Autor Wątek: AutoMapa 6.16 mapa 1412  (Przeczytany 37169 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #30 : Styczeń 13, 2015, 11:38:50 »
A ja nie pojmuje jak można mieć problem z pamięcią przy wAM i przy obecnych cenach kart SD, nie pojmuję również jak producent może zajmować się takimi duperelami jak dopasowanie rozmiaru programu do specyfiki klienta.


PDAclub.pl

Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #30 : Styczeń 13, 2015, 11:38:50 »
R E K L A M A:


Offline jachraniak

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2151
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #31 : Styczeń 13, 2015, 13:40:10 »
Lata młotkowania za wszystko i przy każdej okazji odcisnęły piętno na producencie. Już od dawna dmuchają na zimne...

Swoją drogą... nie znam drugiego producenta oprogramowania, który byłby tak hejtowany.
Choć trzeba przyznać, że i w google play i w AppStore już podejście się zmienia. Wystarczy popatrzeć na opinie.

google play
3,9 – łącznie 5 842
5 - 3 032
4 - 1 251
3  - 486
2 - 315
1 - 758

AppStore (średnia)
Current Version:
4 - 44 Ratings
All Versions:
2 - 1167 Ratings

I jednak zasadą jest, że najniższe oceny AM dostawała tuż po pojawieniu się w sklepie.

iAM
Full AM'Traffic :)

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #32 : Styczeń 13, 2015, 13:43:52 »
A ja nie pojmuje jak ...

To zapytaj, może ktoś cię uświadomi...

Skoro można było kupić 'gotowca' AM EU na karcie SD 4GB z licencją przypisaną do tej karty,
to rozumiem, że producent przygotował aktualizację, w wersji która mieści się na tej karcie,
by użytkownicy takiej 'AM na SD4GB' mieli wybór i mogli szybko skorzystać z aktualizacji całej EU
bez konieczności ganiania po sklepach i zwalniania licencji w celu przepisania na nową kartę.

Natomiast pomysł tworzenia jakichś 'wersji regionalnych' uważam za kompletnie nietrafiony,
po pierwsze z tej przyczyny że taką wersję każdy może sobie sam przygotować
a po drugie takich wersji może być nieskończona ilość i zawsze wybór krajów/rejonów
do eliminacji będzie dyskusyjny.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline adrianos287

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 153
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Mini 2 S6500D
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #33 : Styczeń 13, 2015, 16:15:05 »
Komentarz Moderatora Proszę niepotrzebnie nie cytować całego postu poprzedzającego.
po pierwsze Jakoś tomtom opracowuje kilkanaście wersji.

Jeśli by spowodowało to obniżkę ceny że np zachodnia europa + pl i sąsiedzi to taniej to czemu nie.

a co do drugiego to racja bo każdemu może coś nie pasować,ale to i tak według mnie lepsza opcja niż brak punktów poi....

« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2015, 16:19:13 wysłana przez nocnyMarek »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #34 : Styczeń 13, 2015, 16:32:41 »
Po pierwsze TomTom jest właścicielem TeleAtlasu (czyli ma swój dział opracowywania map),
więc może sobie pozwolić na takie numery.
AM musi mapy kupić, a licencja jest na zasadzie KUP I UŻYWAJ, a Here nie ma żadnego interesu
w tym by sprzedawać taniej kawałki Europy skoro może sprzedać całość.
Więc na taniej nie masz co liczyć, bo jeśli Aqurat i tak musi kupić całą EU
to taniej fragmentów nie sprzeda.
Poza tym nie ma mowy o braku POI, a tylko o dodatkowych informacjach o POI.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1160
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #35 : Styczeń 13, 2015, 18:06:45 »
Na wAM można sobie dostosować. Ale już aAM nie ma możliwości wyboru zakresu. Dodatkowo są urządzenia bez karty, gdzie liczy się każdy MB.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #36 : Styczeń 13, 2015, 18:18:43 »
Owszem ale w tym wątku dyskutujemy o mapie do AM 6.16, a ta zdaje się nie działa pod Andkiem.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline adrianos287

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 153
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Mini 2 S6500D
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #37 : Styczeń 13, 2015, 18:19:23 »
Na wAM można sobie dostosować. Ale już aAM nie ma możliwości wyboru zakresu.


I tu się właśnie mylisz. Jest.

i chodziło mi nie o poi tylko o adresy punktowe w Niemczech, Austrii i we Włoszech.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2015, 18:41:40 wysłana przez adrianos287 »

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4793
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #38 : Styczeń 13, 2015, 19:15:58 »
Jak zrobić to (legalnie) posiadając tylko licencję na Androida?

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1160
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #39 : Styczeń 13, 2015, 19:47:11 »
Dyskusja dotyczy wyłącznie mapy. Stary program od dawna nie zmieniany, nawet nie został poruszony.

