PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => Betatesty => Wątek zaczęty przez: bgs w Luty 23, 2016, 10:53:37

Tytuł: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: bgs w Luty 23, 2016, 10:53:37
 :mrgreen:

AutoRadar w AutoMapie
Narzędzie do wymiany informacji pomiędzy użytkownikami AutoMapy o patrolach, radarach, wypadkach i punktach kontroli drogowej
Poprawki wyznaczania tras
Poprawki stabilnosci programu
Dostosowanie do Samsunga Galaxy Tab 2
Usprawnienie działania usługi AutoMapa w Play
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Luty 23, 2016, 10:58:33
I powrócił błąd przy starcie.
Android 5.1.1.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ycbo w Luty 23, 2016, 12:04:56
Czego dotyczy "Usprawnienie działania usługi AutoMapa w Play" ?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: JD-MM w Luty 23, 2016, 12:14:34
http://promocje.play.pl/automapa/ (http://promocje.play.pl/automapa/)
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: izaw w Luty 23, 2016, 15:55:08
U mnie - andek 4.4.4 błędu nie ma. Jak na trasie sprawdzę.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Luty 23, 2016, 17:49:23
Czy ktos potwierdzi jeszcze czy na 5.1.1 wystepuje znowu ten blad o ktorym wspomnial Karol ?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: hermiga w Luty 23, 2016, 18:05:43
Witam wszystkich :) ... również potwierdzam błąd podczas uruchomienia na 5.1.1
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: monteverde w Luty 23, 2016, 18:24:58
Witam wszystkich :) ... również potwierdzam błąd podczas uruchomienia na 5.1.1


Jak widać AQ nie czyta tut. forum. Przed chwilą dostałem zaproszenie do beta-testów pomimo błędów przez Was sygnalizowanych.
To też skutek "dobrej zmiany" ?  :E
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Luty 23, 2016, 19:02:46
Nie to akurat się ni zmieniło :E
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Luty 23, 2016, 20:46:20
Jakaś zmiana jest. Nie dostaję zwrotek "dziękujemy, przekazano do zespołu betatestów". ;-)
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ycbo w Luty 24, 2016, 12:22:53
[url]http://promocje.play.pl/automapa/[/url] ([url]http://promocje.play.pl/automapa/[/url])


Dziękuję za informację.
Promocyjnie w Play 1 miesiąc to 13,99 PLN
Normalna cena 1 rok 89,99 / 12 = 7,50 PLN miesięcznie.
Czy tak jest faktycznie czy ja znowu czegoś nie rozumiem?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Luty 24, 2016, 14:40:47
Porównujesz kartofle z ogórkami  :P a konkretnie subskrypcje miesięczną do rocznej .
Bardziej zbliżona trzymiesięczna 36.99/3=12.33  za to siedmiodniowa  9.99*4= 39.96 pln/msc.   :E

ps.  Ale rzeczywiście łapią jeleni bo w Play są tylko miesięczne :ohreally:
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Luty 29, 2016, 09:34:06
Jako, że za dużo podpatrzeć nie mogłem zapytam kolegów.
Jak wygląda wizualizacja AR.
Z patrolem to już wiem - nie ma na mapie zaznaczenia, w którym miejscu widziano patrol.
A jak jest w pozostałych przypadkach?

Może ktoś ma zrzuty ekranu?
Udało się komuś na demo dodawać i odwoływać ostrzeżenia?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: bgs w Marzec 01, 2016, 20:12:26
Tenże sam babol co wspomniał ochkarol lecz na Android'zie 4.4.4.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: DarekWa w Marzec 31, 2016, 18:05:35
coś nie chcą jej wypuścić :/
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: MonsterLolek w Maj 11, 2016, 12:19:31
Ta wersja umarła, czy co ? Nie ma to jak odcinanie kuponów i spoczęcie na laurach (słowo laury nawiązuje do niezliczonych nagród dla producenta za ich produkt).
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Maj 11, 2016, 13:43:13
No własnie.... Kiedy bedzie wersja bez RC i denerwujacych komunikatów ASSERT ?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: izaw w Maj 11, 2016, 23:58:22
Nie ma finalnej, bo... właśnie nie potrafią naprawić babola.

Sposób na te komunikaty.

1. Usuwamy katalog AquratLog.
2. Tworzymy w tym samym miejscu pusty plik o tej samej nazwie - AquratLog.
Śmieciowe komunikaty idą tam gdzie ich miejsce.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Maj 12, 2016, 00:07:24
Dzieki Izaw za tę poradę odnośnie ASSERT ...
Fakt mają jakis powazny problem bo pisalem do nich dzisiaj.

