Autor Wątek: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212  (Przeczytany 21519 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pR0SiAczek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #30 : Grudzień 10, 2012, 23:44:41 »
Dokładnie i niestety jak napisał mobik w niedalekiej przyszłości A2 będzie płatna na tym odcinku w obu kierunkach. Docelowo na zarządzanym przez Kulczyka odcinku system ma być zamknięty tj. bramki mają być na wjazdach i zjazdach, ale obowiązek taki narzuci na AWSA jedynie odpowiednio duży ruch, ponieważ jest on dość kosztowny. Dlatego mamy tam system otwarty rozbudowywany o bramki na "Słupcy", bo Słupca była dziurą umożliwiającą "przejechanie się 20min za darmo" po A2, lecz to ostatnie chwile z taką sytuacją...


PDAclub.pl

Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #30 : Grudzień 10, 2012, 23:44:41 »
R E K L A M A:


Offline daro.s

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #31 : Grudzień 11, 2012, 14:11:46 »
Widzę Darku, że dodałeś jeszcze jeden zakaz, ale niepotrzebnie, bo w AM ten zakaz jest już od dawna.


Mój punkt został usunięty, lecz w pół godziny po opisaniu przypadku na forum, pojawił się identyczny punkt wstawiony przez Anonim-a ( punkt utworzony 9.12.2012 o 15.53). Być może zakaz był od dawna lecz na mapach 12.12 nawigacja prowadzi w niedozwolony sposób. Tak naprawdę jest mi to obojętne czy będą to moje punkty czy kogoś innego, chcę aby AM prowadziła zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Jak już mnie wywołałeś do tablicy to przy okazji zapytam się jak długo będę czekał na aktywację punktu zakazu skrętu w lewo w Warszawie na rondzie z Al. Jerozolimskich w stronę ul. Nowego Światu (w kierunku północnym). Tam też jest zakaz skrętu w lewo który nie dotyczy ZTM.
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2012, 14:19:45 wysłana przez daro.s »
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

Offline `mobik`

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #32 : Grudzień 11, 2012, 16:13:02 »
Cytat: daro.s
Mój punkt został usunięty, lecz w pół godziny po opisaniu przypadku na forum, pojawił się identyczny punkt wstawiony przez Anonim-a ...

To właśnie mój ... przeczytałem, stwierdziłem że masz rację i wstawiłem.
Cytat: daro.s
Jak już mnie wywołałeś do tablicy to przy okazji zapytam się jak długo będę czekał na aktywację punktu zakazu skrętu w lewo w Warszawie na rondzie z Al. Jerozolimskich w stronę ul. Nowego Światu (w kierunku północnym). Tam też jest zakaz skrętu w lewo który nie dotyczy ZTM.

Pytanie nie do mnie bo nie jestem moderatorem na miplo, ale pewnie się nie doczekasz,
bo ten zakaz jest zawarty w mapie i tam AM prowadzi prawidłowo.
Przeczytaj jeszcze raz mojego poprzedniego posta. Specjalnie zalinkowałem punkty o których pisałem
żeby było jasne o które POI chodzi. To właśnie ten drugi jest od dawna w AM.


Offline piona

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #33 : Grudzień 11, 2012, 16:41:00 »
A może mi kto wyjaśnić co mi się porobiło? Po zainstalowaniu tej wersji (niestety przekonałem się o tym dopiero na trasie gdy byłem w potrzebie ) okazało się, że wywaliło mi wszystkie POI. Nie ma niczego jak mawiał klasyk... :]
piona


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9910
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #34 : Grudzień 11, 2012, 18:04:26 »
Co się porobiło nie wiem, ale ponoć pomaga skasowanie mapy i instalacja na nowo.
Ja sobie zawsze zostawiam starszą wersję do porównań, a nową instaluję 'obok' i wszystkie POI mam.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline piona

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #35 : Grudzień 11, 2012, 20:37:33 »
Co się porobiło nie wiem, ale ponoć pomaga skasowanie mapy i instalacja na nowo.
Ja sobie zawsze zostawiam starszą wersję do porównań, a nową instaluję 'obok' i wszystkie POI mam.


Czyli format karty czy skasowanie jakiegoś konkretnego pliku?
piona


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9910
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #36 : Grudzień 11, 2012, 20:55:30 »
Mapy znajdują się w katalogu Maps, skasuj jego zawartość.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline pR0SiAczek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #37 : Grudzień 11, 2012, 21:22:00 »
Potwierdzam. Skasowanie map i ich instalacja pomaga. Niestety na własnej skórze przerabiałem dwukrotnie takie zachowanie AM :(


Offline piona

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #38 : Grudzień 11, 2012, 21:33:20 »
Potwierdzam. Skasowanie map i ich instalacja pomaga. Niestety na własnej skórze przerabiałem dwukrotnie takie zachowanie AM :(


A u mnie nie pomogło :( Próbowałem dwa razy. Musiałem robić format czego w AM nienazwidzę bo tracę ustawienia własne....

