Autor Wątek: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212  (Przeczytany 21475 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miami

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 355
  • Sprzęt: Asus MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster32KB
AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« : Grudzień 07, 2012, 21:35:40 »
Jest już kolejna wersja AutoMapy, plik zmieniony w porównaniu do ostatniej bety.

Mapy 1212 a w nich m.in.:
* otwarcie odcinka A4 Szarów - Tarnów
* otwarcie odcinka S8 Oleśnica - Syców
* otwarcie odcinka A1 Świerklany - Gorzyczki

Statystyki map poszczególnych krajów dostępne na stronach:
www.automapa.pl/?PEI=10533&lng=PL    (Polska)
www.automapa.pl/?PEI=46925&lng=PL    (pozostałe kraje)


« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2012, 21:38:46 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.25.1 (3101), mapa: teraz Polska 1812 v6.1091

PDAclub.pl

AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« : Grudzień 07, 2012, 21:35:40 »
R E K L A M A:


Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #1 : Grudzień 07, 2012, 22:05:24 »
Cytat: Miami
plik zmieniony w porównaniu do ostatniej bety.

Formalnie tak, ale zmienił się aż 1 bajt w pliku map.a.

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline lola

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1236
  • Sprzęt: S5, Axim x51v, E60
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #2 : Grudzień 07, 2012, 22:24:37 »
Formalnie tak, ale zmienił się aż 1 bajt w pliku map.a.

Ponieważ w stosunku do bety zmienił się wymagany termin licencji, podejrzewam, że jest to jakiś identyfikator map.


Pozdrawiam,
Ł.O.


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #3 : Grudzień 08, 2012, 10:26:25 »
Ja zauważyłem inną rzecz.
Nie da się już korzystać z mapy z wyłączonym plikiem speeds
Wyłączenie speeds'a powoduje, że blokady na nieoddanych jeszcze inwestycji drogowych, pomimo że są widoczne na mapie, nie działają i AM wyznacza po tych odcinkach trasy.
Przykład:
Trasa Stryków - Gdańsk. Jeżeli wyłączymy speeds.a prowadzi nieoddanym jeszcze i zablokowanym odcinkiem A1 Kowal - Toruń.
Czyżby AQ znalazło bata na fanów profili wyłączających dane historyczne zawarte w speeds??


Offline jachraniak

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2151
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #4 : Grudzień 08, 2012, 11:37:29 »
Czyżby AQ znalazło wreszcie* bata na fanów profili wyłączających dane historyczne zawarte w speeds??

* - tego słowa zabrakło  :mrgreen:

iAM
Full AM'Traffic :)

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #5 : Grudzień 08, 2012, 12:48:43 »
Czyżby AQ znalazło bata na fanów profili wyłączających dane historyczne zawarte w speeds??

To tylko świadczy o tym że nazwy plików SR nie maja żadnego znaczenia bo dane o szybkościach, blokadach itp. wklejane są gdzie popadnie - trochę tu a trochę tam.


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #6 : Grudzień 08, 2012, 15:16:20 »
Czyżby AQ znalazło wreszcie* bata na fanów profili wyłączających dane historyczne zawarte w speeds??

* - tego słowa zabrakło  :mrgreen:

Kolejny raz wyszła z Ciebie zarówno Twoja natura, jak i kultura.
Wreszcie, to użytkownicy AM przekonają się na własnej skórze, jak wygląda routing i ETA oparty na SR (danych historycznych). A nie wszyscy mają możliwość (sprzęt), lub ochotę korzystać z kolejnego gadżetu (LD), który zawarte w SR "anomalia" ma niby likwidować ... i jeszcze dodatkowo płacić za transfer.
Jak się ludzie zaczną przesiadać na "innego konia" i furmanowi zacznie brakować sianka zarówno dla swojego stadka, jak i dla siebie, to zapewne spuści z tonu i przestanie ludziom robić na złość.


Androider

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #7 : Grudzień 08, 2012, 17:21:54 »
Ja tylko nie bardzo rozumiem, bo skoro producent załatwił "profilowców" ku uciesze Jachraniaka, to czemu wersja 6.11e zawiera jeszcze funkcjonalność pt "profile". Przecież nakładanie profilu na jakieś badziewie statystycznych prędkości robi z tego wynaturzenie rangi noworodka po Hiroszimie. Kuma to ktoś ?


