Autor Wątek: Automapa 6.19 z mapami 1512  (Przeczytany 43588 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emperator

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 242
  • Sprzęt: Nokia N500
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #30 : Styczeń 03, 2016, 15:28:06 »
Pięknie dziękuję :)


PDAclub.pl

Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #30 : Styczeń 03, 2016, 15:28:06 »
R E K L A M A:


Offline ArKo74

  • Newbie
  • Wiadomości: 42
  • Sprzęt: MODECOM FREEWAY MX2HD
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #31 : Styczeń 04, 2016, 14:15:10 »

Aa ramki, modyfikujemy pliki,  categories Dokument XML , Common.skin.map.prg


...a jakie dokładnie wpisy odpowiadają za te ramki??? Jest opcja żeby wyłączyć je całkowicie???

Pozdr.
ArKo74


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #32 : Styczeń 04, 2016, 14:44:16 »
AutoMapa.skin.mvga.day.data
AutoMapa.skin.mvga.night.data
AutoMapa.skin.qvga.day.data
AutoMapa.skin.qvga.day.data
AutoMapa.skin.vga.day.data
AutoMapa.skin.vga.night.data


Pobrałem tą paczkę. Wgranie jej wyświetli mi stare ikonki ??


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #33 : Styczeń 04, 2016, 15:42:46 »
Cytat: zdzis.michal
Po prostu napisałem do AM swoją opinię na ten temat. Proponuję to samo wszystkim niezadowolonym...
Proponuję jednak na przyszłość starać się przekonać autorów AM do powrotu do poprzedniej wersji przedstawiania POI.


Cóż, taka zmasowana krytyka jest starsznie dołująca,
więc ja dla odmiany postanowiłem zadziałać motywacyjnie ;)
Wymyśliłem dla pracowników Aquratu mały konkurs noworoczny,
ze specjalną dedykacją dla osób odpowiedzialnych za wdrożenie tej zmiany,
szumnie nazwanej 'nowym systemem identyfikacji wizualnej POI'
i z gwarantowaną nagrodą niespodzianką za w 100% poprawne rozwiazanie zadania
konkursowego. Obecnie niecierpliwie oczekuję na (zapewne znakomite) odpowiedzi.

Jeśli ktoś z was również miałby ochotę na odrobinę rozrywki (poza konkursem)
to załączam zadanie konkursowe. Polega ono na 'identyfikacji wizualnej'
wybranej grupy kategorii POI, (przy wybranej opcji 'rozszerzony zestaw ikon')
jakie są wyświetlane w urządzeniach z AM, które nie posiadają ekranów FullHD,
czyli na większości urządzeń z Windowsem na pokładzie.
Miłej zabawy ;)

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #34 : Styczeń 04, 2016, 16:43:09 »

Cytuj
Pobrałem tą paczkę. Wgranie jej wyświetli mi stare ikonki ??

do tej paczki były zastrzeżenia:
Pliki podmienić można. Zawierają one tylko ikony (grafikę). Nie ma żadnych danych. Tylko, że przy zmianie lub dodaniu nowych kategorii POI lub elementów interfejsu graficznego (tak, tam też są grafiki pilota, panelu dolnego, ograniczenia prędkości, terenu zabudowanego i reszty elementów na ekranie) zabraknie grafiki. Części po prostu nie wyświetli, ale przy niektórych może się wyłożyć.


Chyba, że kol. MarekDAREK pozmieniał również te pliki.

Cytuj
Cytat: rgr w Styczeń 01, 2016, 23:36:31
Zawsze może jedna osoba wrzucić spakowany folder Icons ze starymi ikonkami.
Właśnie miałem zapytać o to. Mam stary folder zawierający 1572 ikonki. Pewnie nie wszystkie, ale zawsze to coś :)


A co z tym?