Aha i proszę powiedzcie jeszcze jak mam ustawić włąsne ikony. Chcę np żeby wszystkie bankomaty miały ten sam znaczek. Mam ustawione w miplo, synchronizuję i nic z tego każdy ma swoje...
piona

Połączone: Grudzień 21, 2012, 22:13:10
Ktoś pomoże z tymi ikonkami?
piona

« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2012, 22:13:10 wysłana przez nocnyMarek »

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9910
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #39 : Grudzień 13, 2012, 12:45:52 »
Wszedłem na: Miplo>Twoje konto>Synchronizacja>Ikony i dźwięki
zmieniłem w jednej kategorii ikonę na inną, zsynchronizowałem POI z poziomu AM i ikona mi się zmieniła, a jak sprawdziłem katalog Icons to znalazłem w nim tę wybraną ikonę.
Potem usunąłem własną ikonę i po synchronizacji wróciła domyślna czyli funkcja działa.
Co masz ustawione w miplo?
Czy dla każdej kategorii szczegółowej z osobna (~40 kategorii) przypisałeś tę samą ikonę?

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #40 : Grudzień 13, 2012, 17:19:49 »
Aha i proszę powiedzcie jeszcze jak mam ustawić włąsne ikony. Chcę np żeby wszystkie bankomaty miały ten sam znaczek. Mam ustawione w miplo, synchronizuję i nic z tego każdy ma swoje...
piona


Wchodzi na miplo do kategorii głównej bankomaty - wybierasz ikonę i ptaszkujesz niżej.


Offline piona

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #41 : Grudzień 13, 2012, 19:35:43 »

Wchodzi na miplo do kategorii głównej bankomaty - wybierasz ikonę i ptaszkujesz niżej.

I tak dokłądnie robię. W miplo mam wybrane wszystkie bankomaty z tą samą ikonką a w AM każda z innej parafi....
Po synchronizacji w AM nic się nie zmienia.
piona


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #42 : Grudzień 13, 2012, 19:54:32 »
Faktycznie nie działa, właśnie przeprowadziłem próbę i również mi nie zmieniło ikon  :O


EDIT
Jednak działa poprawnie. Zapomniałem zaptaszkować kwadracik o zmianie we wszystkich podkategoriach.
Teraz już mam wszędzie identyczne kategorie.

Połączone: Grudzień 13, 2012, 20:01:09
Zaznacz to co poniżej


« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2012, 20:01:10 wysłana przez Dolek »

Offline piona

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 358
  • Sprzęt: Mio Moov
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #43 : Grudzień 13, 2012, 21:06:39 »
Jestem pewien, że zaznaczałem ptaszek dot wszystkich bankomatów (na miplo były wszystkie bankomaty z poprawnymi ikonkami). Zalogowałem się i zaznaczyłem ponownie ale wcześniej skopiowałem sobie ikonki do (jak się okazało) pustego katalogu icon... Tak ma być standardowo?
I tak w Am nie wszystkie bankmaty są takie same. Muszę pewnie ręcznie podmienić.
Dzięki za pomoc.
piona


Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #44 : Grudzień 13, 2012, 21:54:46 »
Jeżeli masz pusty katalog Icons to znaczy że nie skopiowało ikon. Może do jakiegoś innego profilu Ci kopiuje ??
U mnie działa poprawnie - mam wszystkie ikonki identyczne  :ok:


Offline Qbek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 129
  • Sprzęt: N8, Omnia_1
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #45 : Grudzień 13, 2012, 23:21:06 »
Nie chcę zakładać nowego topicu, więc tu wrzucę kwiatki  :E


W USA pewnie można by wydębić jakąś kasę poprzez sprawę sądową ;)


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1003
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #46 : Grudzień 14, 2012, 00:54:08 »
Masakra! Zglosiles to do poprawy?


Offline Mikra

  • Newbie
  • Wiadomości: 12
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #47 : Grudzień 14, 2012, 11:32:09 »
a ja sprawdziłem u siebie na PC i wszytko jest oki (poza 4 sytuacją, która rzeczywiście jest spaprana) - może błędnie działający asystent to kwestia jakiejś bety a może urządzenia (mógłby ktoś jeszcze sprawdzić jak to wygląda?)

kolejne screeny odpowiadają screenom przysłanym przez Qbek (Qbka) - sorry nie wiem czy się odmienia

« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2012, 11:53:12 wysłana przez Mikra »

Offline jetsf

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #48 : Grudzień 14, 2012, 12:49:16 »
a ja sprawdziłem u siebie na PC i wszytko jest oki (poza 4 sytuacją, która rzeczywiście jest spaprana) - może błędnie działający asystent to kwestia jakiejś bety a może urządzenia (mógłby ktoś jeszcze sprawdzić jak to wygląda?)

kolejne screeny odpowiadają screenom przysłanym przez Qbek (Qbka) - sorry nie wiem czy się odmienia

Sądzę, że nic nie sprawdziłeś. Aby sprawdzić - ustaw wszystko jak na ekranach Qbka i dopiero wówczas sprawdzaj.


