Autor Wątek: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204  (Przeczytany 42343 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #90 : Czerwiec 04, 2012, 19:06:44 »
A skąd w świeżo zainstalowanej AM miałyby się wziąść jakieś Twoje zablokowane odcinki?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

PDAclub.pl

Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #90 : Czerwiec 04, 2012, 19:06:44 »
R E K L A M A:


Offline maryszek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #91 : Czerwiec 04, 2012, 19:42:39 »
Nie dodałem, że przeprowadziłem synchronizację z Miplo po odpowiednim zaznaczeniu blokad, POI i zdarzeń. W ten sam sposób zawsze instalowałem nie pierwszy raz. Pobieranie LC też nic nie zmienia. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Synchronizowałem też via MiploSetup. Nie rozumiem tego. Tą samą wersję mapy instalowałem na starą kartę i wszystko było. Na nowej przeprowadzałem instalację kilkakrotnie.

Połączone: Czerwiec 04, 2012, 19:50:13
Zauważyłem, że pełna synchronizacja ma mniej niż 3MB, poprzednie miał około 5MB.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2012, 19:50:13 wysłana przez maryszek »
Pozdrawiam
Leszek

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #92 : Czerwiec 04, 2012, 20:21:57 »
Blokady MiploTraffic pobierzesz tylko z pomocą Miplosetup, synchronizacja z poziomu AM
nie pobiera blokad MiploTraffic. Co to jest LC? Miałeś na myśli LD?
LD też pobiera blokady (mniej więcej pokrywające się z MiploTraffic) ale nie zapisuje ich do pliku,
trzyma je w RAMie.
Jeśli synchronizowałeś przez Miplosetup, to zajrzyj na zakładkę statusu, tam jest informacja
do jakiego katalogu zostały zapisane pliki blokad.
Co to jest poprzednie? Czy poprzednie dotyczyły mapy 1202?
Jeśli tak to nic dziwnego, bo część POI została przeniesiona do plików mapy.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline maryszek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #93 : Czerwiec 04, 2012, 20:39:35 »
Oczywiście LD. Wszystko dotyczy EU 10.0d. Te same mapy były na poprzedniej karcie, która w końcu padła (nie uruchamiała się, instalacja nie dochodziła do skutki).
Dopiero za czwartym razem synchronizacja via MiploSetup wszystko poszło.
Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Jak pisałem, pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło a AM używam (na razie lub tylko) już cztery lata.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam
Leszek

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1002
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #94 : Czerwiec 06, 2012, 01:14:48 »
Baza POI do mapy 1206 została pobrana.


Offline msz1959

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
  • VIP Level: 100
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #95 : Czerwiec 06, 2012, 09:52:58 »
LD też pobiera blokady (mniej więcej pokrywające się z MiploTraffic) ale nie zapisuje ich do pliku,
trzyma je w RAMie.

Jeśli (jak przypuszczam) to samo dotyczy antyblokad, to rozumiem, czemu po wyjściu i kolejnym uruchomieniu AM musiałem ponownie wczytać dane LD, by wyznaczyło trase po A2.
To zresztą stanowi argument na rzecz używania (wciąż) MT, skoro blokady w LD są "ulotne". Ponadto jeśli A2 miałoby stanowić dalszą część wyznaczanej trasy, to oczywiście lokalnie uzupełnione dane LD nie obejmą jej


Offline SpokoKoko

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #96 : Czerwiec 06, 2012, 12:36:13 »
..skoro blokady w LD są "ulotne".

Tej ulotności mam nadzieję, nie traktujesz jako błąd programu. Moim zdaniem to celowa polityka, aby zachęcić użytkowników chcących mieć najświeższe dane do włączonej na stałe usługi LD, bez wnikania w jej zalety lub wady.

android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #97 : Czerwiec 06, 2012, 17:40:38 »
Tylko czy LD odblokuje A2 jeśli zablokowany odcinek jest na "dalszym etapie" trasy.
LD pobiera dane dla całej, potencjalnej trasy czy jakiegos określonego promienia wokół punktu start?
Bo już sam się zakręciłem.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #98 : Czerwiec 06, 2012, 18:47:12 »
Bo już sam się zakręciłem.

 :ok:
Nie Ty jeden :)


Offline SpokoKoko

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #99 : Czerwiec 06, 2012, 20:42:24 »
moi zdaniem "na wczoraj" producent powinien wypuścić aktualizację danych SR, które to pliki odblokowałyby A2 i wówczas takie dylematy by nie były w tym momencie istotne.

android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #100 : Czerwiec 06, 2012, 21:00:21 »
Tylko czy LD odblokuje A2 jeśli zablokowany odcinek jest na "dalszym etapie" trasy.
LD pobiera dane dla całej, potencjalnej trasy czy jakiegos określonego promienia wokół punktu start?
Bo już sam się zakręciłem.

