Autor Wątek: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410  (Przeczytany 30241 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« : Wrzesień 26, 2014, 23:49:41 »
Pojawiła się oficjalna wersja AutoMapa 6.16.2 (2343) mapy 1409.

"Aktualizacja organizacji ruchu w miastach w województwach:
wielkopolskim, lubuskim, zachodniopomorskim
oraz na obwodnicy Białegostoku i odcinku A4 Tarnów - Dębica
Przygotowana do otwarcia poprzez technologię LiveDrive! ul. Obiegowa w Olsztynie"

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2014, 23:51:55 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.20.0 (2741), mapa: teraz Polska 1606 v6.850

PDAclub.pl

AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« : Wrzesień 26, 2014, 23:49:41 »
R E K L A M A:


Offline MonsterLolek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 241
  • Sprzęt: Iphone 6s 64GB
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 27, 2014, 19:42:45 »
pamiętacie jak jeszcze ze 2 - 3 lata temu jak ukazywała się nowa odsłona wAM, to na forum aż gotowało się od postów na jej temat, poprawianie skórek, kolorków itd itd. A teraz praktycznie po nowej odsłonie żadnego zainteresowania i to praktycznie dla każdej platformy. Szkoda, że producent swoją polityką tak ludzi zniechęcił do hobby jakim kiedyś była automapa. Dziś jak jest jakiś nowy release raz na rok wersji w moim przypadku na andka, to tylko zainstaluję i nawet nie chce mi się tego oglądać, bo wiadomo, że nic się nie praktycznie nie zmieni tylko same mapy, ech szkoda, tamte czasy fajne były  :wink:


Offline szymon189

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 119
  • Sprzęt: Sony Xperia M4 Aqua
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #2 : Październik 05, 2014, 10:30:13 »
Według mnie mapy bardzo dobre."Trochę " kilometrów przejechanych bez problemu. Nie Zauważyłem żadnych błędów.


Offline sserafin

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #3 : Październik 07, 2014, 18:15:22 »
dostałem info na emaila dziś 7 X że jest nowa AM z 25 września - super aktualność

Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #4 : Październik 08, 2014, 00:21:57 »
pamiętacie jak jeszcze ze 2 - 3 lata temu jak ukazywała się nowa odsłona wAM, to na forum aż gotowało się od postów... A teraz praktycznie po nowej odsłonie żadnego zainteresowania...

Bo przy AutoMapie już nie jest ten zespół co dawniej, teraz możesz sobie pisać, poprawiać, proponować, sugerować, prosić, walić głową w mur a i tak albo się nie doczekasz bo inne priorytety albo zrobią na jedno wydanie wersji a w kolejnej błąd powracający jak bumerang, a większość na zasadzie, że "jak jedzie to już bedzie". To się nie ma co dziwić, że się ludziom znudziło (to walenie głową w mur). Obstawiam, że zgłoszeń przychodzi 10x mniej a oni się cieszą bo mają spokój.

dostałem info na emaila dziś 7 X że jest nowa AM z 25 września - super aktualność

Tutaj nie o to chodzi i zawsze tak było i jest OK. W ciągu 2 tygodni kto miał pobrać to pobrał a reszta (większość) pobierze przy najbliższej okazji mimo przypominającego emaila. Serwer żyje ludki spóźnialskie pobierają i też żyją.
Jeśli chcesz wiedzieć natychmiast to musiałbyś mieć do mnie czerwony telefon.

« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2014, 02:22:31 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.20.0 (2741), mapa: teraz Polska 1606 v6.850

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9898
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #5 : Październik 31, 2014, 17:13:34 »
Na serwerze AM są już dostępne mapy 1410, a w nich:
Cytuj
dodana tzw. pętla miejska Ciechanowa
dodany pikietaż na drogach województwa zach-pom, wielkopolskiego i lubuskiego
nowa organizacja ruchu w 18 miastach na terenie województw kujawsko - pomorskiego oraz lubuskiego
nowa organizacja ruchu po otwarciu dróg związanych z budową II linii metra w Warszawie
zmiany na Trasie AK w Warszawie

Nowe odcinki dróg do udostępnienia poprzez technologię LiveDrive!
obwodnica Augustowa
A4 Dębica - Tarnów
nowe odcinki obwodnicy Lublina
trasa średnicowa w Grudziądzu
trasa S8 Sieradz-Walichnowy
DK94 na wysokosci Dąbrowy Górniczej
nowy węzeł drogowy w Częstochowie - Jana Pawła/Wojska Polskiego


AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline tpiatal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 277
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #6 : Październik 31, 2014, 18:29:06 »
Świetnie, a gdzie można się dowiedzieć, czy coś się zmieniło w mapach EU?


