Inna klawiatura

• 18 Odpowiedzi
  • 5251 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nijoo

• 286
Inna klawiatura
« dnia: Grudzień 28, 2008, 20:10:51 »
Mam pytanie czy jest gdzieś do ściągniecia i zainstalowania inna klawiatura qwerty(pełna) standardowa w HD. W której nie było by strzałek (up/down left/right) lub były by mniejsze tak zeby na ekranie zajmowało to mniej miejsca. Tak naprawde to trzeba mi tylko samą klawiature z literami i spacją i przełanczania na numeryczna ale bez strzałek do przesuwania up/down left/right. Jest taka gdzieś.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: Inna klawiatura
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:23:21 »
Moze ta??

SpbKeyboard
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2008, 21:41:10 »
z wielu stron słychać, że SPB keyboard jest bezkonkurencyjna. Ja nie próbowałem wielu innych, bo po zainstalowaniu SPB juz nie odczuwam potrzeby szukać dalej. Po prostu spełnia wszystkie potrzeby

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2008, 07:23:43 »
 SPB keyboard jest faktycznie dobra ale jeden oinus jak dla mnie o 1 rząd klawiszy (numeryczne za dużo i przysłąnia mi pole do pisania jak mam tel w posiomie w pionie jest ok ale szukam takiej gdzie bedą tylko max 3 rzedy w pionie telefonu i w poziomie telefonu coś jak standardowa pełna qwerty bez strzałek up/down left/right.

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2008, 07:29:59 »
Wypróbuj PCM Keyboard + skiny od iPhona.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349647

Możesz też spróbować skinów i leyout'u od tomme45. Ja używam i jestem bardzo zadowolony.
Leyout - tomme45i
Skin - tomme45i_ver.2
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 08:01:39 wysłana przez galeocerdo »

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2008, 08:19:18 »
Dokładnie - PCM Keyboard jest z tym skinem o układem Tommy'ego super - używam jąna omni i na HTC Touch. Jak dla mnie najbardziej intuicyjna - i co równie ważne - darmowa :)

*

Offline hashx

• 38
  • Sprzęt: HTC TouchHD
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2009, 17:57:52 »
czy ktos moze uzywa klawiatury interwrite? Po spolszczeniu systemu zaciekawiala mnie nowa klawiaturka, i caloekranowa okazala sie calkiem przyjemna z tym ze mam problem z przelaczaniem.. klawiaturka ktora sie standardowo wlacza jest strasznie mala (bez rysika sie nie obejdzie) nawet przelaczenie czcionki na 14 nie duzo pomaga(da rade juz za pomoca palca ale dalej jest uciazliwe) .. jakies pomysly?

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2009, 18:53:04 »
czy ktos moze uzywa klawiatury interwrite? Po spolszczeniu systemu zaciekawiala mnie nowa klawiaturka, i caloekranowa okazala sie calkiem przyjemna z tym ze mam problem z przelaczaniem.. klawiaturka ktora sie standardowo wlacza jest strasznie mala (bez rysika sie nie obejdzie) nawet przelaczenie czcionki na 14 nie duzo pomaga(da rade juz za pomoca palca ale dalej jest uciazliwe) .. jakies pomysly?

Ja chwilowo używam z przymusu. Po zainstalowaniu pl od razu ta klawa mi sie wczepiła i zaczeły dziać się jakieś cuda... Ze standardowej klawy od htc zniknęły mi litery, zostały same cyfry i nie mogę sobie z tym poradzić. Druga sprawa to jakieś dźwięki mam przed/podczas przyjścia smsa i rozmowy. Nie wiem czy te problemy są związane z interwrite, ale wydaje mi się, że tak bo później prawie nic nie instalowałem.
Co do tej klawiatury to badziewiasta strasznie, czcionka na 14 ustawiona tak jak u kolegi wyżej i paluchem nie idzie obsługiwać bo to takie małe.