Offline PiotrekS

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
  • Sprzęt: Dell Axim x51v
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #8 : Grudzień 08, 2012, 20:17:16 »
od wersji -d mam dziwny objaw, instalacja na Axim x51v przebiega prawidlowo, po uruchomieniu AM na dole widnieje pasek z rozwijana klawiatura systemowa, ktora utrudnia klikanie (zaslania) w ikony menu AM. Probowalem bez dodatkow, z dodatkiem dla Nokii 500 i caly czas to samo. Myslalem ze wersja -e bedzie OK, ale to samo, na -c dziala OK. Czy to wina wybranego zlego dodatku podczas instalacji czy gdzie indziej lezy przyczyna?

Pozdrawiam
PiotrekS

Pozdrawiam
PiotrekS

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #9 : Grudzień 08, 2012, 20:38:08 »
Skoro dopiero od wersji d masz taki objaw, to skopiuj tylko nową mapę do działającej wersji c.
Wersje programu 6.11 od 'bez litery' do 'e' niczym sie nie różnią, ale skoro jakimś cudem starsza działa ...


AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline spinnek

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #10 : Grudzień 08, 2012, 20:47:17 »
[ciach] Przecież nakładanie profilu na jakieś badziewie statystycznych prędkości robi z tego wynaturzenie rangi noworodka po Hiroszimie. Kuma to ktoś ?



Spoko wodza, sprawdziłem na sobie (i piszę o tym w wątku http://pdaclub.pl/forum/automapa/%28wydzielony%29-beta-eta-ciagle-nie-ta-czyli-wyliczaniki-czasu-podrozy/90/) , że profile prędkości (po ich ustaleniu eksperymentalnym, of course,to jest ich podstawowa słabość) sprawiały się całkiem nieźle przy dopasowywaniu ETA do mojego stylu jazdy => na trasach wielogodzinnych rozjazd ETA i rzeczywisteych godzin dotarcia był rzędu 5-10 minut.. Niestety, przesiadka z wAM na aAM mnie pozbawiła tego "luksusu"...


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #11 : Grudzień 08, 2012, 23:29:31 »
Czyżby AQ znalazło wreszcie* bata na fanów profili wyłączających dane historyczne zawarte w speeds??

* - tego słowa zabrakło  :mrgreen:

Jak dla mnie kolejny krok bez sensu.
Nie lubię jak mnie ktoś uszczęśliwia na siłę.

Fakt - faktem, że mnie nie przeszkadzają SR ale skoro komuś przeszkadzały to niech sobie jeździ bez nich.
Jego sprawa.
Aż przypomniała mi się sprawa zniknięcia z menu możliwości wyłączenia (po ludzku) SR.

A Aqurat zamiast utrudniać życie (nielicznej już zapewne) grupie zawziętych przeciwników SR niech się weźmie za androidową AM.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #12 : Grudzień 09, 2012, 01:13:44 »
Beta jak kilka poprzednich zawiera błędy dyskwalifikujące program, jak chociaż te z profilem ciężarowym, ostrzeganiem.

Z profilem - może (nie znam tematu) ale z ostrzeganiem to przesada, że są to błędy dyskwalifikujące program.

...ale ja ostatnio widzę, że po testach mapa zostaje niezmieniona

Znaczy się, że podczas testów map nie znaleziono błędów krytycznych.

Chyba za dobrze działa Wam AM, skoro się już takich pierdół czepiacie jak to, że są testy map.
Może mi ktoś objaśnić w czym jest stratny, że takie coś się odbywa?
Bo nie rozumiem...  :-|

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #13 : Grudzień 09, 2012, 07:06:03 »
...ale ja ostatnio widzę, że po testach mapa zostaje niezmieniona

Znaczy się, że podczas testów map nie znaleziono błędów krytycznych.