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #7 : Październik 31, 2014, 19:32:08 »
Na serwerze AM są już dostępne mapy 1410, a w nich:


Czy u Was też pokazuje mapy 1406 ?? Czy tylko u mnie coś się źle zainstalowało ??



Offline adrianos287

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 153
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Mini 2 S6500D
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #8 : Październik 31, 2014, 20:02:10 »
Pl to to samo co beta


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9898
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #9 : Październik 31, 2014, 22:50:26 »
Czy tylko u mnie coś się źle zainstalowało ??

SOA#1
Albo zainstalowałeś starą mapę, albo masz ją zainstalowaną w folderze
o innej nazwie niż Europe i ostatnio jej używałeś.
W tym długim przypadku wystarczy, że wczytasz świeżo zainstalowaną,
ale na to to chyba sam powinieneś wpaść. Aż mi głupio tłumaczyć jak żółtodziobowi ...

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #10 : Listopad 01, 2014, 20:28:57 »
Tylko że ja mam chyba mapy 1410 - mam nową organizację ruchu w Wawie na TT, mam obwodnicę Augustowa, mam odcinek A4 Dębica-Tarnów. Tylko tak jakby opis błędny ??


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9898
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #11 : Listopad 01, 2014, 21:32:36 »
Obwodnica i A4 były już na 1406, na Wawie się nie znam, ale wiem na pewno
że plac Kilara w Katowicach pojawił się mapie 1410, masz go?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #12 : Listopad 02, 2014, 11:51:13 »
Ten plac ??



Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9898
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #13 : Listopad 02, 2014, 12:41:23 »
Ten, a czemu masz program z buildem 2339? To jakaś beta? Aktualna AM ma build 2343

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #14 : Listopad 02, 2014, 12:55:35 »
To wersja z maila z AQ informującego o nowej wersji. Finalna na serwerze czymś się różni ?? Bo zazwyczaj były to te same pliki.
Tak czy inaczej dziwne - mapy niby 1410 a opis 1406. Spróbuje zainstalować jeszcze raz od zera (obecnie nadpisałem wcześniejszą wersję)


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9898
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #15 : Listopad 02, 2014, 13:54:55 »
To wersja z maila z AQ informującego o nowej wersji

build 2343 wyszedł .... w czerwcu, a 1410 Finał nie różni sie niczym od bety1410.
Do czego linka dostałeś  w mailu to nie wiem :O
nim zdążyłem pobrać pliki z linka zostały usunięte z serwera i pojafiła sie oficjalna wersja na stronie.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline emisiu

  • Ekspert AutoMapa
  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2361
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #16 : Listopad 02, 2014, 20:28:14 »
Tak czy inaczej dziwne - mapy niby 1410 a opis 1406. Spróbuje zainstalować jeszcze raz od zera (obecnie nadpisałem wcześniejszą wersję)


A pobierz mapę Polski a nie Europy i zobacz co wtedy.


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #17 : Listopad 02, 2014, 21:35:49 »
Usunąłem wszystko z dysku, pobrałem wersję finalną i chyba wszystko już jest ok. Mapa 1410, wersja 2343.


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #18 : Listopad 05, 2014, 17:02:11 »
Niestety program znowu nie pamięta 'zaliczonych' już punktów PRZEZ  ::)

Punkt gdzie jest znacznik, jest punktem PRZEZ nr 3



Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #19 : Listopad 10, 2014, 23:59:27 »
Jako że tu już się nic nie dzieje to zaczerpnąłem temat z miplo o tym jaka to teraz AM jest nie dobra i złośliwie zamyka kurki z transferem. Na miplo nie można nic wkleić do dyskusji a temat jednak dotyczy "dzisiejszej" wersji AM EU którą to trzeba pobierać niby aż 1,5 godziny na łączu ponoć 50 Mb/s, wiec chcę poinformować wszystkich tych którzy plują na serwery AM, że wasi dostawcy internetu robią was w bambuko, albo macie problem u siebie w PC, bo u mnie zawsze było raz dwa i na prawdziwym łączu 30 Mb/s AM EU pobieram w 12 minut.
Może zabijając nudę inni pdaclubowcy wypowiedzą się ile u nich jest prawdy w 1,5 godzinnym pobieraniu AM EU na łączu "50 Mb/s"

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2014, 01:30:54 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.20.0 (2741), mapa: teraz Polska 1606 v6.850

Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 992
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #20 : Listopad 11, 2014, 00:23:26 »
U mnie co prawda łacze 60MB/s i AM PL. Trwa to okolo minuty.


Online starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 220
  • AM legal
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #21 : Listopad 11, 2014, 08:05:08 »
Potwierdzam. PL ciągnie bez problemów. Może to kwestia dostawcy łącza i obciążenia indywidualnej sieci? A może EU ma "swoje" problemy?


