Autor Wątek: AutoMapa 6.17 mapa 1502  (Przeczytany 26161 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mobilex

  • Clubowicz
  • *
  • Wiadomości: 74
  • Sprzęt: NavRoad VIVO_S + AutoMapa Europe
AutoMapa 6.17 mapa 1502
« : Marzec 10, 2015, 12:45:35 »

« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2015, 16:12:36 wysłana przez mobilex »

PDAclub.pl

AutoMapa 6.17 mapa 1502
« : Marzec 10, 2015, 12:45:35 »
R E K L A M A:


Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #1 : Marzec 10, 2015, 21:35:22 »
Cytuj
nowe oznaczenie na mapie dróg płatnych

Czyżby modły niektórych zostały wysłuchane? :)
Cytuj
wizualizacja skrzyżowania dróg podporządkowanej i głównej

Nie wiem czy chcę wiedzieć czy to w ogóle działa...

To nie tablica ogłoszeń !

Offline jartro

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 547
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
  • VIP Level: 150
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #2 : Marzec 11, 2015, 08:02:30 »
A EU nie ma :(((


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1031
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #3 : Marzec 11, 2015, 09:42:02 »


Offline smerfetka

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #4 : Marzec 11, 2015, 15:59:23 »
Zainstalowałem 6.17PL na Navroad VIVO S i fabryczna szybkość odczytu gps jest ustawiona na 9600 bps, a w AM6.16 była na 38400 bps - czy u was też coś zmienili w ustawieniach gps ?

W ustawieniach przy „Zarządzaj energią i ekranem” w 6.17 fabrycznie jest to odptaszkowane, a w 6.16 było zaptaszkowane, a piszą że: Zmiany w programie - poprawione zarządzanie energią. Też macie odptaszkowane ?


Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 247
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #5 : Marzec 11, 2015, 16:10:14 »
W „Zarządzaj energią i ekranem” w 6.17 mam zaptaszkowane. Ale plik Settings skopiowany ze starej wersji więc może tam to zostało skoro twierdzisz że teraz jest odptaszkowane?


Offline smerfetka

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #6 : Marzec 11, 2015, 18:24:10 »
Cytuj
Zarządzaj energią i ekranem


Na vivo s jest odptaszkowane (czysta instalacja) i w beta1 było odptaszkowane co zgłosiłem do beta testów.

To jest pewnie 
Cytuj
poprawione zarządzanie energią


« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2015, 18:26:37 wysłana przez smerfetka »

Offline andrep

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 415
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung J7 AM PL Android
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #7 : Marzec 12, 2015, 07:34:48 »
Witam
U mnie jest puste okienko ,brak ptaszka instalowałem na M bata2
Pozdrawiam


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 265
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #8 : Marzec 12, 2015, 10:30:49 »
Witam

Zainstalowałem 6.17 wAM na NavRoad Reco. Okienko zarządzaj energią i ekranem puste, ale nie zwróciłem uwagi jak było poprzednio. To jakie powinno być: zaznaczone czy nie?
Szybkość odczytu u mnie ustawiła się na 4800 bps. Mam możliwość zmiany po kliknięciu. Jak jest prawidłowo?

Pozdrawiam

Zdzisław


Offline smerfetka

  • Newbie
  • Wiadomości: 33
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #9 : Marzec 12, 2015, 13:02:21 »
Cytuj
Szybkość odczytu u mnie ustawiła się na 4800 bps



wg Navroad: Parametry modułu GPS to port COM1 o prędkości transmisji 9 600.

http://navroad.com/wsparcie/f-a-q/

Na moim VIVO S w AM6.16 była na 38400 bps, na 6.17 jest 9600

Cytuj
To jakie powinno być: zaznaczone czy nie?



Przy „Zarządzaj energią i ekranem” w 6.17 fabrycznie jest to odptaszkowane, a w 6.16 było zaptaszkowane

czyli pozmieniali

« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2015, 13:05:37 wysłana przez smerfetka »

Offline jartro

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 547
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
  • VIP Level: 150
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #10 : Marzec 12, 2015, 15:25:12 »
Jest:

http://w3.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=204021


To niezbyt dobre przyrównywać betę do mapy właściwej  :O


Offline Gonzo007

  • Newbie
  • Wiadomości: 8
  • Sprzęt: LG G4, HTC HD2, FS N560, GPSMap 60CSx
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #11 : Marzec 12, 2015, 15:38:04 »
Przy „Zarządzaj energią i ekranem” w 6.17 fabrycznie jest to odptaszkowane, a w 6.16 było zaptaszkowane
czyli pozmieniali

U mnie w HTC HD2 (WM) po instalacji na czystą kartę jest zaptaszkowane.