Czy A2 na odcinku Słupca - Września jest płatna dla osobowych :?:  Wg. 6.11e - tak  :shock:
Wg. zarządcy autostrady - bezpłatna. :ok:
Rozumiem, że taki błąd, to "Pikuś"


« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 07:41:39 wysłana przez Smerfik »

Offline starstruck

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 230
  • AM legal
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #14 : Grudzień 09, 2012, 10:07:36 »
Tak. To jest pikuś. Nie krytyczny. Szukaj ważniejszych błędów.


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #15 : Grudzień 09, 2012, 11:48:03 »
Tak. To jest pikuś. Nie krytyczny. Szukaj ważniejszych błędów.

Pomyliłeś kolego priorytety i zadania.
Ja nie jestem od szukania błędów - za to ludzie biorą kasę. A odzywki w stylu jaki zaprezentowałeś, w potocznym słowniku nazywa się bezczelnością, a czasami nawet chamstwem.
@ Androider
Oczywiście zgadzam się z tym co napisałeś co do joty. Jednak niesiony chyba jakąś wrodzoną naiwnością, ciągle mam nadzieję, że publikując swoje spostrzeżenia pomagam producentowi w naprawie baboli i w przyszłości będziemy się o nie coraz rzadziej potykali, ku naszej wspólnej radości. Jednak jak czytam teksty w stylu jaki zaprezentował starstruck odnoszę wrażenie, że tutaj poza nielicznymi, pozostali już tylko ludzie producenta, którym żadne babole nie przeszkadzają i są wręcz dumni, że AQ pozwala im za swój produkt płacić.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 11:52:50 wysłana przez Smerfik »

Online RUKAT

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 2301
  • Sprzęt: Lenovo YT850L
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #16 : Grudzień 09, 2012, 12:23:10 »
Chyba koledzy przesadzacie  :ohreally:  Tak zafiksowaliście się na kopaniu leżącego (Akuku) że tracicie dystans do faktów  :P
 Oczywiście że podanie że A2 jest bezpłatne, w przypadku gdy jest inaczej, jest błędem poważnym ale nie jest krytyczne . 
Obrazowo przedstawię to tak:  Jak zapali się w samochodzie  jakaś żółta kontrolka (np. poziom oleju) to jest to poważne i wymagające kontroli ale.. można jechać. Natomiast jak zapala się kontrolka czerwona to jest to krytyczne- trzeba stanąć natychmiast by nie zatrzeć silnika

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 14:11:28 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

Offline nocnyMarek

  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 9909
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #17 : Grudzień 09, 2012, 13:20:29 »
Cytat: starstruck
Tak. To jest pikuś. Nie krytyczny. Szukaj ważniejszych błędów.

Cytat: Smerfik
Pomyliłeś kolego priorytety i zadania.
Ja nie jestem od szukania błędów - za to ludzie biorą kasę. A odzywki w stylu jaki zaprezentowałeś, w potocznym słowniku nazywa się bezczelnością, a czasami nawet chamstwem.
@ Androider
Oczywiście zgadzam się z tym co napisałeś co do joty.

I w ten sposób starstruck poznałeś biluniową definicję chamstwa i bezczelności.
Zobacz jakie to proste: niezgodzić się z Bilunią to bezczelność, a czasem nawet chamstwo  :mrgreen:
A jak tylko w jednym zdaniu będziesz będziesz mniej krytyczny od niego, zaraz zostaniesz
przez forumowego trolla ordynarnie porównany do redaktora oszołomskiego radyja ...
Jak chcesz dyskutować z krytykantem musisz być bardziej krytyczny od niego,
tylko licytując się z nim zasłużysz na jego uznanie i będziesz 'swój'.
W przeciwnym razie zostaniesz osaczony niewybrednymi epitetami,
przypną Ci łatkę klakiera i będą próbowali obrazić w co drugim zdaniu. Wchodzisz w to?  B)

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #18 : Grudzień 09, 2012, 14:20:57 »
To ja proponuję dyskusję nad tym co jest błędem krytycznym a co małym, mało ważnym.
Być może wtedy powróci dyskusja mająca jakiś sens.


Offline daro.s

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #19 : Grudzień 09, 2012, 15:38:30 »
W najnowszej AM zauważyłem błąd, w Warszawie nawigacja kieruje z Al. Jerozolimskich w lewo w ul. Żelazną.