Offline MarekDAREK

  • Newbie
  • Wiadomości: 16
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #35 : Styczeń 05, 2016, 17:08:30 »






Pliki,  categories Dokument XML , Common.skin.map.prg
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=6143333

rar
MarekDAREK

//


Offline Wojteksw49

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 182
  • Sprzęt: Modecom FreeWAY MX2, GMS 6501 AMEU
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #36 : Styczeń 05, 2016, 18:59:46 »
Serwery AM strajkują, wielokrotne próby ściągnięcia nowej AM nie przynoszą efektów. Najpierw jest czas pobierania 2 godz, po kilku minutach 12 godz, a po 2 godz błąd sieci i tak ciągle od wczoraj.


Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 247
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #37 : Styczeń 05, 2016, 19:09:30 »
Strajkują? Oby tak zawsze. PL ściągnięta w 98 s.  :ok:


Offline Wojteksw49

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 182
  • Sprzęt: Modecom FreeWAY MX2, GMS 6501 AMEU
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #38 : Styczeń 05, 2016, 20:35:58 »
PL poszła szybko, ale EU pokazuje teraz 20 godz i po chwili wywala błąd. Może to wina u mnie, ale wszystko inne mogę ściągać szybko.
Może dlatego, że rozesłano maila do użytkowników o nowej wersji i jest dużo chętnych do ściągania.
Zobaczę jutro.


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #39 : Styczeń 06, 2016, 09:19:23 »
Cytuj
Może dlatego, że rozesłano maila do użytkowników o nowej wersji i jest dużo chętnych do ściągania.


Jakiego maila? Nic nie dostałem.


Offline Wojteksw49

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 182
  • Sprzęt: Modecom FreeWAY MX2, GMS 6501 AMEU
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #40 : Styczeń 06, 2016, 09:47:43 »
Cytuj
Może dlatego, że rozesłano maila do użytkowników o nowej wersji i jest dużo chętnych do ściągania.


Jakiego maila? Nic nie dostałem.


Ja dostałem i zaczynał się tak: Drogi Użytkowniku AutoMapy,

Zapraszamy do pobrania i instalacji najnowszej AutoMapy dla Windows w wersji 6.19 z mapami 1512. 


W dniu dzisiejszym chyba serwery działają sprawniej i pewnie uda mi się pobrać wersje EU


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #41 : Styczeń 06, 2016, 10:21:41 »
Cytuj
Zapraszamy do pobrania i instalacji najnowszej AutoMapy dla Windows w wersji 6.19 z mapami 1512.
W dniu dzisiejszym chyba serwery działają sprawniej i pewnie uda mi się pobrać wersje EU


A jaką dokładnie wersję? Ja swoją pobrałem już w grudniu. NR 6.19.0.2705. EU 2512


Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 247
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #42 : Styczeń 06, 2016, 10:56:52 »
Mail jest rozsyłany przez AQ z pewnym opóźnieniem od daty opublikowania nowej mapy aby nie doszło do przeciążenia serwerów. Najpierw ciągną ci co zerknęli na stronę AM.
Skoro ściągnąłeś EU 2512 to się nie martw. Dostaniesz maila za 10 lat  :D


Offline Wojteksw49

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 182
  • Sprzęt: Modecom FreeWAY MX2, GMS 6501 AMEU
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #43 : Styczeń 06, 2016, 11:04:52 »
Wszystko się zgadza, ja pod koniec grudnia nie zaglądałem na forum i przegapiłem.
Dziś udało mi się pobrać AM EU, zobaczę co dobrego zrobili.


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #44 : Styczeń 07, 2016, 15:57:53 »
Witam

Wgrałem pliki wg MarkaDARKA. Wszystko wróciło do normalności i chodzi jak należy. Współgra również z moimi zmianami na skórkach. Użytkowanie takiej AM ma sens. Szkoda, że za każdym razem będzie zabawa.

Pozdrawiam


Offline `mobik`

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #45 : Styczeń 07, 2016, 16:37:18 »
Szkoda, że za każdym razem będzie zabawa.