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 265
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #12 : Marzec 12, 2015, 16:34:42 »
Cytuj
wg Navroad: Parametry modułu GPS to port COM1 o prędkości transmisji 9 600.

http://navroad.com/wsparcie/f-a-q/



Miałem ustawione na port COM1(AUTO) i 4 800 bps.
Zmieniłem na 9 600. Zobaczymy w działaniu.


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1031
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #13 : Marzec 12, 2015, 22:21:47 »
Jest:

http://w3.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=204021


To niezbyt dobre przyrównywać betę do mapy właściwej  :O


Wyraziles sie na tyle nieprecyzyjnie, ze ciezko bylo mi sie domyslec czy pytajac czy jest, masz na mysli final. Poza tym doskonale wiesz ze beta mapy dosc czesto ostatnio staje sie wersja final. Czego oczywiscie nie mozna powiedziec o wersji programu. Ale to jest akurat bardzo logiczne.


Offline sserafin

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #14 : Marzec 13, 2015, 19:26:14 »
Mam AMEU więc se poczekam - braffo świetne rozwiązanie - płacę więcej za subskrypcję AMEU a nie mam najnowszej AMPL

Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

Offline altroch

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #15 : Marzec 13, 2015, 22:14:57 »
Mając AMEU możesz pobrać i zainstalować AMPL


Offline sebastuss

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #16 : Marzec 14, 2015, 10:33:17 »
Witam, czy ta mapa będzie chodzić na MIO P560 z systemem Windows Mobile 6 Classic?
Jestem laikiem w tym temacie, szukam aktualnej auto mapy do w/w pda.Znajdę tutaj jakiś opis jak zainstalować nową mapę?
proszę o ewentualny link do mapy i opisu
z góry dzieki za podpowiedzi
pozdrawiam


Offline sserafin

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #17 : Marzec 14, 2015, 12:15:04 »
tu masz wymagania - jak widac będzie chodzić !!!
http://www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL

tu masz mapy - trzeba kupić :D
http://www.automapa.pl/?PEI=53169

miałem MIO p350 - 5 lat temu 3,5 cala ekran to bez sensu
polecam:
http://www.euro.com.pl/nawigacja-samochodowa-gps/modecom-freeway-mx3.bhtml

według mnie to najlepsze urządzenie do GPS na rynku

Połączone: Marzec 14, 2015, 12:17:14
Mając AMEU możesz pobrać i zainstalować AMPL


jak poinstaluje to przeca mi zniknie AMEU {chyba???]

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2015, 12:17:14 wysłana przez sserafin »
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

Offline andrep

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 415
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung J7 AM PL Android
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #18 : Marzec 14, 2015, 12:30:15 »
Witam
Zmień nazwę folderu z AM EU i zainstaluj AM PL ,przenieś ustawienia i gotowe.
Pozdrawiam

Zbędna zabawa, mapa PL zainstaluje się w folderze Maps\Polska, (obok Maps\Europe) i będą 2 mapy do wyboru w ustawieniach.


Dzięki za informacje

« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2015, 19:23:15 wysłana przez andrep »

Offline sebastuss

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #19 : Marzec 14, 2015, 13:10:50 »
A jak mam zainstalowaną Auto Mape wersja 6.10.0 to mogę zainstalować tą mapę 1502?
Jeśli tak to jak to zrobić?


Offline sserafin

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #20 : Marzec 14, 2015, 13:45:41 »
AM617 to najaktualniejsza mapa
- pobieraj
- potem włóż kartę SD do kompa
- zainstaluj na niej AM
- włóż kartę do MIO i tyle.

Ale coś mi się widzi żes kolego Mega Lamer - to lepiej może pójdź tam gdzie navi sprzedają - Oni Ci zainstalują wszystko.


Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1161
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #21 : Marzec 15, 2015, 01:35:28 »
AM 6.17 to wersja programu, a nie mapy. Mapa to 1502.