Offline rgr

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1043
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #49 : Grudzień 14, 2012, 13:02:58 »
O, moje rejony :). Ostatnio było dobrze :]

To nie tablica ogłoszeń !

Offline Dolek

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2021
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #50 : Grudzień 14, 2012, 15:23:12 »
Nie chcę zakładać nowego topicu, więc tu wrzucę kwiatki  :E



Też to obserwuje od pewnego czasu, bodajże od wersji "C".
Im wyższa klasy drogi - tym gorsze babole. Przodują w tym autostrady i ekspresówki, w miastach raczej jest dobrze.











« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2012, 15:24:43 wysłana przez Dolek »

Offline szymon189

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 120
  • Sprzęt: Sony Xperia M4 Aqua
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #51 : Grudzień 14, 2012, 16:22:53 »
Zgłosił już ktoś?


Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #52 : Grudzień 14, 2012, 16:43:52 »
Co zgłaszać ? (pierwszy obrazek Qbek)


Offline Qbek

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 129
  • Sprzęt: N8, Omnia_1
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #53 : Grudzień 14, 2012, 17:14:07 »
Oczywiście zrobiłem zgłoszenie.
Raz się zdarzyło, że po błędnym wyświetleniu APR, po zadziałaniu LD APR dobrze się wyświetlił. Może tu leży przyczyna. Dla formalności dodam, że takie kwiatki są od dłuższego czasu. Po prostu nie chciało mi się tego zgłaszać, bo na A4 nie ma to właściwie znaczenia.


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9910
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #54 : Grudzień 15, 2012, 11:05:21 »
Cytat: ycbo
Co zgłaszać ?

Przejrzałem kilka miejsc ze screenów, wszystkie 'na sucho' wygladają poprawnie.
Wygląda więc na to, że problem jest w programie, który w jakichś okolicznościach
wyświetla losowe kierunki strzałek w asystencie.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9910
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #55 : Grudzień 18, 2012, 21:36:12 »
Czy A2 na odcinku Słupca - Września jest płatna dla osobowych :?:  Wg. 6.11e - tak  :shock:
Wg. zarządcy autostrady - bezpłatna. :ok:
Rozumiem, że taki błąd, to "Pikuś"

Nie, nie pikus, jeśli to jest błąd, to błąd jest istotny ale na pewno nie jest to bląd krytyczny.

Dopisane pózniej:
IMO budowany PPO będzie pobierał opłaty w obie strony, do i z Wrześni, a obecna sytuacja, że można ten odcinek przejechać bezpłatnie jest chwilowa. Na przełomie roku wszystko się okaże.
I najprawdopodobniej okaże się że z mapą jest wszystko OK. Mapa miała wyjść na przełomie roku
i na tę sytuację była przygotowana, lada tydzień furtka umożliwiająca bezpłatny przejazd zostanie zamknieta.


No i  masz 100% racji, bo od 2-go stycznia ten odcinek będzie płatny. W Geosystems musieli już o tym wiedzieć.
Tak więc pozostawienie płatności tego odcinka okazuje się się świadomym wyborem producenta
wynikłym z ograniczeń w produkcji mapy.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline Wojteksw49

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 182
  • Sprzęt: Modecom FreeWAY MX2, GMS 6501 AMEU
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #56 : Grudzień 20, 2012, 21:51:40 »
Proszę o małe wyjaśnienie, kto jest dostawcą map Europy. Dostałem w dniu dzisiejszym powiadomienie o nowej wersji mapy, notabene już pobrana kilka dni wcześniej, ale zastanawia mnie czy dostawca mapy Europy był zawsze ten sam. Najnowsze mapy Polski (1212) i Europy (NAVTEQ Q4 2012)


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9910
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #57 : Grudzień 21, 2012, 09:26:20 »
Nie zawsze był ten sam, do połowy 2008r. AM miała mapy EU od firmy TeleAtlas.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline stafid

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #58 : Styczeń 01, 2013, 16:35:59 »
Witam mi z kolei po aktualizacji do (e)      ( nadmienię że nie nadgrywałwm, karta po formacie bo coś muliło)  spieprz.............. się wpisywanie na klawiaturze programowej i niewiem czy to wada sprzętowa czy programowa. Chcąc wpisać np nazwę miejscowości przy nawigowaniu muszę nieźle się naszukać litery bo aby np wstukać literę (a) na klawiaturze trzeba walnąć przycisk (123) itd. Wcześniej tak nie było. Można coś poradzić na ten feler ?.
Oczywiście wszystkiego najlepszego w NR 2013 dla wszystkich użytkowników AM.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 16:39:40 wysłana przez stafid »

Offline Wookash82

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 272
  • Sprzęt: Mio P560
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #59 : Styczeń 01, 2013, 18:20:57 »
skalibruj sobie urzadzenie tzn wyswietlacz :) dotkniecie rysika nie jest zbyt dokladne dla wyswietlacza

Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0