PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => Wątek zaczęty przez: jokers84 w Lipiec 15, 2012, 00:08:07

Tytuł: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: jokers84 w Lipiec 15, 2012, 00:08:07
Witam, posiadam oryginalna automape polska xl w wersji 6.10e oraz nawigacje navroad duxo. Dziwi mnie sytuacja ze przycisk "minimalizuj" w menu automapa jest nieaktywny. Wiecie moze jak to zmienic? jak to obejsc?
Napisalem do supportu automapy i odpowiedz jaka otrzymalem to taka ze:
 "Na urzadzeniu NavRoad Duxo minimalizacje mozna wykonac klikajac w guzik sprzetowy power off (ok 1-2 sek.)"

Natomiast na kolejne moje pytanie, czy mozliwosc minimalizacji z poziomu menu, pojawi sie w nowszej wersji automapy dostalem odpowiedz

"W obecnej wersji taka mozliwosc widnieje pod ponizszymi wskazowkami, Jezeli chodzi o kolejna wersje to prosze cierpliwie poczekac. Wprowadza ona wiele zmian."

Troche tajemnicza ta odpowiedz ;) ale pomijajac to, to jednak przydalaby sie mozliwosc minimalizacji z poziomu AM. Wierze, ze znajdzie sie na forum fachowiec ktory podpowie ktory pliczek i jak zmodyfikowac aby odblokowac taka funkcje.

Pozdrawiam Was forumowicze!
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: rgr w Lipiec 15, 2012, 00:28:39
AFAIK aby działała minimalizacja z poziomu menu, musi być aktywny explorer.exe.
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: jokers84 w Lipiec 15, 2012, 11:44:41
aha, a da sie jakos zrobic zeby explorer.exe byl aktywny caly czas? trzeba by "zabic" systemowa nakladke duxo?
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: Smerfik w Lipiec 15, 2012, 14:42:19
"Na urzadzeniu NavRoad Duxo minimalizacje mozna wykonac klikajac w guzik sprzetowy power off (ok 1-2 sek.)"

A to Cię nie satysfakcjonuje, czy nie działa?
Przecież to lepsze rozwiązanie, niż "przebijanie się do "Minimalizuj" poprzez Menu
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: izaw w Lipiec 15, 2012, 17:35:02
Uruchom explorera i z niego AM. Musi być procesem potomnym aby zadziałało.

Miej tylko na uwadze, że explorer zabierze część zasobów wiecznie głodnej AM. Nic wielkiego, tylko AM nie będzie cię męczyć zbyt szybkim działaniem. Nieco zwolni.
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: jokers84 w Lipiec 16, 2012, 09:29:13
@Smerfik, nie wiem jakos sie przyzwyczailem to minimalizowania poprzez menu automapy :)
@izaw, nie wiem czemu ale Twoj sposob nie dziala. Odpalam automape przez explorer (systemowa nakladka sie wylacza) odpalam automape i minimalizacja jest nadal nieaktywna, co jeszcze jest denerwujace to systemowy pasek "start" ktory caly czas jest widoczny w automapie odpalonej z explorera.

Chyba jednak trzeba z tym zyc.
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: angler22 w Lipiec 16, 2012, 11:51:48
Na niektórych nawigatorach z niewyjaśnionych przyczyn (korespondowałem w tej sprawie z AM) przycisk minimalizuj rzeczywiście się "wyszarza" i w żaden sposób zmienić tego nie można. Nawet obecność explorera nic nie da. To jakiś dziwny błąd w programie AM, bo ręcznie minimalizacja działa.
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: jokers84 w Lipiec 16, 2012, 20:23:23
Angler, dzieki za konkretna odpowiedz. Pozostaje poczekac na nowa wersje AM moze to poprawia. A co masz na mysli mowiac "reczny sposob"? minimalizacja poprzez przycisk on-off?
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: angler22 w Lipiec 16, 2012, 20:26:07
Mam na myśli minimalizację przez wywołanie innego okna (np nakładki) poprzez jakieś powiązanie przyciskowe, lub przycisk ekranowy. Zamiast "ukrywać" okno AM, wyciągamy na wierzch okno menu. Potrafi to np. mortscript.
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: jokers84 w Lipiec 17, 2012, 00:11:37
ok dzieki za odpowiedz, jednak nie bede sie w to bawil zostane przy opcji minimalizacji poprzez przytrzymanie przycisku on-off, poczekamy na nowa wersje AM moze uporaja sie z tym problemem, zreszta ponoc support twierdzi ze nowa wersja wniesie wiele zmian ;)
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: RUKAT w Lipiec 17, 2012, 16:33:44
A opcja "minimalizuj" poprzez ustawiony przycisk w "Moje Menu" też nie działa?
Tytuł: Odp: Przycisk "MINIMALIZUJ" - NIEAKTYWNY
Wiadomość wysłana przez: jokers84 w Lipiec 17, 2012, 20:57:03
niesprawdzalem, ale prawdopodobnie tez nie bedzie dzialac