PDAclub.pl

Nawigacja GPS => AutoMapa => AutoMapa WinCE, WM, WP6.x => Wątek zaczęty przez: WereWolf w Luty 18, 2010, 12:53:07

Tytuł: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: WereWolf w Luty 18, 2010, 12:53:07
na wstępie:
wersja AM - 6.1
urządzenie - HTC Touch Pro (Raphael)

generalnie problem polega na tym, że automapa po minimalizacji ma tendencje do zamykania się... na poprzednim sprzęcie (TyTN II) nie miałem z tym większych problemów, mogłem na przykład zminimalizować, sprawdzić pocztę, czy nawet odpalić bardziej pamięciożerny program i potem spokojnie wrócić do AM, natomiast tu zdarza się, że automapa się wyłączy i nie bardzo mogę znaleźć tego przyczynę...

czy jest znany jakiś ogólny problem, który może to powodować? być może to coś, co pojawiło się w wersji 6.1, bo na poprzednim urządzeniu była chyba wersja 6.0

a może jest jakiś inny sposób, żeby uniemożliwić samoczynne zamykanie się AM?
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: elimf w Luty 18, 2010, 13:24:21
Witam.
U mnie też jest ten problem ale przy TYTN II, w dodatku to jeszcze tak jakby nie ma trybu pełnoekranowego, tylko paski są na wierzchu i zasłaniają przyciski od AM....  :-|

szukałem w ustawieniach ale nie mogę dojść...
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: JB46 w Luty 18, 2010, 16:02:23
Na Pentagram Nomad i Cruser Sigma A50 minimalizacja też nie działa począwszy od AM 5.3 do AM 6.1.0.
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: luskan w Luty 18, 2010, 16:58:31
WereWolf - moze jednak problem z brakiem pamieci? system wtedy wylacza zminimalizowane aplikacje. Moze sprobuj to sprawdzic z wylaczonym glownym pluginem od HTC - juz nie pamietam jak on sie nazywa - manilla chyba.

elimf - przeslij to pytanie z numerem licencji do supportu, na pewno Ci pomoga
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: WereWolf w Luty 18, 2010, 17:07:42
WereWolf - moze jednak problem z brakiem pamieci? system wtedy wylacza zminimalizowane aplikacje. Moze sprobuj to sprawdzic z wylaczonym glownym pluginem od HTC - juz nie pamietam jak on sie nazywa - manilla chyba.

nie używam manilli, zamiast tego mam Mobile Shella...

co do pamięci, to trochę mnie to dziwi, bo Touch Pro ma jej stosunkowo dużo, a już na pewno więcej niż TyTN II, którego używałem wcześniej - a tam minimalizacja działała dużo lepiej...
spróbuję jeszcze pokombinować z ustawieniami pamięci samej AM, może będzie działać na minimalnych opcjach, wtedy będzie pewne, że to pamięć...

w sumie napiszę też do supportu, może oni mają jakieś sygnały o tym
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: daro.s w Luty 19, 2010, 17:54:43
Na Pentagram Nomad i Cruser Sigma A50 minimalizacja też nie działa począwszy od AM 5.3 do AM 6.1.0.

W mojej Sigmie działa ale wcześniej muszę uruchomić programik explorer.exe
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: JB46 w Luty 19, 2010, 23:15:15
W mojej Sigmie działa ale wcześniej muszę uruchomić programik explorer.exe

Witaj daro.s.
Jak to dobrze że masz Crusera. Co to jest za programik. Czy to jest "leaderexplorer" pobrany ze strony Crusera. Jak to uruchamiasz. Uchyl rombka tajemnicy. Czy masz symbol słuchawki. Jak wchodzisz do BT z poziomu AM.
Z góry dziękuję za porady.
Pozdrawiam.
Tytuł: Odp: Automapa 6.x - minimalizacja
Wiadomość wysłana przez: daro.s w Luty 20, 2010, 07:07:34
Uruchamiam wykorzystując nakładkę WolfNCU, szczegóły przesłałem na PW gdyż załączone linki dotyczą innego forum.
Pozdrawiam