Autor Wątek: Wszystko o EnergyROM  (Przeczytany 188058 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RaadiYoo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1050 : Marzec 22, 2011, 13:34:14 »
Wiosna, Panowie (i Panie?) B)

wszystkim przybywa Energii!  :mrgreen:

http://hotfile.com/list/590417/ee688d8

na XDA wersja 21.March jest chwalona ... na pewno z nowinek jest wstawiony kolorowy ekranik "Action" ... (w 21916CHT2) ... poza tym - chodzi, jak zwykle bez problemów, klawisze głośności - O'K, pasek w TotComm - O'K,  :mrgreen:

« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 07:49:09 wysłana przez RaadiYoo »

PDAclub.pl

Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1050 : Marzec 22, 2011, 13:34:14 »
R E K L A M A:


Offline RaadiYoo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1051 : Marzec 30, 2011, 07:59:02 »
I znowu Nowości z 29.III:

http://hotfile.com/list/590417/ee688d8

oczywiście bez ChangeLogu, ale co tam ...  :mrgreen:


Offline KilleRDK

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • VIP Level: 1
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1052 : Kwiecień 07, 2011, 22:18:12 »
Mam wersję Reference z 29 marca. Działa dobrze, bateria trzyma długo, jednak zauważyłem, że ma czasami problem z włączeniem ekranu, gdy się go wygasi. Zawiesza mi się przy słuchaniu muzyki lub po ładowaniu. Słychać, że rom się uruchamia, wibruje na starcie, lecz ekran czarny. Po kilku minutach wraca wszystko do normy. Miał ktoś podobny problem?


Offline marm41

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1053 : Kwiecień 08, 2011, 19:12:11 »
W kilku poprzednich wersjach też miałem problem z zawieszaniem telefonu podczas ładowania.

Jest na to jakiś fix? do tej pory nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo, robiłem reset i tyle, jednak jak trzeba zadzwonić szybko po karetkę to reset HDka trwa wieki....


Offline KilleRDK

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • VIP Level: 1
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1054 : Kwiecień 08, 2011, 19:56:49 »
Coraz częściej telefon przestaje reagować na włącznik. Ekran wyłącza się i już nie chce się włączyć. Z ładowaniem można sobie poradzić, ale ten problem z czarnym ekranem pojawia się też na innych romach. Pewnie to będzie wina sprzętowa.


Offline Szymekk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 170
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1055 : Kwiecień 09, 2011, 07:30:30 »
idzie nowe !


djdanio

  • Gość
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1056 : Kwiecień 09, 2011, 10:18:06 »
Witam! Mam. Pytanie jestem jeszcze zielony z tych spraw ale czy Energy rom na touch hd zrzera mniej baterii niz pozostale i wogole ktory rom jest najlepszy pod wzgledem wydajnosci tel?? pozdrawiam


Offline bartolinio

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1057 : Kwiecień 09, 2011, 10:34:00 »
pod względem wydajności telefonu najlepszy ROM to ROM Stock'owy i nic go nie pobije...

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

djdanio

  • Gość
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1058 : Kwiecień 09, 2011, 10:35:18 »
a z energy romow ?? ome sa bardziej ciekawsze?? tu koledzy wyzej jakies chwala...


Offline bartolinio

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1059 : Kwiecień 09, 2011, 10:50:42 »
bo to są najlepsze ROMy na touchHD :) ale musisz się nastawić że nie będą demonami szybkości bo mają najnowsze wersje oprogramowania (systemu) wyciągnięte z urządzeń klasy HD2 (czyli znacznie wydajniejszych)

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

Offline marm41

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1060 : Kwiecień 09, 2011, 11:43:38 »
....Z ładowaniem można sobie poradzić.....


Jak?


djdanio

  • Gość
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1061 : Kwiecień 09, 2011, 12:51:08 »
to jaki mam wgrac rom na touch hd zeby smigal i spelnial normy touch hd? Moze starsza wersje energy rom... Moze jakas wersje polecicie:)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2011, 12:52:45 wysłana przez djdanio »

Offline RaadiYoo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1062 : Kwiecień 10, 2011, 14:12:55 »
no to mamy ChangeLog do ostatnich Wypieków z 8. kwietnia:

April 8th, 2011

Dialer and BT stack tweaks
Sense tweaks
Some fat trimmed
CityID app removed
Changes to startup routine
Etc...


w sumie i tak trzeba sprawdzić na "żywym czarnym ciałku HD"

i dla porządku:
http://hotfile.com/list/590417/ee688d8


Offline KilleRDK

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
  • VIP Level: 1
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1063 : Kwiecień 10, 2011, 21:53:09 »
....Z ładowaniem można sobie poradzić.....