Samo LD nie pobierze z całej długiej trasy, jeśli chcesz mieć uwzględnione wszystkie
blokady/antyblokady to trzeba skorzystać z opcji 'Pobierz zdarzenia drogowe'.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #101 : Czerwiec 06, 2012, 21:31:46 »
Jeśli jest prawdą to co piszesz to taka rzecz powinna dziać się automatycznie po połączeniu urządzenia z serwerem LiveDrive a nie dopiero jak się uzytkownik domyśli (albo od Ciebie dowie).
Albo przynajmniej jakaś niesmiała propozycja AutoMapy z zapytaniem czy użytkownik przed wytyczeniem trasy chce pobrać najświeższe, najaktualniejsze i najnowsze "zdarzenia drogowe".
Przecież to ma kapitalne znaczenie dla routingu!

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #102 : Czerwiec 06, 2012, 21:54:47 »
Zgadzam się, powinna, ale się nie dzieje. A jak mi niedowierzasz to wyznacz sobie trasę Łódź-Wawa
i pobierz dane LD z miejsca startu czyli przy kurszoze ustawionym w Łodzi, potem pobierz zdarzenia
i porównaj trasy.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #103 : Czerwiec 06, 2012, 23:06:36 »
A jak mi niedowierzasz ...

Nawet nie śmiem ;)
A poza tym nie mam na czym. aAM działa mi tylko bez dostępu do internetu i z datą odpowiednią  :-|

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #104 : Czerwiec 14, 2012, 09:45:02 »
Biorąc pod uwagę, że na forum zapanowała cisza, należy domniemywać, że część z nas dostała do testu nowe "zabawki" :ok:.
Stąd moje pytanie.
Będzie jak w przypadku "b,c,d" - wyłącznie nowa mapa, czy tym razem komplet. Pytam wyłącznie przez ciekawość, która nie pozwala mi spać po nocach :).


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #105 : Czerwiec 14, 2012, 10:46:39 »
Jesteś wystarczająco długo na forum, by wiedzieć że pleciesz bzdury.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline emisiu

  • Ekspert AutoMapa
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2361
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #106 : Czerwiec 14, 2012, 10:52:47 »
Pytam wyłącznie przez ciekawość, która nie pozwala mi spać po nocach :).


Smerfik, jak nie możesz spać zacznij liczyć Gargamele.  :E


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #107 : Czerwiec 14, 2012, 11:07:03 »
Jesteś wystarczająco długo na forum, by wiedzieć że pleciesz bzdury.

Do tego typu reakcji zdążyłem się tutaj przyzwyczaić. Nie widzę też nic bzdurnego w moim pytaniu.
Smerfik, jak nie możesz spać zacznij liczyć Gargamele.  :E

 :ok:
Super pomysł - już próbowałem. Ale w ostatnim czasie zdecydowanie ich ubyło, a nie chcą chodzić w kółko. :proud:

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 11:11:03 wysłana przez Smerfik »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #108 : Czerwiec 14, 2012, 11:45:33 »
Pytanie jest OK, miałem na myśli domniemanie.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #109 : Czerwiec 14, 2012, 12:21:37 »
Nie widzę też nic bzdurnego w moim pytaniu.

No weź się chwilę zastanów.
Nawet jeśli ktoś coś dostał w tajemnicy, to i tak się nie pochwali.
Proste chyba?

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #110 : Czerwiec 14, 2012, 13:56:34 »
Pytanie jest OK...

Odetchnąłem z ulgą :)
Przecież nie pytałem o szczegóły, tym bardziej nie prosiłem o jakieś prezenty, czy nawet o opinie nt. nowego produktu, a jedynie o info dot. program+mapa, czy tylko mapa. To chyba nic zdrożnego. Gotowy produkt przecież i tak otrzymam w swoim czasie, a że wyjeżdżam na urlop, a na urlopie staram się trzymać z daleka od netu, stąd moja ciekawość.

Nawet jeśli ktoś coś dostał w tajemnicy, to i tak się nie pochwali.

Krótkie info "program +  mapa", czy "tylko mapa", chyba by nie zachwiało "tajemnicą".
Nawiasem mówiąc, jeżeli nie na otwartym, to liczyłem na jakiś dyskretny przeciek na PW.
Pozdrawiam i dziękuję :)


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #111 : Czerwiec 14, 2012, 14:50:51 »
Nie ma jeszcze zewnetrznej bety więc i nie będzie przecieku, bo uczestnicy testów wewnetrznych
nie udzielają sie na forum. A jak tylko beta się pojawi, wraz z nią pojawi się betawątek.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline emisiu

  • Ekspert AutoMapa
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2361
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #112 : Czerwiec 14, 2012, 15:00:05 »
Oczywiście możliwy pozostaje wariant że zmianie ulegnie tylko sama mapa. Nic chyba nie jest jeszcze przesadzone.  :mysli:


Offline wk666

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: AutoMapa 6.10d poprawiona mapa 1204
« Odpowiedź #113 : Czerwiec 20, 2012, 15:53:10 »
Odnośnie pytania, czy tylko mapa: z wymiany wiadomości z supportem AM wiem, że w nowej wersji dodadzą obsługę Modecoma MX2 - tej wersji z nowym procesorem. Na razie nie działa LD i minimalizacja. Aha, i że ma być ona jeszcze w czerwcu.