Autor Wątek: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone  (Przeczytany 30392 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline teti77

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 266
  • Sprzęt: Sensation
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #60 : Październik 26, 2010, 20:06:09 »
Może spróbuj z inna kartą, kosztują praktycznie grosze.


PDAclub.pl

Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #60 : Październik 26, 2010, 20:06:09 »
R E K L A M A:


Offline kewinkrk14

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
  • Sprzęt: blackstone
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #61 : Listopad 11, 2010, 13:12:44 »
Cześć. Mam problem. Wgrałem to, odpaliło wszystko śmiga fajnie ok . tylko jest brak jednej funkcji bez której nie mogę funkcjonować :( mianowicie słuchawki nie działają ;/ Macie na to jakiś sposób ?

EDIT@:
Jeszcze tak :
1.Czy bateria wytrzymuje tyle samo ? (Z tego co pamiętam można zlewać ten wskaźnik) ?
2.Jak ustawić zegar ?

EDIT2@:
1.Już wiem że bateria szybciej schodzi ... ale mniejsza
2.Już rozwiązałem problem. Dla tych co mają taki sam :Programs->Settings->Date&Time
Pozostaje mi tylko problem wejścia na słuchawki ... czekam na propozycje .. (P.S. sposób z XDA nie działa na zasadzie dopisania w startup ponieważ wyskakuje błąd że taka komenda nie jest poprawna)

EDIT3@:
Doszedł jeszcze jeden mankament ;/ szumienie głośnika bez przerwy nawet jak dźwięk jest wyłączony, ma ktoś na to sposób ?

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2010, 22:25:16 wysłana przez kewinkrk14 »
HTC BLACKSTONE T2828 Cloudy 0.7 HSPL 1.56
Cuuudo ^^

Offline t0m3k6

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 70
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 3
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #62 : Listopad 11, 2010, 22:12:42 »
Udało sie zainstalować donuta tylko musiałem pokombinować z komendami w startup.txt na mojej karcie nie orginalnej 8gb poszło już bez problemu niestety widzę że nie działa aparat i kilka funkcji


Offline ziko1tczew

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #63 : Grudzień 07, 2010, 17:26:49 »
jest jakis sposob zeby dalo sie z karty pamieci odpaic muzyke bo mi wogole jak jestemna androidzie nie widzi karty mimo ze na niem mam przeciez androida. Android 2.2 (FroYo) On HTC [03 Sep 2010] (V1.6)  na tej wersji nie mam karty a teraz zobacze XDAndroid_2.1__rel_2.5a_ ale jak ktos wie jak przy tej 2.2 froyo to prosze o pomoc.


Offline kewinkrk14

  • Newbie
  • Wiadomości: 36
  • Sprzęt: blackstone
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #64 : Grudzień 13, 2010, 19:00:22 »
Mi normalnie śmigała muzyka ... tylko nie złączy słuchawkowe ale motorola s305 dała rade :D
Próbuj innych wersji ... innych kart pamięci ... przecież kosztują grosze.
Pzdr

HTC BLACKSTONE T2828 Cloudy 0.7 HSPL 1.56
Cuuudo ^^

Offline Q-rek

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #65 : Grudzień 18, 2010, 00:35:12 »
Będzie dało się aparat uruchomić?


Offline dunker

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 93
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #66 : Grudzień 18, 2010, 07:54:35 »
Będzie dało się aparat uruchomić?



http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=732362  obserwuj temat ,może będziesz pierwszy z nas który sie dowie :)

Zabrania się: w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie)
BS_Cloudy _2.4 WWE  Radio_1.17.25.09
Test-  Android 2.2 (FroYo)

Offline Q-rek

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #67 : Grudzień 19, 2010, 21:35:57 »
Mam dwa pytania:
1. działają wam słuchawki?
2. Co zrobić jak po którymś tam restarcie przestało działać i w kółko wyświetla się ta animacja z napisem XDANDROID?