Jak?


Chodziło mi o to, że ładowanie to nie jest tak duży problem, bo zawsze można reset zrobić. Choć i tak ekran nie wstaje... Ekran wyłącza mi się co jakiś czas. Przestaje odpowiadać i po kilku minutach leżenia nagle znów "żyje"... Nie wiem od czego to jest. Kilka dni temu jeszcze wszystko było ok.


Offline RaadiYoo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1064 : Kwiecień 16, 2011, 07:50:45 »
Nowości - z Tweetera wynika, że NRGZ coś pokombinował z PagePoolem - i sam jest ciekaw, co z tego wynikło!  :mrgreen:

http://hotfile.com/list/590417/ee688d8

ps. nie wiem, jak inne, ale 21916 CHT2 ma PagePool 6MB (poprzednio było 18MB) - trzeba wgrzać i sprawdzić ... :mysli:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2011, 08:39:41 wysłana przez RaadiYoo »

Offline Szymekk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 170
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1065 : Kwiecień 16, 2011, 17:52:19 »
wydaje się być "OK"
ale żadnej rewelacji/rewolucji ...

myliłem się !
działa bardzo fajnie dlatego gorąco polecam :)

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 07:09:06 wysłana przez Szymekk »

Offline zetiks

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1066 : Kwiecień 17, 2011, 16:47:23 »
Mam małe pytanko, szukałem rozwiązania ale niestety nie mogę znaleźć odpowiedzi, jeżeli było już poruszane to sorry :worried:
Otóż często "przestawia mi się godzina w sense, na najnowszym i poprzednim energy, w wersji ze "zwykłym" sense 2.5. Jest to trochę kłopotliwe bo np. całkowicie przestawia kolejność tych "dymków" w smsach  :sad: robiłem hard reset i zainstalowałem nowsze energy i nic nie pomogło.
Ciężko powiedzieć kiedy się to zdarza... gdy np. bateria spadnie poniżej 10% to jest to pewne jak w banku, że godzina się przestawi ( zacznie się spóźniać) ale bardzo często jest tak przy wysokim stanie baterii...


Offline Myomi

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 526
  • Sprzęt: I9505
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1067 : Kwiecień 17, 2011, 17:34:05 »
Settings -> Personal -> Phone -> Time Zones
Odchacz tam Automatic change time zone and clock i godzina nie będzie się przestawiać.


Offline HHHHHH

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1068 : Kwiecień 18, 2011, 15:44:43 »
Sprawdzilem wiekszosc. Energy.BLACKSTONE.29017.Sense2.5.Cookie.2.0.sencity.Apr.15.7z jako jedyny pasowal mi "wizualnie" wersja 29017 bo wizualnie jest lepsza od 21916 no i aktualniejsza. Ten "build" jest stabilny duzo opcji do konfiguracji calego wygladu (jesli chce ktos powylaczac niepotrzbne skroty itd zeby nie bylo nasrane). Co do dzialania to w porownaniu z ROMem producenta plunnosc menu przy 528MHz (standardowa predkosc procesora) tak.. 6/10 przy podkreconym do 710MHz prawie idealnie 9/10. Bateria 2,5 dnia tylko dzwoniac. 1-1,5 dnia bawiac sie 3G dzwoniac itp. (bateria 1300).  Na podkreconym wcale sie nie grzeje, nie zauwazylem tez jakis problemow typu zawieszanie sie czy tez restarty telefonu.


Offline RaadiYoo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1069 : Kwiecień 19, 2011, 12:39:18 »
i już Nowości z 18.kwietnia:

http://hotfile.com/list/590417/ee688d8

zauważalna zmiana, to tym razem więcej PagePool (24MB) - kto ciekaw, niech próbuje :mrgreen:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2011, 14:01:33 wysłana przez RaadiYoo »

Offline Szymekk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 170
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1070 : Kwiecień 19, 2011, 13:55:38 »
jestem zadowolony z wersji z 15-04 więc tym razem odpuszczę sobie
problem jedyny jaki znalazłem to szybko wyczerpująca się pamięć ... jest jej jakby mało :)