*

Offline hashx

• 38
  • Sprzęt: HTC TouchHD
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2009, 19:57:46 »
no wlasnie o to mi chodzi.. Proponuje przelaczyc na klawiature caloekranowa.. W moim uznaniu jest to jedna z lepszych klawiatur tego typu, spokojnie mozna pisac dwoma kciukami :)) problem w tym ze drazniace jest samo przejscie gdyz konieczne jest wyjmowanie rysika..:/

napisze jeszcze tylko ze na sofcie panoshy BP 1.2 po spolszczeniu nic takiego sie nie dzieje:P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2009, 20:00:38 wysłana przez hashx »

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2009, 10:43:36 »
To nie kwestia spolszczenia, to kwestia HD Tweak, odznaczcie sobie słownik T9 w HD tweak i wszystko wróci do normy  :smile:

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 08, 2009, 15:48:38 »
Troche z innej beczki.....   czy da sie w jakikolwiek sposob ustawic klawiature aby po kazdym soft resecie nie trzeba bylo jej ustawiac od nowa w opcjach ??? U mnie po kazdym resecie laduje sie standartowa :(

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2009, 17:54:34 »
Musisz sobie zainstalować programik SIPChange.

*

Nutt

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 10, 2009, 10:22:15 »
niestety SIPChange nie działa.. po restarcie InterWrite ładuje swoja klawiaturę.

A jednak działa. Tylko ze wersja 1.1 i z 99 sekundowym (maksymalnym) opóźnieniem ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 11:42:27 wysłana przez Nutt »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 18, 2009, 22:30:30 »
Polecam wypróbowanie na HD skórki '6keys5rows' do Finger Keyboard 2.1 - niestandardowy, ale nadal pełny układ klawiszy, przyjazny do obsługi palcami.

Przy założeniu, że FingerKeyboard jest już zainstalowany w urządzeniu (program można pobrać np. stąd), instrukcja instalacji wygląda następująco (może wyglądać na nieco skomplikowaną, ale to tylko pierwsze wrażenie, które zachęcam pokonać ;)  niestety z braku czasu nie udało mi się zgłębić jak zrobić z tego caba):

* Wypakować zawartość załączonego archiwum Instalacja_6keys5rows.zip
    * Skopiować folder 6keys5rows do \Program Files\FingerKeyb\Skins w PDA
    * Skopiować zawartość folderu 1. Po_prostu_skopiowac do \Program Files\FingerKeyb\Skins w PDA
    * Zrobic opcjonalnie backup pliku \Program Files\FingerKeyb\Skins\skin-01-smiles.txt a następnie skopiować zawartość folderu 2. Przed_skopiowaniem_zrob_backup_obecnego_pliku_na_PDA do \Program Files\FingerKeyb\Skins w PDA
    * Opcjonalnie - jeśli nie ma takich plików w folderze \Program Files\FingerKeyb\Skins - skopiować zawartość folderu 3. Pliki_opcjonalne_jesli_nie_masz_ich_w_urzadzeniu do \Program Files\FingerKeyb\Skins w PDA
    * Wejść do ustawień FingerKeyboard (np. Menu Start -> Settings -> Input -> Options
    * W pierwszej zakładce (Main) wybrać ColorTheme = 6keys5rows a w okienku poniżej pozostawić zaznaczone wyłącznie pozycje: klmn oraz digitsklmn
    * Zaakceptować zmiany przyciskiem Apply i gotowe

Klawiatura działa w trybie portrait i landscape.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline chcezary

• 5
  • Sprzęt: htc touch hd
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 06, 2009, 22:13:07 »
Nie wiem jak zrobic zeby klawiatura obracala sie z telefonem moze ktos popdpowie prosze.

Juz dotarlem do tej info!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 23:05:15 wysłana przez chcezary »
logo-project.pl

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:28:37 »

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 15, 2009, 00:34:05 »
instalowałem tą klawiaturę i muszę powiedzieć że działa na HDku. Ciekawa jest :D
Tylko szkoda że nie ma słownika polskiego. Tylko angielski :(

« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 15, 2009, 11:01:39 »
polski slownik pewnie pojawi sie niebawem puki co jest angielski i hiszpanski z tego co znalazlem

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 19, 2009, 20:02:38 »
Niestety prawdopodobnie nie będzie słownika PL w klawiaturze Swype, co gorsza, ta super klawiatura nie będzie dostępna dla wszystkich. Niestety użytkownik który wyciągną tę klawiaturę z amerykańskiej Omni II otrzymał wiadomość by usunąć plik z Swype ze strony z winy naruszonych praw autorskich.

Szkoda :/
Tak czekałem na wersje PL :(