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 236
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #22 : Listopad 11, 2014, 08:50:38 »
Witam

Cytuj
Może zabijając nudę inni pdaclubowcy wypowiedzą się ile u nich jest prawdy w 1,5 godzinnym pobieraniu AM EU na łączu "50 Mb/s"


U mnie prędkość podobno do 100Mb/s, w rzeczywistości myślę, że trochę ponad 50.
Mapa wAM EU, czas pełnego pobierania 15 - 18 minut.

Pozdrawiam

Zdzisław


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #23 : Listopad 27, 2014, 11:23:51 »
Nowe mapy w wersji 1410a

Cytuj
Lista zmian w aktualnej wersji

AutoMapa Windows 6.16 1410a


Zmiany w stosunku do wersji 1410:

poprawki i zmiany prowadzenia dróg: Drogowej Trasy Średnicowej w Gliwicach, S69, obwodnicy Augustowa
poprawki zawartości mapy Europe
poprawki i zmiany prowadzenia tras mostem Łazienkowskim w Warszawie



Offline sserafin

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #24 : Listopad 27, 2014, 21:16:43 »
Pierwszy raz tak mam!
Super - sformatowałem kartę gotowy do instalacji i ............... ni eda się zaistalowac bo archiwum [ plik pobrany] jest zły!!!!

Połączone: Listopad 27, 2014, 21:19:38
widzi mi się że serwery lipne - przeciążone - bo plik AMEU zamiast 2,64GB miał 1,8 GB

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2014, 21:19:38 wysłana przez sserafin »
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

Offline jartro

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 539
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
  • VIP Level: 150
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #25 : Listopad 27, 2014, 22:34:31 »
Ja mam z kolei problem z rejestracją. Restartowałem komputer już 3 razy. Rejestracja wydłuża się jak gumka do majtek :(
Napisałem już do supportu. Może coś zrobią.

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2014, 22:36:15 wysłana przez jartro »

Offline PioMul

  • Newbie
  • Wiadomości: 27
  • Sprzęt: 5,2" Honor 9; tablety 7" Lenovo, Overmax, Archos
AutoMapa 6.16. Nowa mapa 1410a - nie nadąża za zmianami w Warszawie
« Odpowiedź #26 : Listopad 28, 2014, 07:20:42 »
Jest nowa mapa 1410a.

Zmiany w stosunku do wersji 1410:

    poprawki i zmiany prowadzenia dróg: Drogowej Trasy Średnicowej w Gliwicach, S69, obwodnicy Augustowa
    poprawki zawartości mapy Europe
    poprawki i zmiany prowadzenia tras mostem Łazienkowskim w Warszawie
==========================
Kilka słów komentarza
Z tym że nie ma na przykład poważnych zmian w Warszawie na trasie S8 między Powązkowską a Broniewskiego w kierunku północno-wschodnim. Drogowcy zamknęli prawe pasy i przestawili ruch prawy na dotychczasowy lewy. Straszne zamieszanie, dezorientacja kierowców i co najgorsze - gigantyczne korki (ok. godz. 17 sięgające Bemowa).
Livedrive tego nie wie. Żeby dojechać od strony Woli np. do Broniewskiego albo Marymonckiej, trzeba zjechać z trasy w Powązkowską albo jeszcze wcześniej (bo i tu się robią okropne korki), gdyż potem zjazd z S8 jest dopiero przy Wisłostradzie i to też tylko tymczasowy. Automapa za tym wszystkim nie nadąża.


Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #27 : Listopad 28, 2014, 21:30:43 »
Ale tu są pechowcy. Ciągle się komuś coś nie otwiera, ciągle się coś nie pobiera, nawet sami sobie potraficie sfałszować instalkę AM. Dla tych co ciągle pobierają kawałki, powtarzam za producentem
AutoMapa PL = 334 MB
AutoMapa EU = 2,64 GB
jak tyle nie mam to się nie drę na całą Polskę, że nie mogę zainstalować tylko pobieram jeszcze raz. Mimo że od pewnego czasu AM ma wbudowany weryfikator poprawności archiwum i nikt nie powinien mieć nie jasności czy ma poprawny plik podaję dla potomnych sumy MD5
AutoMapa_6.16_1410a_PL = fd227c93b1fcbe3c4c385c563cfa8cc2
AutoMapa_6.16_1410a_EU = b30ffbbe0466338ab414626f0063f192

AutoMapa PL/EU 6.20.0 (2741), mapa: teraz Polska 1606 v6.850

Offline jartro

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 539
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
  • VIP Level: 150
Odp: AutoMapa 6.16 mapa 1409, 1410
« Odpowiedź #28 : Grudzień 12, 2014, 18:44:40 »
Instalacja to wozie a rejestracja to o kozie :)))