 W rzeczywistości tam jest zakaz skrętu w lewo (nie dotyczy ZTM). Postanowiłem zgłosić ten błąd mapy na miplo, "Zakaz skrętu w lewo z Al. Jerozolimskich w Żelazną, nie dotyczy ZTM."  ale mój punkt został odrzucony a moderator jako powód napisał;
Cytat: moderator z miplo.pl
Dodajemy wyłącznie takie zakazy które informują o braku możliwości wykonania manewru skrętu podając w polu "Nazwa" lub "Opis" krótką informację np:
* zakaz wymuszony organizacją ruchu
* zakaz wykonania manewru w ul. Polną z danego pasa ruchu (przyczyna)
* zakaz wykonania manewru na skrzyżowaniu (przyczyna)
oznaczone znakiem:
(a) zakaz skrętu w lewo - oznaczony znakiem B-21 Obrazek
Do kategorii nie dodajemy:
* zakazów, które są wbudowane w AutoMapę (najnowsze wydanie map) czyli nie wprowadzamy zakazów, które są uwzględniane podczas wyznaczania trasy w AutoMapie.

Ciekaw jestem czy moderator zadał sobie trochę trudu i sprawdził zasadność dodawanego punktu przed odrzuceniem.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 15:58:08 wysłana przez daro.s »
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

Offline ycbo

  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 810
  • Sprzęt: iPhone X
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #20 : Grudzień 09, 2012, 17:13:43 »
W wersji 1210 było poprawnie, ot taki drobny błąd w nowej mapie, na Androidzie na szczęście nowej jeszcze nie ma.


Offline kwojtow

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1002
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #21 : Grudzień 09, 2012, 18:08:43 »
Czlowiek czyta to forum juz jakis czas i jednej rzeczy nie moge zrozumiec. Dlaczego cos co jest prawidlowo skompilowane w mapie z wczesniejszego wydania jest zje...e w mapie w kolejnym (nowszym) wydaniu ?!?!?!?!?!?!!?!?!?!


Offline teleatlas

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 260
  • Sprzęt: TT GO5200, iPh SE
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #22 : Grudzień 09, 2012, 19:36:09 »
Czy A2 na odcinku Słupca - Września jest płatna dla osobowych :?:  Wg. 6.11e - tak  :shock:
Wg. zarządcy autostrady - bezpłatna. :ok:
Rozumiem, że taki błąd, to "Pikuś"


Skoro na mapie odcinek jest płatny to chyba dobrze bo za moment będzie to odzwierciedlało rzeczywistość: http://www.rynekinfrastruktury.pl/artykul/index/art/20782/id/51


Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #23 : Grudzień 09, 2012, 22:02:27 »
@ teleatlas
Racz zauważyć, że moje pytanie dotyczyło jednego kierunku, a taryfikator opłat - odwrotnego. Racz również dostrzec, że na chwilę obecną, sytuacja w tej materii jest niezgodna z rzeczywistością.
Pragnę Ci również zwrócić uwagę na fakt, że skoro odnosisz się do wspomnianego artykułu, to powinieneś go wcześniej ze zrozumieniem przeczytać. Pozwolę sobie zacytować fragment, który najwyraźniej Ci umknął:
Cytuj
Nowa stacja poboru opłat została wybudowana na łącznicy węzła z kierunku Słupca w stronę Poznania. Opłaty będą zatem za kilka tygodni pobierane tylko od kierowców poruszających się ze Słupcy w kierunku Poznania.