Offline Jacca

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #22 : Marzec 15, 2015, 13:03:38 »
Podczas instalacji (od zera) wybrałem jak zwykle dodatek dla Peying.
Mam chińską stację multimedialną z winCE i dostępem do internetu i kiedyś metodą prób i błędów doszedłem do tego, że ten właśnie dodatek (choć mój sprzęt to Erisin) jest konieczny aby działał traffic.
Ale do rzeczy - w trakcie instalacji trzeba włożyć kartę do urządzenia, więc zszedłem do samochodu, uruchomiła się AM i dostałem (po raz pierwszy) pytanie czy sprzęt to Aristo (jeśli dobrze pamiętam) czy Peying. Wybrałem Peying, wróciłem do domu, dokończyłem instalację, powrót do samochodu i tu zdziwienie. Nie jest aktywny przycisk "Minimalizuj"!!!
Dla mnie to podstawa - po przekręceniu kluczyka automatycznie włącza się AM i jeśli planuję włączyć Traffic, to minimalizuję AM, uruchamiam dialer, konfiguruję połączenie z internetem i cieszę się, że nie stoję w korkach  :mrgreen:
Teraz robi się to problematyczne - owszem, mogę wyłączyć automatyczny start AM, odpalać internet i włączać AM. Ale, pomijając upierdliwość, na trasie niestety zdarza się utrata połączenia z internetem i trzeba powtórzyć ręczną konfigurację. Brak możliwości zminimalizowania AM  w takim przypadku to porażka - przecież nie będę wyłączał i znów włączał AM.

Czy ktoś z Was też stracił możliwość minimalizacji w tej wersji programu?


Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #23 : Marzec 17, 2015, 11:36:42 »
Z tego co pamiętam, to przycisk Minimalizuj jest nieaktywny, gdy nie ma pliku bądź procesu explorer.exe.

To nie tablica ogłoszeń !

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AutoMapa 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #24 : Marzec 17, 2015, 18:25:38 »
Jest mapa EU i co najważniejsze zwyciężył rozsadek, koniec z wersjami dla 4GB-ajtowców.

"W związku ze znacznym zwiększeniem ilości danych rozmiar mapy Europy przekracza 4 GB. Rekomendujemy używanie kart pamięci o pojemności 8 GB. Zmiana karty pamięci wymaga zgłoszenia się do zespołu Helpdesk:"

AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline msz1959

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
  • VIP Level: 100
Odp: AutoMapa PL 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #25 : Marzec 30, 2015, 21:05:55 »
polecam:
http://www.euro.com.pl/nawigacja-samochodowa-gps/modecom-freeway-mx3.bhtml

według mnie to najlepsze urządzenie do GPS na rynku


Czy dobrze rozumiem z opisu na tej stronie, że to nie ma możliwości "internetowych" czyli Live Traffic nie będzie działać?


Offline sserafin

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AutoMapa 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #26 : Marzec 30, 2015, 21:10:39 »
modecom - a na win CE nie da sie "zaprząc" do LT - do tego trzeba AM na androida - tyle że ta wersja AM - delikatnie mówiąc jest słaba.

p.s. proponuję poczytać hektolitry postów o tym jak działa LT - ja tam dziękuję takim funcjom :)

Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

Offline OleYek

  • [Pyrlandia] [GMzP]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 18323
  • Skąd: Poznań
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad Air WiFi+Cellular
  • VIP Level: 3
Odp: AutoMapa 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #27 : Marzec 30, 2015, 23:33:44 »
WinCE da się spiąć, wystarczy po BT spiąc ze smatfonem, ale czy z nowymi się da to nie wiem. Kiedyś się nie takie cuda robiło, ale fakt, lepiej dać sobie spokój.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4799
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #28 : Marzec 31, 2015, 08:36:12 »
modecom - a na win CE nie da sie "zaprząc" do LT - do tego trzeba AM na androida - tyle że ta wersja AM - delikatnie mówiąc jest słaba.

Jest słaba bo?
Co takiego istotnego jej brakuje?

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2015, 08:37:45 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline JD-MM

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: AutoMapa 6.17 mapa 1502
« Odpowiedź #29 : Marzec 31, 2015, 12:40:37 »
Też jestem ciekaw. Moim zdaniem aAM ma w porównaniu z winCE więcej zalet niż wad. Na stałe z winCE na aAM przeszedłem przeszło dwa lata temu i póki co na razie nie planuję wrócić, m.in. z powodu 'ułomności' sprzętu.