PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => AutoMapa WinCE, WM, WP6.x => Wątek zaczęty przez: NUFI w Czerwiec 26, 2012, 10:38:26

Tytuł: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: NUFI w Czerwiec 26, 2012, 10:38:26
Czy ktoś spotkał się z takim problemem jak w temacie czyli o braku informacji   :( po wjechaniu na teren zabudowany w AM 6.10e (wersja beta) ??? Przedtem na wszystkich terenach pojawiała sie tabliczka o terenie i ograniczenie prędkości. Teraz na wielu (np tereny Mazurskie, okolice Pisza i inne) w ogóle takiej informacji nie ma a przedtem była. Czy ktoś to również na innych terenach zaobserwował ???
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: nocnyMarek w Czerwiec 26, 2012, 12:09:14
W Piszu jest OK, nie masz czasem wyłączonego wyświetlania tabliczki t.z.?
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: NUFI w Czerwiec 26, 2012, 12:46:00
w Piszu potwierdzam, że jest OK ale w mniejszych miejscowościach już nie mam
A tak z ciekawości to gdzie jest ta opcja ???
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: nocnyMarek w Czerwiec 26, 2012, 14:01:22
W ustawieniach mapy - widoczne elementy.
Nie podajesz dość szczegółow (miejsca) by zweryfikować to co piszesz,
np.w Borkach pod Piszem t. z. się nie wyświetla, ale w wersji 6.9 i 6.8 też go nie było,
więc nie ma mowy o tym, że przestał się wyświetlać.
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: NUFI w Czerwiec 26, 2012, 15:06:48
sprawdziłem i w ustawieniach mapy mam zaznaczony teren zabudowany. Zresztą w większych miejscowościach jest informacja. Nie było jej np. w Szczechach Wielkich, Jeglinie
Może jednak wgram już wersję nie beta...
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: izaw w Czerwiec 26, 2012, 22:39:43
Ponowna instalacja może pomóc, jak coś jest uszkodzone. Beta i final niczym, nawet jednym bajtem się nie różnią.
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: nocnyMarek w Czerwiec 26, 2012, 22:40:38
W Szczechach Wielkich t.z. jest, a w Jeglinie nie ma, jest tylko ograniczenie do 60-tki,
tak samo jest w w wersji 6.8.1 sprzed roku, IMO nic się tam nie zmieniło.
(też mam wersję 'beta', bo 'niebeta' niczym się nie rózni)
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: emisiu w Czerwiec 26, 2012, 23:04:24
Piszę w tym wątku bo być może nie będzie z tym problemu, ale do rzeczy.
Na Targeo.pl po ostatniej aktualizacji map do wersji 1206 przestała działać możliwość wyznaczenia trasy do całej turystycznej części Chorwacji. Nie można wyznaczyć trasy np. do Dubrownika, ale można wyznaczyć trasę do Zagrzebia. Jeśli ktoś ma Am EU to czy może to sprawdzić i podzielić się wynikiem?
Tytuł: Odp: Brak informacji o terenie zabudowanym - AM 6.10e
Wiadomość wysłana przez: NUFI w Czerwiec 27, 2012, 10:32:48
Piszę w tym wątku bo być może nie będzie z tym problemu, ale do rzeczy.
Na Targeo.pl po ostatniej aktualizacji map do wersji 1206 przestała działać możliwość wyznaczenia trasy do całej turystycznej części Chorwacji. Nie można wyznaczyć trasy np. do Dubrownika, ale można wyznaczyć trasę do Zagrzebia. Jeśli ktoś ma Am EU to czy może to sprawdzić i podzielić się wynikiem?


Sprawdziłem kolego na AM_EU i wyznacza mi bez problemu do miejscowości TROGIR :) .
Do Dubrownika także po odznaczeniu pola "nie przekraczaj granic Schenegen" ponieważ przejeżdżamy przez BiH.

To samo próbowałem na Targeo.pl i nie wyznacza :(