nie mam. Pzdr


Offline piter-polak

  • Newbie
  • Wiadomości: 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1133 : Marzec 18, 2012, 22:07:34 »
Coś mi się wydaje, że może to być błąd po aktualizacji nowym romem, warstwy dolnej eprom z sterownikami urządzeń. Gdzieś na forum chyba, wyczytałem o problemach z nie działającymi wyświetlaczami po flashowaniu nowymi romami.
Jeśli to błąd programowy, w serwisie 40 zł, juz pytałem. Chyba zajadę i dam sprzęta do sprawdzenia.
A może się mylę.
Ale co tam. Ciekawość mnie zrzera. :proud:


Offline S84

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1134 : Czerwiec 27, 2012, 00:17:22 »
Witam, posiadam obecnie ten rom i dla mnie rewelacja.

Mam pytanie, jak włączyć ikonę poziomu głośności na górnej belce, nie mogę tego znaleźć, niestety klawisze volume odmówiły posłuszeństwa. Chyba, że jakiś program moglibyście polecić ostatnio używałem Volumex, ale średnio mi pasuje i czas próbny się skończył.


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1135 : Czerwiec 29, 2012, 21:59:09 »
A chcesz podgłosić rozmowę czy dźwięki systemowe? jak rozmowę i padły Ci przyciski to proponuję słuchawkę po blutku. jak dźwięki to chyba da się to ustawić z poziomu ustawień systemu. Pzdr


Offline S84

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1136 : Lipiec 01, 2012, 15:28:22 »
andrus75 - wszystkie dźwięki. Właśnie nie mogę znaleźć w ustawieniach systemu.

orientujecie się czy te słuchawki mają regulację niektórzy piszą, że tak inni nie: http://allegro.pl/sluchawki-htc-rc-e190-sensation-desire-i-inne-tm-i2449575506.html


Offline tntos

  • Newbie
  • Wiadomości: 13
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1137 : Lipiec 05, 2012, 19:50:11 »
Czy działają wam krótkie komendy typu
*111#
*101#
mi telefon wyświetla komunikat o złym numerze
natomiast długie komendy typu:
*XXX*XX*X#
dzialaja bez problemu