Ps. Pewnie coś robie nie tak, bo umnie nie działa ten sposob na pozbycie sie tych komunikatów. Poza tym przy kazdym uruchomieniu AM katalog AquratLog tworzy sie na nowo.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: izaw w Maj 12, 2016, 00:35:01
Jeżeli po usunięciu katalogu tworzysz w jego miejsce plik to musi działać. W linuksie wszystko jest plikiem, katalog też. System nie może otworzyć pliku jako katalogu więc ignoruje dane.

Sprawdziłeś, że po utworzeniu pliku i uruchomieniu aAM, usuwa plik i tworzy katalog, czy plik zostaje, bo ma inna nazwę.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Maj 12, 2016, 08:21:54
U mnie zadziałało  :ok:
Może kwojtow zamiast pliku znowu tworzysz katalog?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Maj 12, 2016, 09:06:02
Problem rozwiazany koledzy. Po prostu to nie moze byc plik txt a taki tworzy sie domyslnie przeciez na PC. Bo z pozycji telefonu w File Commanderze nie da sie utworzyc pliku a tylko katalog.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Maj 12, 2016, 10:06:01
Sie nie da ale można obejść. Ja znalazłem niepotrzebny plik readme, zmieniłem mu nazwę,  skasowałem zawartość i przeniosłem gdzie trzeba   B)
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Maj 12, 2016, 10:11:49
No zgadza sie. Mozna i tak racja.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: malinka w Czerwiec 22, 2016, 16:58:02
Szukając rozwiązania na irytujący komunikat przy uruchamianiu znalazłem mały myk na pobranie wersji aam bez LOG

Przechodzimy na stronę pliku do pobierania bety.
ppm na przycisku pobierania i kopiujemy link
wklejamy w przeglądarce i kasujemy z linku "_log"
Plik na końcu powinien być aAM.4.0.0.1086.apk

Program uruchamia się bez błędu :)
Warto było spróbować :D
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: maryszek w Czerwiec 22, 2016, 21:23:12
Na moim Galaxy S5 Neo podane w/w metody nie działają. Jedynie wyłączenie powiadomień dla AutoMapy nie wyświetla komunikatów, ale folder AquratLog istnieje z zapisanymi błędami.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Czerwiec 23, 2016, 00:46:58
Było tu gdzieś na forum. Trzeba akasować  Akurat. log i w tej samej loklizacji stworzyć  Akurat. txt i komunikatu "nima"
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: malinka w Czerwiec 23, 2016, 05:47:05
Hmm. To dziwne ze u was nie działa bez błędu ten instalator bez loga. U mnie pomogło. Chyba ze mapa 1606 to rozwiązuje w tej wersji.

Generalnie ja miałem zainstalowana aam 302 z play i miałem pobraną mapę 1606
Pobrałem aam instalator bety bez dopiskiu _log
Zainstalowałem i po uruchomieniu komunikatu nie ma.

Jeździłem z Google przez to ze był ten błąd. Ciekawe czy wyrobią się przed wakacjami z oficjalnym wydaniem. Beta trwa tyle czasu że można by pomyśleć że całe UI przerabiają a pewnie i tak będzie wszystko wyglądać jak w becie.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Lipiec 07, 2016, 09:24:04
Na moim Galaxy S5 Neo podane w/w metody nie działają. Jedynie wyłączenie powiadomień dla AutoMapy nie wyświetla komunikatów, ale folder AquratLog istnieje z zapisanymi błędami.

A u mnie, po zmianie telefonu na Galaxy S5 komunikatów o błędach nie mam.

No tak - wyjaśniło się. Zainstalowała mi się ze Sklepu Googla wersja 1086 bez logów (z zakładki beta).
Folderu "AquratLog" też nie mam.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: maryszek w Lipiec 07, 2016, 10:36:13
Czyżby w sklepie Google była inna wersja programu 1086 niż w AutoMapie?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Lipiec 07, 2016, 10:42:27
Na to wychodzi.
Mam w "Moich aplikacjach" zakładkę "Beta" i tam AutoMapa i Yanosik.
Zmieniałem telefon i zainstalowałem sobie najpierw ze sklepu z myślą o późniejszej aktualizacji do wersji beta. Ale ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem, że mam wersję 1086 - więc nie pobierałem już ze strony AutoMapy.