Offline Bonzoy

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1071 : Kwiecień 19, 2011, 14:14:49 »
Koledzy jak przestawic wpisy w rejestrze , żeby energy przekręcał się w prawo o 90 stopni a nie jak jest teraz w lewo o 90 stopni. Proszę o pomoc


Offline bartolinio

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1072 : Kwiecień 19, 2011, 14:19:43 »
jak dobrze pamiętam to taka opcja była w HDTweak albo w Advanced Configuration Tool

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

Offline Bonzoy

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1073 : Kwiecień 19, 2011, 14:37:12 »
tak to wiem, ale ja potrzebuję obracac o 90 stopni w prawo, czynię to zieloną słuchawka ale ta cegiełka obraca w lewo o 90 stopni. Powyższe programy nie chcą mi zmienić obrotu, dlatego pytam gdzie w rejestrze znajdę wpis od obracania?


Offline RaadiYoo

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1074 : Kwiecień 24, 2011, 09:20:27 »
http://hotfile.com/list/590417/ee688d8

Apr.23 - miejmy nadzieję, że to nie jest Wielkanocne Jajo:grin::P

a zaś ChangeLog z HD2:

April 23rd, 2011


Fresh 29019 build, thanks to DFT
Codecs updated for HQ playback in youtube as well as AVC (h.264) encoded video playback on the rhodium(s) and the topaz
YouTube HQ with sound works
High quality h.264 video plays smoothly on older devices
Album art updating issue hopefully fixed
Pagepools updated
Dialer issues fixed for Imagio


Połączone: [time]Kwiecień 27, 2011, 08:21:54[/time]
Zaskakująca Nowośc polega na tym, że tym razem ChangeLog:

April 26th, 2011
Fresh 29020 build, thanks to DFT
Volume control changed for Rhodium(s), Topaz and Imagio to older, more compatible style (bars on the left side of the screen)
GTX slider graphics improvements thanks to eac
"Update album art in sense" bug finally killed forever
uTask by ultrashot cooked in to replace Ameba (will give this a trial run, let me know how it behaves in the ROM for you)
More tweaking to video codecs
Fixed Imagio video codec and youtube issues

wyprzedził UpLoad:mrgreen:
http://hotfile.com/list/590417/ee688d8

ale trwamy w Nadziei, że to się zmieni!  :E

godz. 12.35 - powoli zaczynają się pojawiać!  :O~


« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2011, 12:36:11 wysłana przez RaadiYoo »

Offline Bonzoy

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1075 : Kwiecień 29, 2011, 08:23:45 »
jak dobrze pamiętam to taka opcja była w HDTweak albo w Advanced Configuration Tool


Próbowałem różnych ustawień w tym programie, lecz wygląda to tak jakby nie miało to wpływu na wpisy w rejestrze. Mimo wielokrotnych prób zmiany rotacji o różne kąty Enrgy i tak obraca się o 270 st w prawo a ja potrzebuję o 90 st w prawo ze względu na programy nawigacyjne oraz uaytuowanie fona w samochodzie po lewej stronie kierownicy.
Proszę kolegów o pomoc w tej materii najlepiej wpisami w rejestrach bez dodatkowych obracaczy ekranu (typu Gyrator i inne)


Offline gonzolex

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1076 : Kwiecień 30, 2011, 09:44:12 »
Da się w tych ROM'ach ustawić polski język (spolszczenie ROM'u)?


Offline lokr

  • Newbie
  • Wiadomości: 23
  • Sprzęt: HTC Diamond, Motorola Atrix
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1077 : Kwiecień 30, 2011, 10:51:12 »
Moze ten watek z przyklejonych ---> [WM6.5][WM6.5.x][Spolszczenie] BlackSTONEhenge, EnergyROM i nie tylko! http://pdaclub.pl/forum/blackstone/(spolszczenie)-blackstonehenge-5-0/


Offline Szymekk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 170
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1078 : Maj 02, 2011, 12:09:38 »
jest już wersja datowana na 29-04-2011
http://hotfile.com/list/590417/ee688d8


Offline gonzolex

  • Newbie
  • Wiadomości: 39
Odp: Wszystko o EnergyROM
« Odpowiedź #1079 : Maj 03, 2011, 18:56:46 »
Na ROMie z 27 kwietnia nie działają mi przyciski przyciszania i rozglasniania dzwonka na eranie podstawowy. jest na to jakis Fix?


btw.
jakie są zmiany (nowości) w romie z 29.04 wie już ktoś :) ?