Autor Wątek: AutoMapa 6.11d.beta  (Przeczytany 14939 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
AutoMapa 6.11d.beta
« : Październik 31, 2012, 16:58:26 »
Ale zmiany!!! Ho, ho. ho!!!

Komentarz Moderatora dodałem listę zmian w wersji beta

wersja 6.11d beta z mapą 1210 a w niej:

- poprawki na trasie S7 do Gdańska
- udostępniona obwodnica Olsztynka
- udostępniona S8 między Piotrkowem Tryb. a Rawą Mazowiecką
- Szczecin - uwzględnione objazdy ulicy Struga oraz jej docelowy przebieg.
  Udostępniony kolejny odcinek śródmiejskiej obwodnicy oraz Trasy Północnej
- Przygotowane do odblokowania poprzez technologię LiveDrive!:
  obwodnice Jastrzębia Zdroju, Jędrzejowa, Starego i Nowego Kisielina (DW 282)
  oraz obwodnica śródmiejska Chrzanowa i odcinek A4 Szarów-Brzesko

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 01:56:23 wysłana przez nocnyMarek »

PDAclub.pl

AutoMapa 6.11d.beta
« : Październik 31, 2012, 16:58:26 »
R E K L A M A:


Offline annkor

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #1 : Październik 31, 2012, 23:46:44 »

"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

Offline Qbek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 129
  • Sprzęt: N8, Omnia_1
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #2 : Listopad 04, 2012, 11:03:13 »
[...] jeśli ten błąd ma tylko on to wcale się nie dziwię, że nie jest poprawiony.

U mnie też występuje ten babol nieustannie od v.6.8.1


Offline lola

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1236
  • Sprzęt: S5, Axim x51v, E60
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #3 : Listopad 04, 2012, 22:50:20 »
Powiem więcej, bez szkody dla kogokolwiek - jesteś chyba jedynym użytkownikiem AM, który tego babola nie zauważył.

Prostuję. Również żadnego błędu z ostrzeganiem o fotoradarach nie zauważyłem.


Pozdrawiam,
Ł.O.


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1004
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #4 : Listopad 04, 2012, 22:57:05 »
Powiem więcej, bez szkody dla kogokolwiek - jesteś chyba jedynym użytkownikiem AM, który tego babola nie zauważył.

Prostuję. Również żadnego błędu z ostrzeganiem o fotoradarach nie zauważyłem.

To ze go nie zauwazyles, nie oznacza ze go nie ma prawda ?


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #5 : Listopad 05, 2012, 09:10:29 »
[...] jeśli ten błąd ma tylko on to wcale się nie dziwię, że nie jest poprawiony.

U mnie też występuje ten babol nieustannie od v.6.8.1



Jeżeli piszecie o ostrzeganiu o POI to również potwierdzam. Mam fotoradary ustawione na 500 metrów i raz jest dobrze, a kiedy indziej wogóle nie ostrzega lub ostrzeganie mam po raz pierwszy np. 150 metrów przed. Błąd nie jest niestety powtarzalny, i na tym samym punkcie POI raz ostrzega prawidłowo a przy następnej trasie już nie.
Błąd występuje u mnie już pewnie ze 2 lata, choć w poniektórych wersjach w międzyczasie było ok.


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1004
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #6 : Listopad 05, 2012, 09:49:11 »
Mam dokładnie tak samo jak kolega Dolek.


Offline maryszek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #7 : Listopad 05, 2012, 09:56:19 »
Potwierdzam.

Pozdrawiam
Leszek

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #8 : Listopad 05, 2012, 11:40:34 »
Powiem więcej, bez szkody dla kogokolwiek - jesteś chyba jedynym użytkownikiem AM, który tego babola nie zauważył.


Prostuję. Również żadnego błędu z ostrzeganiem o fotoradarach nie zauważyłem.


... a sprawdziłeś te konkretne przykłady, które wielokrotnie podawałem (wraz z obrazkami i szczegółowym opisem) na forum?
By Ci ułatwić:
http://pdaclub.pl/forum/automapa-wince-wm-wp6-x/automapa-6-11-0-(1933)-mapa-1209/msg1600573/#msg1600573

... a tutaj obrazkowy teścik, by każdy mógł sobie wyrobić opinię, jak daiała ostrzeganie w wariancie "przy trasie"


PS. Odpowiedź umieściłem w innym wątku, jednak nie została przeniesiona wraz z postem, którego dotyczyła.

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 11:56:01 wysłana przez Smerfik »

Offline Mikra

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #9 : Listopad 05, 2012, 12:26:29 »
Annkor    ---   ale wiadukt na partyzantów w Chotomowie jest...