Zdziwiło mnie, że nie mam błędów przy uruchamianiu i zmianie z trybu pionowego na poziomy. Dziś zobaczyłem, że nie mam folderu AquratLog oraz, że na ekranie startowym nie mam informacji o wersji beta czy RC oraz literki "L".
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: maryszek w Lipiec 07, 2016, 11:05:28
Z tego wniosk, że apkę AM należy szukać w Google Play a nie w AutoMapie.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: malinka w Lipiec 07, 2016, 12:12:51
Z tym że w sklepie play można ograniczyć ilość beta testerów  a plik który można pobrać bez log który opisałem wyżej jest bez ograniczeń i to ta sama wersja co w beta play.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Lipiec 07, 2016, 12:20:50
Ja się do beta testów w Sklepie Googla nie zapisywałem.
Ani do aAM ani do Yanosika.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: bgs w Sierpień 01, 2016, 19:08:23
Po półrocznej przerwie oto mamy kolejną wersję -- RC2   :mrgreen:

AutoMapa Android 4.0.0 RC 2:

AutoRadar w AutoMapie
AutoRadar to narzędzie do wymiany informacji pomiędzy użytkownikami AutoMapy o patrolach, radarach, wypadkach i punktach kontroli drogowej. Wciśnij znak + na ekranie aplikacji aby dodać obiekt.
Nowy domyślny wygląd mapy w trybie dzień i noc
Obsługa radarów odcinkowych
Nowe ikony POI HD
Nowe algorytmy wyznaczania tras oraz wyświetlanie numeracji Via w oknie trasy
Poprawione wczytywanie punktów ulubionych importowanych z AutoMapy dla Windows CE
Poprawki związane z wznawianiem pobierania plików z wnętrza aplikacji
Dostosowania i poprawki działania aplikacji na urządzeniach: Samsung Galaxy Tab 2, NavRoad Xaro, Blaupunkt Cape Town 945, NavRoad Movio 2 oraz ogólne poprawki związane ze stabilnością programu
Uporządkowanie informacji o licencjach. Dane dotyczące licencji znajdują się obecnie tylko w zakładce:
Opcje -> Kup / Aktualizuj.


PS również możemy pobrać wersję bez logowania usuwając zapis "_log" z odnośnika.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Sierpień 01, 2016, 19:10:39
Właśnie zaktualizowało mi się przez Sklep Googla.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Sierpień 01, 2016, 19:57:24
Pobiera prawidłowo blokady ?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: ochkarol w Sierpień 01, 2016, 20:08:10
Po której np. sprawdzić?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Sierpień 01, 2016, 20:45:14
Np czy tu pobiera:
http://www.miplo.pl/?c=416&dir=1#7mgj9Yw7 (http://www.miplo.pl/?c=416&dir=1#7mgj9Yw7)
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: DarekWa w Sierpień 01, 2016, 20:46:04
Np czy tu pobiera:
[url]http://www.miplo.pl/?c=416&dir=1#7mgj9Yw7[/url] ([url]http://www.miplo.pl/?c=416&dir=1#7mgj9Yw7[/url])



tak
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Sierpień 01, 2016, 20:50:26
Dzieki DarekWa.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: DarekWa w Sierpień 01, 2016, 21:40:02
które to teraz "Nowy domyślny wygląd mapy w trybie dzień i noc"?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: jachraniak w Sierpień 01, 2016, 21:54:36
AutoMapa 2 na dzień
AutoMapa 2 na noc
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: grzesiekmlostek w Sierpień 01, 2016, 22:41:36
Można prosić o screeny nowych wyglądów?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Sierpień 02, 2016, 08:04:32
Nowe kolry ładne  ale do d..y. Nocny jeszce pół biedy  ale dzienny za mało kontrastowy i na słoneczku "kicha".
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC2
Wiadomość wysłana przez: malinka w Sierpień 02, 2016, 08:31:45
Mi nadal brakuje:
-tras alternatywnych do wyboru (np. na raz wyświetlenie optymalnej i szybkiej z możliwością kliknięcia którą chcemy jechać) Z tym że teraz optymalna i szybka to prawie jedno i to samo. Jedynie w miastach się coś zmienia.
-wyszukiwania adresów jak jest wszędzie bez tego podziału na kraje, miasta, ulice i do tego głosowo
-integracji z kontaktami (adresy)

I z ciekawości zapytam czy wyznaczanie tras uwzględnia już trafik na całym odcinku trasy czy tylko w promieniu 30km? Bo jak jest korek na autostradzie na 15km to jest teraz i za 30 minut też tam będzie więc prowadzenie zakorkowaną autostradą jest bez sensu jak można jechać drogą obok bez korka i zaplanować trasę od początku inaczej.
Przykład teraz wakacyjny:
Trasa warszawa - plaża. Można jechać autostradami lub starą 7mką. Jak mam stać na bramkach i przez jakiś wypadek na autostradzie to wolę jechać starą 7mką bez korków i w tym samym czasie albo szybciej. Z zeszłego weekendu porównanie z mapą google, waze i naviexpert. AM prowadzi "optymalnie" i "szybko" autostradą. NE i Google 7mka.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: grzesiekmlostek w Sierpień 02, 2016, 08:54:06
Nowe kolry ładne  ale do d..y. Nocny jeszce pół biedy  ale dzienny za mało kontrastowy i na słoneczku "kicha".