Na razie ciągle jeszcze jest dostępne prostsze wyjście, mozna przy aktualizacji odhaczyc
instalację programu i zainstalować tylko nową mapę, bo mapy 1512 działają z AM6.18.


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #46 : Styczeń 07, 2016, 20:29:11 »
O widzisz, na to nie wpadłem i wróciłem do 6.18 z mapami 1510 :ok:
Doinstalowałem mapy 1512 i jest znowu normalnie i z aktualnymi mapami.


Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #47 : Styczeń 07, 2016, 21:40:08 »
Cytuj
O widzisz, na to nie wpadłem i wróciłem do 6.18 z mapami 1510 :ok:
Doinstalowałem mapy 1512 i jest znowu normalnie i z aktualnymi mapami.


Jest jednak zastrzeżenie, o czym koledzy zapomnieli:
Cytuj
do tej paczki były zastrzeżenia:
Cytat: izaw w Grudzień 23, 2015, 20:24:39

Pliki podmienić można. Zawierają one tylko ikony (grafikę). Nie ma żadnych danych. Tylko, że przy zmianie lub dodaniu nowych kategorii POI lub elementów interfejsu graficznego (tak, tam też są grafiki pilota, panelu dolnego, ograniczenia prędkości, terenu zabudowanego i reszty elementów na ekranie) zabraknie grafiki. Części po prostu nie wyświetli, ale przy niektórych może się wyłożyć.



Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #48 : Styczeń 07, 2016, 22:41:45 »
Cytat: zdzis.michal
Jest jednak zastrzeżenie, o czym koledzy zapomnieli

W tym przypadku to nie ma nic do rzeczy, tym sposobem żadnych plików się nie podmienia,
wszystkie zostają z tej samej wersji programu (6.18), tylko mapy są nowsze.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline zdzis.michal

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 262
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #49 : Styczeń 08, 2016, 12:23:35 »
Cytuj
W tym przypadku to nie ma nic do rzeczy, tym sposobem żadnych plików się nie podmienia,
wszystkie zostają z tej samej wersji programu (6.18), tylko mapy są nowsze.


No tak, tego nie wziąłem pod uwagę, bo zawsze aktualizuję całość. Powstanie chyba w przyszłości problem z kompatybilnością dla nowych urządzeń.

Połączone: Styczeń 08, 2016, 12:26:31
Zapomniałem się zapytać jak wypadł test dla Aqurata.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2016, 12:26:31 wysłana przez zdzis.michal »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #50 : Styczeń 08, 2016, 12:40:57 »
Chyba nie najlepiej :E Po nagrodę nikt się nie zgłosił, a odpowiedź była wymijająca:
'W odpowiedzi mozemy zapewnic, ze zbieramy wszystkie sugestie odnosnie nowych ikon i przekazujemy do osob decyzyjnych.'

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Alek1234

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: GMS-7755 Excellence
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #51 : Styczeń 15, 2016, 14:59:29 »
Wersja 6.19 z mapą 1512 nie działa prawidłowo na urządzeniu GMS-7755 Excellence. Przy wyznaczaniu niektórych tras komunikat: "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych" i kicha. Rozmowa z konsultantem AutoMapa nie dała rezultatu. Powróciłem do wersji 6.18 programu i wgrałem mapę 1512. Taka kombinacja działa bez zarzutu.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #52 : Styczeń 15, 2016, 15:25:39 »
Mam pytanie konkretyzujące, z jakich danych SR korzystałeś?
Ten komunikat też mi się kilka razy pojawił na oryginalnych danych SR z instalki,
ale po aktualizacji SR już na niego nie natrafiłem.
Nowe dane SR są datowane 18 grudnia, te z instalki na 14-go. To tylko 4 dni różnicy.
Podejrzanie szybko pojawiła sie aktualuzacja. Zastanawiam się czy nie było tak,
że znaleźli jakiś błąd w tych danych, więc szybko wydali poprawione ...