Tak więc sytuacja dotycząca odpłatności na odcinku Września - Słupca, zarówno na chwilę obecną, jak i na tą, która ma nastąpić :) jest błędnie prezentowana w AM.
Dla jasności - kierunek Września -> Słupca jest i pozostanie bezpłatny.
... i mam nadzieję, że ton tej wypowiedzi nikogo nie uraził
Proponuję też, byśmy w ogóle zaniechali wszelkich dyskusji o babolach. Po co. Bijmy brawo i ślijmy listy dziękczynne do producenta i cieszmy się, że podaje numer konta i pozwala nam je zasilać :ok:
Przecież nasza ukochana AM nie zawiera błędów, a piszący o problemach z ostrzeganiem, czy profilem ciężarowym mają urojenia, są neptykami nie potrafiącymi ustawić odpowiednich opcji, lub po prostu głusi. :O~
Cieszmy się, że program w ogóle się uruchamia i możemy skorzystać z super atlasu  i super planów nie tylko miast, ale całego kraju ... no prawie całego :ok:


Offline izaw

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1160
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #24 : Grudzień 09, 2012, 22:09:15 »
To ja proponuję dyskusję nad tym co jest błędem krytycznym a co małym, mało ważnym.
Być może wtedy powróci dyskusja mająca jakiś sens.

Błędem krytycznym jest niemożliwość załadowania mapy lub jej użycia (wyświetlenie, wytyczenie trasy, nawigacja). Ale to można sprawdzić na kilku urządzeniach u producenta w kwadrans. Reszta, jak błędy, nieistniejące drogi, prowadzenie po zamkniętych lub niewybudowanych to pikuś i nie powoduje konieczności poprawy mapy. Można spokojnie zakończyć testy.

A programu to może i dobrze że nie poprawiają. Każda kolejna wersja będzie gorsza. A jeżeli tylko się uruchomi to przejdzie testy.

Tym sposobem testy AQ sprowadził do parodii.

Ale mimo wszystko życzę AQ wesołych świąt. Niech się wyluzują, odpoczną i wezmą do pracy, czyli skorygowania ceny subskrypcji dla wAM, bo obrzydliwie odstaje od aAM i iAM.


Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #25 : Grudzień 09, 2012, 22:11:29 »
Czy A2 na odcinku Słupca - Września jest płatna dla osobowych :?:  Wg. 6.11e - tak  :shock:
Wg. zarządcy autostrady - bezpłatna. :ok:
Rozumiem, że taki błąd, to "Pikuś"

Pomijając, że węzeł Słupca został otwart 22-go listopada, to z A2, zarządzaną przez firmę Kulczyka jest trochę inaczej niż na normalnych autostradach płatnych, gdzie płacisz na każdym wjeździe i/lub zjeździe.
Tutaj PPO jest tylko przy Koninie i Poznaniu. Wszędzie indziej możesz wjechać (lub zjechać) na autostradę bez opłat.
Dlatego - jadąc z Konina do Poznania - można zaoszczędzić sobie połowę opłaty za A2, jadąc do Poznania przez Swarzędz ;)

I tak.
Dla trasy Poznań-Konin ten odcinek może być traktowany jako płatny.
Dla Trasy Słupca-Września na pewno nie.

I oczywiście jest to błąd - ale czy krytyczny?
Dla mnie niekoniecznie.

Wypowiedź kolegi @starstruck nie była w porządku, bo dała podprogowy sygnał producentowi , że spoko chłopaki, ten @Smerfik przesadza, spokojnie jest okey, tak trzymać.

Ja bym to nazwał obiektywną oceną błędu.
Ale to tylko moja interpretacja.


A wracając do mojego pytania (bo nikt mi nir odpowiedział). ;)

Kto i w czym jest stratny, że odbywa się w ogóle takie coś jak testy mapy (abstrahując od znalezionych czy nie znalezionych błedów).
Bo nijak nie mogę zrozumieć narzekania dla samego narzekania.  :-|

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 22:22:02 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Offline teleatlas

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 260
  • Sprzęt: TT GO5200, iPh SE
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #26 : Grudzień 09, 2012, 22:26:28 »
@Smerfik,
Ja nie bronię AM, zainteresowała mnie tylko kwestia opłat którą poruszyłeś. To nie ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem tylko nieprecyzyjnie się wyraził piszący artykuł, a Ty to łyknąłeś. To nie jest tak, że opłaty nie będą pobierane od jadących od Wrześni do Słupcy (bo będą), tylko nie będą pobierane od jadących ze Słupcy w stronę Warszawy (bo oni zapłacą na PPO w Lądku tak jak dotychczas). Chodziło o uszczelnienie systemu opłat na odcinku Września - Słupca (w obu kierunkach) i po to była ta przebudowa. Podeślij lepiej jakiś zrzut jak wygląda przebudowany węzeł Słupca na nowej mapie, bo jeśli (podkreślam: jeśli) tak jak na Targeo, to jest to faktycznie błąd.
@ochkarol - następny który nie czai o co chodzi z przebudową węzła Słupca  :mrgreen:

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 22:30:08 wysłana przez teleatlas »

Offline ochkarol

  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 4760
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #27 : Grudzień 09, 2012, 22:27:48 »
Proponuję też, byśmy w ogóle zaniechali wszelkich dyskusji o babolach. Po co. Bijmy brawo i ślijmy listy dziękczynne do producenta i cieszmy się, że podaje numer konta i pozwala nam je zasilać :ok:
...[ciach]...

I po co to?
Bo ktoś osmielił się poddać w wątpliwość wagę błędu czy sam błąd?
Nie wystarczy wykazać, że błąd (choć w części ale jednak) występuje tylko trzeba do tego dorzucić trzy tysiące słów zbędnego komentarza?

Wykazałeś, że błąd w jakiejś tam części występuje i takich rzeczach piszmy. Oczywiście, że piszmy i dyskutujmy.

Tylko ten cały potok zbędych słów potem, uważam jest niepotrzebny.
Jakże inaczej czytałoby się ten (i inne) wątek, gdyby został na płaszczyźnie tylko merytorycznej.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

Smerfik

  • Gość
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #28 : Grudzień 09, 2012, 23:02:08 »
Dajcie sobie Panowie sianka z nawijaniem ludziom nudli na uszy.
Podałem konkretny odcinek i do niego się ustosunkowałem. Piszecie bramkach w Poznaniu i Lądku. Co ma piernik do wiatraka i jaki to ma związek z jazdą np. ze Środy Wlkp. do Słupcy ?? Przypomnę też, co niektórym, że PPO Lądek jest zlokalizowany poza omawianym odcinkiem i nie ma z omawianą sytuacją nic wspólnego, podobnie jak PPO Nagradowice przed Poznaniem - leży poza omawianym odcinkiem.
Gratuluję pomysłów :ok:

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 23:14:41 wysłana przez Smerfik »

Offline `mobik`

  • Clubowicz
  • **
  • Wiadomości: 147
Odp: AutoMapa 6.11.0e (1933) 1212
« Odpowiedź #29 : Grudzień 09, 2012, 23:32:00 »
w Warszawie nawigacja kieruje z Al. Jerozolimskich w lewo w ul. Żelazną.
... mój punkt został odrzucony a moderator...


Moj moderator był mądrzejszy i zakaz zatwierdził.
Widzę Darku, że dodałeś jeszcze jeden zakaz, ale niepotrzebnie, bo w AM ten zakaz jest już od dawna.

Czy A2 na odcinku Słupca - Września jest płatna dla osobowych :?:  Wg. 6.11e - tak  :shock:
Wg. zarządcy autostrady - bezpłatna. :ok:
Rozumiem, że taki błąd, to "Pikuś"


Nie, nie pikus, jeśli to jest błąd, to błąd jest istotny ale na pewno nie jest to bląd krytyczny.
Ja rownież jak starstruck, bezczelnie wygarnę ci to prosto w twarz.

Dopisane pózniej:
Doczytałem trochę wątku powyżej i zgadzam się z teleatlasem, wszystko wskazuje na to, że jak zwykle bijesz pianę o nic, choć już raz ze wstydem kuliłeś ogon na innym forum nic cie to nie nauczyło.
IMO budowany PPO będzie pobierał opłaty w obie strony, do i z Wrześni, a obecna sytuacja, że można ten odcinek przejechać bezpłatnie jest chwilowa. Na przełomie roku wszystko się okaże.
I najprawdopodobniej okaże się że z mapą jest wszystko OK. Mapa miała wyjść na przełomie roku
i na tę sytuację była przygotowana, lada tydzień furtka umożliwiająca bezpłatny przejazd zostanie zamknieta.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 23:56:18 wysłana przez `mobik` »