Chyba, że chcesz podobnej dyskusji dla każdej platformy.


Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #40 : Styczeń 16, 2015, 15:16:39 »
I jednak zasadą jest, że najniższe oceny AM dostawała tuż po pojawieniu się w sklepie.

Ponieważ, ci co dawali najniższe oceny, pewnie już poszli do konkurencji.

To nie tablica ogłoszeń !

Offline mif

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: S Galaxy S3
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #41 : Styczeń 17, 2015, 00:46:38 »

i chodziło mi nie o poi tylko o adresy punktowe w Niemczech, Austrii i we Włoszech.


https://www.here.com/polska/kraków/street-square/ulica-czarnowiejska-1--loc-dmVyc2lvbj0xO3RpdGxlPXVsaWNhK0N6YXJub3dpZWpza2ErMTtsYXQ9NTA

Jeżeli ma takie adresy punktowe , jak w Krakowie, to można się załamać:

- Czarnowiejska zaczyna się po drugiej stronie Alei Mickiewicza (cel w AM_Czarnowiejska 1.doc) ok 400m
- Czarnowiejska 1 Here oznacza jako Dolnych Młynów 1
- Dolnych Młynów 1  w realu nie istnieje, numeracja zaczyna się od 3
- Brak numeracji Czaenowiejska 39, a budynek stoi od lat 70 ub. wieku
- Nie ma bocznej Karola Szymanowskiego, jest Mieczysława Karłowicza

Chwała Aquratowi & Geosystems

PS. Jak to wygląda w TomTom'ie?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2015, 22:06:17 wysłana przez mif »

Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #42 : Styczeń 17, 2015, 14:03:16 »
Here dodaje wszędzie "ulica", co w zasadzie jest poronionym pomysłem.

PS.

* AM_Czarnowiejska 1.doc (204 kB - pobrany 1 razy.)
* Szymanowskiego.doc (125.5 kB - pobrany 2 razy.)

Umieszczanie załączników w doc to "średni" pomysł.

To nie tablica ogłoszeń !

Offline RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2333
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #43 : Styczeń 17, 2015, 21:49:39 »
i tak dobrze że nie  .docx ;P

Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline mif

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: S Galaxy S3
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #44 : Styczeń 17, 2015, 22:14:59 »
Umieszczanie załączników w doc to "średni" pomysł.


To delikatnie powiedziane :)
Nie znałem efektów załączenia pliku doc. Przepraszam
Zmieniłem jeden plik na jpg,, drugi jest tutaj


Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #45 : Styczeń 22, 2015, 22:12:09 »
To adresy aproksymowane*, a nie dokładne punktowe.
AM pewnie też jeszcze gdzieniegdzie takie ma, chociaż nie jestem pewny.
Konkurencja ma ich więcej - Here, TT. Emapi (Naviexpert) też np. w Jeleniej Górze ma jakąś część takich aproksymowanych.

* czyli wiedzą, że ta ulica ma numery od 1 do 39, to rozmieszczają proporcjonalnie wzdłuż tejże ulicy

To nie tablica ogłoszeń !

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #46 : Marzec 25, 2015, 02:07:18 »
Proszę zainteresowane osoby o potwierdzenie/zaprzeczenie problemu, abym nie był jedyny.
Sprawa dotyczy problemu pobierania wyłącznie pliku AutoMapa Windows EU 6.16 1412 4GB,
www.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=53175
którego przez kilka dni nie mogłem pobrać. Nie był mi on niezbędny do życia, ale jednak chciałem mieć tą ostatnią wersję dla kart 4 GB i dzielnie próbowałem kilka dni, wiec nie był to przypadek chwilowy. Chyba wyłącznie szczęśliwym trafem kilka godzin po napisaniu do suportu problem na 12 godzin przestał występować.
Oczywiście support oznajmił mi grzecznie, że jestem jedynym pechowcem, bo nikt takiego przypadku nie zgłaszał jak również oni sami problemu nie potwierdzili.
Kilka minut temu (2015-03-25 01:45) problem z pobieraniem tego pliku ponownie występuje.
Takie chybił trafił, problem pojawia się i znika. Nie mam UPC i nie jest to ślimacze tempo.
Sieć = Multimedia światłowód 30 Mb/s. Plik od razu zgłasza się jako długość nie rozpoznana i ma 0 bajtów po natychmiastowym "pobraniu".

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2015, 02:21:48 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9911
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #47 : Marzec 25, 2015, 10:39:22 »
SOA#1

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline mif

  • Newbie
  • Wiadomości: 19
  • Sprzęt: S Galaxy S3
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1412
« Odpowiedź #48 : Marzec 25, 2015, 19:19:24 »
25-03-2015 godz.19:13  ściąga bez problemu ok. 500 kb/s