Offline teti77

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 266
  • Sprzęt: Sensation
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #68 : Styczeń 23, 2011, 12:10:18 »
Są pierwsze testy kamerki dla Blackstone'a. Oby jak najszybciej coś z tego wyszło :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=883966


Offline kaczor13134

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 57
  • " Nieważne skąd pochodzisz , ważne dokąd zmierzasz
    • FM Group - Biznes dla Ludzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #69 : Luty 20, 2011, 22:18:23 »
Dziś zacząłem testować wersje 1.6 i działa bardzo dobrze. Na początku standardowe zwolnienie ale położyłem kamyczka na chwilę żeby spokojnie przemielił wszystko i zacząłem od konfiguracji. GPRS działa , Wifi bez problemu, market i programy poszły bez problemu. Bluetooth włączył się ale nie sprawdzałem przesyłania plików , komputer go wykrył.

Sprawdzałem system na paru kartach pamięci i wnioski:

8GB SDHC - nie odapala , co chwile jakieś błędy, po 6 próbach zrezygnowałem
4GB SDHC - nie odpalał , po 6 próbach nagle przeszło bez zmian tylko SR
1GB - od początku bez problemów , szybko i przyjemnie

Osobiście byłbym zadowolony gdyby udało się przeportować Blackstone na androida , ponieważ parametry ma dobre , ekran super wielkościowo ale WM nie zawsze spełnia wszystkiego co jest np w andoidzie i na odwrót lecz dla mnie andorid na kamyczku to byłby złoty środek , do tego pojemnociówkę by sie umieściło i mamy super telefon ;p

Historia : Wizard->Hermes->Kaiser ->iPhone 3Gs->Touch Diamond->Samsung i5700 -> iPhone 3G -> Nokia N97 Mini -> HTC Touch HD -> iPhone 3G 16GB -> HTC Dream (G1) & BlackBerry 9000c -> HTC Touch HD & Nokia N97-> KAISER i jakiś dualim

Offline bartolinio

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #70 : Luty 21, 2011, 12:54:40 »
...do tego pojemnociówkę by sie umieściło i mamy super telefon ;p


niemożliwe czyli... marzycie kolego ;)

Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

Offline kaczor13134

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 57
  • " Nieważne skąd pochodzisz , ważne dokąd zmierzasz
    • FM Group - Biznes dla Ludzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #71 : Luty 21, 2011, 13:01:59 »
Pomarzyć zawsze można. A ciekawe czy ktoś próbował już zbudować telefon w którym można by podczas uruchamiania wybrać sobie z jakiego systemu chcemy korzystać , jak np w PC Linux i Windows :) I Jak mam ochotę na androida to włączam androida bo na codzień lepiej mi sie współpracuje z aplikacjami ale jak wiadomo nic nie zastąpi Automapy czy użyteczności biurowych dostępnych w WM :) Ale niestety to wszystko marzenia, jak chwilę obecną pobawiłem się trochę tym androidem i niestety ale wydaje mi się że wskaźnik baterii ma się nijak do faktycznego stanu baterii bo np na androidzie mam już pustą baterię i wyłącza się telefon , włączam go na WM 6.1 i bateria jest na poziomie 35%i jeszcze pół dnia spokojnie ciągnie z połączeniami i smsami włącznie.

Historia : Wizard->Hermes->Kaiser ->iPhone 3Gs->Touch Diamond->Samsung i5700 -> iPhone 3G -> Nokia N97 Mini -> HTC Touch HD -> iPhone 3G 16GB -> HTC Dream (G1) & BlackBerry 9000c -> HTC Touch HD & Nokia N97-> KAISER i jakiś dualim

Offline Matys1497

  • Newbie
  • Wiadomości: 5
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #72 : Luty 24, 2011, 19:51:40 »
Mam pytanie. Jakiego programu użyć żeby się połaczyć z komputerem przez USB??? Proszę o pomoc...