Połączone: Listopad 05, 2012, 12:36:15
no chyba, że mówisz o tym że jest tam nadal znaczek poi (co właśnie zauważyłem)... no to wtedy wiaduktu nie ma :) ale AM prowadzi dobrze

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 12:36:15 wysłana przez Mikra »

Offline annkor

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #10 : Listopad 05, 2012, 12:46:54 »
W naturze, pewnie że jest jest :)
Na mapie może i też, ale to jest przedłużenie Partyzantów w ciągu tejże ulicy, a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.
Partyzantów prowadzi równolegle do wiaduktu do wysokości zamkniętego przejazdy kolejowego. (to samo po drugiej stronie torów)
Podobnie, rzeczywisty dojazd do ulicy Kolejowej od strony Wypoczynkowej możliwy po zjechaniu przed wiaduktem w "starą" Partyzantów, a następnie przed przejazdem kolejowym (zamkniętym) w prawo lub w lewo.
Partyzantów została tak jak była, ale bez możliwości przejazdu przez przejazd kolejowy. Wiadukt jest na prawo od ul Partyzantów. Więc jak dla mnie na mapie go niema ;)

@Mikra. Jeśli jedziesz przelotem przez Partyzantów w dowolnym kierunku to prowadzi dobrze, ale jeśli chcesz dojechać z np. Wypoczynkowej na ul. Kolejową 100m na prawo/lewo od Partyzantów to sobie pozwiedzasz zupełnie niepotrzebnie okolice. :)

 

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 22:52:49 wysłana przez annkor »
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1160
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #11 : Listopad 05, 2012, 18:34:44 »
Ostrzeganie o POI dotyczy nie tylko fotoradarów. Przynajmniej od 6.11 dotyczy też przejazdów kolejowych. Na moje osiedle jest to jedna z alternatyw. Przejeżdża się się tam wolniutko i komunikat 500m jest czasami około 500m od przejazdu, czasami jak wjeżdżam na przejazd, ale zdarza się i gdy pokonuję tory lub gdy przejazd przejechałem. Dodam, że w okolicy nie ma innych komunikatów, więc nie jest to związane nakładaniem komunikatów.


Offline lola

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1236
  • Sprzęt: S5, Axim x51v, E60
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #12 : Listopad 05, 2012, 22:03:54 »
Prostuję. Również żadnego błędu z ostrzeganiem o fotoradarach nie zauważyłem.

To ze go nie zauwazyles, nie oznacza ze go nie ma prawda ?

Oczywiście, że nie oznacza. Ja tylko pozwoliłem sobie nie zgodzić się z twierdzeniem, że ochkarol to jedyny użytkownik wAM, który tego błędu nie zauważa.

... a sprawdziłeś te konkretne przykłady, które wielokrotnie podawałem (wraz z obrazkami i szczegółowym opisem) na forum?

J.w, nie sprawdzałem podanych przykładów, bo nie twierdzę, że błędu nie ma, a tylko zwracam uwagę, że używając normalnie AM można tego błędu nie zauważać.


Pozdrawiam,
Ł.O.


Offline Mikra

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #13 : Listopad 06, 2012, 10:57:24 »
Annkor - Oki rozumiem... z treści artykułu nie wynikało to jednoznacznie


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #14 : Listopad 07, 2012, 16:00:58 »
Dopiero przed chwilą zainstalowałem wersję 6.11d, a w zasadzie nadpisałem ją na poprzednią 6.11b.

Też Wam zjadło wszelkie ustawienia wyświetlania i ostrzegania POI ?? Mam wskazany swój plik z ustawieniami ostrzegania a mimo wszystko nie mam zaznaczonych żadnych kategorii.


Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #15 : Listopad 07, 2012, 18:19:33 »
Ja zawsze nadpisuję i nigdy mi nie wcięło ustawień. Może to zależy od koloru karty pamięci? :)


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #16 : Listopad 08, 2012, 14:54:34 »
... a w zasadzie nadpisałem ją na poprzednią 6.11b.

