W ostatnim czasie trochę pojeździłem korzystając z 6.11 PL zainstalowanej na PDA Asus A-639 (procek 533, 64 RAM).
Zauważyłem zdecydowaną poprawę w szybkości łapania fixa w stosunku do poprzednich wersji AM i dokładności trzymania się drogi. Teraz się nie zdziwcie - gorącego fixa (po uprzednim półgodzinnym wyłączeniu sprzętu) miałem zanim pokazał się ekran AM na wyświetlaczu
Nie chciałem wierzyć, ale sprawdziłem kilkakrotnie w podobnych warunkach (zakupy i postój pod sklepami).
Nigdy nie miałem większych powodów do narzekań na szybkość łapania fixa, ale ta wersja jest w tej materii rewelacyjna.
Co do trzymania się drogi, to od kilku wersji używam identycznych ustawień GPS-u i w miejscach gdzie pomimo że byłem na drodze, "od zawsze" Marzenka krzyczała "jesteś poza trasą", na 6.11 milczy. Dodam, że korzystam z "fabrycznych" ustawień GPS-u, tylko port mam ustawiony na sztywno (od zawsze).
Żeby nie było zbyt słodziutko, to mam nadzieję, że producent w końcu naprawi zbabolone już od kilku wersji ostrzeganie "przy trasie" i drobiazg przedstawiony we wcześniejszych postach, który powstał w 6.11, dot. lokalizacji strzałeczek "Północ" i "Kierunek do" na ekranie. Położenie tych strzałeczek niemalże w środku ekranu, przy małych pionowych ekranach, zdecydowanie przeszkadza. Oczywiście wiem, że można te strzałeczki wyłączyć
, ale chyba nie o to chodzi
PS. Żeby nie było, że tylko psioczę