Offline teti77

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 266
  • Sprzęt: Sensation
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #73 : Luty 24, 2011, 21:11:25 »
Potrzebne będą sterowniki USB
http://developer.android.com/sdk/oem-usb.html

« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 21:18:07 wysłana przez teti77 »

Offline zetiks

  • Newbie
  • Wiadomości: 46
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #74 : Luty 28, 2011, 11:16:25 »
Pomarzyć zawsze można. A ciekawe czy ktoś próbował już zbudować telefon w którym można by podczas uruchamiania wybrać sobie z jakiego systemu chcemy korzystać , jak np w PC Linux i Windows :) I Jak mam ochotę na androida to włączam androida bo na codzień lepiej mi sie współpracuje z aplikacjami ale jak wiadomo nic nie zastąpi Automapy czy użyteczności biurowych dostępnych w WM :) Ale niestety to wszystko marzenia, jak chwilę obecną pobawiłem się trochę tym androidem i niestety ale wydaje mi się że wskaźnik baterii ma się nijak do faktycznego stanu baterii bo np na androidzie mam już pustą baterię i wyłącza się telefon , włączam go na WM 6.1 i bateria jest na poziomie 35%i jeszcze pół dnia spokojnie ciągnie z połączeniami i smsami włącznie.


Niby trwają już prace nad NAND na Blackstona... ale nie idzie to zbyt szybko. Ale takiego czegoś jak piszesz to nawet na HD2 jeszcze nie ma :| . Ale nie wiem czy dobrze to rozumiem, na HD2 zanim się NAND pojawił to był specjalny rom z windows mobile 6,5 ale okrojonym ze wszystkiego co tylko bylo można ( bez sensa, titanium itd ) żeby być jak najlżejszym, specjalnie do odpalania androida z karty. Niby wiele osób stosowało właśnie takie rozwiązanie, że na tym romie mieli wrzuconą Automapę, a na co dzień używali androida. Może ktoś pomyślałby o takim czymś na nasze sprzęty dopóki nie pojawi się NAND... Chuckyrom sie to chyba nazywało :)


Offline proceder24

  • Newbie
  • Wiadomości: 26
  • HTC TOUCH HD
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #75 : Maj 19, 2011, 20:23:45 »
witam pomoze mi ktos zainstalowac andka zrobilem format karty wrzucilem tego caba na karte pamieci i jak prubuje zainstalowac to wyswietla mi sie komunikat ze nie mozna zainstalowac i nie wiem o co chodzi .

Połączone: [time]Maj 20, 2011, 20:17:25[/time]
witam  mam maly problem z instalacja tego andka mam w programach ikonke andka kiedy klikam na nia to robi mi sie czarne tlo i pojawiaja sie male literki i cyferki tylko i tak mam z godzine czsu i nic sie nie dzieje i nie wiem o co chodzi w tym. pomocy pozdro

Połączone: Maj 20, 2011, 23:46:16
pomoze mi ktos zainstalowc tego andka bo dochodzi mi instalacja do logo andka i dalej stoj i nie wiem co robic.

« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2011, 23:46:16 wysłana przez proceder24 »
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. " — Albert Einstein

Offline mxchaos

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #76 : Sierpień 28, 2012, 20:32:22 »
Edit your startup.txt file and add these entries to your cmdline:
set cmdline "lcd.density=240 msmts_calib=0x395.0x3c9.0x79.0x77 clock-7x00.a11=500 msmvkeyb_toggle=off pmem.extra=1 gsensor_axis=-2,-1,3
msmsdcc_1bit msmsdcc_fmax=14000000 msmsdcc_nopwrsave"                                                                                                           
jak ja mam to zrobić było na xda ale nie wiem jak się za to zabrać
 :-| z góry dzięki


Offline Kazu

  • Newbie
  • Wiadomości: 1
Odp: Android 2.2 (FroYo)[03 WRZ. 2010] (V1.6)( HTC Blackstone
« Odpowiedź #77 : Wrzesień 04, 2012, 08:18:26 »
Witajcie, mam pytanie dotyczące głośnika.
Podczas rozmowy niewyobrażalnie głośno słychać osobę dzwoniącą, bywa, ze jest to nawet bolesne. Głośnik zostal przeze mnie sciszony prawie na maxa,a nadal wyje jak opetany. Czy są na to jakies fixy,czy jedynie moj aparat chce mi uszkodzic sluch?