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Alek1234

  • Newbie
  • Wiadomości: 10
  • Sprzęt: GMS-7755 Excellence
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #53 : Styczeń 15, 2016, 16:59:02 »
Ja też tak wydedukowałem, ale zarówno z SR z 14-go jak i 18-go taki sam rezultat. Dalem obie spokój i wgrałem wersję 6.18 z mapą 1512. Konsultant twierdzi, że to wada mojego urządzenia, za mało RAM (jest 128 i nigdy nie było problemów), radził pokombinować zmianami w ustawieniach AM w przydziale pamięci, ale nic to nie dało. Moim zdaniem jest jakiś problem z wersją 6.19


Offline Rena Sochacka

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #54 : Styczeń 20, 2016, 16:42:51 »
Witam,
też chcielibyśmy wrócić na naszej Auto Mapie do starych ikonek lecz niestety nie potrafimy tego sami zrobić(brak pojęcia o wgrywaniu plików itd).Czytam,że radzicie sobie z tym na różne sposoby,próbowaliśmy z Miplo.pl przez -twoje konto-synchronizacja-ikony i dźwięki ustawione,miplo sync na Pc,później setup...i dalej schody bo klikając na ikonę synchronizacji -komunikat-brak wybranego pliku POI.I tak męczymy się z tymi nowymi ikonami-podróżujemy dużo po Polsce i wspomagamy sie "turystycznymi ikonami"-ciekawe miejsca ,zamki ,dwory,pałace itp.Teraz ikony te to jeden znaczek-katastrofa.Może ktoś z was pomoże starszym ludziom tłumacząc dokładnie jak to zrobic a może ktos pomoże prywatnie-mieszkamy na południu Polski koło Oswięcimia.Y


Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 247
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #55 : Styczeń 20, 2016, 17:15:41 »
Ściągnij i wgraj. Instrukcje są w ściągniętych plikach:

http://www.miplo.pl/community/?a=ifaces


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #56 : Styczeń 20, 2016, 20:37:11 »
Rena, najprostsze rozwiązanie z którym na pewno sobie poradzisz to ponowna instalacja AM6.18,
a potem instalacja tylko map z wersji 6.19. Podczas instalacji v6.19 wybierasz opcję zaawansowaną
i po prostu odznaczasz aktualizację programu. W ten sposób uzyskasz AM 6.18 z aktualną mapą 1512.

ps. skorzystaj też z okazji i napisz do supportu AM co myślisz o ostatniej aktualizacji programu.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2016, 20:40:44 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Rena Sochacka

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #57 : Styczeń 20, 2016, 22:47:39 »
nie mogę zainstalować 6.18 -wyskakuje-Runtime error,this aplikations has reguested the runtime to terminate it in an unusual way

Połączone: Styczeń 20, 2016, 22:59:01
a swoja opinię o zmianach wyraziłam dosadnie dzwoniąc i pisząc do Auto Mapy,zaraz po zgraniu nowej wersji,kiedy jechalismy w następna podróż po Polsce i towarzyszyły nam te ich -niebieskie znaczki- w miejsce atrakcji turystycznych-mozna się pozabijac na drodze non stop klikając na punkty by sprawdzic co interesującego kryją-makabra.W takiej wersji jeśli zostanie mało nam pomocna będzie w naszej pasji- polskiodkrywanie.pl

« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2016, 22:59:01 wysłana przez Rena Sochacka »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9914
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #58 : Styczeń 21, 2016, 01:14:03 »
Cytat: Rena Sochacka
nie mogę zainstalować 6.18

A czy wcześniej odinstalowałaś albo skasowałaś  6.19? Bo od tego należałoby zacząć.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Rena Sochacka

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: Automapa 6.19 z mapami 1512
« Odpowiedź #59 : Styczeń 21, 2016, 14:27:13 »
Mam,Mam Mam-...do następnych niespodzianek Auto Mapy.Dzięki wszystkim za pomoc!