Autor Wątek: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !  (Przeczytany 54757 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michnior

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: HTC HD
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #120 : Październik 01, 2010, 17:28:01 »
Bateria trzyma tak jak normalnie ( różnica jest taka że się grzeje bardziej ) Na oryginalnym WM 6.1 od HTC śmigało pięknie niestety gdy zainstalowałem WM 6.5 co chwile crashe były... :(


PDAclub.pl

Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #120 : Październik 01, 2010, 17:28:01 »
R E K L A M A:


Offline Piotr N.

  • Newbie
  • Wiadomości: 41
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #121 : Październik 22, 2010, 10:00:11 »
Dzięki wielkie za odkrycie ! U mnie działa wszystko super na 38 czyli 729MHz.
Czy można coś pobawić się ScreenOffPerformanceLevel i czy to dopalanie grafiki ?

Bawił się ktoś ?

PS. System u mnie działał spoko nawet na 40, łącznie z programami różnymi, ale po wygaszeniu phona S2U2 się blokował i reset z czerwonego musiałem odpalać.

Mykam obecnie na Hypnotiq 1.7 bodajrze i Mobile Shell 3.5 jako główna nakładka (TF3D wyłączone ale zainstalowane).


Offline PiotrDyrcz

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 153
  • Sprzęt: HTC Diamond,SE X1,HTC HD,HTC HD2, HTC EVO 3D
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #122 : Styczeń 04, 2011, 13:06:15 »
ScreenOffPerformanceLevel -> to jest częstotliwość procesora w stanie StandBy, lub jak inaczej, wygaszenia.
Ja swojego przestawiłem na 300MHz i bateryjka diametrialnie przedłużyła żywot mojego HD-ka,
Oczywiście w momencie włączenia ekranu przełancza się na podkręconą przez ciebie wartość.

pozdrawiam


Offline Szymekk

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 170
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #123 : Styczeń 04, 2011, 20:53:13 »
Cytat: PiotrDyrcz
Ja swojego przestawiłem na 300MHz i bateryjka diametrialnie przedłużyła żywot mojego HD-ka

Obawiam się, że wielka jest siła autosugestii ...
Już wcześniej były programy, które obniżały spoczynkową częstotliwość taktowania
ale nie przełożyło się to na żywotność baterii więc czemu tym razem ma być inaczej ?


Offline PiotrDyrcz

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 153
  • Sprzęt: HTC Diamond,SE X1,HTC HD,HTC HD2, HTC EVO 3D
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #124 : Styczeń 05, 2011, 14:56:00 »
Może tak, może nie.
W moim HD (rom Energy z 20.grudnia.2010, sanse 2.5 + CHT 2) bateria naprawde spoko trzyma,
podkręcenie 576(tylko)

na żywotność bateri wiele czynników wplywa (GSM), więc podałem także ROM
I nikogo w balona nie mam ochoty robić, bo i po co?


Offline ZibiStef

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #125 : Luty 02, 2011, 14:43:53 »
Jaką wartość ScreenOffPerformanceLevel ustawiłeś aby uzyskać 300.

Pozdrawiam


Offline lynx6

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #126 : Luty 15, 2011, 19:03:20 »
WiMoSpeed v.1.05 jest lepszym i prostszym programem do podkręcania procka .


Offline andrus75

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 729
  • Sprzęt: Moto X Style
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #127 : Luty 15, 2011, 20:58:50 »
I co przyspieszył bo ja nie zauważyłem różnicy. Starałem się wychwycić różnice ale jakoś nie widzę. Wróciłem do topix-a bo tu akurat jest szybko zauważalnie bez tej aplikacji.


Offline lynx6

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #128 : Luty 18, 2011, 11:19:47 »
zegar ustawiony na 528 coreplayer benchmark wynik 81% (100% to 25 klatek/s)
zegar ustawiony na 672 coreplayer benchmark wynik 102% (100% to 25 klatek/s)


Offline Cziterek

  • Newbie
  • Wiadomości: 9
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Przyspiesz swojego HTC Touch HD !
« Odpowiedź #129 : Maj 18, 2011, 11:56:23 »
Po zainstalowaniu GfxBoost w wersji 1.2 faktycznie widać różnicę. Chwilkę przed instalacją jeździłem po zakładkach, żeby zobaczyć jak płynnie działają i zauważyłem, że czasami się lekko przycinają.. Po instalacji wszystko chodziło bardzo płynnie.
Polecam ! :)

Sprzęt: Motorola Milestone
ROM: Telus Lite v5.2