Czyli zmusiłeś instalator (zaznaczając ponowną instalację programu) żeby zainstalował tę samą
wersję programu? Po co?
Domyślnie instalator wymienia tylko mapę, jak więc miałyby zniknąć ustawienia?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1004
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #17 : Listopad 08, 2012, 19:05:57 »
A jak to jest ze wersja mapy EU i PL nie pokrywa sie ? Chodzi mi o brakujace nazwy ulic ktore sa nazwane w mapie PL a w EU juz nie.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #18 : Listopad 08, 2012, 19:46:06 »
W pierwszej wersji EU - tej którą szybko zdjęli, dali jakąś starszą mapę Polski,
Dziś wystawili już poprawną EU, z tą samą Polską co w AMPL.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1004
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #19 : Listopad 08, 2012, 19:49:33 »
Aha. Mozesz sprawdzic w AM 6.11d EU czy masz np takie widoczne nazwy ulic jak Wrzosowa, Polna, Czereśniowa, Sportowa. Chodzi o miejscowosc Grabianów (08-110).


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #20 : Listopad 08, 2012, 19:59:55 »
Są, jest też A4 Dębica-Rzeszów przygotowana do otwarcia, otwarta obwodnica Olsztynka i S7 do Nidzicy, są zmiany organizacji ruchu w Katowicach, których nie było w tej błędnej becie ...

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1004
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #21 : Listopad 08, 2012, 20:02:17 »
Ok. Dzieki za sprawdzenie i informacje.


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #22 : Listopad 08, 2012, 22:06:53 »
... a w zasadzie nadpisałem ją na poprzednią 6.11b.

Czyli zmusiłeś instalator (zaznaczając ponowną instalację programu) żeby zainstalował tę samą
wersję programu? Po co?
Domyślnie instalator wymienia tylko mapę, jak więc miałyby zniknąć ustawienia?


Ale wszystkie inne ustawienia pozostały oprócz ostrzegania i wyświetlania POI.


Androider

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #23 : Listopad 12, 2012, 15:42:55 »
Panowie, kiedy ta farsa pt "beta testy" wersji windowsowej mapy się zakończy, bo to już nudne się zrobiło ;)


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #24 : Listopad 12, 2012, 17:50:49 »
Panowie, kiedy ta farsa pt "beta testy" wersji windowsowej mapy się zakończy, bo to już nudne się zrobiło ;)

Dlaczego nudne.
Wszyscy (zapewne większość) zainstalowali, jeżdżą, już chyba nawet zapomnieli że na becie, nikt już na jej temat się nie wypowiada, więc ..... no chyba, że jakaś beta2 :P - chociażby dla podgrzania atmosfery. Nic tak człeka nie rajcuje, jak czekanie na finala :ok:
Stara maksyma pijaru:
"Nieważne co o nas mówią - ważne, że mówią" :O~
... a tutaj już nikomu się nie chce, bo i o czym - o istniejących od kilku wersji babolach, których nikomu, szczególnie producentowi, nie chce się zauważyć ?  B).

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 18:08:47 wysłana przez Smerfik »

Offline Yankee

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #25 : Listopad 14, 2012, 08:42:18 »
Super, beta "d" jeszcze nie wydana jako oficjalna a już powinna się ukazać wersja "e" do testów bo otwarto kolejny odcinek autostrady A1 :-) Czy tak dalej będą wyglądały aktualizacje Automapy ?


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2329
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #26 : Listopad 14, 2012, 13:54:01 »
"Why"   :-?  A1 można odblokować poprzez LD :ohreally:

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Androider

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #27 : Listopad 14, 2012, 15:00:52 »
@RUKAT, toś koledze doradził, jak prawdziwy marketingowiec aquratu :E. To doradź i mi, jak mam legalną Automapę na sprzęcie, który nie posiada internetu :) Tzn jak masz mi napisać, że trzeba kupić sobie lepszy sprzęt, to możesz zaoszczędzić klawiatury, bo to nie będzie nic odkrywczego :) Pozdrawiam

p.s jedynie co mi przychodzi do głowy w takiej sytuacji , to czekać na dane SR, ktore wgram sobie z pc-ta domowego, bo on internet ma, w nadziei, że te dane uwzględnią nowo oddany fragment autostrady.

« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 15:02:45 wysłana przez Androider »

Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #28 : Listopad 14, 2012, 15:43:59 »
Super, beta "d" jeszcze nie wydana jako oficjalna a już powinna się ukazać wersja "e" do testów bo otwarto kolejny odcinek autostrady A1 :-) Czy tak dalej będą wyglądały aktualizacje Automapy ?


A ja przed chwilą właśnie pojechałem tym odcinkiem na A1 w wersji D.

Pokaż jakąś lepszą nawigację od tego aumapowego dziadostwa która to ma już dziś przejezdny ten odcinek A1.


Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2329
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11d.beta
« Odpowiedź #29 : Listopad 14, 2012, 17:20:41 »
.....To doradź i mi, jak mam legalną Automapę na sprzęcie, który nie posiada internetu :) ...

To odblokuj ręcznie :E

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)