Można prosić o jakieś screeny?
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC2
Wiadomość wysłana przez: malinka w Sierpień 02, 2016, 09:25:44
Jak dla mnie kolorystyka lesza. Mniej cukierkowa
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC2
Wiadomość wysłana przez: grzesiekmlostek w Sierpień 02, 2016, 09:29:30
Dziękuję bardzo
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC2
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Sierpień 02, 2016, 12:01:06
Jak dla mnie kolorystyka lesza. Mniej cukierkowa

Czyli tak jak napisałem "ładne".  Ale  AM to nie obrazek na ścianę tylko nawigacja do samochodu . A w samochodzie często jest dużo słońca i nie każdy ekran sobie z tym radzi . IMHO "AM na dzień" jest na słońce  lepsza niż" AM na dzień 2"  Ja używam kolorków od DarekFoto ew. "na słoneczny dzień " od nM  i uważam że właśnie taką kontrastową kolorystykę powinni dodać

@malinka
WG mnie ten podział na kraje miasta ulice znakomicie przyśpiesza wprowadzenie/znalezienie adresu .Po wprowadzeniu 2-3-4 liter mam miasto po1-2 mam ulicę po 1- 2 cyfrach mam adres. wszystko do wpisania stojąc na skrzyżowaniu na światłach. Mam też TT Go  i tu już tego nie zrobię  :S .Trzeba też pamiętać że AM wyszukuje lokalnie na diwajsie a nie jak np. Google maps na serwerze o dużej wydajności gdzie może wyszukiwać np. ulicę Waszyngtona we wszystkich miastach na świecie na raz i jednocześnie porównać to z Twoim profilem i zgadnąć która ulica może Cię interesować
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: puniek w Sierpień 02, 2016, 19:29:25
Cześć!
To mój pierwszy wpis po dłuższej nieobecności. "Testowo" zainstalowałem tą betę 4 RC2. Stworzyłem trasę od domu przy Osmańczyka w Warszawie gdzieś przez ulicę Maczka (też w Warszawie)...i odpaliłem demo by sprawdzić czy warto wchodzić w licencję. Jest duży postęp pod względem płynności (to fakt) w stosunku to poprzednich wersji jakiś czas temu. Niestety nadal w moim odczuciu jest nieergonomiczne skalowanie. Przykład z tego odcinka wyżej opisanego. Jak już pojedzie się Osmańczyka za Carrefour, skręci w lewo za Cinema City a następnie w prawo w Powstańców Śląskich to jest odcinek ok 300 m do skrętu w Gen Maczka. W AM nadal jest ten odcinek odwzorowany 1/10 (na oko- słowno-muzycznie) długości ekranu (ekran w pionie) a 90% ekranu to widok pustej mapy terenu na której nie ma mojej trasy. Dlaczego odcinek np 300m do skrętu nie może być odwzorowany w 90-100% ekranu a zajmuje jedynie 10% a reszta to pusta mapa - przecież przez to trasa po której się jedzie to zaledwie max 1 cm na ekranie a reszta ekranu jest niewykorzystana! I to mnie wkurza i z tego powodu nie wchodzę ponownie w AM. W Google Maps pomimo tego, ze nie ma wielu fajnych opcji z AM to takie odcinki są dużo lepiej odwzorowywane.
To tyle tak na szybko....

Pozdrawiam,
Piotr
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC2
Wiadomość wysłana przez: malinka w Sierpień 02, 2016, 21:53:30
:) jakoś zgadzam się z przedmówcą. Generalnie pomimo licznych plusów nie mogę się przekonać do automapy (a mam licencję i jeżdżę z google). W haśle "12 lat doświadczenia" wg mnie jest błąd i powinno być: Doświadczenie sprzed dwunastu lat :D
Łatwiej mi pogodzić się z brakami google w stosunku do automapy niż na odwrót.
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: szymon189 w Sierpień 05, 2016, 15:30:30
Nie wiem czemu, ale u mnie na M4 Aqua nie działa. Zainstalowałem sobie RC2 ze strony AutoMapy. Pobrałem mapy Europy. Wpisałem licencje. Nie mogę wyznaczyć trasy (nie dodaje mi żadnego punktu startu, via czy cel). Dodatkowo po wybraniu miejscowości nie mam ulic (pisze "Brak danych do wyświetlenia").
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: kwojtow w Sierpień 19, 2016, 17:33:55
Jest nowa beta dla aAM do pobrania. AutoMapa Android 4.0.1 RC 3
Tytuł: Odp: aAM 4.0.0 RC
Wiadomość wysłana przez: grzesiekmlostek w Sierpień 29, 2016, 20:09:21
No i mamy wersję finalną 4.0.1 w GooglePlay :)